Eskaliralo nasilje u školama, hitno rešavati problem

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Nasilje u školama ove godine je eskaliralo, te je neophodno hitno se pozabaviti tim pitanjem, i rešavati ga u širem drustvenom kontekstu, a ne samo u školama, poručuju učesnici skupa „Nasilje i škole”. Ivana Filipov iz kancelarije poverenice za zaštitu ravnopravnosti kaže da škole često umesto da reaguju na diskriminaciju i verbalno nasilje, reaguju tek na fizičko nasilje.

U školama se ne radi na podizanju tolerancije i smanjivanju predrasuda... Mladi su postali nasilni, homofobični, sa rasističkim stavovima i niskim nivoom tolerancije za pripadnike manjina”, kazala je Filipov.

Prema rečima, predsednika Centra za demokratiju Dragoljuba Mićunovića razlog za nasilje među decom u školama posledica je teške ekonomske situacije u zemlji, kao i gubljenja elementa sistema vrednosti.

Neophodno je, kaže on, zato investirati u školsku omladinu, „jer će oni glasati za nekoliko godina”.
„Živimo u brzom vremenu gde dominira vulgarna ekonomija...Nezaposlen čovek nije samo ekonomski ugrožen , već mu je ugrožen socijalni status i psiha”, kazao je Mićunović.
http://www.politika.rs/vesti/najnov...ilje-u-skolama-hitno-resavati-problem.lt.html

Убеђења сам да ће се ома након поносне параде стање сриједити и да ће млади хомофобични, расистићки насилиници променути своју свијест,
те јасно и одговорно закораћити у будућност, пуну радних места, милијарди западних инвестиција, ајфона, фарми, вел'ког Браце...

Што се тиче насиља,не оправдавам га.

Али, мањак толеранције и предрасуде су последица притиска који на младе и њихове родитеље чине мањинске групе (по било ком основу, националном, полном, верском) и то годинама.

Изгледа да је свима досадило да слушају о нечијим угроженим правима, а заправо смо сви у истом чабру.

Кад нема посла, нема га ни за католике нио за хришћане, ни за стрејт ни за геј, ни за Мађаре ни за Србе.

И како су онда само они угрожени, мајку му?

Једни огранизују геј параде (а нико их не угрожава док не гурну прст у око), другима декада траје двадесет година и тако се школују и запошљавају повлашћено...

А већина све то ћутке треба да гледа и да повлађује.

Време је да се схвати да толеранција има границе - и на бол, и на понижење и на глад.

Nikakav problem , podeliti nastavnicima pamcire - kao u americkim skolama !

ето га види,
није проблем у наставницима, већ у младим хулиганима и расистима, потенцијалним клерофашистима који одбијају ПРОМЕНУ СВЕСТИ, зарад им будућности, обећате, размеш?

- - - - - - - - - -

Али, мањак толеранције и предрасуде су последица притиска који на младе и њихове родитеље чине мањинске групе (по било ком основу, националном, полном, верском) и то годинама.

Изгледа да је свима досадило да слушају о нечијим угроженим правима, а заправо смо сви у истом чабру.

Кад нема посла, нема га ни за католике нио за хришћане, ни за стрејт ни за геј, ни за Мађаре ни за Србе.

Једни огранизују геј параде (а нико их не угрожава док не гурну прст у око), другима декада траје двадесет година и тако се школују и запошљавају повлашћено...

Време је да се схвати да толеранција има границе - и на бол, и на понижење и на глад.

а како другојачије,
кад сами рекоше, АЛТЕРНАТИВЕ НЕМА?

Izbacivati iz skole nasilnu decu,staviti ih u posebne skole za problematicne ucenike da nema zlostavljanja normalne dece.

Dokle mirna vecina da trpi teror nasilne manjine?

Треба се позабавити узроцима, не последицама.

Иначе ће већина убрзо постати мањина и обрнуто.

Треба се позабавити узроцима, не последицама.

Иначе ће већина убрзо постати мањина и обрнуто.

ало бре,
зашто у свакој постсербианској школетини не дежура бар један судац?:evil:

Prekršajni sud u Beogradu odredio je 15 sudija koji će raditi u subotu ako se bude održavala Parada ponosa, izjavio je vršilac funkcije predsednika tog suda sudija Milan Marinović. On je rekao da se, kao i pred svaku manifestaciju koja je proglašena za manifestaciju visokog rizika, sudije Prekršajnog suda u Beogradu spremaju za rad. Pored njih, biće angažovana i stalno dežurna služba u Policijskoj upravi za grad Beograd, u Ulici Despota Stefana, koja inače radi vikendom i za praznike, objasnio je Marinović.
http://www.glassrbije.org/članak/na-paradi-ponosa-dežura-15-sudija-za-prekršaje

А џелати?

У свакој школи и - деца ће одмах бити мирнија и толерантнија:

gelati.jpg

Није ваљда да и та будала има неку своју НВО ?

Eno mu je na Terazijama br.4 čini mi se...u pasažu iza one turističke agencije .

Sem njega tamo "sede" i Goran Svilanović , ona Jelena ( kako se beše preziva) , ona sa suludim pogledom , bedevija, šatro piše neki blog na Blicu ...ona mučenica što je jednom Maja Gojković ( između ostalih) ispreskakala na RTS-u da je plakala k'o malo dete...jbt-e kako se luda žena preziva, sa'ću da se iznerviram ? :think:

Eno mu je na Terazijama br.4 čini mi se...u pasažu iza one turističke agencije .

Sem njega tamo "sede" i Goran Svilanović , ona Jelena ( kako se beše preziva) , ona sa suludim pogledom , bedevija, šatro piše neki blog na Blicu ...ona mučenica što je jednom Maja Gojković ( između ostalih) ispreskakala na RTS-u da je plakala k'o malo dete...jbt-e kako se luda žena preziva, sa'ću da se iznerviram ? :think:

Све мој до мога...

Mina.....ne lupetaj,ovo sto pises su ciste gluposti,izvini,ali je tako....nasilnici,maloletnici,koji po skolama sikaniraju drugu decu,su to,ne zbog uticaja nwo i manjina koje traze prava,vec zbog manjka kucnog vaspitanja i direktna su posledica nepostojanja zakona u srbiji...da nekoliko njih ode u krusevac,druga bi se pesma pevala,ali oni znaju,da ako prebiju na mrtvo ima,njih trojica,nekog drugog klinca,niko nece ni prstom mrdnuti da ih kazni

У свакој школи и - деца ће одмах бити мирнија и толерантнија:

gelati.jpg

Ма, то су ђелати и они делују краткорочно :)

Ја мислим на оне што ће извршити одлуку судија као на преком суду, док се неко не попишмани.

Mina.....ne lupetaj,ovo sto pises su ciste gluposti,izvini,ali je tako....nasilnici,maloletnici,koji po skolama sikaniraju drugu decu,su to,ne zbog uticaja nwo i manjina koje traze prava,vec zbog manjka kucnog vaspitanja i direktna su posledica nepostojanja zakona u srbiji...da nekoliko njih ode u krusevac,druga bi se pesma pevala,ali oni znaju,da ako prebiju na mrtvo ima,njih trojica,nekog drugog klinca,niko nece ni prstom mrdnuti da ih kazni

Види, ја знам да си ти Љута мамба, али то ти не даје за право да ми кажеш да лупам.

Кад смо већ код кућног васпитања, преиспитај своје.

Досадило ми је више да објашњавам таквим форумашима као што си ти да свако има право да изнесе своје мишљење, али без увреда онога ко мисли другачије.

ето га види,
није проблем у наставницима, већ у младим хулиганима и расистима, потенцијалним клерофашистима који одбијају ПРОМЕНУ СВЕСТИ, зарад им будућности, обећате, размеш?

- - - - - - - - - -

а како другојачије,
кад сами рекоше, АЛТЕРНАТИВЕ НЕМА?

Znam da ti znaš al' kad se dizna već otvorila pa da kažemo , jel'te:

Od koga , pobogu, da mladi danas nauče ikakva pravila, kultivišu se , opismene i na kraju budu bolji od onih koji ih prvo u kući ne vaspitaju pa ih takve pošalju u školu gde ih sačekaju učiteljice/nastavnici , drogirani, pijani, nepismene , odroljene ( obučene k'o za grand paradu) koje umesto da se bave tom decom ne ispuštaju fon iz ruku , šalju golišave slike na fejs , i same pišu neznam-dali-ne moguće, proširenu rečenicu ni same ne znaju da skrste , a da liči na nešto , itd.

Kako zamišljate da takve kreature naprave od dece išta bolje nego što danas jesu?

Glupacica,znaci deca su nam postala nasilna
zbog toga sto su homofobicni ,i zato sto imaju problem
jer tu vrstu manjine ne prihvataju?!

Да.
Уосталом лијепо је још ономад реко њемачки ембасадор, а друг Први више пута поновијо, СРБИ МОРАЈУ ПРОМЕНУТИ СВИЈЕСТ, ако искрено кане постати нетко други, шта је онда проблем?

Најпосле откуда онолико насиље у америкењским школама?
Тамо се убијају аутоматским пушкама, а љибераљизам цвета на све стране, педери шеткају међу децом, црЊцаи дилују крек, предаваче нико не констатује....

Види, ја знам да си ти Љута мамба, али то ти не даје за право да ми кажеш да лупам.

Кад смо већ код кућног васпитања, преиспитај своје.

Досадило ми је више да објашњавам таквим форумашима као што си ти да свако има право да изнесе своје мишљење, али без увреда онога ко мисли другачије.

izvini,u pravu si...samo sam hteo da ukazem da gresis...njihov,tj te takve dece,mozak,je predatorski i oni napadaju zrtvu bez nekog veceg ili dubljeg razloga,nekada samo zato,jer su iz druge skole od preko puta,ili zbog sala pogresnog tima ili malo duzeg pogleda upucenog u njihovom pravcu...hteo sam da kazem,da nema veze sa dnevno politickom situacijom u zemlji....izvni ponovo zbog nacina na koji sam te demantovao

Back