e...pa ti si se identifikovao sa "bozijim" postovima u bibliji
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vidim samo lepotu ali nisam glup da ne razlikujem ruzno od lepog.Vitman je RUZAN!Mozda je to kontradikcija,ali nije.Duhovni svet nije protivrecan,ali u njemu vladaju KANTOVE antinomije!Duhovnost se ne da razumom shvatiti,potrebno je cisto srce koje ce Boga videti!I potrebno je imati ljubavi,pa voleti i Vitmana i divlju!anakin:kao sto vidis, Vitman nije zaboravljen...
ako smatras da tvoje oci vide samo lepotu kako objasnjavas kolicinu gadosti koje si video u ovim stihovima?
Drogiram se ljubavlju,a cime se ti drogiras?Margott:se drogirash ti, a?
Veruj mi foliranje mi je strano i odvratno.I kad kazem da ih volim istinu govorim.Procitaj sta sam napisao o antinomijama duhovnog sveta,pa ces me mozda razumeti.anakin:pa ne volis ih...sta se foliras sad?
Hektor:Neverovatno!Kakva uzasna,satanska gordost!Prvo je zadivljen sobom,zatim se naziva "bozanstvenim".Ni tu se ne zaustavlja vec gradi od sebe boga,koji je svet i da biva sveto sve cega se dotakne!Zatim MRZNJA usmerena protiv Boga:vonj finiji od molitve i njegova glava vrednija od Crkve i Biblije!UZAS,UZAS,UZAS! Cist,ogoljeni satanizam,koji je dostojan samo zaljenja.Ako je i od Vitmana,mnogo je...
Savrsena ljubav je ljubav prema neprijateljima!Tada neprijatelji to prestaju da budu i postanu prijatelji.To se postize postom i molitvom...anakin:Hektor:Neverovatno!Kakva uzasna,satanska gordost!Prvo je zadivljen sobom,zatim se naziva "bozanstvenim".Ni tu se ne zaustavlja vec gradi od sebe boga,koji je svet i da biva sveto sve cega se dotakne!Zatim MRZNJA usmerena protiv Boga:vonj finiji od molitve i njegova glava vrednija od Crkve i Biblije!UZAS,UZAS,UZAS! Cist,ogoljeni satanizam,koji je dostojan samo zaljenja.Ako je i od Vitmana,mnogo je...
cudan nacin pokazivanja ljubavi...
Nista mu ne zameram,sve sam mu oprostio,volim ga i molim se za njegovo spasenje i vecni zivot u CARSTVU LJUBAVI!anakin:i kako se sad odnosis prema Vitmanu?
e...shta se sa tobom desilo (sada ti vracam ovo pitanje)divlja-u-srcu:Nama je tesko cak i da budemo ljudi, pravi ljudi svojim telom i krvlju; stidimo se toga, smatramo to za sramotu i upinjemo se da budemo neki nerealni svecovek.

super....aj, ako ti je glava u ovoj dimenziji, josh neshto ok....okdivlja-u-srcu:Nista se nije desilo, ja sam visedimenzijonalna osoba! Mozda cak i kontradiktorna, a mozda i ne! 8)
![]()
![]()
![]()
Hektor:Nista mu ne zameram,sve sam mu oprostio,volim ga i molim se za njegovo spasenje i vecni zivot u CARSTVU LJUBAVI!anakin:i kako se sad odnosis prema Vitmanu?
Nazalost meni to tvoje "all we need is luv" zvuci kao licemjerno ponavljanje fraza za koje mislis da ih treba ponavljati jer ako netko optuzi nekoga da je sotonista, anarhista ili ustasa onda taj netko ne gleda na svijet ocima ljubavi, nego ocima straha i nepostovanja, a mozda i mrznje. Ono sto vidimo u drugima uvjek je odraz nas samih. Upravo zato je ideal duhovnosti nedokuciv za vecinu obicnih ljudi, duhovnost pocinje onog momenta kada svuda oko sebe vidis samo dobro, cisto i plemenito, to znaci da si ti potpuno sazdan od ovih kvaliteta.Hektor:Vidis,divlja,ti nisi slepa kao ja.Ti odlicno vidis samo ono sto je zemaljsko i prolazno,ali za nebesko i vecno ,potpuno si slepa!Da nije tako i da se bar malo razumes u duhovnost pravoslavlja(=ISTINSKOG hriscanstva)progledala bi i videla svet sasvim drugaciji od Vitmanovog!Njegov svet je prizeman,posle njegove smrti ubrzo ce se i zaboraviti da je ikada postojao.Pogledajmo samo pravoslavne svetitelje:Sveti Nikola je ziveo pre 16 vekova a ziv je i danas.Zatim Sveti Sava,ziv i posle 8 vekova.Draga moja,zelim i tebi da progledas duhovno pa makar izgubila zemaljski vid koji sam ja odavno zaboravio!Ne zelim da gledam podlost,licemerje,zavist,ljubomoru,razvrat,gnev,mrznju,pakost...Umesto svega toga moje oci vide samo lepotu,i to duhovnu a to je dobrota i ljubav.Kada volimo tada smo lepi,kada nas ruze-prastamo,ne uzvracamo zlim za zlo,svemu se nadamo,sve trpimo,sve volimo,zivot nam je ispunjen smislom...draga moja,pomalo divlja,o kako bih voleo da se pripitomis i da steknes mir u srcu!To ti zaista iskreno zelim od sveg srca.Dotle,molio bih te za malo postovanja i uljudnosti.Ako si zelela mogla si malo da me naucis i objasnis Vitmana.Umesto toga ti si me samo odbila i od sebe i od Vitmana!Najlepsa,divlja ruza ima najvise trnja a najlepse mirise,molim te za makar malo ljubavi...divlja-u-srcu:Hektor:Draga moja,za moj osecaj uzasa citajuci Vitmana dao sam argumente:
-njegovu gordost,samoobozavanje,
-osecaj sopstvene "svetosti" cime cini svetim sve cega se dotakne,
-zatim prezir prema molitvi dotle da je njegov vonj vredniji od nje,i na kraju,
-njegova "pametna glavica" vrednija i od crkve i od biblije!
OVO SU ARGUMENTI ZBOG KOJIH TE PROGLASAVAM POVRSNIM!
SAM SI IH IZNEO!
Al' kad bolje razmislim , STIHOVI SE VIDE IZ SOPSTVENE DUSE, pa to kako si video ove stihove , vise govori o tvojoj DUSI!JA IH TAKO NE VIDIM!
Hektor:Ti,BEZ ikakvih argumenata,mene jednostavno proglasavas povrsnim,razocaravajucim i glupim!!
Nisi ti glup, vec SLEP!
i ranije si zglajznuo u nekim komentarima ali nivo na koji si se sada spustio dokazuje da zaista nisi vrijedan nikakve civilizirane rasprave. A dali si ista od svega ovoga razumio to je takodjer veliko pitanje, dakle ovdje se trba rukovoditi onom : Ne prosipaj bisere... Jeli ti uopce imas nekog pojma o terminima kojima se tako revnosno frljas. Sta je panteizam?! Sa ovim si sam sebe ukopao. To i jeste problem vecine novorodjenih hriscana, oni ama bas nista od svega ne razumiju i ponavljaju rijeci koje su nekad negdje culi a da nemaju pojma sta one u stvari znace. Sam si gore sve rekao,Hektor:E,argonaute tu smo gde smo!Pricati tebi o pravoslavnoj teologiji je isto kao i saputati gluvome!Tvrdis da si deo boga i da taj i takav bog moze da pomirise samo kroz tvoje molekule je cist PANTEIZAM,ako uopste znas sta je to!Pa ti nemas ni najosnovnija znanja o Bogu=Svetoj Trojici,o OVAPLOCENJU Sina Bozijeg,o prirodi Crkve,o Svetom Pismu i Svetom Predanju!Zalosna je istina:ko pokusa da svojim razumom dopre do istine,neizbezno dolazi do panteizma.Zato ti to prastam.Samo ti jedno ne zelim,a to je da ostanes u svojoj zabludi da je tvoja glava veca od Crkve i Biblije.Sto se tice tvog vonja,zar te u hrvatskoj nisu naucili da se redovno kupas.Ili mislis da ako vise smrdis,ti i tvoj bog lepse mirisu!
dogmaHektor:Dogmatika je BOGOSLOVSKI sistem verovanja.
Hektor:Savrsena ljubav je ljubav prema neprijateljima!Tada neprijatelji to prestaju da budu i postanu prijatelji...
arttim:dogmaHektor:Dogmatika je BOGOSLOVSKI sistem verovanja.
1. a religious doctrine that is proclaimed as true without proof .
2. A doctrinal notion asserted without regard to evidence or truth;
DOGMA
1. Religiozna doktrina koja je proglasena istinom BEZ DOKAZA.
2. Doktrinarni pojam – tvrdnja bez obzira na dokaze ili istinu.
Source: Webster's Revised Unabridged Dictionary
Tanja 8)
...Koren pojma DOGMA "nalazi" se u Grčkoj.
Da bi NESTO moglo da se nazove DOKTRINOM, mora da prođe kroz kapiju vremena...može se o DOGMI, u vremenu sadašnjem, govoriti kao o DOKTRINI. Naročito kao RELIGIOZNOJ DOKTRINI. Ali DOGMA TO u svom, osnovnom značenju, u svojoj pojmovnosti...NIJE.
U svom osnovnom, helenskom, značenju DOGMA podrazumeva redoslednost dopiranja do istine. Apsolutne istineUČENJE
MIŠLJENJE
REŠENJE...pa opet sve "ispočetka", kao trajani, permanentni proces saznavanja...i to NE religijske ( u ovom slučaju hrišćanske ) apsolutne istine, no čisto filosofske. DOGMATIČARIMA i jesu nazivani filosofi koji su se, u helenskoj Grčkoj, suprotstavljali SKEPTICIMA. I sam pojam skepticizam kao i DOGMA, nije preživeo. Nažalost, poražena je i celokupna filosofija čoveka. Višemilenijumskim versko - crkvenim antagonizmom, DOGMA je obesmislena,
dok je SKEPTICIZAM sve vise počeo da dobija na značaju.
...Hektore, odabrao si nadimak MITOLOŠKOG porekla.Hektor:Dogmatika je ono u sta verujemo,a etika je ono sto cinimo.Etika se radja od Dogmatike...
.....
...Medjutim,ne budimo neozbiljni,
Etika je NAUKA o moralu a
Dogmatika je BOGOSLOVSKI sistem verovanja.Ipak,da ne idemo suvise strucno i naucno,sto bi zamaralo neke forumase,progovorimo PRAKTICNO:U sta verujemo i kako zivimo?
NAUKA
BOGOSLOVIJA KAO SISTEM VEROVANJA
STRUKOVNI DIJALOG
NAUKA
PRAKSA...