Ešerihija koli

• Začetnik teme Začetnik teme sanja2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мени само није јасно како то да му је рађена микробиолошка анализа сперме, а није му урађен брис уретре.
То ми је баш чудно.

zna se gde je E. coli normalan stanovnik....Jedino, ukoliko nije gurao gdje ne treba...:eek:
Ма шта ти је.:) Не мора бити уопште анални секс у питању. Људи запате све и свашта на тотално нејасан начин.
Ја се увек сетим неке моје другарице која је отишла на редовну анализу бриса вагине и установе јој Трихомонас.
Дечко јој је био др, као и она.
Она је њега напала да је он ко зна шта радио, с ким се вукао...скоро се растадоше.
Он оде код микробиолога, баш на микробе тамо у склопу факса, ураде му брис, а човек нема Трихомонас.:lol:
Наравно, мирно је дошао код ње и питао је да ли сад он њу треба да нападне.

Ето шта се дешава кад људи буквално схватају градиво.:p

Ово беше мала анегдота.:mrgreen:

Мени само није јасно како то да му је рађена микробиолошка анализа сперме, а није му урађен брис уретре.
То ми је баш чудно.

Nije rađen zato što sam analize urino i spermokulture uradio na svoju ruku. Partnerka se žalila na peckanje u vagini pa sam dao uzorke na analizu da vidimo o čemu se radi. Tako je sve počelo.

mom sinu je 6 godina prije 15 dana je dobio urinarnu infekciju,radili smo mu urinokulturu,ešerihija 2000 bakterija,10 dana je primao pencilin i 5 dana baktrim,samo 2 dana nakon terapije ponovo se vraća,sad trenutno pije pancef sirup.pije sve moguće čajeve za koje sam čula,doktorica je rekla da nesmije slatko i guste sokove.ja sam već poludila zbog toga,neznam sta više da radim

imam pitanje, zaboravila sam u apoteci da pitam
znam da ne sme da se pominju imana lekova ali u ovom slucaju moram, a vi posle odgovora izbrisite

da li sme ranisan da se kombinuje sa baktrimom i ako sme kako da pijem?
kombinovala sam ranije neke antibiotik s njim pila sam ga jedno dva sata pre antibiotika...e sad ne znam za baktrim...ne pise nista u onom njegovom uputstvu

mom sinu je 6 godina prije 15 dana je dobio urinarnu infekciju,radili smo mu urinokulturu,ešerihija 2000 bakterija,10 dana je primao pencilin i 5 dana baktrim,samo 2 dana nakon terapije ponovo se vraća,sad trenutno pije pancef sirup.pije sve moguće čajeve za koje sam čula,doktorica je rekla da nesmije slatko i guste sokove.ja sam već poludila zbog toga,neznam sta više da radim
Пробајте увин чај. Он је одличан за уринарне инфекције.

Надам се да ћете прочитати ово. :)

imam pitanje, zaboravila sam u apoteci da pitam
znam da ne sme da se pominju imana lekova ali u ovom slucaju moram, a vi posle odgovora izbrisite

da li sme ranisan da se kombinuje sa baktrimom i ako sme kako da pijem?
kombinovala sam ranije neke antibiotik s njim pila sam ga jedno dva sata pre antibiotika...e sad ne znam za baktrim...ne pise nista u onom njegovom uputstvu
Смеју да се комбинују.
За желудац је најбоље да направиш временску разлику између узимања два лека, али неће ти бити ништа ни ако их узмеш заједно.

d.dan...
Ja sam u trudnoci lezala u bolnici kao visoko rizicna trudnica i nadjena je u urinokulturi eserihija. Dobila sam 10 injekcija longacepha po 2 mg. nakon toga 2 ili cak i 3 urinokult.su bile sterilne...
Danas,nakon 3 meseca sam otisla u privatnu laboratoriju (chisto zbog sebe) i u rezultatima brisa cerviksa i vagine i urinokult. je OPET nadjena eserihija i to u brisevima u velikim kolicinama a u urinokult.100 000 CFU/ml. Dojim dete,koje josh u trudnoci je imalo prosirene bubrezne kanale... e sad,da li to ima veze sa mojom eserihijom ili.....
z:cry:
Kako god,ja je imam, a shto se bebe tiche,on lepo napreduje,lepo spava,normalno jede,na kontrolama pedijatar kaze kako je sve uredu,ali nismo uradili njemu urinokult. Sad svakako planiram da je uradimo,chisto reda radi...
sutra bih trebala da idem kod dokt.ali se svejedno mnogo plashim zbog toga shto znam da moze da napravi haos sa bubrezima i kojekakvim josh organima..... Shta cesh...nije svejedno....

E ovako: citala sam bas dosta o eserihiji danas, ali sto vise saznajem sve sam vise zbunjena sta je uzrok ovih mojih tegoba! Ja sam imala eserihiju sigurno 2-3 puta i sada su mi slicne tegobe. Ali posto sam ja malo neodgovorna za svoje zdravlje i ne volim da idem kod lekara, volela bih kada bi mi neko odgovorio ako je imao slicnih problema. Ja ne osecam nikakvo peckanje, ali ucestalo mokrim i stalno imam osecaj da mi se ide u wc i boli me malo po zavrsetku cina :( Ali kako ja da znam da to nije neka druga infekcija? A inace imam vec duzi vremenski period problem sa vaginalnim infekcijama ili sta vec! Ustanovljena mi je Candida (mada ja sada razmisljam da je to mogla da bude i eserihija samo u vaginalnom kanalu), a posle ponovnog pojavljivanja sekreta moja doktorka (ginekolog) mi je govorila da to nije nista i tu i tamo prepisala poneki kanesten ili sta vec... znam da sam se udubila, ali tek sam sada otkrila ove teme na forumu i volela bih kada bi mi neko pomogao! hvala unapred!
p.s. jel' ovde stvarno odgovara neka doktorka ili se to samo neko tako predstavio?

Ако учестало мокриш, ако имаш лажне позиве на мокрење, ако те болуцка или пецка при мокрењу, шансе су велике да имаш упалу мокраћне бешике.
Иди код др-а да ти ураде брис и да ти препишу одговарајући антибиотик.

Bebac moje drugarice koji ima 5 meseci dobio je EC. Uradili su mu urinokulturu, beba je imala temp. oko 40. E sad doktorka im je rekla da je najverovatnije dobio preko pelena, odnosno da mu je izmet dodirnuo penis i da mu je uslo malo unutra, u penis. Da li je to moguce?

ne da je moguce nego je to put unosenja infekcije u besiku.
ipak, iako mala deca godinu dana piske i kake u pelene,retko se srece infekcija besike....jednostavno je priroda tako uredila.

ali, ono sto tvoja drugarica mora da zna a mozda joj nisu rekli da kod malih decaka cak i jedna infekcija mokracnih kanala godisnje postavlja sumnju na veziko-uretralni refluks i da je obavezno ispitivanje u tom smeru ! kod devojcica je to do 3 infekcije godisnje.

Jeste nesto sigurno, ali prodje mi uvek za 3 dana! A ovog puta sam popila jednu solju caja od uve i to za sva 3 dana! Bas sam bila nemarna! A kad prodju tegobe minimalne su sanse (skoro nikakve) da idem da ispitam sta je u pitanju. A sve i da su mi prepisali neke antibiotike, ne verujem da bih ih uzimala zbog posledica!!! Jer imam problema i bez lekova :(

Без обзира које проблеме имаш, постоје антибиотици који могу да се пију комбиновано и уз неке друге лекове (ако их пијеш)- ово је једини оправдани разлог због ког доводиш у питање пијење антибиотика у циљу лечења запањења.

ne da je moguce nego je to put unosenja infekcije u besiku.
ipak, iako mala deca godinu dana piske i kake u pelene,retko se srece infekcija besike....jednostavno je priroda tako uredila.

ali, ono sto tvoja drugarica mora da zna a mozda joj nisu rekli da kod malih decaka cak i jedna infekcija mokracnih kanala godisnje postavlja sumnju na veziko-uretralni refluks i da je obavezno ispitivanje u tom smeru ! kod devojcica je to do 3 infekcije godisnje.

A sta je to?

Уринарни тракт се састоји од бубрега, уретера, мокраћне бешике и уретре- буквално тим редом, одозго на доле. Из бубрега полази уретер, он се улива у мокраћну бешику која је резервоар за мокраћу и онда од бешике креће уретра кроз коју мокраћа доспева у спољну средину.

Везико-уретрални рефлукс је анатомска аномалија кад спој између уретера и бешике није добар, па се мокраћа враћа из бешике на горе, у уретер. То узрокује сталне инфекције бубрега, тј. запаљења која у неком дугорочном смислу могу довести до пропадања бубрега.

Уринарни тракт се састоји од бубрега, уретера, мокраћне бешике и уретре- буквално тим редом, одозго на доле. Из бубрега полази уретер, он се улива у мокраћну бешику која је резервоар за мокраћу и онда од бешике креће уретра кроз коју мокраћа доспева у спољну средину.

Везико-уретрални рефлукс је анатомска аномалија кад спој између уретера и бешике није добар, па се мокраћа враћа из бешике на горе, у уретер. То узрокује сталне инфекције бубрега, тј. запаљења која у неком дугорочном смислу могу довести до пропадања бубрега.

Jao hvala ti puno, moram to da joj kazem. Koliko sam shvatila citava ova situacija je opasnija za decake nego za devojcice.

Back