Betty
Elita
- Poruka
- 21.481
Choko, placate ljude da obuvacaju vase zaposlene na temu EQ? Jesam dobro razumela?
osobe sa visokim EQ uemju da uzivaju u malim stvarima
osobe sa visokim EQ uemju da uzivaju u malim stvarima

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Betty:Choko, placate ljude da obuvacaju vase zaposlene na temu EQ? Jesam dobro razumela?
osobe sa visokim EQ uemju da uzivaju u malim stvarima![]()
Ja ih znam nekoliko (nuklearnih fizičara) i svi imaju veoma visok EQ.Ne samo da su čuli već su i izučavali.On uglavnom prati ostale segmente inteligencije.Retko ćeš naći veoma inteligentne ljude sa malim EQ .Ali ih ima. Recimo Tesla. A posao je samo jedan aspekt života. EQ je važan u svim međuljudskim odnosima,pa i u ljubavi.Kedi:EQ je bitan ako radite posao koji podrazumeva nekakav odnos sa ljudima - klijentima, strankama, clanovima tima etc. Jedan nuklearni fizicar verovatno nikada nije ni cuo za EQ.
Secam se moje sestre od pre nekih dve tri godine - kruta i bez takta. Danas sa lakocom resava probleme na koje nailazi svakodnevno- pravnik je po struci.
Mada mislim da su neki prirodno talentovani, rodjeni elasticni...
tapetarduda:Ja ih znam nekoliko (nuklearnih fizičara) i svi imaju veoma visok EQ.Ne samo da su čuli već su i izučavali.On uglavnom prati ostale segmente inteligencije.Retko ćeš naći veoma inteligentne ljude sa malim EQ .Ali ih ima. Recimo Tesla. A posao je samo jedan aspekt života. EQ je važan u svim međuljudskim odnosima,pa i u ljubavi.
Betty:Otkud ti to :shock:
cokoladic@:Pa logicno. Svaki genije je okupiran svojim radom i ne vidi oko sebe nista drugo sem svog rada i nista drugo ga i ne interesuje. Zato ljudi za genijalce kazu, da su vec pomalo ludi, jer su neprilagodjeni okolini i drustvu.
Poznajem nekoliko dr. i ddr. i dddr. nauka (ovih zadnjih nema bas u izobilju), koji se bave istrazivackim radom i svi su kao malo "udareni mokrom carapom" ili kako god se vec kaze. Jedan od njih ne zna ni svoj broj cipela - kao primer samo. Okolina i drustvo za njih ne postoji, sem ako imaju neke veze sa onim cime se oni bave.
Njihov IQ je vanzemaljski ali EQ jim je ispod proseka.
AŠKI:Beti-jesi znala da je visok nivo tolerancije isto znak visoko razvijene EQ?Poštovanje tuđeg mišljenja i osećanja kao i različitosti.To je veoma važno i u poslovnom i u privatnom životu.
Hvala ti. Nisam se nikada testirala na EQ i baš sam se lepo zabavila.gost2004:
To je jako relativno. Zavisi od podneblja ,folklora,kulture i običaja.Obično se govori o seksualnom uznemiravanju žena ali ja mislim da je i muškarac pored koleginice sa dekolteom do pupka i minićem koji više otkriva nego pokriva isto seksualno uznemiravan.Mislim da sam staromodna.Betty:Pitanje: kako pravilno hendlovati seksualno uznemiravanje?
Gledala sam malo po webu...seksualno uznemiravanje je svako neželjeno seksualno ponašanje, uključuje set ponašanja različitih kojima je zajedničko da nisu dobrodošli i da imaju veze sa seksualnoću. Ukratko: unwelcome attention of a sexual nature
....I postaje seksualno uznemiravanje?A gde je ta granica?Ko ga postavlja?shinanai:flert isto nije loša metoda, ali i to treba umeti, pošto kad pređe granicu, onda postaje neprijatno za sve učesnike.
Betty:citiram
Kako se, prema Danielu Golemanu, nedostatak emocionalne inteligencije odražava na inače darovite, bistre ljude?