Ešerihija koli

• Začetnik teme Začetnik teme sanja2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas sam dobila rezultat iz privatne laboratorije i u pitanju jeste ponovo E.coli.
U petak cu dobiti i urinokulturu koju sam ostavila na Infektivnoj.
Mislila sam da je sledeca terapija upravo prica o vecem broju antibiotika i to duze vreme,
5 dana dobijala sam ciprocinal i longacef (ujutru oba leka a uvece samo ciprocinal), a drugih 10 dana je longacef zamenjen maksicefom (i ujutru i uvece oba leka). Da napomenem samo da sam ih dobijala preko infuzije. Nakon toga sam terapiju nastavila sa pancefom (jos 12 dana).
Nakon 10-15 dana infekcija mi se ponovo vraca !!!!!:eek:
Doktor sa Infektivne vise ne moze da mi pomogne, tako da me opet salje u KBC Dragisa Misovic (gde sam se vec jako lose provela).
Zaista ne znam kome vise mogu da verujem, a ne mogu ni da se pomirim sa tim da niko ne moze da mi pomogne. Mislim da sam iscrpila listu lekova sa antibiograma.
Sto se tice alternativne medicine, po izlasku sa Infektivne, pitala sam da li da pijem cajeve, i doktor mi je rekao da je najbolje ipak vodu piti, kada su bubrezi u pitanju. Oni tamo inace ne dozvoljavaju nista od tih pomocnih sredstava.
Jos nesto me zanima, da li se iko od njih bavi mojim imunitetom, obzirom da je bitan u celoj prici, a narocito nakon toliko meseci koriscenja antibiotika. Imam osecaj da je dovoljno da prodjem pored nekog ko kija ili kaslje i da se odmah razbolim.
Tj. da li antibiotici zaista unistavaju imunitet i ako je tako, kako je moguce da niko to i ne pominje. (Ovo je vise retoricko pitanje, ali ako je istina onda bih svakako to pitala doktora u petak).

Danas sam dobila rezultat iz privatne laboratorije i u pitanju jeste ponovo E.coli.
U petak cu dobiti i urinokulturu koju sam ostavila na Infektivnoj.
Mislila sam da je sledeca terapija upravo prica o vecem broju antibiotika i to duze vreme,
5 dana dobijala sam ciprocinal i longacef (ujutru oba leka a uvece samo ciprocinal), a drugih 10 dana je longacef zamenjen maksicefom (i ujutru i uvece oba leka). Da napomenem samo da sam ih dobijala preko infuzije. Nakon toga sam terapiju nastavila sa pancefom (jos 12 dana).
Nakon 10-15 dana infekcija mi se ponovo vraca !!!!!:eek:
Doktor sa Infektivne vise ne moze da mi pomogne, tako da me opet salje u KBC Dragisa Misovic (gde sam se vec jako lose provela).
Zaista ne znam kome vise mogu da verujem, a ne mogu ni da se pomirim sa tim da niko ne moze da mi pomogne. Mislim da sam iscrpila listu lekova sa antibiograma.
Sto se tice alternativne medicine, po izlasku sa Infektivne, pitala sam da li da pijem cajeve, i doktor mi je rekao da je najbolje ipak vodu piti, kada su bubrezi u pitanju. Oni tamo inace ne dozvoljavaju nista od tih pomocnih sredstava.
Jos nesto me zanima, da li se iko od njih bavi mojim imunitetom, obzirom da je bitan u celoj prici, a narocito nakon toliko meseci koriscenja antibiotika. Imam osecaj da je dovoljno da prodjem pored nekog ko kija ili kaslje i da se odmah razbolim.
Tj. da li antibiotici zaista unistavaju imunitet i ako je tako, kako je moguce da niko to i ne pominje. (Ovo je vise retoricko pitanje, ali ako je istina onda bih svakako to pitala doktora u petak).

Antibiotici ne uništavaju imunitet,u to budi sigurna....Čudno mi je da ti je terapija antibioticima delovala tako kratko...i da nisu ispitali mogućnost ispiranja mokraćnih puteva...:think:

Doktor je smatrao da je intravenska pijelografija, ako na to mislite, malo invazivna dijagnosticka metoda i da bi bilo dobro ako moze da se izbegne.
To je jedino sto mi je jos ostalo i sto se nadam da ce doktor traziti da se uradi. Mada, koliko shvatam, ukoliko ima neka prepreka u tim kanalima, ceka me operacija??? Da li je to tacno, i ukoliko znate, kako izgleda zahvat, posto ne zvuci dobro?

Da li bi neko mogao da mi odgovori na jos jedno pitanje?!
Urolog mi je pre izvesnog vremena rekao da moram da zakiseljavam urin. Medjutim, kada nemam infekciju pH mi je 6, a kad imam infekciju pH je 5. Sve to ide u prilog tezi da treba da pravim baznu a ne kiselu sredinu?
P.S Izgleda da ce urolog da me salje na Torlak, a vezano za moje ponovljene urinarne infekcije. Pa me intresuje da li neko ima slicna iskustva, tj. da li je isao tamo i da li mu je to pomoglo?

Probaj sa cajem od badema:

Za ovaj caj mora se nabaviti badem u ljusci,onoj tvrdoj slicnoj kao od oraha.Toga nema u zdravoj hrani,znaci,direktno sa drveta.Dve sake badema se operu u hladnoj vodi i izlupaju.Ljuska i jezgro,sve se stavi u lonac,nalije sa 3 litra hladne vode i kuva u polupoklopljenom loncu dok ne uvri do 1,5 l.Odstoji da se ohladi i pije se 2 dana,po pola kolicine svakog dana.Obavezno paziti da se ta dva dana NE JEDE NISTA OD MLEKA I MLECNIH PROIZVODA!!!

Probaj sa cajem od badema:

Za ovaj caj mora se nabaviti badem u ljusci,onoj tvrdoj slicnoj kao od oraha.Toga nema u zdravoj hrani,znaci,direktno sa drveta.Dve sake badema se operu u hladnoj vodi i izlupaju.Ljuska i jezgro,sve se stavi u lonac,nalije sa 3 litra hladne vode i kuva u polupoklopljenom loncu dok ne uvri do 1,5 l.Odstoji da se ohladi i pije se 2 dana,po pola kolicine svakog dana.Obavezno paziti da se ta dva dana NE JEDE NISTA OD MLEKA I MLECNIH PROIZVODA!!!

Je li ovo neki narodni, tradicionalan lijek iz tvog kraja? :(
Zvanična nauka o lekovitom bilju (Farmakognozija) ne navodi badem kao aktivnu komponentu za lečenje bilo čega. Izuzetno je opasna upotreba gorkog badema, usled sadržaja cijanogenih heterozida, koji se razgrađuju i oslobađaju cijanovodoničnu kiselinu koja je bila uzrok mnogobrojnih smrtnih slučajeva pri proizvodnji Aquae amigdalae amarae (vode gorkog badema), koja se koristila pri proizvodnji npr. Pavlovićeve masti (od koje potiče miris pavlovićevog krema). Ta se voda skladištila u kanistere od 10 l, koji su pri otvaranju leti isparavali i oslobađali cijanovodoničnu kiselinu...Danas je ta voda gorkog badema zamenjena benzaldehidom. Slatki badem se koristi za dobijanje visokokvalitetnog bademovog ulja (za kozmetiku)...:neutral:

Ja sam, na žalost, novi član na ovom forumu.
Moja partnerka mi se požalila na peckanje u vagini tako da sam dao na pregled urin i spermu. Danas sam podigao rezultate.
Urinokultura ima nalaz: patogene bakterije nisu nađene ali piše 20 000 cfu/ml saprofitnih bakterija. Da li je ovo OK?
Drugi, mnogo veći, problem što je u spermi nađena Escherichia. Ne navodi se broj već samo piše veći broj. Urađen je i antibiogram i bakterija je osetljiva na 6 testiranih antibiotika.
Moje pitanje je: da li smem da uzimam antibiotike na svoju ruku ili to mora da odredi lekar? Da li lekar opšte prakse ili urolog?
I još jedno opšte pitanje: kako je moguće da imam EC u spermi a nemam je u mokraći?

Prvo sam uzeo uzorak mokraće. I nije bilo jutro već veče. Kada sam nazvao laboratoriju da se raspitam o detaljima rekli su mi da za pregled urinokulture i spermokulture nije bitno da se uzorak uzme ujutru i da mogu da ga donesem bilo kda tokom dana. Da li to utiče na rezultat pregleda?

da, u principu to moze biti problem prilikom dijagnostike jer je sperma prosla kroz kanal kroz koji je prosla vec inficirana mokraca pa je mozda "pokupila"neke od tih bakterija.
Ne bi bilo lose da das novi nalaz,znam da je maltretiranje,ali bolje i to nego da krenes sa antibioticima,novi nalaz koji ces dati pre nego sto se izmokris.
znaci nema mokrenja pre ejakulacije !!!

da, u principu to moze biti problem prilikom dijagnostike jer je sperma prosla kroz kanal kroz koji je prosla vec inficirana mokraca pa je mozda "pokupila"neke od tih bakterija.
Ne bi bilo lose da das novi nalaz,znam da je maltretiranje,ali bolje i to nego da krenes sa antibioticima,novi nalaz koji ces dati pre nego sto se izmokris.
znaci nema mokrenja pre ejakulacije !!!

Nisam stručan za ovu oblast ali kako je onda moguće da u mokraći nemam EC a u spermi postoji?:dontunderstand:

Па чекајте, његова мокраћа је ок, без патогених бактерија.

Како је могуће да ако је прво мокрио, у урину нема бактерија ?

Па су шта, заостале у уретри и онда их је сперма покупила?

Па чекајте, његова мокраћа је ок, без патогених бактерија.

Како је могуће да ако је прво мокрио, у урину нема бактерија ?

Па су шта, заостале у уретри и онда их је сперма покупила?

sve mi to ne pije vodu...esherihija coli u spermi, a nema je u urinu...:think:
ja bih tu uradio i bris uretre....:neutral:

pazite,sve sto je ushodno od besike moze da bude izolovano infiricirano.Infekcija se prenese iz besike ali ostaje jer je dranaza odatle mnogo sporija nego iz besike,tako da i kad se bakterije speru iz besike,ostaju u prostati (mada se tu infekcija zaista moze potvrditi jedino pravilno uzetim eksprimatom) ili u vezikulama seminalis(odatle nema sanse da se potvrdi nikako),svakako se mora tretirati antibiotikom.
Ali je ipak najbolje proveriti odakle dolaze bakterije jer se drugacije leci prostatitis a drugacije vezikulitis.

zna se gde je E. coli normalan stanovnik....Jedino, ukoliko nije gurao gdje ne treba...:eek:

Nisam ljubitelj analnog seksa. Čak ni eksperimenta na tu temu. Tako da ta mogućnost otpada.

Hvala svima što ste se potrudili da mi date bilo kakvu informaciju. Ostaje mi da odem kod lekara da mi prepiše neki od antibiotika sa liste i da, po završenoj terapiji, opet dam uzorke na analizu.

Back