Ešerihija koli

• Začetnik teme Začetnik teme sanja2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja devojka ima eserihiju koli... Procitao sam ovu temu od a do s sa svim datim savetima...
Moze li neko sada da mi napise TACNO sta treba da se radi... Molim Vas !!!
Poprilicno sam stalozen tip ali kad dodje do njenog zdravlja sizim !!!
Molim Vas napisite mi sta je najbolji tretman za tu bolest/bakteriju !!!

Moram priznati da nisam citala sve postove, mnogo toga ima, ali s obzirom da je problem resen - napisacu ono sto je pomoglo mojoj cerki: Nevenit
To je caj prijatnog ukusa za razliku od Uvinog caja i izuzetno je dobar za ciscenje organizma - narocito kada neko ima problema sa eserihijom.
Moja cerka je zbog toga godinu dana bila na profilaksi i pila svaki dan antibiotike, ali ono sto joj je pomoglo je upravo ovaj caj. Ima ga u biljnim apotekama

Moja devojka ima eserihiju koli... Procitao sam ovu temu od a do s sa svim datim savetima...

Ono sto TACNO treba da se radi jeste da ode kod lekara, za poectak.. A onda ce joj tacno reci sta dalje da radi. Ne lecite se na svoju ruku.

Slusaj dragi Axenator
moja svastika je imala problema sa eserihijom koli, i kada sam procitao sve ovo ovde na forumu rekao sam joj da bi trebala da ode na taj izvor Usce kod Kraljeva, sto je i ucinila

Može biti da grešim ali, e-coli se leči antibioticima i čini mi se da lekar propiše odgovarajuću terapiju na osnovu antibiograma.. Sve drugo su pomoćna sredstva ali ne predstavljaju siguran put do izlečenja, samo u kombinaciji sa lekovima.. Meni je pomogao čaj od brusnice, naravno uz antibiotik.

Hvala!
Bio sam danas kod svog urologa i on mi je rekao da jedino pazim da ta tečnost ne dobije neku boju jer bi onda značilo da imam trahomonas ili triper, ali pošto sam radio analize i videlo se da nemam bakterije znači da nije to.
Još mi je kazao da je to tečnost koja se pojavljuje usled erekcije, samo mi je čudno odkud meni ta tečnost ujutru posle spavanja, da li sam u snu imao erekciju ili ...???
Šta vi mislite?

Ma decko ima 22 godine, ne zna. Jutarnja erekcija je normalna pojava kod svih zdravih muskaraca, i cesto sluzi kao pouzdan dijagnosticki znak lekarima d autvrde da li je impotencija kod muskarca (ako se ovaj na nju zali) fizioloskog porekla ili psiholoski uzrokovana. Ako muskarac ima normalnu jutarnju erekciju (najcesce izmedju 4-6h ujutro u snu), znaci da mu je 'organ' fizioloski funkcionalan.

kod moje bebe(8 mjeseci)u uk je izolovana e.coli.ljekar je propisao sirup cefaklor.prvo je htio da joj da geramicin inekciju.ali ona ima povisene transaminaze ast i alt.
interesuje me koliko e coli moze biti stetna po bebu,dali znate jeli ucinkovit ovaj sirup?
koji je moguci uzrok povisenih transaminaza i jeli ima neki lijek za to?jer na gastro mi kazu da ce joj raditi biopsiju jetre ukoliko transaminaze ne padnu do sledece kontrole(juni mjesec)
takodje me interesuje koje su moguce posledice biopsije i oporavak .unaprijed hvala na odgovoru

Terapija se daje prema nalazu antibiograma, ne vidim zasto ne bi sirup odradio svoj posao. Niste naveli da li je beba decak ili devojcica.
Sto se tice transaminaza, postoji nekoliko stanja koje bi mogle da dovedu do njihovog skoka ali zasto se sada opterecujete time.
Kontrola se nije jos desila, ne znate sta ce se desiti sa transaminazama do juna, ne znate ni da li ce biti biopsije ali ste vec digli paniku.
Opustite se malo, za sad vodite racuna da se infekcija e.coli izleci kako treba.

Pre dve godine sam dobila prvu jaku urinarnu infekciju sa mokrenjem krvi , i bolovima tkvim da sam jedva mogla da stojim, u antibiogramu je bila E Coli !) na 7 koncentracija. Ubrzo po pocetku terapije antibiotikom tegobe nestanu. I kombinacije antibiotika uzimam mesec dana,pa nakon nedelju dana josh jedan. Medjutim prodje 3-4 meseca i infekcija se opet pojavi.Uvek mokrenje krvi i jak bol i pecenje...
E sad malo mi je neprijatno da napishem , ali nikad se nisu pojavljivale same od sebe , nego im je obavezno predhodio duzi ili intenzivniji odnos sa deckom. Interesuje me kako je to povezano , i da li mozda imam neku povredu , i kako mogu to da prekontrolishem?

Od zadnje ifekcije je proshlo oko 5 meseci , i strogo pazim na higijenu i unoshenje tecnosti i pridrzavam se uglavnom svih saveta koje su mi naveli na temi http://forum.krstarica.com/threads/210235 Bila sam i kod ginekologa i tu je sve u redu.

Stalno imam strah od tih infekcija , i ne mogu da se opustim , i volela bih da saznam sve sto mogu u nadi da cu ih jednom zauvek iskoreniti.

Povezano je jer je otvor uretre vrlo blizu anusa, nema nikakve veze sa povredama.
Samo dosta tecnosti,redovna higijena nema sta drugo da se kaze.
Ako ti je za utehu ima zena koje stalno imaju urinarne infekcije...

Jesi li sigurna da to moze biti jedini uzrok?
Zaista pazim na higijenu jako dobro,a analne odnose ne upraznjavam...moze li biti neka iritacitacija samim fizickim kontaktom , mehanicka iritacija koja pokrene taj upalni proces?

ali nikad se nisu pojavljivale same od sebe , nego im je obavezno predhodio duzi ili intenzivniji odnos sa deckom. Interesuje me kako je to povezano , i da li mozda imam neku povredu , i kako mogu to da prekontrolishem?

Od zadnje ifekcije je proshlo oko 5 meseci , i strogo pazim na higijenu i unoshenje tecnosti i pridrzavam se uglavnom svih saveta koje su mi naveli na temi http://forum.krstarica.com/threads/210235 Bila sam i kod ginekologa i tu je sve u redu.

Stalno imam strah od tih infekcija , i ne mogu da se opustim , i volela bih da saznam sve sto mogu u nadi da cu ih jednom zauvek iskoreniti.
Kao da gledam sebe :)

Elem, posto sam i ja u istoj dilemi, danas sam isla kod ginekologa koji je rekao da uradim cervikalni bris da se provjeri ima li tu eserihije pa cu vidjeti sta ce se desiti.
Glede spolnih odnosa, rekao mi je da koristim prezervativ non stop i kao trebalo bi sve biti uredu.
Sad, posto muku mucim s eserihijom vec tri godine, pomirila sam se s cinjenicom da je se vjerovatno nikad necu ni rijesiti kako treba, ali da li to znaci da cu uvijek imati problema pri odnosu bez kondoma ? :(
I zar je moguce da se ne moze uraditi jos nesto dodatno, neka preventiva votevr ?

:(

Dobro, kapiram da nas ima hiljade, samo sam se nadala da postoji neko iskusniji pa da udijeli neki savjet glede tih prokletih odnosa i iMfekcije :)

Btw, caj solubitrat je meni uvijek pomagao, moze se nabaviti samo u njemackoj, odnosno EU pa aktivirajte rodjake evropljane ako ih imate :D

Veruj mi da ti ni kondom nista ne pomaze. Meni se cini da mi je cak gore s kondomom , jer me kondom nekako ''izgrebe'' , ili ja imam neku reakciju na kondom...u svakom slucaju i sa i bez njega ista prica.
Mislim da je najbolje malo prorediti i skratiti odnose kad osecas neke blaze tegobe , i nalivati se cajevima sto vishe u tom periodu.

Aaaaaaaaa .. neeeeeeeeeeeee

Znaci, nije moguce da ni kondom ne pomaze. :shock:

Mi smo koristili dva puta neki tingle mingle durexov i nisam imala nikakvih problema. Doduse, poslije nismo ni probavali pa ne mogu tvrditi da je efikasno.

Jesi radila cervikalni bris ili samo urinokulture ?

Radila sam i taj bris i to je bilo sterilno,dok su urinokulture bile sacuvaj boze.

Znaci tebi tingle odgovara? Mislim da definitivno imam neku reakciju na kondom , jer je mene taj kondom zivu ispekao,da se tako izrazim...skinuli smo ga i bacili posle 5min.Trebalo bi da probam one bez latexa.

Back