Emotivno zlostavljanje

Bitno je sta i ko to kaze. Nekim ljudima, kada prijateljski pricaju,
treba verovati jedino, ako sede na ukljucenoj ringli.

A neke treba cuti i kad kazu jednu rec.

Narocito treba biti oprezan sa strucnjacima,
jer se tu krije veliki potencijal znanja,
cak i onog koje nigde neces naci.

Dikaristi nikako da reknem čega je on doktor...
Čak ni toliko koliko Brega kom je fan...
Brega bar odmako sa studijama,skoro dokraja...
Ali ybg,kad stigo do kraja ,otpala mu ...minđuša,ybo ga otac kad je i metno...z;)

Ali dobro,mora da se šepuri pred žemskima,pa i to da je karantista...I da je Van Dama
i Dačića zajedno ulešio...:zelenko3:
Naravno da to dame s foruma fascinira i sve avio karte za CG rasprodate,a vozovima za Sutomore pridodaju vagone...
Prepuno sve ženskih ne samo iz Srbije...:per:
Samo...Među njima se krije i ona novosađanka s minđušama za prisluškivanje koja namešta opake igre ...
Navijamo za dikaristu da je prevesla i rehabilituje Realistika...
Unapred srdačne čestitke!

Bitno je sta i ko to kaze. Nekim ljudima, kada prijateljski pricaju,
treba verovati jedino, ako sede na ukljucenoj ringli.

A neke treba cuti i kad kazu jednu rec.

Narocito treba biti oprezan sa strucnjacima,
jer se tu krije veliki potencijal znanja,
cak i onog koje nigde neces naci.

Najvise covek treba biti oprezan sa ljudima koji su paranoidni kao ti a ne sa strucnjacima. Pazi, ti kao "strucnjak" vrsis neku evaluaciju takvih uspesnih ljudi kao sto su strucnjaci. I sad kao pre da verujemo tebi strucnjaku za evaluaciju ljudi sa navodnicima nego pravim strucnjacima.

Videli smo danas kakve si kompetencije pokazao na pdf-u Zdravlje, gde si ispoljavao antivakserske stavove, i na kraju totalnu paranoju, te lekare, ljude koji su zavrsili jedan od najobimnijih i natezih fakulteta, koji najduze traje + specijalizacija - da su nesposobnjakovici i trolovi koji nisu sposobni za bilo sta u zivotu.

Najvise covek treba biti oprezan sa ljudima koji su paranoidni kao ti a ne sa strucnjacima. Pazi, ti kao "strucnjak" vrsis neku evaluaciju takvih uspesnih ljudi kao sto su strucnjaci. I sad kao pre da verujemo tebi strucnjaku za evaluaciju ljudi sa navodnicima nego pravim strucnjacima.

Videli smo danas kakve si kompetencije pokazao na pdf-u Zdravlje, gde si ispoljavao antivakserske stavove, i na kraju totalnu paranoju, te lekare, ljude koji su zavrsili jedan od najobimnijih i natezih fakulteta, koji najduze traje + specijalizacija - da su nesposobnjakovici i trolovi koji nisu sposobni za bilo sta u zivotu.

Recimo kao sto si ti strucnjak? Sta bese samozvani psiholog? Ni ovcu ti ne bi dao da ucis kako da pase. Uvlakac nekima koji se prodju za strucnjake, a jadni, nikad nisu culi za farmako mafiju, kod njih su svi lekari super strucnjaci i lecenje kod nas je idealno. Fala za takve strucnjake.:)

Takoreci strucnjaci s Marsa, samo, kako se razumete u ljudsku medicinu?

Recimo kao sto si ti strucnjak? Sta bese samozvani psiholog? Ni ovcu ti ne bi dao da ucis kako da pase. Uvlakac nekima koji se prodju za strucnjake, a jadni, nikad nisu culi za farmako mafiju, kod njih su svi lekari super strucnjaci i lecenje kod nas je idealno. Fala za takve strucnjake.:)

Takoreci strucnjaci s Marsa, samo, kako se razumete u ljudsku medicinu?

Pusti ti mene. Ovamo na zdravlju ti lekari preporucise da prelistavas BUKVAR opet, a ne meni. Da bi o bilo cemu mogao diskutovati. To da li bi mi ti dao ovcu bas me briga mnogo, a nemam ni ja vremena da cuvam tvoje ovce, svako radi ono u skladu sa svojim intelektom, imas ti verovatno psa ovcara nekog da ti cuva te ovce, dok guglas teorije zavera.

Hehe nikad nismo culi za farmakomafiju? Kazi nam ti Ilija Cvorovicu o tome, objasni nam podrobnije, samo nemoj predaleko da ides, do reptila koji zive u utrobi zemlje, i kontrolisu Masone i Laminate koji kontrolisu politicare a politicari naucnike a naucnici ove na forumu "prodane duse". Jer tako uvek zavrsava paranoidni pacijent kada krene da ti objasnjava "pravu istinu koja se krije od nas, a ispred nosa nam je". Odgleda film THEY LIVE! i pogorsa mu se psihicko stanje, te se istripuje da je postao Aristotel, veliki mudrac koji je jedini shvatio Matrix sistem.

A ostalo sto si nadrobio je klasicna zamena teza. NIGDE ja nisam napisao da su SVI LEKARI SUPER STRUCNJACI, i da je kod nas lecenje IDEALNO. Daleko je od idealnog, ali nije daleko zbog tvojih paranoidnih faktora. Nije lose zato sto tu vlada neka mafija koja nemrno razboljeva ljude, namerno zeli da ih vakcinise i namerno ima nesto protiv SrBskog naroda. Vec iz drugih razloga, tehnicka opremljenost, losa ekonomija, previse pacijenata, premalo radnika i jos mnogo toga da ne nabrajam.
A nasi strucnjaci su svuda po svetu, nemoguce da je ceo svet glup i zaposljava nase antistrucnjake lekare. Bas smo trazeni svuda po svetu kao strucnjaci i u svakoj nekoj vecoj klinici imas bar po 1 Srbina na odgovornom mestu.

Dakle, ti ovde sto lupetas, ja nisam izgovorio, to si ti izmislio, i govoris u tudje ime "Kako Mali Perica razume bRuovo vidjenje nasih lekara".

Da li ti shvatas da si antivakser koji pojma nema sta pise na pdf-u zdravlje i da su te gluposti dokazane da su - gluposti? Pravis budalu od sebe, a onda kada te svi obrazovani ljudi prozovu neznalicom i poruce ti bukvar, pocinjes da ih vredjas da su trolovi, da su nesposobnjakovici, da nista osim trolovanja ne rade, a pritom kao zenica (da ne kazem pogrdniju rec) i totalna kukavica nisi smeo da kazes, sta ti to radis, u cemu si ti to sposoban, takav, kada sa visine visoko-obrazovanim ljudima delis takve sujetne kvalifikacije?

Kuce koje laje ne ujeda. Ne smes da kazes u cemu si ti to sposoban, u kojoj struci, koji je to tvoj stepen obrazovanja, sta si ti doprineo drustvu kada lekare i ostale strucnjake raznolike nazivas nesposobnjakovicima i trolovima koji nista pemtno ne rade? Sam si kriv sto se nase misljenje poklapa sa naucnim faktima, a sto se tvoje paranoidne gluposti ne poklapaju za zvanicnim cinjenicama i proverljivim dokazima.

Tako nekako. Niko te ne moze zeznuti ko zena, jer to bi trebalo da bude tvoja druga polovina. Izda sve sto si rekao, napravi ti zvrcku da ne verujes. Uvek se svodi na izdaju i uvek su umesana treca lica. Zena nikad nista ne resava direktno, nego ti podmece. Neko rece da zensko treba tuci preventive radi, ja jos nisam dosao u tu fazu, ali brate, zasluze nekad samo tako.

Ne zelim da te povredim,
nego ako mogu da naglasim po neku stvar koja ti moze biti neka orijentacija u zakonom vazecim pravilima ...

Ne postoji emotivno zlostavljanje, ... nego osim fizickog postoji psihicko zlostavljanje.
A ogromna je razlika izmedju emotivnog i psihickog!

Pojednostavljeno receno ...
to sto se neko nekome dopadne nije odgovornost lovca nego lovine!

P.S.
Uzgred smatram da bi moralo biti uvedeno pravilo da zdravestveni kartoni moraju biti dati na uvid licima koja imaju nameru ulaska u brak!
Ali koliko je meni poznato to pravilo jos uvek ne postoji.

I lako je moguce da svako lice koje bi tebi dostavilo neku informaciju u tome smislu bi moglo cak da snosi i zakonsku odgovornost.
Sto ukljucuje i rodbinu osobe do koje ti je (bilo) stalo.

Uzgred ovo sto sam rekao vazi za dvosmerne odnose: muskarac-zena i zena-muskarac, pa i LGBT itd. ... ako ima jos koga. :hahaha:

Poslednja izmena:
Ne zelim da te povredim,
nego ako mogu da naglasim po neku stvar koja ti moze biti neka orijentacija u zakonom vazecim pravilima ...

Ne postoji emotivno zlostavljanje, ... nego osim fizickog postoji psihicko zlostavljanje.

Pojednostavljeno receno ...
to sto se neko nekome dopadne nije odgovornost lovca nego lovine!

P.S.
Uzgred smatram da bi moralo biti uvedeno pravilo da zdravestveni kartoni moraju biti dati na uvid licima koja imaju nameru ulaska u brak!
Ali koliko je meni poznato to pravilo jos uvek ne postoji.

I lako je moguce da svako lice koje bi tebi dostavilo neku informaciju u tome smislu bi moglo cak da snosi i zakonsku odgovornost.
Sto ukljucuje i rodbinu osobe do koje ti je (bilo) stalo.

Uzgred ovo sto sam rekao vazi za dvosmerne odnose: muskarac-zena i zena-muskarac, pa i LGBT itd. ... ako ima jos koga. :hahaha:

Emotivno zlostavljanje spada u grupu psihickog zlostavljanja, dakle postoji. Cak i ako kupujes automobil koji ti se svidja i on se pokvari nakon sto si ga kupio, postoji zakon koji to regulise, jer je prodavac sakrivao poznate mane za koje je znao pre prodaje. Ne vidim logiku po kojoj je tu kriva lovina, a ne lovac. S obzirom na to da su posledice emotivnog zlostavljanja mnogo vece od pokvarenog automobila, jedini problem koji postoji je dokazivanje stete, jer je ona nemerljiva fizickim putem. Ostaje jedino pitanje savesti lovca da li ce nekome unistiti zivot, ili ne i to nema apsolutno nikakve veze sa lovinom. Ustvari, tu se cak ni ne radi o lovcu, vec o prevarantu koji planski deluje

Ako je emotivno zlostavljanje - pa emotivno, patite emotivno, kakvo vam je to onda "psihicko zlostavljanje" ? Znaci to je nesto van emotivnog?

Kakvo, kogntivino mozda, voljno, sta tera te neko da radis zadatke iz matematike na silu, ali ti nisi emotivno pogubljen, samo si mozdano pogubljen, naduje ti se glava i slicno?

Je l moze i jedan tip nasilja da ne sadrzi emotivno zlostavljanje?

Ne mozete iskljuciti jedan segment zivota coveka u nekim situacijama da se uopste ne pali. Nije to neki modularni robot, pa cete neki modul skinuti u nekoj situaciji i gledati kako robot reaguje ostalim delovima na neki experiment ili zadatak koji se od njega ocekuje. Mi smo previse slozeni i zamrseni, radimo kao celina.

Kada se setim samo onih mitova "covek koristi samo 10% mozga", jeste, a ostalih 90% sluze u stand by-u da vam pseudonaucnik, parapsiholog pokaze kako da ga aktivirate, i kako da se njemu aktivira i udeblja novcanik i dzep.

- - - - - - - - - -

Emotivno zlostavljanje spada u grupu psihickog zlostavljanja, dakle postoji. Cak i ako kupujes automobil koji ti se svidja i on se pokvari nakon sto si ga kupio, postoji zakon koji to regulise, jer je prodavac sakrivao poznate mane za koje je znao pre prodaje. Ne vidim logiku po kojoj je tu kriva lovina, a ne lovac. S obzirom na to da su posledice emotivnog zlostavljanja mnogo vece od pokvarenog automobila, jedini problem koji postoji je dokazivanje stete, jer je ona nemerljiva fizickim putem. Ostaje jedino pitanje savesti lovca da li ce nekome unistiti zivot, ili ne i to nema apsolutno nikakve veze sa lovinom. Ustvari, tu se cak ni ne radi o lovcu, vec o prevarantu koji planski deluje

Upravo tako. Coveku je znaci Stokholmski sindrom normalna zdrava stvar, jbg eto zrtva se i ne buni, jos i voli !

Ovakvi se oglasavaju kada imamo prikaz u novinama - silovana zena, devojka, devojcica - pisu se komentari - "ne opravdavam njega ALI dok kuja je zamase repom....".... U slucaju dece se pise "Jeste mator i bolestan, ALI zar morala ova klinka ovako da se utegne, zasto ide u kafic, nije trebalo da je roditelji pustaju u grad pre 20-e" i slicno.

Zadto se vecito napada zrtva jer je zrtva, a ne "lovac" ? To j bre odlika primitivnih zivotinja, koje se na taj nacin resavaju omega muzjaka i omega zenski, hoce da ih istisnu iz DNK rezervoara, kako bi im vrsta bila sto cvrsca da opstane ( i sto psihopatskija).

Emotivno zlostavljanje spada u grupu psihickog zlostavljanja, dakle postoji. Cak i ako kupujes automobil koji ti se svidja i on se pokvari nakon sto si ga kupio, postoji zakon koji to regulise, jer je prodavac sakrivao poznate mane za koje je znao pre prodaje.
Vidi ovako da ne zalazimo u razlike izmedju prava i obaveza kupaca i proizvodjaca i prava i obaveza bracnih parova, ...
pojednostavljeno receno

- ozbiljan problem bi bio ako se bracni par "pokvari" pa i posle razvoda moras je izdrzavati,
- a ako se "pokvari" pa ne moras to spada pod: bio gledati tj. proceniti.

Nije to automobil pa da neko meri tehnicke karakteristike, ovde ti sebi izdajes "atest".
Do juce je bilo sta ti se utrapi pa cutis i trpis. A ovo danas ide na tvoj rizik.

E sada stvarno nisam siguran kako stoje stvari sa pravom na uvid u zdravstveni karton,
ali ako si imao pravo na uvid bio ga iskoristiti,
a ako nisi onda bi logicno bilo da tuzis drzavu koja ti je uskratila pravo,
a to ici nece.

Poslednja izmena:
Vidi ovako da ne zalazimo u razlike izmedju prava i obaveza kupaca i proizvodjaca i prava i obaveza bracnih parova, ...
pojednostavljeno receno

- ozbiljan problem bi bio ako se bracni par "pokvari" pa i posle razvoda moras je izdrzavati,
- a ako se "pokvari" pa ne moras to spada pod: bio gledati tj. proceniti.

Nije to automobil pa da neko meri tehnicke karakteristike, ovde ti sebi izdajes "atest".
Do juce je bilo sta ti se utrapi pa cutis i trpis. A ovo danas ide na tvoj rizik.

E sada stvarno nisam siguran kako stoje stvari sa pravom na uvid u zdravstveni karton,
ali ako si imao pravo na uvid bio ga iskoristiti,
a ako nisi onda bi logicno bilo da tuzis drzavu koja ti je uskratila pravo,
a to ici nece.

Često je pogled na emotivno ili psihološko zlostavljanje različit ... sa jedne strane dok se dešava oseća se nemoć i dezorjetisanost, često poremeti životni tok, često ljudi iz raznih razloga veruju u to ( ja sam recimo uvek smatrala da sam se na emotivnom planu malo "borila" za svoje veze, a onda sam u jednom momentu pomislila hajde da e sad "borim" i bila sam delimično uvučena u manipulaciju i da, možda na idirektan način i u zlostavljanje, jer je neko sa ciljem plasirao informacije koje su mene povredjivale), posle toga sam osetila bes i želju za osvetom, tj da i ja plasiram informacije koje će tog nekoga povrediti. Tačnije rečeno ta je potreba nastala kad sam videla ili procenila da i neko mnogo slabiji i bespomoćniji od mene može biti "oštećen" Dozvoljavam da je to bila moja procena, ali ja sam to iskoristila kao okidač za osvetu tipa- ok je da meni radiš, možda sam se namestila, ali ako to radiš nekome ko nije zaslužio i ko se nije dobrovoljno namestio tada zaslužuješ da se vrati istom merom, tj samo istinom.
I ako je vreme prošlo, i ako sada osećam prezir prema akterima te priče koji su se instalirali u mom životu, tj ja im dozvolila, i ako se sada pitam da li je to ipak ok, povremeno poželim da nastavim sa "mojom istinom" i da zadovoljim moju povredjenu sujetu i pokažem nadmoć. Sada je osnovno pitanje za mene : Koliko sam ja izašla oštećena i emotivno i psihički iz te priče, i ne mogu da izvagam da li sam na dobitku ili na gubitku?

... Sada je osnovno pitanje za mene : Koliko sam ja izašla oštećena i emotivno i psihički iz te priče, i ne mogu da izvagam da li sam na dobitku ili na gubitku?

Nije da te ne razumem, ali pokusavam da prebacim stvari u ravan obzira prema zakonima prirode i drustva.

Recimo rodjenjem sam usao u partnerstvo sa zivotom srecan vedar i nasmejan, ... a zatim sam shvatio da cu morati umreti.
Koliko sam ja tu ostecen emotivno i psihicki?

Nije da te ne razumem, ali pokusavam da prebacim stvari u ravan obzira prema zakonima prirode i drustva.

Recimo rodjenjem sam usao u partnerstvo sa zivotom srecan vedar i nasmejan, ... a zatim sam shvatio da cu morati umreti.
Koliko sam ja tu ostecen emotivno i psihicki?

Pa recimo ovako - pre tog iskustva ni u ludilu ne bih uradila nešto što sam uradila "zahvaljujući" tom iskustvu. Odnosno sve to se kosilo sa mojim načelima.

Ranije ne bih uzvratila udraca, okrenula bih se i otišla...a sada to uradim, bez obzira što i dalje mislim da je to nije moj moralni obrazac.

Zapravo dilema je izmedju povredjena: sam i treba da se osvetim i ko me terao da ulazim u nešto i budem povredjena? Da li time što sam počela da se služim istim oružjem (i ako je u pitanju istina, ali šta mene briga za tudje istine) zapravo to moje psihičko oštećenje, neko me je svojim postupcima toliko isprovocirao da sam izgubila deo svoje ličnosti koja uvek kaže: "let that shit go " i ja sam ih zadržala i prihvatila da uzimaju moje vreme i energiju.

U tehničkom smislu ne postoji emotivno zlostavljanje, no u karakterizaciji zakonskih odredbi postoji. Pravilnije je svakako reći Psihičko zlostavljanje ili, pak, mentalna tortura.

Svi znamo da su emocije način koji služi da se suočimo sa boljkom neke vrste, primer : plakanje. Iz tog razloga emotivno zlostavljanje ne može ni u filozofskom smislu da se angažuje kao činioc. Jednostavno je apstraktno nekoga povrediti na ''emotivnom'' nivou s obzirom da se radi o subjektivnoj reakciji koja ni ne mora da se povezuje sa onim mentalnim doživljajem emotivnog u nama. Može biti apsolutno podsvesno, da se inicira nekim svetlom, slikom, zvukom, mirisom ali svakako ide preko mentalnih funkcija.

Psihičko zlostavljanje svakako ostavlja apsolutno trajne posledice i utiče na celoukupnu svest osobe, držeći tako najviši prioritet kada je reč o zlostavljanju pojedinaca. Uprkos tome, u današnje vreme je mentalna tortura, odnosno psihička tortura najmanje zastupljen oblik nasilja nad ljudima u pravnim odnosima jer se posledice po psihu moraju potvrditi kod psihijatra, čak ponekad i nekoliko psihijatra i psihologa, kako bi se dobila koncizna analiza te to ponudilo na sudu kao neki vid dokaza o psihičkom zlostavljanju.

Muškarci u društvu su čak hronično navikli na psihiško zlostavljanje od strane žena, primera radi kada žena kaže muškarcu ''kakav si ti to muškarac'' ili sl tome je svakako vid mentalne torture koji se, recimo, u našoj zemlji ni ne kažnjava. Štaviše, podstiče se ismevanje takve osobe.

iStock_000016896637_Full.jpg

Mislim da je sasvim validno reći da su muškarci pol koji više trpi tu vrstu torture u odnosu na žene koje više trpe fizičko nasilje.

Dragoljube, sto ne napises ovde zasto sedis za sankom sa zastavom na pola koplja.. Siguran sam da imas zanimljivu pricu za ispricati.

Ma to je boemski pozeraj...više da zadivim tete...Znaš,one su slabe na nas rustične tipove
pomalo alkoholisane s podočnjacima do kolena koji đeđimo za šankom izgubljenog pogleda
krvavih očiju...Taj recept je dragocen-pokušaj ,nećeš se pokajati...Posle nedelju dana neizbivanja
iz birtije bićeš onaj pravi,a i baba sera ima da ti izgleda kao lepotica...:pivce:

Zapravo dilema je izmedju povredjena: sam i treba da se osvetim i ko me terao da ulazim u nešto i budem povredjena? Da li time što sam počela da se služim istim oružjem (i ako je u pitanju istina, ali šta mene briga za tudje istine) zapravo to moje psihičko oštećenje, neko me je svojim postupcima toliko isprovocirao da sam izgubila deo svoje ličnosti koja uvek kaže: "let that shit go " i ja sam ih zadržala i prihvatila da uzimaju moje vreme i energiju.
U tehničkom smislu ne postoji emotivno zlostavljanje, no u karakterizaciji zakonskih odredbi postoji.
Pokusacu da stvari pojednostavim jos vise, ...

Iz moga ugla gledanja (ne bih da objasnjavam odakle mi je "dospeo" ugao) ako je samo rec o emotivnom pa i sire gledano psihickom zlostavljanju,
pa cvak i jos po nekoj drugoj osnovi, tj. osnovama, ako nisu u ekstremnim obimima ... poenta je da se neko konacno resi bede,
i okrene se sebi tj. u napred.

Ali da ne bi bilo po mome!

Posto se mi ovde u osnovi bavimo slucajem realistic-a,
evo neka nam on kaze sta mu je rekao njegov advoakt!

Mislis da je to pravilo da se zene tako ponasaju? Da te izda? Mislim da nisi u pravu...

Nisam rekao zene, nego partneri bilo kojega pola, ...
i nisam rekao "da te izdaju", nego da se bore za sopstvedni zivot, (tj. sopstvene interese).

Bio on normalan ili ... u krajnjoj meri ... sizofren, psihopatoloski, psihopatski, .... ili sta god vec.

Zato sam naglasak dao na stav advokata!
Ali ti bi da ga izbegnes

i stvari postju sve jasnije:
ko se ovde na koga kaci: ona na tebe ili ti na nju!

Poslednja izmena:

Back