Emir Kusturica

Koji je najbolji film Emira Kusturice?

• Sjecas li se Doli Bel

glasova: 4 22,2%
  • Otac na sluzbenom putu

glasova: 2 11,1%
  • Dom za vesanje

glasova: 1 5,6%
  • Arizona Drim

glasova: 0 0,0%
  • Podzemlje

glasova: 11 61,1%
  • Crna macka beli macor

• Zivot je cudo

• Zavet

• Ukupno glasova
    18
  • Anketa je zatvorena .
I Kusturica radi na filmu o Tomi Zdravkoviću

Producent Gane Pecikoza zajedno sa rediteljem Nebojšom Radosavljevićem Čupkom priprema igrano-dokumentarni film o Tomi Zdravkoviću. Supervizor će biti reditelj Emir Kusturica.
Emir Kusturica

- Sve je zasada u početnoj fazi. Imamo dosta intervjua sa ljudima koji su poznavali Tomu, ali još uvek tragamo za glavnom pričom. Sinopsis filma o Tomi Zdravkoviću daću Emiru Kusturici kao supervizoru. Sa njegovim instrukcijama napravili bismo konačnu verziju scenarija i krenuli bismo sa snimanjem filma. Toma zaslužuje da se napravi dobar film o njegovom životu - rekao nam je Gane Pecikoza.
Pre dve godine snimljen je kratki igrani film “Čuvari duše”, koji je uradio mladi reditelj s Akademije umetnosti iz Bijeljine Aleksandar - Saša Stankić, kome je to bio diplomski rad. U filmskoj priči o Tomi Zdravkoviću pojavljuju se mnogi njegovi prijatelji glumci i pevači, kao što su Danica Maksimović, Dragan Nikolić, Ružica Sokić, Šaban Šaulić, kao i Tomin brat, pevač Novica Zdravković.
Toma Zdravković
- U filmu pevam nekoliko Tominih numera na sceni koja je napravljena u „Mažestiku”. Priča o Tomi treba da bude ispričana da je vide i mladi gledaoci koji ne znaju puno o njemu, a vole da pevaju njegove pesme po kafanama. Film traje svega dvadeset minuta i to gledaoci mogu da vide na Jutjubu - kaže Novica, brat Tome Zdravkovića.
Novica misli da bi trebalo mnogo ozbiljnije raditi da bi se napravio pravi igrani film o Tomi Zdravkoviću. I zato pozdravlja ideju Ganeta Pecikoze.
- Za pravi film o Tomi treba ozbiljna i skupa produkcija, da se pokaže da je on bio autentični boem koji je zatvarao kafane i svoju dušu poklonio narodu. Pre izvesnog vremena menadžer Gane Pecikoza uradio je dugački intervju sa mnom gde sam ja pred kamerama pričao anegdote i detalje o Tominom životu. To bi mogla da bude dobra osnova za neki budući film - rekao nam je Novica Zdravković.

Izvor:Blic

Zanimljivo, samo ne bih voleo da bude dokumentarnog tipa, mislim ako vec postoji toliko anegdota i prica o pravom boemu, kakav je bio Toma, zasto ne napraviti ozbiljan igrani film.

precenjen
vrti jednu te istu tematiku tako tipichnu dosadnu i prezvakanu
nema bog zna shta da kaze van svih ostalih slichnih stvari ovog podneblja samo to radi malko bolje od drugih
u francuskoj su ga iz nekog razloga usvojili al missim da je to njihov snobizam
oni na njega gledaju ko recimo na urodjenike koje su dovodili na dvor luja..kojeg vec
glumio je i po nekim filmovima frnacuskim to si zaboravio da kazesh..beshe valjda s onom shugavkom binosh lol

ja sam odgledao ovaj i odglumio je maestralno...i film je solidan http://www.imdb.com/title/tt0806029/

Uopste ne razumem mentalitet ljudi koji ga ne vole iz drugih razloga osim estetskih

Mana mu je sto je pio viski na prijemu kod predsednika republike ...smesno

Doneo je tolike nagrade Srbiji sa eminentnih svetskih filmskih festivala , ni Novak ga po nagradama jos nije dostigao.

Propagira Srbiju dovodeci holivudske zvezde .

Za rezisera je jos mlad , koliko je jos velikih filmova ispred njega ...a ne mora ni moliti ministarstvo za kulturu za sredstva:D.

kusto ja te volim ...samo napred...jurissss

У овом снимку, Кустурица на провокаторско питање, новинара једне добро познате и једноумно нстројене ТВ станице, која од давних дана из петних жила, спроводи једноумну, дискриминаторску, једнострану, агресивну, потказивачку и издајничку великобратовску идеологију одговара у свом стилу и прави тог пиончића смешним, попут кловнића...

У овом снимку, Кустурица на провокаторско питање, новинара једне добро познате и једноумно нстројене ТВ станице, која од давних дана из петних жила, спроводи једноумну, дискриминаторску, једнострану, агресивну, потказивачку и издајничку великобратовску идеологију одговара у свом стилу и прави тог пиончића смешним, попут кловнића...

Тачно. Та малоумно натројена телевизија се неколико пута спотакла о разне громаде. Но, они оперишу и даље. На жалост.

i do sada je njegov film bio JEDINI u kanu i dva puta osvojio zlatnu palmu.zasto mislisda je nebi dobio?

nisi me razumeo
dobiće treću palmu samo ako bude jedini kandidat za nju.
jasnije ? :)

a mislim da nema šanse da je dobije jer ga film zanima koliko mene hip hop scena na mauricijusu. čovek gradi gradove, piše knjige, skija i potpuno je ispao iz fokusa.

pa zar ne vidiš da na svake dve godine najavljuje novi film. te pančo vilja, te palestina, opera na drini ćuprija, film sa monikom beluči... a u suštini ništa ne radi i sve od undergrounda na ovamo je kao da je planirao da se umetnički samoubije

Poslednja izmena:
nisi me razumeo
dobiće treću palmu samo ako bude jedini kandidat za nju.
jasnije ? :)

a mislim da nema šanse da je dobije jer ga film zanima koliko mene hip hop scena na mauricijusu. čovek gradi gradove, piše knjige, skija i potpuno je ispao iz fokusa.

pa zar ne vidiš da na svake dve godine najavljuje novi film. te pančo vilja, te palestina, opera na drini ćuprija, film sa monikom beluči... a u suštini ništa ne radi i sve od undergrounda na ovamo je kao da je planirao da se umetnički samoubije
Tu ima istine, najavljuje više projekata od Rijane, ali on ti je ,,de facto umjetnik, s'vaćaš?"

Ne volim ga puno, ali respektujem. Najdrazi Underground, po anketi vidim da se vecina slaze, mislim, onakvi glumci na jednom mestu...
Volim mu i starije uradke, doduse Doli Bel mi je prezvakan, ovi drugi stari hitovi su mi drazi. Mogao bi Kusta nesto da snimi sto se razlikuje od ovoga sto je radio
dosad, jedno je kad reziser ne odstupa od svog stila, a drugo je kad se veze za jednu te istu tematiku. Al ko smo mi, mali ljudi, da nesto zameramo Kusti. :)

Kusturica-velika srpska kontraverza. Onomad ga iznapadaše samo tako što seljacima otima zemlju, danas je opet u milosti svesrpstva. ko zna šta će sutra da bude...
nisam nešto pažljivo proučila njegov opus, kao uostalom domaću kinematografiju uopšte, doći će i to jednom na red. a dnevnu politiku ću valjda uspeti da zanemarim.

Kusturica-velika srpska kontraverza. Onomad ga iznapadaše samo tako što seljacima otima zemlju, danas je opet u milosti svesrpstva. ko zna šta će sutra da bude...
nisam nešto pažljivo proučila njegov opus, kao uostalom domaću kinematografiju uopšte, doći će i to jednom na red. a dnevnu politiku ću valjda uspeti da zanemarim.

Jbg., narod je stoka. Pogotovo kada namiriše pare, tamo gde nikada nije očekivao.

Šta je kontroverzno u čoveku koji je imao muda da javno kaže da su njegovi poreklom Babići. Istražio čovek, i video da nije potomak Sulejman Veličanstvenog, nego tamo nekog što se završava na IĆ. To, što mi tražimo kontroverzu gde je nema, to je naša nesreća. Kusturica je postao problem kada se odvažio da podrije priču o bošnjacima kao autohtonom muslimanskom življu na ovim prostorima. I tada ga napadoše potomci titoističke ideologije, velike demokrate koje vole određivati drugome kako da se izjašnjava. Uglavnom, Kusta je za njih božanstvo i mogu samo da mu zavide ili da se sagnu, jer su toliko nevažni i mizerni da je to zaista strašno

Nesporan je njegov talent i genij za filmsku umetnost , a bome i pisanu rec . Sta ja ne mogu shvatiti je otpor srpske javnosti ili barem njenog dobrog dela prema njemu ??? Zasto?
Pa i veliki Andric je bio konvertit , danas ga svi prihvataju kao najveceg ili jednog od najvecih srpskih pisaca, iako mu je otac bio Hrvat .
Kusturica valda treba umreti da ga prihvate.Napravio je na promociji Srbije u kulturi ekvivalentno Noletu u sportu .

Back