Enciklopedija tinejdžerskih mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
- Никад не прозивај добре пиччке.
- Никад не мувај ортакиње.
- Никада не откривај да ти се нека цупи свиђа.
- Не уписуј безбедност.
- Упиши пољопривредни или шумарски.
- Не идентификуј се са ликовима из серије (осим ако није историјска личност).
- Не убеђуј себе да ћеш повећати шансе код риба ако престанеш да дркаш (на крају крајева, ни једна риба не зна с њим као ти).
- Не откривај идеје, намере док у потпуности не разрадиш ствар.
- Не причај родитељима о здравственим проблемима (код њих се долази само са дијагнозом).
- Буди "академски безобразан", ишлифован, политички коректан... и увек изгурај своје.
- Немој да се дрогираш.
- Посети окупљања анонимних алкохоличара. Не да научиш како да оставиш пиће, него да те науче како да пијеш.
- Никад не купуј клопу на улици.
- Учлањуј се у разна удружења и волонтирај где год те позову.
- Путуј, истражуј, враћај се!

-Život je do jaja kada imaš keš.Ne u smislu da ti stoji na gomili koja se uvećava tako što ti gladuješ,fora je u trošenju.Nema poente skupljati lovu ako ćeš i dalje jest' paštetu.Ako jednostavno kažeš:"E brate 'oću da vozim Range Rover i da letujem na Kipru"-na dobrom si putu.Intelektualci će te smatrati džiberom i kompleksašem al' boli te k**ac.
-Keš nećeš imati ako razmišljaš kako da ga imaš.Razmišljaj kako da budeš najbolji U BILO ČEMU,keš će doći sam.

I ovo je dobro:
- Немој да се дрогираш.

У српском језику не постоји реч "одрадити". :tongue2:

1ZCwqGa.png

Ма википедија лаже. Ја верујем Шешељу.
- Никад не прозивај добре пиччке.
- Никад не мувај ортакиње.
- Никада не откривај да ти се нека цупи свиђа.
- Не уписуј безбедност.
- Упиши пољопривредни или шумарски.
- Не идентификуј се са ликовима из серије (осим ако није историјска личност).
- Не убеђуј себе да ћеш повећати шансе код риба ако престанеш да дркаш (на крају крајева, ни једна риба не зна с њим као ти).
- Не причај родитељима о здравственим проблемима (код њих се долази само са дијагнозом).
- Буди "академски безобразан", ишлифован, политички коректан... и увек изгурај своје.
- Немој да се дрогираш.
- Посети окупљања анонимних алкохоличара. Не да научиш како да оставиш пиће, него да те науче како да пијеш.
- Никад не купуј клопу на улици.
- Путуј, истражуј, враћај се!
У последњих месец дана:
1 - прозивао и то какву пиччку.
2 - аххх... па зајубио сам се. :rumenko:

Хммм... мање више осталог се придржавам.

Овом претпоследњем би вам додао још: опрезно!

Не дајте да вам говна поломе кичму и онда да уживају плодове вашег рада. Волонтеризам је океј докле год ти ништа не губиш. Онда кад приметите да сте сјебали факс, спичкали пара и пара тад је касно. Дакле, на прву трзавицу станите и размислите.

Aha, znači ti imaš taj američki ideal, težimo ka tome da se osamostalimo, da budemo odvojeni, samoalijenacija na delu marksistički rečeno, ali u sklopu kapitalističke mašine, vrebamo nove stvari u IKEA katalogu.
Ne, ne živim sam, studiram i sedim drugima na grbači i apsolutno sam pomiren sa time, sa trenutnom situacijom tačnije, jer kad ne budem mogao da sedim onda ću da stojim, pa ću da siđem, pa ću nekome drugome da se popnem na grbaču. Moj ideal je da ne radim ništa konkretno, već da se bavim onim što me okupira u datom trenutku. Sioran je prilično uspeo u tome čitav svoj život, čak je došlo do toga da mu Francuska da novčanu nagradu jer je bajsem prošao čitavu državu, a došao je u Pariz da piše tezu o Bergsonu - štoi nikad nije uradio - i nikad nije napustio državu :cool:

Puko prepuštanje okolnostima i minimum snalaženja. Sva zapadnjačka srranja koja vas uče o takozvanom odrastanju i osamostaljivanju su bulšit ako se vi u svojoj koži ne osećate lagodno, onda ćete i kriviti okruženje i druge ljude.

Pomirenost sa okolnostima ti je taj mir koji tražiš. Jer ja vidim samo da ti ovde kukaš kako je loše, kako se nema para ni posla ni optimizma, a opet šta si uzeo konkretno da odradiš? Znaš, ako se zadesi da je meni preko potrebna kinta (a to je retko, jer ja nemam potrebu da trošim prekomerno) onda ću da se iscimam, nađem ljude kojima je potrebno malo razonode, preprodam određene supstance i zaradim pristojnu sumu, a zadesi se i za sebe da zadržim nešto ako ostane, što je fino. Ili ću preko drugarice da prodam izvestan broj ukradenih knjiga za opet pristojnu svotu. I tako po potrebi. Ne šljaka uvek, ali kad se nađe, nije loše.
Onda ću da tu kintu potrošim na neku novu razonodu, npr kupiću sprejeve i poigravaću se sa poklopcima i loncima, za malo vremena i truda i puno zabave napravim nešto što izgleda kul i onda dođu klinci koji to kupe za 500 kinti, gde ja povratim pare a opet se zabavljam. Eto, to je moj sistem, koji me za sada šljaka. Naivno i budalasto, u neku ruku ilegalno, ali ja s tim nemam problem.

Ne pričam o kešu niti nužno o napuštanju države.Gledam ove što nisu mrdnuli iz Kraljeva,sijalicu ne znaju da promene.Imaju bolesni oslonac na druge a složićeš se da to nije stvarnost kako si gore naveo već obična iluzija.Takav sam i ja bio pre odlaska u Banju a od toga je prošlo skoro 6 godina.

Al kako ne kapiraš da je život obična iluzija? Znaš šta je stvarnost? Ono u šta si ti sebe ubedio da je stvarno, ništa drugo. Jer čim svako ima svoju viziju stvarnosti, onda postoji stvarnosti koliko postoji ljudi, i nema tu nekog preseka, neke norme ili granice koja tačno određuje šta je stvarno, šta iluzija. Ljudi koji nisu napustili jedno mesto su ograničili sebe na određeni prostor, što je sasvim legitimno. Što više znaš, to više sumnjaš i to se gore osećaš. Ignorance is bliss, zaista. Problem je što smo toliko okupirani sopstvenim egom da ne shvatamo koliko smo NEBITNI, a pogotovo u poređenju sa mnogo većim stvarima. Kad pogledaš zvezdano nebo ti gledaš u jedan EBENI PONOR koji se širi u nedogled, i čak i kad dođeš do određenih shvatanja veličine stvari iznad nas, tvoj ego ti ne dozvoljava da to shvatiš u potpunosti jer ego razmišlja racionalno, a beskonačnost je iracionalna. I opet na kraju se svi vratimo svojim malim problemima. Samosvest ti je nusprodukt jedne mutacije u ljudskom mozgu, ništa drugo.

Milojko, to su ti klasicni klinci iz kraja, blejaci, koji se nisu potrudili da se nesto promeni niti planiraju da se menjaju. Nemaju inicijativu, nemaju plan, jednostavno su takve licnosti.
To je stvar karaktera koja ne moze da se promeni.

Direk, ti mozes tako da se zezas dok studiras, onog trenutka kad budes zavrsio faks moze ti se desiti da dobijes ultimatum, ili da pocnes da sljakas ili da napustis objekat. Najjaca motivacija ce ti ipak biti kad budes video svoje vrsnjake koji voze kola, koji guraju decu, vode ******, a ti si dekontiran, vise nisi ni toliko popularan i zanimljiv kao pre jer nemas perspektive. Onda ces i ti da se promenis i da pocnes da sljakas. I rezon ce da ti se promeni, osim ako nisi totalni bilmez koji u 30 se ponasa kao da mu je 15.

Ljudski odnosi su asimetricni, ako si ti prema nekome dobar, ne znaci da ce ta osoba biti zbog toga dobra prema tebi. Uvek svoj interes valja gledati prvo, ako ucinis nekome uslugu ne znaci da ce ti on biti zahvalan za to i da ce tebi uciniti isto.

Zene su plitak potok koji muti vodu da bi izgledao dublje.

Ako zelis da te ljudi cene, onda moras biti veliki strucnjak i profesionalac, u suprotnom nikome ne trebas.

Neke mane i grehovi su zapravo vrline. Tvrdoglavost, zavist, gnev mogu biti prilicno korisna sredstva motivacije da nesto uradis.

Dobro retko kad pobedjuje,a dobri ljudi su naivni i ne treba ih slusati kada ti dele savete. Losi ljudi su jos gori.

Back