Pre kraćeg vremena su mi u brisevima izolovane bas lepe stvari: eserihija koli (1.000.000 u 1ml urina), hlamidija trahomatis, ureaplazma urealitikum i kandida.Na sve to jos je izolovana eserihija i u spermi (veliki broj).
Terapija koju mi je prepisao urolog je sledeća:
Prvih deset dana ..... 1x200mg,pa.......4x500mg osam dana, pa ........2x500mg osam dana, pa onda
...... 2x2 još deset dana, opet ....... 2x200mg deset dana, pet dana pauze pa
opet brisevi. Uz sve to pijem neprestano kapsule Brusnice i ........3x2 dnevno
sve vreme dok traje terapija.
NIPOŠTO SE NE IGRATI SA VATROM I TERAPIJU UZIMATI NA SVOJU RUKU!!! Naveo sam terapiju samo da ukažem koliku količinu hemije i otrova moram da unesem u
organizam ako ne želim da zaradim ko zna kakvo oštećenje, sepsu ili tako nešto.
Ne mogu da verujem kako sam se lepo sredio, a da nisam ni svestan kad.
Tek pošto sam upao u problem informisao sam se o svemu (po starom srpskom običaju). Prosto mi je neverovatno
koliko ljudi ima bar jedan od ovih problema, a koliko sam razumeo najčešće i idu
ove ili još neke bakterije u paketu. Da li je moguće da se o tome tako malo znamo
a da je bar svaki treći čovek iskusio neki od ovih problema. Sad još čujem da je moguće
zakačiti bakterije u bazenu, preko tudjeg peškira, u restoranu gde higijena nije baš na zavidnom nivou i čega sve ne. Imao sam pad imuniteta u zadnjih godinu i po, pa je to sve lepo leglo jedno na drugo. Da ne pominjem neupotrebu KONDOMA! Pa onda još lepše vesti, veliki broj
onih koji imaju problema sa ovim bakterijama uopšte nisu svesni toga i ustvari su pokretne kliconoše. Obično se otkrije prisustvo bakterija tek kad one uzmu maha. Dalje,
veliki broj onih koji su otišli na test i saznali za svoj problem, leče se godinama (po rečima mog urologa i mnogih mojih sapatnika). Mada je
moguće i izlečenje u roku od par meseci. Ali su tu opet recidivi, jer kako izgleda bakteriju ne mogu da unište antibiotici dok je u nekakvoj čauri pa uvek ostane prisutan neki "džep" koji se aktivira u nekom kasnijem periodu najčešće skopčanim sa padom imuniteta. Ili ne manje često reinfekcijom u kontaktu sa drugim kliconošom (najčešće partner koji se ne leči).
A antibiotici koji rešavaju
problem sa bakterijama pogoduju stvaranju gljivica, tj. kandide.
Da ne pominjem finansijski momenat, brisevi i pregled ultrazvukom u privatnoj laboratoriji
skoro 13.000, s tim što su brisevi oko 5.500 a ostalo za ultrazvuk. Pitao sam za cenu u apoteci svih lekova koji su mi potrebni ako ih ne uzmem preko recepta već da sam platim - preko 7.000. Naravno, otišao sam kod lekara opšte prakse
koji mi je prepisao lekove i dobio sam ih besplatno. Sem Brusnice i Cyhomoral forte.
A bris radim ponovo za mesec dana. Mada je to sve i mala cena u odnosu na ono kakvih
sve boleština ima koje sam mogao da zapatim.
Žao mi je ako sve ovo zvuči zastrašujuće, ali sam se ja upravo tako osetio sad kad sam sve sabrao i oduzeo. Sa druge strane možda je i bolje da tako zvuči jer svi mi koji mislimo da smo sasvim dovoljno informisani o seksualno prenosivim bolestima i da je
kondom kao kesa preko jezika očigledno nemamo nameru da poštujemo svoje zdravlje
sve dok ne uletimo u problem. Ljudi, samo dva saveta imam: prvi - uvek i uvek kondom čak i u dužim vezama (moj problem) jer čovek uopšte ne mora da bude svestan da je
kliconoša i drugi potpuno povezan sa prvim na svaki mogući način - idite na kontrolu
i obavezno nagovorite partnera na isto. Nije baš odlazak u Mek, ali vas može sačuvati
od oštećenja zdravlja i gomile drugih problema.
Eto, kad uradim ponovo bris videću koliko je bila uspešna terapija. Pozdrav svima i pamet u glavu.