@Matijasevic - svaka čast za to... Dakle "Žikina dinastija" klasa...

Neću dalje da komentarišem... Previše dobro poznajem ljude koji tvrde da imamo genijalne i odlične filmove u našoj kinematografiji, jer ih nemamo... To je činjenica... Evo par stereotipa naših filmova...
1) Scene seksa - glavne glumice se skidaju gole i rokaju se u 18+ stilu... I uvek je pridodat uvrnut vid seksa...
2) Scene jada, čemera, muke, bede... uopšteno život u našoj državi Srbiji... (siromaštvo, droga, loše društvo, ubistva - neizostavni)...
3) Patetični humor (vrlo često povezan sa prvim tipom filmova, gorenavedenim... Pokušava tupavim fazonima da se približi tupavom narodu... I naš narod to (gle čuda) odlično prihvata...
4) Kvazi-ratni film (mogući zapleto-raspleti: Vojnici koji se ponašaju kao stoka u svakom mogućem smislu, glupave šale vezane za psovke i (OPET) seks...; fazon naših petoro pobiše 80.0000000x10 nemačkih vojnika... i sve što ide u ovom kompletu...)...
evo glava me već zabole...
5) Serbian way filmovi (film u kome je opisan srpski mentalitet na najgori mogući način (jednom rečju - uvrnuto), uz (opet) čudan humor i gomilu besmislica...
6) Serbian way of America (ovo je novo; svodi se na to da naš jadan, neki bedan režiser (opa, scenarista) pokušava da kopira američki film (tačnije, nije reč o pokušaju, prosto iskopira radnju) i onda od smeća na kvadrat napravi smeće na 85...
Mislim da je to to... Nažalost, ovo je stanje u našoj kinematografiji... Nikako drugačije...
@justEKV - ako se na mene odnosilo (za "pljuvanje Kuste") neću se složiti jer to nisam rekao... On mi kao čovek, osoba, ličnost nimalo ne smeta, zapravo podržavam način na koji pokušava da oživi/održi našu odumiruću kulturu, na već poznate načine, ali mi se nimalo ne dopada njegov pristup režiji... Ništa više... Toliko...