Emotivno zlostavljanje

Kako mislis? Koji advokat?

Ako ti u postavljanju teme kazes:
Da li je u redu nekoga tako navuci na tanak led? Da li bi bilo u redu traziti objasnjenje zasto vam je tako nesto precutano?
to moze formalno da prodje kao regularno pitanje na forumu o psihologiji,

ali bilo koji forum nije taj koji ima pravo da razresava pitanja zlostavljanja!

Jer naziv teme je bio: emotivno zlostavljanje,
a ne savet u vezi sta da se radi ako imamo situaciju da: ...

Ali kako god, jasno ti kazem da u opisanom slucaju ne postoji zlostavljanje!
Jer zlostavljanje kao pojam moze biti ozbiljno ako ima zakonsku osnovu, ...
dakle tada se obrati advokatu.

Ne kazem da advokat mora biti u pravu. (Cesto i nisu.)
Nego da je pravosudni sistem taj koji je nadlezan. A ne moralisanja clanova foruma.

Da pojednostavim:
sta tebi vredi ako te podrzim, ili ako te svi clanovi foruma podrze, ... a ako nemas zakonsku osnovu da si u pravu?

Psiholosku satisfakciju?!

Pa kuda ona tada vodi?
U aktivnosti sprovodjenja bezakonja?
Ovde nije stvar o apstraktnim mislenjima, nego o konkretnim pravima.

Poslednja izmena:
Ako ti u postavljanju teme kazes:
Da li je u redu nekoga tako navuci na tanak led? Da li bi bilo u redu traziti objasnjenje zasto vam je tako nesto precutano?
to moze formalno da prodje kao regularno pitanje na forumu o psihologiji,

ali bilo koji forum nije taj koji ima pravo da razresava pitanja zlostavljanja!

Jer naziv teme je bio: emotivno zlostavljanje.

WTF? O cemu ti?

Vidi, menjas jedan te isti post citavih 12 minuta nakon sto sam ti ja odgovorio na prvu verziju tog istog posta... :) Vise sam izgubio nit...

- - - - - - - - - -

O naslovu teme.

A uzgred i o nekom zivotmom iskustvu.

Poceo si sa prituzbom na "skrivanje istine",
i lepo sam te upozorio da nisam siguran da neko ima ikakvu obavezu dostavljanja istine tebi, meni ili bilo kome.

Obavesti se.
Nije to stvar psihologije nego prava!

Cek, cek, cek... Ti si mene upozorio? :)

Vidi, menjas jedan te isti post citavih 12 minuta nakon sto sam ti ja odgovorio na prvu verziju tog istog posta... :) Vise sam izgubio nit...
to se zove: trudim se.

- - - - - - - - - -

Cek, cek, cek... Ti si mene upozorio? :)
Povlacim bilo kakvo upozorenje ...

Slobodno dostavljaj prituzbe na bilo koju adresu koje se dosetis.
U pravu si!
Samo nemoj da upotrebljavas bilo koji vid prisile, ... a filozofija ti je na volju, ...

P.S.
Ovo: "Samo nemoj da upotrebljavas bilo koji vid prisile," je moja obaveza kao gradjanina da kazem, a ne kao sagovornika.

Poslednja izmena:
Ako bi temu prosirili na bilo kakav vid psihicke torture, postavlja se pitanje kako reagovati na nju? Nije problem ako maltretira jedna osoba, ali moze postati zestok problem ako maltretira grupa. Elementi maltretiranja su izolacija, odbacivanje, vredjanje, unistavanje stvari, sirenje lazi, plasiranje lazi, smestanje razlicitih ponizavajucih situacija, izdaja intime i tajni, namerno izazivanje, namerno davanje pogresnih informacija, namerno navodjenje na pogresan korak itd.. Veoma je tesko ostati miran na sve to, jer se desava grupno, kao mobing u realnom zivotu... Cilj mobinga na poslu je otkaz, a sta je cilj mobinga van posla?

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovek." - Sekspir

željan pažnje (emocionbalno nezreo, selektivno ljubazan prema saradnicim, iskoričćava saradnike..., želi da bude u centru pažnje, svaljuje krivicu na druge...)
imitator (nije prof. kvalifikovan, glumi profesiju kojom želi da se bavi, lako se isprovocira, manipulator je, preti, nadređenima glumi odanost i odbacuje ih nakon što ih iskoristi)
guru (uspečan na uskom polju svoje stručnosti, sebičan i zlostavlja oe zbog kojih se oseća ugroženo, emocionalno hladan i greške pripisuje drugima
psihopata ili sociopata (prema žrtvama arogantan dok je prema drugima drag i ljubazan, hladan, proračunat, glumac, za njega ne vrede zakoni i moralne norme, teško se razotkriva i ne pokazuje osećaje, krivicu, sažaljenje..ako ga neko otkrije postaje njegova žrtva i prebacuje krivicu na nju..)

evo ovo je psiholočki profil mobera
ovi ljudi nisu ovakvi samo na poslu već gde god imaju priliku
mober može biti jedan a mogu delovati i u grupi i tu uglavnom mobing započinje jedan i povlači druge

a cilj je...pa ne znam to im je valjda hrana
osećaju se jače

Poslednja izmena:
željan pažnje (emocionbalno nezreo, selektivno ljubazan prema saradnicim, iskoričćava saradnike..., želi da bude u centru pažnje, svaljuje krivicu na druge...)
imitator (nije prof. kvalifikovan, glumi profesiju kojom želi da se bavi, lako se isprovocira, manipulator je, preti, nadređenima glumi odanost i odbacuje ih nakon što ih iskoristi)
guru (uspečan na uskom polju svoje stručnosti, sebičan i zlostavlja oe zbog kojih se oseća ugroženo, emocionalno hladan i greške pripisuje drugima
psihopata ili sociopata (prema žrtvama arogantan dok je prema drugima drag i ljubazan, hladan, proračunat, glumac, za njega ne vrede zakoni i moralne norme, teško se razotkriva i ne pokazuje osećaje, krivicu, sažaljenje..ako ga neko otkrije postaje njegova žrtva i prebacuje krivicu na nju..)

evo ovo je psiholočki profil mobera
ovi ljudi nisu ovakvi samo na poslu već gde god imaju priliku
mober može biti jedan a mogu delovati i u grupi i tu uglavnom mobing započinje jedan i povlači druge

a cilj je...pa ne znam to im je valjda hrana
osećaju se jače

:sad2:

Lijica je pala :lol:

mislim na milanove postove
meni to neke veze sa temom nema...
Pa da pojednostavim ...

evo, ... neka postaljac teme izrazi cenu koja treba da mu se plati,
ili neka je definise sa jos koliko godina ropstva bi hteo da se otplati njegova emotivna bol!

To on kao "povredjen" ...jos uvek vija "povreditelja" !

O cemu vi govorite?
O tome da je vasa licna emotivna bol iznad svega?
Sta mislis, ... pomenuo sam nekakve zakone, ... a vi bi ste psilologiju bez zakonskih regulativa,... sta li?

Plus sto sam rekao da bi trebalo da postoji pravo uvida u zdravstvene podatke!

A da sam rekao da treba da postoji zakon obestecenja za vas ... mozda bi ste culi.
Ali ne, ... to biti ne moze!

Poslednja izmena:

Back