imas neku sliku kako izgleda,imam neke transformatore kuci od napajanja raznih punjaca itd,ako nemam koja je cena?
drugo sad sam nesto skroz zbunjen,uspeo sam da ugasim digitron i da ga upalim jedino ako opet izvadim bateriju sto da sada nije moglo praznjenjem kondezatora preko namotaja.
Kao sto sam reko povezao sam dva kondezatora svaki kondezator je imao sopstveno napajanje,povezao sam tako sto sam minus sa jednog kondezatora prespojio na plus drugog kondezatora,kao kada vezujes akumulatore na 24v,stim sto sam izmedju stavio prekidac za svaki slucaj! Plus sa jednog kondezatora sam prespojio na namotaje i munus na drugi izmedju jednog kondezatora do namotaja sam takodje ubacio prekidac da bih mogao bezbedno da napravim puls.E sada ono bitno napunio sam oba kondezatora a zaboravio sam da ukljucim prekidac izmedju kondezatora da bi na krajevima jednog i drugog dobio nekih 650v i kada sam aktivarao drugi prekidac dok je digitron bio prislonjen na namotaje on se momentalno ugasio i nije hteo da upali dok nisam izvadio bateriju,a kondezatori ostali i dalje napunjeni! sad me interesuje kako kada na krajevima kondezatora dok je most prekinut voltaza jednaka 0 znaci nema struje , uspeo da ugasi digitron bolje nego kada propustis 650v?