Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
ma dobro sve to, nego šta su reptilijanci?
Crvići koji nam uđu u glavu i nateraju nas da se, jednog dana, probudimo sa osećanjem da smo postali neko drugi.
Tako u stvari počinje emocionalno neverstvo.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma dobro sve to, nego šta su reptilijanci?

E,sad...što se tiče krivice,dosta žena će reći da je muškarac kriv.Verovatno.A krivo je i vreme.Vreme temeljnije i jače deluje na žene,nego na muškarce.Vreme ubija lep izgled,a time i samopuzdanje.Ženama starenje teže pada nego muškarcima.Odatle dolaze pitanja na koje same znate odgovor.
Pa ne mogu baš toliko članaka da iskopam...mislim da i ovde ima dosta.Vrlo precizno i tačno, rekla bih.
Aj još, Karlito...![]()

Ако жена самопоуздање црпи само из доборг изгледа онда си у праву.
Људи се опусте.. да не кажем запусте... не само када је физички изглед у питању..
Често се дешава да један партнер задржи своју радозналост... настави да учи и да се мења... а други једноставно стагнира..
Чија је кривица?
Ја кажем да је заједничка.
Кривица припада ономе ко се ''опустио'', али и ономе ко је наставио да се развија, себично - мислећи само на себе...
А можда је кривица и сасвим моја? Можда ја не умем да волим?
Можда ћу и следећег партнера претворити у духовну беду а ја наставити да се развијам?
Ако жена самопоуздање црпи само из доборг изгледа онда си у праву.
Људи се опусте.. да не кажем запусте... не само када је физички изглед у питању..
Често се дешава да један партнер задржи своју радозналост... настави да учи и да се мења... а други једноставно стагнира..
Чија је кривица?
Ја кажем да је заједничка.
Кривица припада ономе ко се ''опустио'', али и ономе ко је наставио да се развија, себично - мислећи само на себе...
А можда је кривица и сасвим моја? Можда ја не умем да волим?
Можда ћу и следећег партнера претворити у духовну беду а ја наставити да се развијам?

Lafe,nisu naše žene dokone,one samo razmišljaju o našem dobru i trude se da stvore što više slobodnog vremena da smisle šta nama treba.:wink:[/B]
To se drugačije kaže da on čovek ima posla i ne zna di mu je doope a di glava, a da si ti dokona pa se razvijaš![]()
Ovo ne znači da se ne treba družiti s osobama suprotnog pola, ali je dobra ideja biti oprezan s tim prijateljstvima. I setiti se da ipak najveći deo bitnih stvari treba da delite s voljenom osobom, ne da vam prijatelj suprotnog pola bude prvi ili prva kome/kojoj odjurite da javite ono važno. Ali, partner ili partnerka vas ne slušaju! Onda imate problem u vezi, koji neće sam od sebe nestati tako što ćete emotivno sve više ulagati u prijateljstvo, a sve manje u vezu.
Postoji jedan koristan psihološki trik kada se o ovakvim prijateljstvima radi: ako se ta osoba poverava vama o svojim problemima u vezi, vi se njoj ne poveravajte o toj vrsti problema, i obrnuto. Na taj način, vi ćete toj osobi biti neka vrsta savetnika (između ostalog), ili će ona to biti vama, postojaće izvesna emotivna bliskost između vas dvoje, ali to neće otići dotle da delite sve dobro i sve loše što vam se dešava (to ipak treba raditi samo s voljenom osobom).
de ovaj...Tita ti, daj mi recept za ovo...kako se to radi?
jbte, ja nisam ni znala da to moze...
btw krivica? :shock:
Pa niko te ne tera.To je verovatno pisala neka novinarka koja nema veze sa tekstom,nego je prepisala odnekud.Ko voli voli.pazi kad mi ne pada na pamet da procitam ni prvi ni drugi deo onog teksta odozgo.
[/B]
To se drugačije kaže da on čovek ima posla i ne zna di mu je doope a di glava, a da si ti dokona pa se razvijaš![]()
) а она се развија са прахером у једној и варјачом у другој руци.Koliko vidim,na forumu to nije slučaj.Većina žena su samostalne,obrazovane i znaju šta hoće...što se tiče kuvanja,muža koja je izučio kuvarski posao ili klopu iz restorana...ili ima i malo foliranja?Или се каже...
Ти путујеш, упознајеш нове људе, стичеш нова искуства, (то све спада под не знаш где ти је шта од посла) а она се развија са прахером у једној и варјачом у другој руци.
Znači tako?Bezvezna pitanja za proveru refleksa...psihologija u 100 lekcija.Pa normalno da će da primeti sekretaricu,ako je zgodnija od tebe,to je priroda ugradila u naš mozak,nismo mi krivi.

Ne sumnjam.Da si moja,to bih ti i rekao.Nemas pojma o cemu pricas... ja sam najzgodnija, najlepsa, najbolja....![]()
Koliko vidim,na forumu to nije slučaj.Većina žena su samostalne,obrazovane i znaju šta hoće...što se tiče kuvanja,muža koja je izučio kuvarski posao ili klopu iz restorana...ili ima i malo foliranja?
Evo,Borka šta kažu novinari sa ''Krste'':
Na pomen neverstva najčešće se pomisli na fizičko neverstvo, na seksualni odnos s nekim s kime nismo u vezi (a imamo partnera ili partnerku). Međutim, postoji i emocionalno neverstvo, i ono može biti podjednako pogubno po vezu, čak i ako ni do kakve fizičke "konsumacije" ne dođe.
Stvar počinje skoro neprimetno. Nekada čak s osobom koja vas je na početku poznanstva iritirala, a onda u jednom trenutku kaže nešto nad čime se zamislite, i zaključite da se ipak radi o nekome vrednim vaše pažnje. Vaš odnos s tom osobom od tada deluje kao prijateljstvo s nekim ko je suprotnog pola. Platonsko prijateljstvo. Lepo ćaskate, smejete se zajedno, možda komunicirate i mejlom i porukicama, radujete se prilikama kad vidite tu osobu.
Vremenom, ta osoba vam se dopada sve više. Vaši razgovori, šale, komentarisanje ovoga i onoga sve vam više znače. Uživate u prijateljstvu sve više. Malo-pomalo, sve više se otvarate jedno drugom. Pričate o tome ko se čemu nada, čega se ko boji, šta ko pokušava... Povremeno vas žacne jačina osećanja koja imate prema toj osobi, ali brže-bolje uverite sebe da je sve u redu, radi se samo o prijateljstvu, a vi zaista nemate nameru da stupite u seksualne odnose s tom osobom. Volite svog partnera ili partnerku, nemate ni najmanju nameru da ih prevarite. A ovo prijateljstvo, pa, prijateljstvo je. Posebno je, znači vam, ali valjda je normalno da vam prijatelji znače.
Normalno je. Prijatelji i treba da vam znače. Ono što, ipak, ne bi trebalo dopustiti jeste da vam prijatelj znači više nego vaš partner ili partnerka (ne ako ste u ozbiljnoj vezi), jer ste, inače, počinili emocionalno neverstvo. Samo, kako proceniti da li je to slučaj?
Ukoliko se tog prijateljstva ne biste odrekli ni po cenu raskida s voljenom osobom, jasno je koji vam je odnos bitniji. Ako svoje strahove, nade i slično više delite s prijateljem/prijateljicom nego s partnerom/partnerkom, onda vam, barem u tom periodu, taj prijatelj ili prijateljica znače više od stalnih partnera. Ukoliko ćete sve ono lepo ili ružno što vam se u toku dana izdešavalo pre da podelite s prijateljem/prijateljicom nego s partnerom/partnerkom, i tu je jasno ko vam je emotivno bitniji. Ako se jedno drugom poveravate o problemima u vezi, jedno drugom pričate ono što se ne usuđujete da kažete voljenoj osobi - jasno je, zar ne?
ima još...
ЈИма жена које своје драгане претворе у бебе и то зову ''љубав''...
а драгани оберучке ту ''љубав'' прихвате...
.

Jedna mala digresija u vidu preporuke knjige "Umeće ljubavi" E. Froma.
From pravom ljubavlju naziva samo ljubav koja se uči (ona koja ima svoj oslonac u sticanju ljubavnih veština, kao sto se to nekada davno radilo na Dalekom istoku) dok postoji i ona "neprava" ljubav muškarca i žene; ta "neprava" je u nekom izvitoperenom obliku - ima svoju aktivnu( "sadist") i pasivnu stranu ( "mazohist "), tj. "odnos majke i fetusa".
А са циљем?
Да ми разјасни нешто што ми је нејасно?
Да ми потврди нешто што већ знам?
У сваком случају... Хвала на препоруци.
Ma ne da ti razjasni, nego da potvrdi ono što si rekla o "muškarcima bebama" i "ženama majkama".
Btw, knjiga je mestimično vrlo dosadna.![]()

Prvo me Kojica baci u neverstvo,i to virtuelno,eeeej....

Skuvam tako ja kafu sjela za moj kompic,da se malo opustim...kad ima sta da vidim...
Prvo me Kojica baci u neverstvo,i to virtuelno,eeeej....
A onda me doticni gospodin El Muerte proglasio okrutnom,jos i perverznom,qq...
Sad malo ozbiljno...tema...
Ko sto Alal rece samo komunikacija ...ako je nema inace,dzaba i pitanje paznje Sta si radio danas,itd...