Ešerihija koli

• Začetnik teme Začetnik teme sanja2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
oprostite,
trebam pomoc oko nekoliko pitanja.Nadam se da ce biti netko ko ce bit voljan odgovorit na pitanje.mlada sam i vec od malena se borim sa bubrezima i serihijom.Svaki put kada dobijem serihiju pijem tablete Klavax BID 2x1 svako 12h i pijem caj od brusnice u uvin H caj.Jeli moguce serihiju ukloniti zauvjek i kako?Dali se serihija moze prenjeti na moga spolnog partnera,dali se moze prenjeti na moju djecu?I meni najvaznije pitanje ocu li imati problema pri stvaranju djece i porodu?to mi je pitanje jako vazno jer imam zelju da dobijem djecu.Unaprijed hvala!

Izlecila sam e.coli za 2 nedelje,nalaz sterilan!!!!
moram da podelim sa drugima,mozda i nekom od vas pomogne.Elem,kao uvod,koristila raznorazne cajeve,od origana,breze,kukuruzne svile,uspela da nabavim i Solubitrat,koji je odlican ali samo za upale mehura i kanala,definitivno ne leci e.coli!
Svi ovi cajevi,kao i od brusnice i uvina daju samo trenutno olaksanje.da ne gnjavim vise,probajte 2 nedelje da se pridrzavate sledeceg:
uvece veci cen belog luka izbockati,staviti ga u fildzan ili manju soljicu,preliti vodom tek da ga voda prekrije,poklopiti,i ujutro nataste popiti(mozete malo vode popiti posle toga ali narednih sat vremena nema jesti:)
skuvati caj od neljustene zobi,ima u prodavnicama zdrave hrane.2,5 l vode i 3 sake zobi(dobro oprati pre kuvanja) staviti na tihu vatru dok ne ukuva otprilike pola litra.piti citav dan.odlican je za ceo organizam!
zelena glina za oralnu upotrebu(u apotekama uglavnom nema,nemojte da vam kazu da se samo bela pije,nije tacno jer ima i zelena za pice mnogo je bolja i efikasnija.svaki dan 1 casa,pije se samo voda,talog ostaje,i pise vam na uputstvu.ako imate u blizini DM,tamo cete naci!ubija sve bakterije i necistoce u telu!
i eto,malo prolom vode,da se ne pije samo caj!
verujte,nema sta nisam probala,mucila sam se mesecima,za dve nedelje nalaz sterilan!!!
ja i dalje nastavljam sa glinom,ponekad mozda i caj od zobi,a na beli luk sam se navukla i njega cu jos da pijem:))))
nadam se da ce ovo nekom biti od pomoci,svima zelim dobro zdravlje,pozzzzz!!!

moram da podelim sa drugima,mozda i nekom od vas pomogne.Elem,kao uvod,koristila raznorazne cajeve,od origana,breze,kukuruzne svile,uspela da nabavim i Solubitrat,koji je odlican ali samo za upale mehura i kanala,definitivno ne leci e.coli!
Svi ovi cajevi,kao i od brusnice i uvina daju samo trenutno olaksanje.da ne gnjavim vise,probajte 2 nedelje da se pridrzavate sledeceg:
uvece veci cen belog luka izbockati,staviti ga u fildzan ili manju soljicu,preliti vodom tek da ga voda prekrije,poklopiti,i ujutro nataste popiti(mozete malo vode popiti posle toga ali narednih sat vremena nema jesti:)
skuvati caj od neljustene zobi,ima u prodavnicama zdrave hrane.2,5 l vode i 3 sake zobi(dobro oprati pre kuvanja) staviti na tihu vatru dok ne ukuva otprilike pola litra.piti citav dan.odlican je za ceo organizam!
zelena glina za oralnu upotrebu(u apotekama uglavnom nema,nemojte da vam kazu da se samo bela pije,nije tacno jer ima i zelena za pice mnogo je bolja i efikasnija.svaki dan 1 casa,pije se samo voda,talog ostaje,i pise vam na uputstvu.ako imate u blizini DM,tamo cete naci!ubija sve bakterije i necistoce u telu!
verujte,nema sta nisam probala,mucila sam se mesecima,za dve nedelje nalaz sterilan!!!
ja i dalje nastavljam sa glinom,ponekad mozda i caj od zobi,a na beli luk sam se navukla i njega cu jos da pijem:))))

Puno ti hvala sto sii podelila svoje iskustvo sa nama :)

Ljudi, ako može i meni pomoć.

Naime, dragu nam drugaricu uz oscilacije vukljam već dobre tri godine. Ode, pa je nema par meseci pa se vrati... ali sada mi je već dosta. Radila sam pre mesec dana urinokulturu i pronasli su 500.000 jedinica. Dobila sam terapiju Cefalexin i Ciprocinal i to sve fino popila. Sada mi stižu novi rezlutati i eto ti na - 10.000.000 jedinica!!! Ma jel to normalno?!? Sada sam se zaista uplašila. Da stvar bude gora, ni pored ovoliko bakterija ja nemam neke značajne simptome koji bi trebali da me alarmiraju. Naiđe mi samo peckanje jedno popodne, nalijem se vodom i to je to.

Da li neko ima neki savet, šta bih pored alternative mogla da uradim? Neki pregled bubrega, nešto sam čitala o nekom snimanju sa kontrastima...

U ponedeljak idem ponovo da kod lekara da mi propiše terapiju, a pored toga sam kupila Celsea sirup od brusnice, a uzeći i čaj Josif Pančić. Ako neko ima još neki predlog, koji ne uključuje beli luk (naravno, da imam i gastritis, tako da kada bih to pila, imala bih drugih žestokih problema)

Naime, dragu nam drugaricu uz oscilacije vukljam već dobre tri godine. Ode, pa je nema par meseci pa se vrati... ali sada mi je već dosta. Radila sam pre mesec dana urinokulturu i pronasli su 500.000 jedinica. Dobila sam terapiju Cefalexin i Ciprocinal i to sve fino popila. Sada mi stižu novi rezlutati i eto ti na - 10.000.000 jedinica!!! Ma jel to normalno?!? Sada sam se zaista uplašila. Da stvar bude gora, ni pored ovoliko bakterija ja nemam neke značajne simptome koji bi trebali da me alarmiraju. Naiđe mi samo peckanje jedno popodne, nalijem se vodom i to je to.

Da li neko ima neki savet, šta bih pored alternative mogla da uradim? Neki pregled bubrega, nešto sam čitala o nekom snimanju sa kontrastima...

U ponedeljak idem ponovo da kod lekara da mi propiše terapiju, a pored toga sam kupila Celsea sirup od brusnice, a uzeći i čaj Josif Pančić. Ako neko ima još neki predlog, koji ne uključuje beli luk (naravno, da imam i gastritis, tako da kada bih to pila, imala bih drugih žestokih problema)

Draga Dolcelatte,zao mi je i vas kao i svih sto prolaze kroz iste muke sa e.c.Meni nisu pomogli antibiotici,ni svi moguci cajevi,pila sam i celsea sirup od brusnice..to je sve samo trenutno olaksanje.Izlecila sam e.c. tako da mi je i nalaz urinokulture i cerviks brisa sterilan,imala sam i na cerviksu.Zao mi je sto ne mozete da trosite beli luk,to je mnogo dobro,ali probajte da nadjete zelenu glinu i da pijete,i caj od neljustene zobi.verujte,za 2 nedelje to mi je pomoglo a mesecima sam se mucila,ali ovo pomaze,provereno!!!!!Ako imate jos neka pitanja,rado cu vam odgovoriti.

Caj od persuna, 2 solje dnevno mada sam ja pila i vise.

Zdravo svima, zamolio bih vas da mi pomognete oko ove teme....nisam citao prethodne postove....tako da ako ima negde vec objasnjeno to sto mene interesuje ne zamerite mi....
Moj brat pokusava da ima decu sa mojom snajkom, njegovom suprugom, ali nikako ne uspevaju...radili su razne analize, i govorili su da je sve u redu....
Pre dve nedelje su radili jos neke analize i kada su stigli rezultati, mom bratu je receno da ima Eserihiju koli i da je to problem zasto njegova supruga ne moze ostati u drugom stanju...da ta bakterija blokira...
interesuje me da li je to moguce...??? U ostalom, kako sam procitao, moze se preneti i prilikom odnosa...ako je tako, cudi me da je to samo kod njega problem...
molim vas....sve sto znate, pisite mi...

zanima me da li ovas staviti u hladnu ili kljucalu vodu?unapred hvala

Odgovor na prvo pitanje glasi, možete, da uklonite pomenutu bakteriju zauvek uz pomoć srebrne koloidne vode ili u narodu rečeno srebrne vode, jer znam iz iskustva jedne žene koja je bila spremna za boličko lečenje, a zatim se vrlo brzo izlečila uz pomoć ovog sredstva. Pomenuti sredstvo potražite u bolje snabdevenim apotekama. Inače ovu bolest možete preneti na partnera jer je prenosiva, kao i na druge, ali pravilnom higijenom možete sprečiti dalje prenošenje. Možete imati problema sa plodnosti ako ne budete poveli računa, jer sve infekcije, kao i ova utiču na plodnost, ali ne morate se pribojavati ako sledite savet. Sve najbolje!

Eserihija je nekada znak da bubrezi ne obavljaju dobro funkciju...pogotovo kada se javlja neprekidno. Obavezno savet lekara, nefrologa, ultrazvuk bubrega... moja sestricina je imala totalnu diskfunciju bubreznog levka... mokraca se vracala ka bubregu ...koji je zapravo umirao tokom godinu dana njenog malenog zivota..
Operisana je na vreme, i uziva u svom zdravlju.
..a sve je pocelo eserihijom...

e.c. je imaju puno ljudi,cak i deca,ja sam puno saznala o njoj od kad sam dobila, leci se antibiotikom ali traje duze nego druga bakterija...lecila sam se sama,kao svaka zaposlena i urbana zena,ali nakon ove pretrpene bolove definitivno idem prvo kod doktora.ne uzimajte stvari u svoje ruke,zato postoje doktori.pijte vodu,znaci puno vode i cajevi,ja cesto putujem i znam da odem do Istanbul usred leta bez ijedne kapi vode,da ne bi morala da posetim popatne toalete.za e.c. moja doktorka kaze da nase telo koristi kao kuca na moru,nema je na kratko,pa dosla opet ....sad kao produzenu terapiju pijem neke tablete koji sluze kao pasivna vakcina za imunitet od e.c...

Jedna žena ima sledeći nalaz. Laboratorijski nalaz urinokulture: Zasejane podloge su ostale bez porasta. Pre toga nije nikada radila urino kulturu osim što je dala urin oko 5 nedelja pre urinokulture jer je osetila pečenje. Nalaz urina je bio bistar,žut,kiseo.rel.gus. 1010, sa 1do2 smežuranih eritrocita i malo bakterija. I da se vratim još unazad kada je sve počelo pre 8 ipo meseci kada je bio sledeći nalaz urina zamućen,žut,neutralan, rel.gust. 1008, proteini trag, leukociti 8do10, epitelne ćelije 5do6, soli dosta am.urata, i malo sluzi.
Možete li dati bar neko mišljenje iz iskustva ili neku pretpostavku o ovom nalazu s obzirom da i dalje oseća peckanje nije više pečenje. Šta bi još moglo da se preduzme kada ode kod lekara opšte prakse da li treba da traži uput za urologa na primer ili za nekog drugog specijalistu.
:) zahvaljujem na odgovoru.

Jedna žena ima sledeći nalaz. Laboratorijski nalaz urinokulture: Zasejane podloge su ostale bez porasta. Pre toga nije nikada radila urino kulturu osim što je dala urin oko 5 nedelja pre urinokulture jer je osetila pečenje. Nalaz urina je bio bistar,žut,kiseo.rel.gus. 1010, sa 1do2 smežuranih eritrocita i malo bakterija. I da se vratim još unazad kada je sve počelo pre 8 ipo meseci kada je bio sledeći nalaz urina zamućen,žut,neutralan, rel.gust. 1008, proteini trag, leukociti 8do10, epitelne ćelije 5do6, soli dosta am.urata, i malo sluzi.
Možete li dati bar neko mišljenje iz iskustva ili neku pretpostavku o ovom nalazu s obzirom da i dalje oseća peckanje nije više pečenje. Šta bi još moglo da se preduzme kada ode kod lekara opšte prakse da li treba da traži uput za urologa na primer ili za nekog drugog specijalistu.
:) zahvaljujem na odgovoru.
Poslednji urin je u fiziološkim granicama ( normalnim) osim malo bakterija u mokraći, ali UK je definitivno pokazala da se ne radi o bakterijskoj infekciji.
S obzirom da žena ima tegobe i dalje, potreban je pregled urologa i ginekologa. Analize urina nisu ponekad dovoljne metode za postavljanje dijagnoze.Pozdrav.

Ima nekoliko vrsta i podvrsta. Uropatogena Echerichia coli je uzročnik oko 90% svih urinarnih infekcija. Jedna od tih vrsta obično se nalazi i obitava u donjem stomaku toplokrvnih životinja, a i ljudi. Većina vrsta Escherichia coli je potpuno bezopasna, pa čak i korisna. Nekoliko vrsta je štetno i mogu da dovedu do komplikacija, pa čak i smrti, kao na primer O157:H7, ili O111:B4 (nedavno nadjena u Americi u celim poljima španaća).
Korisne vrste Escherichia coli bakterije su specifične za okolinu u kojoj su se razvile i mogu se laboratorijskim putem lako razvrstati. Vrsta Escherichia coli može da se promeni mutacijom u organizmu i postane štetna kako za životinje tako i za ljude. Kod zdravih osoba te mutacije se uglavnom završe prolivom i iščeznu same od sebe.
O157:H7 i O111:B4 mogu da izazovu veće posledice, pa i smrt kod starijih osoba i dece koja već imaju problema sa imunitetom organizma. U normalnim okolnostima Escherichia coli će nastaniti probavni trakt novorodjene bebe u roku od 40 d0 45 sati od rodjenja putem vode, hrane, ili osobe koja je u kontaktu sa bebom. Ovo je sasvim normalan proces i Echerichia coli je korisna bakterija našeg organizma, to jest, ukoliko ne mutira i postane jedna od štetnih vrsta. U, da tako kažem, nenormalnim okolostima Escherichia coli može da izazove infekcije, kako urinarnog, tako i probavnog trakta, a u nekim slučajevima i meningitis. U retkim slučajevima može da izazove i druge bolesti, kao upalu pluća i neka septička obolenja.

poz svima trenutno sam u 4 mesecu trudnoce, pijem antibiotike pronadjeno mi je u 1ml urina 100 000 bakt... constatovana e coli. ali antibiotici i cajevi ne pomazu isti bolovi i wec me bole bubrezi. sa bebom je bogu hvala za sad sve ok... molim vas dajte mi neki strucan savet sta da radim dali da ostanem u bolnici po preporuci svog lekara i primam longacef ili vec jos nesto da probam..... unapred hwala

U vaginalnom i cervikalnom brisu mi je nadjena eserihija.Doktorka mi je prepisala terapiju.Medjutim, ono sto mene buni jeste to sto mi nije dala uput za urinokulturu.Ako je nadjena u vagini i cerviksu dal' je ima i u urinu???????
Evo ne znam sta vise da mislim.Nemam iskustva sa bakterijama,pogotovo sa eserihijom, pa bi mi svaka pomoc dobro dosla.
Od juce sam krenula sa terapijom, a za koji dan cu i sa ovim prirodnim preparatima koje procitah ovdje, pa cemo vidjeti sta ce i kako ce biti.
Nadjoh ovdje dobar recept sa bijelim vinom i bijelim lukom,ali ne znam dal' to smijem piti sada posto pijem tablete.....:((((....

Оља, правило је да ако немаш симптоме уринарне инфекције, не дају се антибиотици чак и ако се нађе бактерија.
С друге стране, добила си антибиотик који лечи Ешерихију па ће самим тим бити прочишћени и уринарни путеви, ако је има у њима. ;)

Вино плус бели лук смеш. :) Наравно, претпостављам да то нису неке огромне количине вина. :)

Zelim da dam svoje iskustvo sa ovom bakterijom i nadam se da ce i Vama pomoci, moja unuka koja nema jos 2 god imala je eserihijakoli u mokraci i dobila sirup Baktrim koji je samo namlio kolicinu ali nije unistio bakteriju,pronasla sam na internet preporuke nekih lekara za E-kapi dr.Hasanagovica i nabavili smo od distributera u Makedoniju a ima ih za sve republike pogledajte E- i E2 kapi dr Hasanagovic.Samo jednu dozu smo primenili (od 7 do 10dana),unuka je pila 8 dana po 3 puta na dan po 23 kapi 15 min pre jela i nakon toga nema vise bakterije i lekari su bili fascinirani znajuci kako se tesko leci ova bakterija.u zadnja 2-3 meseca jos 2 puta smo radili mikrobioloski nalaz ali rezultat je negativan ,unistili smo je .Preporucujem svima E- kapi su resenje za ovu napast.Videcete da je to lek dopbro ispitan i proveren i registrovan .
Pozdrav i zelim vam uspeha sto pre da se resite ovih problema

Како труднице да се излече од Е. коли? Антибиотици нису помогли.
Моја комшиница је имала исти проблем. Пила чајеве, испирала се....није хтела ни један антибиотик ни да покуша да пије. И прошло је све како треба. Родила је здраву девојчицу. :) Чак је и у болници лежала с обзиром да је упала била баш јака.

oprostite,
trebam pomoc oko nekoliko pitanja.Nadam se da ce biti netko ko ce bit voljan odgovorit na pitanje.mlada sam i vec od malena se borim sa bubrezima i serihijom.Svaki put kada dobijem serihiju pijem tablete Klavax BID 2x1 svako 12h i pijem caj od brusnice u uvin H caj.Jeli moguce serihiju ukloniti zauvjek i kako?Dali se serihija moze prenjeti na moga spolnog partnera,dali se moze prenjeti na moju djecu?I meni najvaznije pitanje ocu li imati problema pri stvaranju djece i porodu?to mi je pitanje jako vazno jer imam zelju da dobijem djecu.Unaprijed hvala!

Pozdrav
Pokusaj sa uljem origana, mnogima je pomoglo....

Моја комшиница је имала исти проблем. Пила чајеве, испирала се....није хтела ни један антибиотик ни да покуша да пије. И прошло је све како треба. Родила је здраву девојчицу. :) Чак је и у болници лежала с обзиром да је упала била баш јака.

Ајде молим те питај је које чајеве, како... Хвала

Имамо неки чај "против бактерија у мокраћи код деце и трудница" од Јосиф Панчић института, јел то сме да се пије без дозволе гинеколога? :think:

Imam sledeci problem:

Dete je staro godinu dana i u brisu grla je pronadjena eserihija coli. Sve terpije koje je dete dobijalo (antibiotici) nisu uklonile ovu bakteriju. Dali neko ima savet sta dalje preduzeti ???

Back