Ne shvatajte ciprocinal tako olako!!!
Ne uzimajte ga ni dugo ni cesto.Informisite se o njegovom stetnom dejstvu,razgovarajte sa ljudima koji su ga uzimali.On pripada grupi fluorokinolona koji su izuzetno opasni i izazivaju trajna ostecenja kostiju i zglobova (uniste hrskavicu i za posledicu imamo artrozu)Sve ovo pricam iz sopstvenog iskustva i zbog sopstvenog ogorcenja.Pila sam ciprocinal ne razmisljajuci mnogo o tome,slepo verujuci da je to jedino sto mogu da ucinim.Po svakom antibiogramu on je bio broj 1 u mojoj terapiji (u proseku dva puta godisnje,vec nekoliko godina)Sad sam u mat poziciji:i dalje imam cesta vracanja eserihije s tom razlikom sto sam usput dobila artrozu kolena ni ne sluteci od cega.Prvo sto su me pitali i ortopedi i radiolozi posle RTG-a i uspostavljanja ove dijagnoze,bilo je dali ste uzimali ciprocinal?Naravno,posle bezbroj sati na internetu,posle procitanih stranica i stranica,posle razgovora i razgovora sa ljudima koji su imali slicna iskustva,shvatila sam, sta sam zbog sopstvenog neznanja i neobavestenosti sama sebi ucinila.
I naravno,opet imam eserihiju,opet sam, po vec znanom sablonu,dobila izmedju ostalog i ciprocinal za terapiju,ali necu ga uzimati pa taman se nikad ne izlecila!!!
Moj bilans je:imam 37 god.stalne recidive eserihije,trajno unistene zglobove i dozivotno nepoverenje prema svim antibioticima.
Volela bih da me neko od doktora ispravi ako gresim,volela bih da me utese i kazu iskreno i odgovorno da CIPROCINAL NE UNISTAVA HRSKAVICU ZGLOBOVA TRAJNO I NEPOPRAVLJIVO
Pozdrav