eRepublik i Renesansne Kraljevine

Ja razmišljam da napustim igru.Ove nove promene su toliko retardirane da to prevazilazi nadrealne granice nemogućeg.Svaki dan trenirao,koristio najskuplji buster i na kraju dobio 52 snage.Na sledeći čin ću preći za nekih godinu dana,firme oružja će propasti kao i rudnici gvožđa i titanijuma.Totalno bezveze.

Nije bas zid, al sad ima neke minibitke-pa tu ima procenti mesto zida. Guramo mi sa jedne strane, EDEN sa druge i tako... Nije bas najidealnije al bice bolje

ja udarala u Vojvodini, bez puca... damage oko 520... i ništa mi nije bilo jasno... bzvz potroših nešto golda što su mi dali za one propuštene ss medalje...
i hoću da napišem neki novi tut... a ništa mi nije jasno... :lol:
jel se wiki redovno ažurira? mogla bih odatle da prikupim sve što mi treba, ali ne bih da natrčim na neko staro pravilo... :confused:

imam trenutno 32 golda,jos mi je malo ostalo do medalje za super solider pa razmisljam da te pare ulozim u neku kompaniju. E sada me zanima od vas koji vec imate firme kako to funkcionise,sta je najbolje da se proizvodi u Srbiji,na sta mora da se pazi i kakve su mi sanse?

ja svoje firme koristim samo da imam sigurno radno mesto za sebe... :) svaki dan napravim sebi 2 tenkića, a u drugoj pravim žito i kad ga prodam, za te pare kupim gvožđe za tenkiće... :)
zeznuli su ekonomiju opasno, mislim da više nema svrhe ulagati u bilo šta, osim u sebe... :) ja sam svoje firme poklonila i ostala mi je bila samo ta jedna q4 weapon, koju sam nedavno nadogradila na q5... a ovu grain sam dobila od nekog lika što je prestao da igra...
a sada da imam i 500 golda, nema šanse da bih išta uložila u neku firmu... samo trening sa Napoleonom i kad nabiješ snagu i čin, priključiš se nekoj vojnoj jedinici i rokaj do mile volje... :) sad je akcenat na ratovima i kao što rekoh- ekonomiju su skroz upropastili...
a veći idiotizam od ovog uvođenja storage-a od 1000 mesta još nisam videla u erepu... kad sam ozbiljno vodila firme, samo u zalihama raw-a sam imala 5-6k jedinica gvožđa... a sada te forsiraju da ili kupiš extra storage ili da svaki dan kupuješ raw, što je izuzetno opasno za svaki posao... čar preduzetništva i jeste bila u tome da znaš šta, gde i KADA da kupiš, što se tiče raw-a.. kao i da znaš gde i KADA da prodaš manu proizvod... a sada kad svako ima svoje firme i ne mora da se cima da izvlači proizvode sa orga na profil, jasno je da uvek ima neku zalihu za potrebe rata, tako da ni mi, nekadašnji ratni profiteri, više ne možemo da profitiramo... :lol:

suština moje priče je da sačuvaš ta 32 golda, pa tek kad nakrpiš dovoljno bar za neku q3 firmu, onda razmišljaj o ulaganju... q1 i q2 su propadale i u srećnijim vremenima, a danas mislim da više i nemaju nikakve šanse... osim ako nemaš nameru da praviš farme multija, pošto sad i za multije možeš da se provučeš samo sa temp. banom... :lol: :dash:

ovo ti je neka uopštena priča, a to kakvo je trenutno stanje na srpskom i ostalim tržištima, niti znam, niti me interesuje... :)
prati malo cene, promene cena, učestalost ratova, ekonomske promene za vreme ratova, broj firmi koje aktivno prodaju proizvode, zalihe ostalih firmi, job market i promene na job marketu, poreze i promene poreza, monatery market i stabilnost dinara... i nađi neki tool za izračunavanje produktivnosti i počni da se igraš i kalkulišeš... nije jednostavno, ali je zabavno ako stvarno imaš želju da budeš eBiznismen... :lol:

znas kako,mislio sam da otvorim q1 iron kompaniju u Srbiji ili bilo gde gde je povoljnije i za pocetak da samo ja radim u njoj posto imam skoro skill 11 dok se malko ne uhodam i ne skontam kako sve ide. Posto nikad ne ratujem,trebace mi hleb q3 koji cu moci da priustim sa minimalnom platom,tako da nikada necu biti ispod dozvoljenog minusa wella. Q1 iron mislim da ima neku prodju jer ne kupuju svi,pogotovu ne civili q5 oruzije. A sto se tice vojiske ni vojisku ni politicare ne mogu da smislim. Bio sam u petlicima,orlicima,gardi,skorpionima,gvozdenom puku,sve su to zesci smaraci, a sedenje svakog dana na chetu sa ljudima koji te ne zarezuju ni 2% je dosadno i uopste mrzim obaveze. Hvala ti na odgovoru. ;)

Back