Изузетно ми је драго што је Кустурица споменуо баш тај филм, тог Џулова Рајана, јер је то филм који сам, уз још неке пропагандне бљувотине, у свим својим анализама и расправама наводио као један од симбола те одвратне америчке кампање.
Давно сам читао једног филозофа и запамтио једну истиниту премису-Фашизам је ударна песница корпоративног капитализма, а своју монструозну фацу, без маске, показује када се капитализам нађе у кризи. Сличност између Украјине и Југославије је готово стопроцентна, и ја заиста ових дана, не знам да ли су у питању вести из Кијева 2014. или Загреба 1991(али и 2014.). Све је исто, само друга презимена. Дакле, и ХР, као и данашња, нелегитимна, званична Украјина имају кризу националног идентитета, имају неописиву мржњу према Србима, односно Русима, имају прљаву, колаборационистичку, нацистичку прошлост, имају Бандера/Павелића, имају нелагалне пучисте на власти, имају укидање руског/српског језика, имају забрану ћирилице. Међутим, оно што је најважније, имају истог Газду, налогодавца!!! Свим мислећим Србима, је зато, ова ситуација и више него јасна и позната. Зато нас, осим патолошки случајева не могу да лажу својим болесним спин методама. Но, украјински гадови, имају мали хендикеп. Они се граниче са руским медом, који је итекако осетљив на поигравање у близини његове границе. Они се малко занели, Руси им отму Крим. Па ти брајко и даље једи гомна, и видећемо где ће нас то одвести. Глобални рат уопште није далеко. Разјарена прекоокеанска болумента, је изгубила неколико утакмица, Сноудена, Сирију, сад губи и на Криму, па је бесна, а сви знамо како се понаша моћна, разјарена, будалетина кад побесни.
Кустурица је направио лепу паралелу са извртањем свих могућигх истина и тачно је, да кад тако поставимо ствари, како их постављају данашњи фашисти, мајмун је настао од човека, а човек од измета. Та ревизија која је уперена против Принципа, свој крајњи циљ има у Москви. Они желе руске енергенте. Тачка. Сви они који наседају на приче о људским правима, не занм ,како би их назвао, а да при том не користим вулгарне псовке или Радетине клетве