Ešerihija koli

• Začetnik teme Začetnik teme sanja2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Маро, не треба да те брине Ешерихија. То је бактерија која најчешће изазива инфекцију уринарних путева.

За бели лук и вино не знам, можда нам се појави онај ко зна. ;)

Ајде молим те питај је које чајеве, како... Хвала

Имамо неки чај "против бактерија у мокраћи код деце и трудница" од Јосиф Панчић института, јел то сме да се пије без дозволе гинеколога? :think:

Јесте се снашли?

Тек сам јуче сазнала шта је пила комшиница- увин чај.
И била је код неке жене која се бави биљном медицином, на Лекином брду, у БГ-у.
Ако те занима, сазнаћу ти број телефона ординације. Каже да је жена лекар , али се одлучила за биљну медицину и за то се одшколовала у Француској.

Чуо сам да је увин чај "јак" и да није препоручљив трудницама.

Uvin caj ne samo da nije preporucljiv trudnicama, vec nije preporucljiv u vecim kolicinama bilo kome. Uva Ursi, posjeduje toksicna jedinjenja koja u vecim kolicinama mogu da ostete bubrege. Ovdje mozete procitati moj clanak o koristenju uvinog i caja od brusnice. http://eserihija.com/terapije.html . Tacno je da Uva moze ponekad da pomogne kod urinarnih infekcija, ali bit ce efikasna jedino ako je urin alkalan i ako se uzima pod kontrolom strucnjaka. Na zalost u nasem narodu vlada vjerovaje ako je nesto prirodno, da ne moze da naskodi. Ovo je vrlo pogresno. Pojedine biljke i cajevi koji i sami po sebi nemaju stetna djelovanja, mogu negativno da reaguju u kombinaciji sa sintetickim lijekovima i da nanesu vise stet nego koristi. Ako uzimate sok od brusnice u isto vrijeme sa uvinim cajem ponistavate djelotvornost samog caja. Ako bas zelite da uzimate caj, koristite caj od pirevine i pripremajte ga po receptu sa ove stranice http://eserihija.com/pirevina.html . Caj od pirevine ne samo da pospjesuje izmokravanje bakterija, vec pomaze funkcije jetre i time jaca imuni sistem. Moze slobodno da se uzima u vecim kolicinama i siguran je i za djecu i odrasle.

Latinsko ime Agropyron repens, Koristi se podanak biljke, to jest dio izmedju stabljike i korijena, latinski naziv Rhizoma gramini. Kod nas poznata pod imenima, pirevina ili pirika, ili rijedje vornika. Pakovanja koja se mogu kupiti u nasim biljnim apotekama imaju razlicita uputstva pripreme, ali ja preporucujem nacin opisan na stranici ciji sam link vec ranije dao.
Sama pirevina pomaze brzem odstranjivanju bakterija ali sama od sebe nema antibakterijska svojstva te se koristi u kombinaciji sa drugim sredstvima.
Uz nase E-Kapi pirevina je jedini caj koji mi preporucujemo kod benignih infekcija urinarnog treakta.

Ovdje mozete procitati vise informacija.
http://eserihija.com/pirevina.html

eserihija-pirevina-large.jpg

Значи зато куце и маце њу жваћу чим им није добро? :)

Хвала, знам о чему се ради...па пирика расте по баштама најрегуларније.

Значи зато куце и маце њу жваћу чим им није добро? :)

Хвала, знам о чему се ради...па пирика расте по баштама најрегуларније.

Tako je. Mi kao djeca smo je jednostavno zvali trava ! Vrlo rasprostranjena biljka, a vrlo malo se zna o njenim ljekovitim svojstvima. Na zalost kako cujem u nasim krajevima sve je teze naci u biljnim apotekama. Znam da je Institut za proucavanje ljekovitog bilja, "Josif Pancic" prestao otkup ove biljke prije nekoliko godina. Alkaloid iz Skopja je nekad imao vrlo kvalitetnu pirevinu ali moji napori da stupim u kontakt sa njima su ostali neodgovoreni. I pored tolike rasprostranjenosti ove biljke na prostorima bivse Jugoslavije, sramota je reci da smo za potrebe nasih pacijenata morali uvesti cak iz Indije.

Увозе нам и жито, а бар у Србији би могло толико да га се засеје да се храни цела бивша Југославија.
Да л' се пирика суши стандардно, као и нана, кантарион и остале биљке ?

Увозе нам и жито, а бар у Србији би могло толико да га се засеје да се храни цела бивша Југославија.
Да л' се пирика суши стандардно, као и нана, кантарион и остале биљке ?

Susi se u prozracnom prostoru i ne na direktnom suncu. Problem je prikupljanje. Koristi se dio koji je izmedju stabljike i korijena. Djelimicno je u zemlji i mora da se opere.

Dali je neko imao eserihiju u vagini i kako je izleciti? da napomenem da je vec imam u mokraci vec nekih 15 godina,kada mi se pojavi pijem odmenjsku vodu nestane na nekoliko meseci pa se ponovo pojavi. Ali sada mi je nadjena u vagini i nepomaze voda.Kako da je izlecim

Dali je neko imao eserihiju u vagini i kako je izleciti? da napomenem da je vec imam u mokraci vec nekih 15 godina,kada mi se pojavi pijem odmenjsku vodu nestane na nekoliko meseci pa se ponovo pojavi. Ali sada mi je nadjena u vagini i nepomaze voda.Kako da je izlecim

Морате код гинеколога по вагиналете с антибиотиком.

Do vaginalnih infekcija, poslije urinarne infekcije, uglavnom dolazi zbog upotrebe antibiotika. Naime antibiotici prepisani za urinarnu infekciju, pored stetnih bakterija u ureteru uniste i lacidobacili bakteriju koja je dio regularne vaginalne flore i koja stiti vaginalnu sluznicu od patogenih bakterija. Zbog toga dolazi do pojave vaginalne infekcije, koja se odatle vrlo brzo ponovo prenese u urinarni trakt. Ovo je jedan od glavnih razloga zasto dosta zenskih pacijenata ne moze da se rijesi infekcije godinama. Rjesavanjem jedne infekcije upotrebom pogresnih antibiotika, izaziva se druga i tako sve u krug.

Jedan od jednostavnijih nacine rjesavanja vaginalne infekcije je ispiranje bornom kiselinom (acidum boricum). U apotekama se moze naci 3% rastvor, ili u vidu kristala i praska. Ako nadjete prasak ili kristal, razmutite jednu cajnu kasikicu sa litrom mlake vode i ispirajte se 2x dnevno, ali ne duze od 7 dana.
U rastvor mozete dodati 5 kapi cistog, medicinski gradiranog lavandinog ulja. Ovo ce znacajno pojacati dejstvo borne kiseline. Nemojte da vas rijec kiselina zaplasi. Acidum boricum je poznat medicinski antiseptik i koristi se za dezinfekcije.
Ako niste u mogucnosti da nadjete acidum boricum i medicinski gradirano lavandino ulje, mozete se obratiti nasem distributeru u Valjevu koji ima ovaj preparat spreman za upotrebu.

Da bi se normalizovala vaginalna flora i vratila lacidobacili bakterija, preporucuju se velike kolicine nepasterizovanog jogurta ili kefira. Piti 3 do 5 casa dnevno. Takodje acidophiles tablete su vrlo korisne za obnavljanje vaginalne flore.

Pozdrav

moze li neka preporuka u vezi ishrane,kod eserije,koju hranu treba izbegavati, a koja se preporucuje kod ove bakterije.

Ako cesto patite od urinarnih infekcija generalno treba izbjegavati slatko, a treba konzumirati namirnice koje djeluju diureticki, kao sto su ananas, lubenica itd. Izbjegavajte gazirane napitke kao sto su razne vrste cola, i slicno. Kafa, crni caj, i alkohol se takodje ne preporucuje.
Detaljne instrukcije za pravilnu ishranu i jacanje imunog sistema su na ovoj stranici ! http://eserihija.com/imuni_sistem_i_infekcije.html

Molim vas napisite mi sve sto znate o eserihija koli, kako se dobija, kako se leci, koji su simptomi, da li je prelazna, da li ostavlja posledice, koliko traje lecenja...
HVALA!!!
Drugarica Ešeherija Koli živi, radi, razmnožava se i umire u našoj goozi...
Sad otkud na krastavcu, pitati predsednika države u kojoj LGBT pokret živi, radi i umire... Razmnožavanje LGBT-a je problematičan pojam...

Kako da pocnem ne znam ni sama prica je sledeca...imam 35 godina i devojcicu od 2,5 godine.E.coli mi se prvo javila krajem 2007.god i to u cervikalnom brisu nikad u urinu i uvek je u urinu bila zanemarljivog broja.Pre toga sam bila mesec dana na terapiji antibioticima protiv hlamidije i ureaplazme...to je uspesno izleceno,ali...pocinju da se smenjuju enterococus sam ili udruzen sa e coli ili samo ecoli u velikom broju,krecu tone antibiotika i vaginaleta,vaginalno ispiranje tantum rosom,bornom kiselinom,vaginalete poliginax,macmiror i pravljene na osnovu antibiograma,naravno i sve ostale antibiotike pila sam an osnovu antibiograma,dole se mazala pavlovicevom masti,ovestin kremom i nista apsolitno nista nije mi pomoglo....Ostala trudna sa bakterijam i znaela celu trudnocu i porodila se sa velikim brojem e.coli i enterokoka u cerviksu i rodila pravo zdravo dete,koje ne znam kako tom prilikom nije pokupilo gadure u mom cerviksu....najgore od svega je sto su subjektivne tegobe ostale,znaci vise nema sanse da stavim ni jednu antibiotik vaginaletiu iako je po antibiogramu jer me dole uzasno pece a nemam i nikad nisam imala ni u cerviksu ni u vaginalnom brisu kandiodu,uzimala sam i ginoflor i ginofilus vaginalete za obnovu flore i one me kad stavim dole uzasno peku,muz je radio briseve i on nema bakterije,a ionako koristimo kondom,znaci mukama nikad kraja a najgore od svega mi je stalno prisutan bol i osecaj zarenja sto me ubija u pojam,po zadnjem nalazu imala sam enterokok i klebsielu u cerviksu naravno.....Mislim sta reci,niti mogu da imam normalan seksualni zivot ,niti da se osecam kao zdrava osoba jer me dole uzasno pece i cini mi se da nema leka...Ovo je skracena verzija mojih muka ako sam koga udavila izvinite ali nisam mogla vise uzasno je ziveti sa tim...E,da,jedino kad imam menstruaciju bolovi i osecaj pecenja mi se umanji tj.skoro da ga i nema...

Кетимајда, пробај нешто од овога што је написао Ведран, пар постова изнад.
Евидентно ти званична медицина не помаже, зато пробај алтернативну и буди упорна.

Kako da pocnem ne znam ni sama prica je sledeca...imam 35 godina i devojcicu od 2,5 godine.E.coli mi se prvo javila krajem 2007.god i to u cervikalnom brisu nikad u urinu i uvek je u urinu bila zanemarljivog broja.Pre toga sam bila mesec dana na terapiji antibioticima protiv hlamidije i ureaplazme...to je uspesno izleceno,ali...pocinju da se smenjuju enterococus sam ili udruzen sa e coli ili samo ecoli u velikom broju,krecu tone antibiotika i vaginaleta,vaginalno ispiranje tantum rosom,bornom kiselinom,vaginalete poliginax,macmiror i pravljene na osnovu antibiograma,naravno i sve ostale antibiotike pila sam an osnovu antibiograma,dole se mazala pavlovicevom masti,ovestin kremom i nista apsolitno nista nije mi pomoglo....Ostala trudna sa bakterijam i znaela celu trudnocu i porodila se sa velikim brojem e.coli i enterokoka u cerviksu i rodila pravo zdravo dete,koje ne znam kako tom prilikom nije pokupilo gadure u mom cerviksu....najgore od svega je sto su subjektivne tegobe ostale,znaci vise nema sanse da stavim ni jednu antibiotik vaginaletiu iako je po antibiogramu jer me dole uzasno pece a nemam i nikad nisam imala ni u cerviksu ni u vaginalnom brisu kandiodu,uzimala sam i ginoflor i ginofilus vaginalete za obnovu flore i one me kad stavim dole uzasno peku,muz je radio briseve i on nema bakterije,a ionako koristimo kondom,znaci mukama nikad kraja a najgore od svega mi je stalno prisutan bol i osecaj zarenja sto me ubija u pojam,po zadnjem nalazu imala sam enterokok i klebsielu u cerviksu naravno.....Mislim sta reci,niti mogu da imam normalan seksualni zivot ,niti da se osecam kao zdrava osoba jer me dole uzasno pece i cini mi se da nema leka...Ovo je skracena verzija mojih muka ako sam koga udavila izvinite ali nisam mogla vise uzasno je ziveti sa tim...E,da,jedino kad imam menstruaciju bolovi i osecaj pecenja mi se umanji tj.skoro da ga i nema...

Postovanje.

Po ovome sto sam procitao mogu da zakljucim da je imuni sistem jako oslabljen i vaginalna flora poremecena. Kazete da koristite kondom...Neke zene su alergicne na latex od kojeg su kondomi napravljeni i mogu imati slicne simptome vasima. Nekad je u pitanju i alergija na lubrikante kojim su kondomi premazani. Kod nekoliko nasih pacijenta rijesenje je bilo vrlo jednostavno. Promjena kondoma.
Jedno je sigurno, morate jacati imuni sistem. Sve dok je imunitet oslabljen infekcija ce se vracati prije ili kasnije, bez obzira koje preparate koristite. Link sa instrukcijama sam vec dao ranije. Ako zelite posaljite mi kopije Vasih nalaza na vhasanagic@gmail.com da mogu da sagledam cjelokupnu situaciju.
Vidim po vasem pismu da ste pod velikim stresom, sto svakako pogorsava situaciju sa imunitetom. Stres je pored nepravilne ishrane jedan od najcescih uzroka pada imunog sistema. Mi ne mozemo da Vas rijesimo dnevnih briga i samog stresa, ali mozemo znacajno da smanjimo posljedice stresa i pomognemo imunom sistemu !
Ako mislite da Vam mogu pomoci, slobodno se javite !

Ako moze neko strucan da mi odgovori.
Imam e.coli citav zivot,vise ni ne znam koliko nekih 17 god. Probala sve, vino i luk, limun i persun:bljak:, brusnicu,brezovu vodu...
Moji doktori odustali, kazu pomiri se s tim de je ona tvoj redovni stanovnik:eek: Ebote, ja poludila. Krenem da tazim pomoc po Bg. I sad, jedan dr. mi rece, posto ja nemam leukocita nikako, nemam bolove, nikakve simptome, a uvijek maksimalan br, bakterije, da je moguce da ja imam neki jako rijedak poremecaj, da cu mi sfinkteri previse jaki i da ne izmokravam do kraja, pa sa mokraca zadrzava i tu se stvaraju bakterije. E sad, to ima smisla jer ja npr. ne mokrim k'o sav normalan svijet ujutpu, nego kasnije:rumenko:, jednom sam 12h provela bez potrebe da idem u wc:zcepanje: uopste sve mi je to usporeno..
Ali nekako sam skepticna. Dao mi lijekove za muskarce, za lijecenje prostate, Tamsol. :rtfm:Sta vi mislite?

Не пиј терапију ако немаш никакве тегобе.
Nemam apsolutno nikakve, jednostavno je osjecam. Ne znam to da opisem.
I meni je malo cudna terapija, propisao je prof.dr.specijalista, al' ipak nisam nikada cula da je neko tako lijecio, djeluje mi kao neki eksperiment...Jos mi te tablete spuste pritisak,jer su jake, pa ne mogu ujutru nikako da ustanem.
Ma mene bas briga zbog mene, ja sam se na nju navikla. Osjetim je, ukljuce mi antibiotik, ona nestane i eto je za par mjeseci i tako u krug. Nego mi je frka zbog trudnoce, ne planiram jos, ali s obzirom koliko je vucem ne znam kako da je izlijecim i kako uopste sa tolikim brojem bakterija da se odrzi trudnoca.:roll:

Back