Enciklopedija tinejdžerskih mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisu neke teen mudrosti, a i prežvakano je prilično, sigurno se neko neće složiti, ali eto:

Nikad se nemojte družiti sa nekim ko lako odustaje, slabo šta završava do kraja, nema nikakve planove ili ambicije i misli da je veličina rezervisana samo za specijalnu vrstu ljudi kojoj ni ti ni on/a ne pripadate, niti ćete ikada. Pasivnost i pesimizam su bolest, i to zarazna.

Nikad ne verujte ljudima, sem ukoliko ne potiču iz vaše najuže porodice. Ne verujte u prijateljstva jer ne postoje, a tzv. "ortacima i ortakinjama" ne poveravajte ništa od ličnog značaja. Kad se zaljubite u nekoga, ne tražite savete od vršnjaka, ili od onih koji su vam duhom vršnjaci, i ne slušajte priče dok ih sami ne proverite.

Karakter je bitniji od reputacije. Reputacija je fleksibilna, i ne zavisi od vas, nego od mišljenja drugih. Može neko da ispriča trideset priča o vama, neistinitih, trideset ljudi ih može čuti i ima šansi da će neko u njih poverovati. Zapravo ogromnih šansi, jer se ljudi pale na senzacije i jeftino tračarenje. Sa druge strane, karakter je ono što treba da izgradjujete, kroz samodisciplinu, volju, držanje obećanja i kroz čvrste stavove kojih se držite čak i po cenu propasti svega ostalog.

Uvek imajte ciljeve i uvek, neprestano, radite na njima. Što veći ciljevi to bolje.

Budite djubrad s vremena na vreme, i pokazujte nemarnost prema osećanjima drugih. I nikad nemojte biti stalno na usluzi. Možda vas neće voleti, ali će vas se bar plašiti. A strah je uvek jači od ljubavi.

Nikad se ne hvalite svim svojim veštinama, i ne pokazujte sve što znate.

Ne glumite heroje ako ste objektivno nemoćni.

Nisu neke teen mudrosti, a i prežvakano je prilično, sigurno se neko neće složiti, ali eto:

Nikad se nemojte družiti sa nekim ko lako odustaje, slabo šta završava do kraja, nema nikakve planove ili ambicije i misli da je veličina rezervisana samo za specijalnu vrstu ljudi kojoj ni ti ni on/a ne pripadate, niti ćete ikada. Pasivnost i pesimizam su bolest, i to zarazna.

Nikad ne verujte ljudima, sem ukoliko ne potiču iz vaše najuže porodice. Ne verujte u prijateljstva jer ne postoje, a tzv. "ortacima i ortakinjama" ne poveravajte ništa od ličnog značaja. Kad se zaljubite u nekoga, ne tražite savete od vršnjaka, ili od onih koji su vam duhom vršnjaci, i ne slušajte priče dok ih sami ne proverite.

Karakter je bitniji od reputacije. Reputacija je fleksibilna, i ne zavisi od vas, nego od mišljenja drugih. Može neko da ispriča trideset priča o vama, neistinitih, trideset ljudi ih može čuti i ima šansi da će neko u njih poverovati. Zapravo ogromnih šansi, jer se ljudi pale na senzacije i jeftino tračarenje. Sa druge strane, karakter je ono što treba da izgradjujete, kroz samodisciplinu, volju, držanje obećanja i kroz čvrste stavove kojih se držite čak i po cenu propasti svega ostalog.

Uvek imajte ciljeve i uvek, neprestano, radite na njima. Što veći ciljevi to bolje.

Budite djubrad s vremena na vreme, i pokazujte nemarnost prema osećanjima drugih. I nikad nemojte biti stalno na usluzi. Možda vas neće voleti, ali će vas se bar plašiti. A strah je uvek jači od ljubavi.

Nikad se ne hvalite svim svojim veštinama, i ne pokazujte sve što znate.

Ne glumite heroje ako ste objektivno nemoćni.

Jbt, pa ovo je tinejdz savetovalište kako se snaći u životu.

:cool:

Омладино:

живите брзо, `мрите млади, и оставите иза себе лепе лешОве!

:lol: :twisted:

Je.bem li ga, sad će da ispadne kao da te hejtujem zbog onog drugog posta oko muzike, iako nemam pojma ko si, ali svi leševi su ogavni i vonjaju podjednako, ne postoji tako nešto kao što je lep leš. A ako slučajno troluješ, a ja sam whoosh-ovao, onda carry on, my wayward son. :lol:

Nego, da ne bude da samo nešto je.dem govna, par "mudrosti" (više common sense, rekao bih, al ajde) od mene:

1. Ne bojite se da budete ono što želite
2. U vezi s ovim prethodnim - uvek dajte svoj maksimum za ono što zaista želite. Nekad ni to neće biti dovoljno, ali bolje je kajati se zbog nečega što ste uradili, nego zbog nečega što niste
3. Opet u vezi s #1 - ne dozvolite da vas neko sputava u onome što radite. Saslušati, da, ali ne nužno i poslušati.
4. Probajte što više stvari u životu - putujte, učite jezike, svirajte instrumente, zaljubite se, budite povređeni, učite škole, zaradite mnogo para, potrošite mnogo para, budite spontani
5. Nikad nije kasno da se nešto nauči (npr, za svojih 23 godina naučio sam samo srpski i engleski, i pre dva meseca upisao kurseve 2 nova jezika simultano), ili drugačije...
6. ... ima vremena za sve u životu
7. Ne sudite o knjizi po koricama, aka always give the benefit of the doubt (mrzi me da prevodim ovo, postoji Google Translate)
8. Ne budite seronja

Je.bem li ga, sad će da ispadne kao da te hejtujem zbog onog drugog posta oko muzike, iako nemam pojma ko si, ali svi leševi su ogavni i vonjaju podjednako, ne postoji tako nešto kao što je lep leš. A ako slučajno troluješ, a ja sam whoosh-ovao, onda carry on, my wayward son. :lol:
Ја сам нездрав момак, име ми је Илија,...........

И не тролујем, а неееееееееееееееее :ljutko:

Isčitah temu i pronađoh što šta korisno, najviše volim kad od vas nešto naučim : )

Evo i mog doprinosa:

Prvo i osnovno - voleti sebe. Sopstveno dobro i interesi bi uvek trebali da su nam na prvom mestu, život je kratak, a svet već dovoljno pokvaren i izopačen, da bismo i sami sebi bili neprijatelji. Napredujući i izgrađujući sebe na ispravan način, na kraju i drugima bivamo od koristi. Kada treba da započnemo nešto novo ili treba da odradimo neki mrzak posao, bodrimo se, uraidmo to najbolje što znamo i bićemo zadovoljni.
'Napustiti sto napola gladni' - filozifija da ne preterujemo ni u čemu. Neprepuštajući se potpuno ni dobrom ni lošem, nego tražiti meru, uvek sačuvati dozu pozornosti i ne idealizovati. Eh koliko bih sebi olakšala i koliko bola bih izbegla da sam znala ovo poslednje.. ali možda to i možemo naučiti samo na ličnom (bolnom) iskustvu. Da, učiti, svesno učiti.

nikada nemojte da brisete svoje forumske naloge, time nam samo govorite koliko se stidite sebe
nikada nemojte da se stidite sebe, time nam samo govorite koliko ste jadni
nakon obrisanog forumskog naloga, nikada nemojte oklevati da napravite novi, time nam samo govorite koliko ste duplo jadni
pravilo:
nikad se ne kajte, kajanje je samo za luzere
sve sto ti se desava u zivotu je ono sto si pozeleo i sto zasluzujes, bez izuzetaka
nikad ne izbegavaj/blokiraj emocije
90% ljudi postoji da bi manipulisali njima, ne da bi se druzili s njima

vidim sve je vec receno o zenama
dobro onda, ja cu onda da kazem nesto drugo

seks
reproduktivni seks je akcija, seks radi zadovoljstva je reakcija
kad pocnes da se brines oko toga da li zadovoljavas devojku ili ne to je onda dupla reakcija: reakcija reakcije
znaci nemoj nikad da udovoljavate ili da se zanosite time da li ste je dobro izj.ebali ili ne (to je samo sporedni efekat)
samo jeb.ite
devojka je uvek reakcija tako da ako si dobra akcija (odn. reakcija, jer ko sto rekoh, rekuperativni seks je reaktivan) njena reakcija ce isto biti dobra
al kazem to nije bitno

eto, i ja se upisah u knjigu mudrih (:

- sam sebi si najbitniji, zato udovoljavaj najpre sebi, pa ako imas želje i mogućnosti, tek onda drugima

- ne druži se sa baksuzima (malerima, ili kako se već zovu ti ljudi, oni za koje vidiš da su dobri ali nemaju čak ni ono malo sreće) jer je to prelazno, ozbiljno vam kažem (!)

- ne pristajte na se's bez zaštite, nije mu lepše i neće izvaditi na vreme (jednom)

- nikada se ne razočaraj previse, proći će anyway

- ne idi na kišu bez kišobrana

Back