Emil Kue - Kako gospodariti sobom

Volja je vezana za svest, a autosugestijom se menja podsvest.
Svest i podsvest ne postoje. "Podsvest" su samo navike uma, i one sve sve mogu menjati naprezanjem volje. Autosugestina ne da ne ide "pod" svest, nego uopste ni ne ide "u" nju, vec tek grebe po njenoj povrsini. Autosugestija je "resenje" koje je trenutno i povrsno, i cak moze imati i lose posledice, jer umesto da se covek bavi jacanjem volje i samim tim korenom emocionalnim problema, on sebi maze oci glupostima kao sto su autosugestija, autogeni trening, TM, i slicno, gde moze da dodje i do slabljenja volje, sto kao posledicu ima onda samo povecanje emocionalnih problema.

Svest i podsvest ne postoje.
To ti kazes, ali Frojd, Jung, Adler, Skot Pek, Dzozef Marfi i svi ostali se ne bi slozili.

Autosugestija je "resenje" koje je trenutno i povrsno, i cak moze imati i lose posledice, jer umesto da se covek bavi jacanjem volje i samim tim korenom emocionalnim problema, on sebi maze oci glupostima kao sto su autosugestija, autogeni trening, TM, i slicno, gde moze da dodje i do slabljenja volje, sto kao posledicu ima onda samo povecanje emocionalnih problema.

Ne, upravo naprezanjem volje se cesce dobijaju suprotni rezultati od zeljenih... Kada se trazi koren emocionalnih problema - najcesce se radi o trazenju motiva potisnutih u podsvest... inace autogeni trening nema mnogo veze sa auto-sugestijom.

Poslednja izmena:
To ti kazes, ali Frojd, Jung, Adler, Skot Pek, Dzozef Marfi i svi ostali se ne bi slozili.
Frojd je bio manijak, a Jung je pricao ne samo o podsvesti, nego i nekakvoj "kolektivnoj podsvesti", sto je cista nebuloza. Sa druge strane, cak i da su svi oni svi rekli da postoji podsvest, opet ne znaci da su u pravu, i pozivanje na autoritet je logicka greska.

Ne, upravo naprezanjem volje se cesce dobijaju suprotni rezultati od zeljenih...
Iz licnog iskustva i iskustva mojih prijatelja znam da je to laz. Proporcionalno jacanju volje se covekova samo-kontrola, samim tim se toliko i smanjuje mogucnost da se u umu pojavi bilo sta nezeljeno.

Kada se trazi koren emocionalnih problema - najcesce se radi o trazenju motiva potisnutih u podsvest...
Koren emocionalnih problema je nista drugo nego slabost volje, tj. nemogucnost volje da se odupre emocijama koje nastaju kao posledica nekog stimulusa.

Na primeru prevaspitavanja i lecenja kleptomana, narkomana i alkoholicara se najbolje vidi koliko je jacanje volje bezvredna metoda.
Na kom to primeru? Koje to leciliste koristi jacanje volje kao metod borbe protiv narkomanije, jedina mesta gde ima jacanja volje kao usputne posledice disciplinovanog zivota su religiozni kampovi za lecenje narkomana, a to su ujedno i jedini kampovi koji imaju ikakvog uspeha u toj oblasti.

moze da bude kao deo uvoda i ispomoci, ne mogu da se setim tacno ali ako se pogleda cini mi se joga nidra i sl, ili neki takoreci praktikum za astralno uzivanje ona je samo jedan deo pripreme. ko zna kako je cika Emil bio obdaren i ucen pa ih je sve mogao cas posla relaksirati i dovesti u potrebno mu stanje da sve to prihvatite i sprovestu, a ovako ako ti sam i dobro ne naucen svemu i svacemu uzmes pa nesto pokusavas i ne ubedis se i posvetis bar ko da si nenormalan nes za 20 godina postici npr. da za veceru jedes tunjevinu u salamuri umesto 3 sarme s leba. Bar su moja i suvise komplexna misljenja o toj knjizi sad takva

Vodite dvoboj ega mačevima na deset kilometara...z:mrgreen:
Kako su ti egići opasni-sve koji se protive da njemu i samo njemu...Sve bi ih iseckao i gurnuo u zemlju i poravnao nogom...z:lol:

Podsvest,dakako, postoji inače bismo bili izfrasirani po ceo dan i završili bi, još pre podne,u Lazi ili nekoj drugoj neuropsihijatrijiz:(
Naime-sva sečanja nepovoljna po nas,po našu egzistenciju i naše interese-potiskujemo u podsvest...(Javljaju nam se u snovima kroz modalitete
razrešenja ne birajući mnogo između realnosti i irealnosti...)
Što se tiče autosugestije.mislim da je ona dobra kao stimulans!Drukčije i ne vidim kako bi je korisno upotrebili...
Čak bi bilo dobro pre primene porazmisliti o razlozima ega za posezanjem za tom mogućnošću...I ne bi bilo loše
malo "pospremiti"po podsvesti:povaditi nešto potisnutih sadržaja i malo ih ,što nepristrasnije,proanalizirati...Jer u
autosugestiju baš i nije mudro ulaziti s nekim prikrivenim frustacijama-mogle bi stvari krenuti i neželjenim tokom i
efekat da bude veoma loš...
Snaga volje tu nije odlučujuć faktor-od snage libida zavisi snaga ispoljavanja...Liči na potenciometar...z:mrgreen:

Poslednja izmena:
I volja i svest i podsvest i obična svakodnevna misao, sve su to činioci materijalizacije života. U stvari, čovjekove mentalne radnje kreiraju njegov materijalni život.

Običan primjer.

Čovjek kad se ujutro ustane u mislima ima u globalu sve radnje koje će toga dana uraditi. Tako završava jednu po jednu kako koja dolazi na red. Ako neku i nije u naprijed mislio onda će se usputno pojaviti. I tako svaki dan. Znači - čovjekov život nije ništa drugo nego materijalizacija njegovih misli. A to znači da je čovjekov život u njegovim mislima. Zato - oblikujte svoje misli kako vam najviše odgovara i živite život svojih želja. z:lol:

P.S. Jačanje volje je neophodno jer se time pospješuje doslednost u disciplini. Ni jedan uspjeh ne postiže se bez (spartanske :znamiguje:) discipline.

Poslednja izmena:
Vodite dvoboj ega mačevima na deset kilometara...z:mrgreen:
Kako su ti egići opasni-sve koji se protive da njemu i samo njemu...Sve bi ih iseckao i gurnuo u zemlju i poravnao nogom...z:lol:

Podsvest,dakako, postoji inače bismo bili izfrasirani po ceo dan i završili bi, još pre podne,u Lazi ili nekoj drugoj neuropsihijatrijiz:(
Naime-sva sečanja nepovoljna po nas,po našu egzistenciju i naše interese-potiskujemo u podsvest...(Javljaju nam se u snovima kroz modalitete
razrešenja ne birajući mnogo između realnosti i irealnosti...)
Što se tiče autosugestije.mislim da je ona dobra kao stimulans!Drukčije i ne vidim kako bi je korisno upotrebili...
Čak bi bilo dobro pre primene porazmisliti o razlozima ega za posezanjem za tom mogućnošću...I ne bi bilo loše
malo "pospremiti"po podsvesti:povaditi nešto potisnutih sadržaja i malo ih ,što nepristrasnije,proanalizirati...Jer u
autosugestiju baš i nije mudro ulaziti s nekim prikrivenim frustacijama-mogle bi stvari krenuti i neželjenim tokom i
efekat da bude veoma loš...

Snaga volje tu nije odlučujuć faktor-od snage libida zavisi snaga ispoljavanja...Liči na potenciometar...z:mrgreen:
Znači, ipak, držiš do autosugestije! Ne treba tu nikakve posebne filozofije, nego samo doslednosti i stroge discipline da u glavi budu prisutne misli koje bi željeli da se ostvare, a one će se same materijalizovati. :lol:

Znači, ipak, držiš do autosugestije! Ne treba tu nikakve posebne filozofije, nego samo doslednosti i stroge discipline da u glavi budu prisutne misli koje bi željeli da se ostvare, a one će se same materijalizovati. :lol:
Kad sam video da si postovao,pomislio sam da si opet oko odvikavanja od pušenja...(Vidiš,Ljiljku nikako da priupitam šta bi s njenim odvikavanjem-pored mene otvorena kutija-sinova-ja i dalje ne
smokerišemz:mrgreen:)...
Elem si se primio na te idealističke ideje opasno! Tamo sam pokušavao bar u pet navrata da objasnim i uputim na izračunavanje linijske korelativnosti
subjekta i objekta,pa i kompleksne između subjekata,ali to ko kap na letnjem danu-do 9 ispari...
Jeste postoji korelativnost i objektivacija,ali je to samo u iznimnim (uglavnom kolektivnim sinergičnim)situacijama vidljivo i značajno...
Kod autosugestije je to od većeg značaja,ali da sačekamo,da vidimo šta se zna o tome...z:)

Evo jedne simpaticne price koja svedoci o moci auto-sugestije:

http://www.mindpowerspecialreport.com/healing-power-of-the-mind-sacred-bone-story/

Healing Power of the Mind – Sacred Bone Story

A well-known story on the healing power of the mind the is story of "sacred bone" which took place in the middle ages. The bone was thought to have immense healing power and was brought from the Holy Land by two soldiers of the crusades. However, many years after it was brought from the land, one of the soldiers admitted that the real bone was lost. Fearing that it may cost him trouble, they decided to substitute with a bone of a sheep.

Though, it was a sheep bone, the bone still has its magical power of healing power, acting like a medicine to heal and illness. Thus, they agreed to keep silent about this matter. It was ultimately the power of the subconscious mind that the bone act like a medicine to cure all diseases. But after this matter was known to all, the bone loses its healing power and touch.

From this story, it can be seen that the healing and medicinal power of our subconscious mind is limitless even in the face of the most deadly disease.

Another case study is on the power of our subconscious mind on one of the most deadliest disease known to mankind, which is cancer. From numerous statistics, the following:

American Health Magazine reported these findings from a comparison study.

• Psychoanalysis: Creates a 38% recovery after 600 sessions
• Behavior Therapy: Creates a 72% recovery after 22 sessions
• Hypnosis: Creates a 93% recovery after 6 sessions

As seen, hypnosis is the most effective method other than medicines to healing our diseases. With a success rate of 93%, it surges foward any other therapy like behaviour therapy and psychoanalysis.

Hypnosis is a important healing process that uses all aspects of healthcare and also a method to stay in touch with your subconscious mind. Hypnosis is very focus on the patient, aiming only on the origin of the person’s problems. Through hypnosis, it gets the person to be in touch with the unconscious mind. It then gives the practitioner the ability to empower the patient to faster recovery and live the life the patient always dream of.

This study confirms—Hypnosis is more effective and works more quickly than traditional talk-therapy or psychoanalysis and even medicines. In a hypnotic state, you are able to accept new strategies, ideas and you can more effectively and efficiently process the emotions linked to the experiences, which created pain, fear.

Through Hypnosis you communicate with your subconscious mind power, which puts YOU in control of your subconscious mind—the most powerful and the most dangerous tool in your body. You can build positive beliefs in your subconscious mind or negative beliefs. Thus, always stay in touch with your subconscious mind.

But the vital aspect of why they recover so fast is the realization that they can actually choose to feel in a totally upbeat and positive way. You too can make use of the healing power of the mind. Let me show you how.

1) Admit and accept that you have an illness. (the hardest and most important step

You may think that I am absurd but life’s problems are not solved by denying their existence. Many people actually find it hard to admit to themselves they have an illness. The most important step you can take in healing would be to accept your present circumstance, but to positively expect that you can heal yourself using the powers of your mind and live life again.

2) Commit yourselves to it and take action

Seek treatment that suits you and do the necessary individual research on you illness like the diet you should be eating. Getting treatment lets you assume control over your life again. This lightens the feeling of helplessness; hence, you can think better and make the right and necessary decisions.

3) Take comfort in a Higher Power.

It would even better for your recovery if you seek comfort from you religion. It gives you the power and confidence in battling your illness.

The power of your mind can be used as a medicine or a poison. Stay in positive touch with your mind, and it becomes your medicine. On the contrary, neglect your mind, it becomes your poison.

Next article – Healing Power of the Mind – The Best Medicine

Additional resource – Master Cleanse Diet is a detoxification cleanse that purifies the mind, body and spirit

Kad sam video da si postovao,pomislio sam da si opet oko odvikavanja od pušenja...(Vidiš,Ljiljku nikako da priupitam šta bi s njenim odvikavanjem-pored mene otvorena kutija-sinova-ja i dalje ne
smokerišemz:mrgreen:)...
Elem si se primio na te idealističke ideje opasno! Tamo sam pokušavao bar u pet navrata da objasnim i uputim na izračunavanje linijske korelativnosti
subjekta i objekta,pa i kompleksne između subjekata,ali to ko kap na letnjem danu-do 9 ispari...

Jeste postoji korelativnost i objektivacija,ali je to samo u iznimnim (uglavnom kolektivnim sinergičnim)situacijama vidljivo i značajno...
Kod autosugestije je to od većeg značaja,ali da sačekamo,da vidimo šta se zna o tome...z:)
O čemu, bre, o kakvom idealizmu??? Čovjek ne može ni jedan materijalni pokret načiniti a da nije diktiran iz mozga. Čak i instiktivne reakcije su diktirane istim. Ali one su nevoljne, automatske, kao što je automatski rad cjelokupnog hardwera (orgamizma) i koji se odvija u pozadini svijesti, neprekidno i samostalno. I namjerno su razdvojene voljne i nevoljne reakcije, jer prosto čovjek ne bi znao šta da radi kad bi voljno upravljao radom svake svoje ćelije, organa ili sistema. Moš li zamisliti koliko bi to opterećenje bilo za čovjeka? I zato je (dobri) Bog makao sa čovjeka taj ogromni teret i priključio taj dio (nevoljni) na automatski režim. A ovo opet napominjem da podvučem kako je čovjek ( i svako živo biće) u stvari kompjuter osposobljen da se samostalno, neautomatizovano, sopstvenom (slobodnom) voljom stara o sebi kako bi opstojao u sredini (životnoj) u kojoj je dat (stvoren). Dakle, život je kreacija svjesnog živog bića (svijest ne može biti neživa i mora biti u biću - bitak o kome filozofija, a i nauka, još i danas lome koplja!). E, sad, nije kreacija ostvarena sa hokus-pokus! To je mnogo suptilnija kreacija. Unaprijed su proračunati i precizno određeni svi početni parametri i onda je sa Puf! pokrenut proces evolucije koji se odvija spontano sam od sebe.

To je ono što mene fascinira.

P.S. Izlišne su primjedbe o jajetu i kokoški.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se za "upad", samo bih da nastavim ono što sam počela pre onog "smislenog" objašnjavanja.

Dakle -austrijski lekar, filozof i teolog Franc Anton Mesmer, koji je živeo od 1734 -1815.

Mesmer je studirao filozofiju, teologiju, prava i medicinu, proučavao je Paracelzusa i uticaj planeta i nebeskih tela na ljudski organizam (napisao je delo 'De Planetarum Influxu'). Bio je tvorac teorije o "˜animalnom magnetizmu"™ kao obliku univerzalne životne sile, odnosno bioenergije. Po ovoj teoriji, bolest nastaje narušavanjem "˜magnetne ravnoteže"™ (tj. bioenergije) u organizmu bolesnog čoveka. Bavio se lekarskom praksom u Beču i Parizu. Uveo je posebnu vrstu terapije magnetima, kojom je pokusavao da ponovo uspostavi narusenu "˜magnetnu ravnotezu"™ (protok bioenergije) u telu pacijenata.To "lečenje" se odvijalo u strogo kontrolisanim uslovima, čitaj - privatnost njegovog seoskog letnjikovca, a indikativno je i to što su mu najzahvalniji pacijenti bile mlade žene koje su patile od "histerije" Uglavnom je lečio pacijente polaganjem ruku na telo (pomenuh li već da su uglavnom u piitanju bile žene, mladje, tek udate- iz dobrostojećih krugova društva) i hipnozom, odnosno fiksiranim gledanjem u pacijentove oči i laganim mahanjem ruku ili magneta ispred pacijentovih očiju.

Mesmer je tehniku hipnoze naucio od katoličkog sveštenika :mrgreen: iz Švajcarske Johana Gasnera, koji je koristio hipnozu da bi vršio nešto što je on sam nazivao "˜egzorcizmom"™ (isterivanjem djavola). U stvari, on je najčešće vršio egzorcizam na obolelima od epilepsije, za koje je smatrao da su zaposednuti djavolom. Mesmer, naravno, nije verovao u to, ali je prisustvovao sveštenikovim hipnotičkim seansama i bio je iznenadjen pozitivnim efektom koji su one imale na pacijente. Tako je Mesmer počeo da koristi ovu tehniku u lečenju pacijenata.

Postoje priče da je Mesmer lečio razne mentalne bolesti, slepilo, epilepsiju, paralizu, itd.
Sigurno nije, ali činjenica je da je do nekih neobičnih izlečenja ipak dolazilo, jer su to čak i Mesmerovi protivnici priznavali, ali su to pripisivali ili slučajnosti, ili pacijentovom umišljanju da se oseća bolje. Postoji opisan slučaj devojke obolele od epilepsije koja je bila u veoma teškom stanju (praktično na samrti), gušila se, padala, gubila svest... tako da su svi mislili da joj nema spasa.
Mesmer je navodno hipnozom uspeo ne samo da je "vrati iz mrtvih" u toku jednog epileptičnog napada, nego i da je u potpunosti izleci (sto je u ono vreme bilo prakticno nezamislivo), tako da se devojka kasnije cak i udala, imala decu i živela potpuno normalnim životom. Naravno, teško je iz danasnje perspektive proceniti o čemu se u ovom slučaju radilo, da li je zaista bila u pitanju epilepsija, da li je devojka stvarno bila na samrti itd. Jedno je sigurno, o Mesmeru i njegovim terapijskim metodama su kružile mnoge neverovatne priče.

U svoje vreme, Mesmer je imao veliki broj pristalica i učenika, koji su verovali da ovakva vrsta terapije (popularno nazivana "œmesmerizam") moze da leči sve bolesti, i fizičke i mentalne, što je naravno, osnovna karakteristika svih "alternativnih" načina lečenja ili samopomoći. Medjutim, mnogi njegovi savremenici, naročito iz naučnih krugova, optuživali su ga da je šarlatan i madjioničar (njegov veliki protivnik bio je Bendžamin Franklin, koji je u to vreme bio američki ambasador u Francuskoj, i živeo sa svojom ropkinjom).

Ali, uprkos tome što je većina tih optužbi i bila osnovana, mesmerizam se danas smatra pretečom moderne hipnoterapije, koja je (uprkos kontroverzama) u mnogim stručnim krugovima ipak prihvaćena kao validna psihoterapeutska tehnika. Takodje, Mesmer je poseban značaj pridavao uticaju tzv. "˜placebo"™ terapije, vere u uspeh lečenja, kao i pozitivnog stava, afirmacije i autosugestije na ozdravljenje pacijenata.
Čovek je drugim rečima osmislio ono što su posle toga koristili razni Kue-i, Frojdovi i nebrojeni savremeni korisnici tehnike izučene od švapskog popa.

Poslednja izmena:

"tematski" klip :)
Samo malo da pojasnim. Ovo je rekao Hoze Silva. o Emilu Kueu, inace osnivac Silva Metode

Nikada se nisam smejao Emilu Kueu iako u ovim umnim vremenima to mnogi
cine. On je poznat po recenici koja danas izaziva smeh baš kao poenta vica: "Svakog
dana, u svakom pogledu, meni je sve bolje i bolje." Ove reci su izlecile hiljade ljudi
od izuzetno ozbiljnih bolesti! One nisu nikakva šala; poštujem ih i pozdravljam Dr.
Kuea s poštovanjem i zahvalnošcu, jer sam naucio lekciju neprocenjive vrednosti iz
njegove knjige "Kako gospodariti sobom".
Skoro trideset godina Dr. Kue je bio hemicar u svom rodnom gradu, Troju, u
Francuskoj. Nakon izucavanja i eksperimenata sa hipnozom razvio je sopstvenu
psihoterapiju koja se bazirala na autosugestiji. Godine 1910. otvorio je besplatnu
kliniku u Nansiju u kojoj je uspešno lecio hiljade pacijenata, neke od reume, teških
glavobolja, astme, paralize nekog ekstremiteta, druge od mucanja, nabreklih rana,
fibroznih vlaknastih tumora i cireva - zapanjujuca raznovrsnost oboljenja. Nikada
nikog nije sam izlecio, govorio im je i ucio ih da sami sebe izlece. Nema nikakve
sumnje da je dolazilo do izlecenja - o tome postoji dokumentacija - ali Kueov metod
je skoro potpuno nestao od njegove smrti 1926. godine. Da je ovaj metod bio
komplikovan tako da je samo mali broj specijalista mogao da nauci kako se koristi,
možda bi preživeo i do danas bio u upotrebi. Meðutim, to je jednostavan metod.
Svako može da ga nauci. Njegova suština je u Kontroli uma.
Dva su osnovna principa:
1. U jednom trenutku možemo misliti samo o jednoj stvari, i
2. Kada se koncentrišemo na misao, ona postaje stvarnost jer je naše telo pretvara
u akciju.
Imajuci to u vidu, ako želite da pokrenete procese izlecenja vašeg tela koji su
možda blokirani negativnim mislima (svesno ili nesvesno), samo ponavljajte
dvadeset puta uzastopce: "Svakog dana, u svakom pogledu, sve mi je bolje i bolje."
Radite to dva puta dnevno i vi vec koristite Kueov metod.
Pošto su moja istraživanja pokazala da je ucinak reci uveliko pojacan na
meditativnim nivoima svesti, izvršio sam odreðeno prilagoðavanje ovog metoda. Na
Alfa i Teta nivou govorimo sledece: "Svakog dana, u svakom pogledu, ja sam sve
bolji, bolji i bolji." Ovo kažemo samo jednom za vreme meditacije. Takoðe kažemo
i: "Negativne misli i negativne sugestije nemaju nikakvog uticaja na mene na bilo
kom nivou uma", takoðe pod uticajem Dr. Kuea.
Samo ove dve recenice proizvele su upecatljiv broj konkretnih rezultata. Veoma
je zanimljivo iskustvo jednog vojnika koga su iznenada poslali u Indokinu, odmah
posle prvog dana kursa Kontrole uma. On je zapamtio kako da meditira i zapamtio
je ove dve recenice.
Dodeljen je jedinici u kojoj je narednik bio alkoholicar žestokog temperamenta i
koji je novajliju izdvojio da bi ga posebno maltretirao. Za nekoliko nedelja vojnika
su nocu poceli da bude napadi kašlja, a zatim i astme koju nikada pre nije imao.
Iscrpno medicinsko istraživanje pokazalo je da je bio potpuno zdrav. Istovremeno se
sve više zamarao; poceo je sve lošije da obavlja svoje zadatke, tako da je privlacio
sve neprijatniju pažnju svog narednika.
Ostali u njegovoj jedinici odali su se drogi, a on se okrenuo Kontroli uma i ovim
dvema recenicama. Srecom, bio je u mogucnosti da meditira tri puta dnevno.
"Za tri dana bio sam potpuno imun na narednika. Radio bih ono što je naredio, ali
ništa što bi rekao nije me doticalo. U roku od nedelju dana prestao sam da kašljem a
moja astma je nestala."
Da mi je ovo rekao neko ko je završio kurs Kontrole uma bio bih zadovoljan, kao
što sam to uvek kod uspešnih slucajeva, ali ne bih bio impresioniran. U Kontroli
uma brojne su tehnike samoizlecenja snažnijeg dejstva i u sledecim poglavljima
pomoci cu vam da ih naucite. Ono što iskustvo ovog coveka cini posebno
zanimljivim jeste da on nije poznavao nijednu od ovih tehnika, vec je koristio samo
dve recenice koje je naucio prvog dana kursa.
Reci su zadivljujuce mocne cak i na mnogo dubljim nivoima uma od onih koje
upotrebljavamo u Kontroli uma.

Jos jedan odlomak od Hose Silve
MOC IMAGINACIJE
Da bi snaga volje stigla do svog cilja, potrebno je da prvo savlada neprijatelja.
Ona pokušava da bude cvrsta, i kao i mnogi koji to pokušavaju, postaje meka kao
pena od šlaga kada stvari ne idu kako treba. Postoji umereniji, lakši nacin da se
otklone loše navike - imaginacija. Imaginacija direktno grabi ka cilju; ona postiže
sve što želi.
Zbog toga sam u ranijim poglavljima toliko insistirao na vašem izucavanju
slikovite i jasne vizuelizacije na dubokim nivoima svesti. Ako svoju imaginaciju
podstaknete verovanjem, željom i ocekivanjem, i ako je naucite da vizuelizira vaše
ciljeve tako da ih vidite, osecate, cujete, okusite i dodirnete, postici cete ono što
želite.
"Kada se sukobe snaga volje i imaginacija, imaginacija uvek pobeðuje", pisao je
Emil Kue.
Ako samo mislite da želite da se oslobodite neke loše navike, verovatno se
zavaravate. Da ste zaista želeli da je se oslobodite, ona bi nestala sama po sebi.

Zeleo bih da otvorim temu Emila Kue-a i njegove Metode i knjige ,, Kako gospodariti sobom uz pomoc svesne autosugestija,, Da li je neko od vas radio po njegovom sistemu, dali ima uspeha. i koja su vasa misljenja o tome i koliko verujete da se sa tom metodom moze pomoci sebi i drugima. Naglasak mog pitanja je na vasim pozitivnim iskustvima, ako ih ima. Negativnih ima i suvise.
Ja sam citala knjigu od Dzozefa Marfija,Moc podsesti,vise puta.Ovako,moras ujutru,u podne,uvece i pred spavanje da 10 puta lagano u sebi ponavljas svoju zelju,i posle 2 meseca ce ti se ostvariti ako dovoljno verujes u nju,,,,

procitao sam da posto je podsvest evolutivno starija od svesti i govora, sugestiju treba izvesti pomocu znakova odnosno formirati mentalnu sliku onoga sto zelimo. ne samo reci "radi to" a jos gore "ne radi to" jer ce se negacija izgubidi isto tako i ne zamisljati losu situaciju pa reci tako ne treba jer bi isto bilo ptotiv nas. kada se mentalna slika drzi obnavlja, preispituje podsvest je prihvati (ono sto je realno) i postupi po njoj. ja mislim da je ovo ispravno, to mi je nesto ko meditacija, naravno uz veru u ono sto zelis ...

nikad nisam sebi pomagao ni pomocu psihologije ni prijatelja ni psihologa ni parapsihologije, sad citam, istrazujem a izmedju ostalog i privlacno mi je

Knjiga Emila Kuea je dobra, a nedavno sam procitao ovu knigu koja mi izgleda jos bolja. ;)

autosugestijaprakticnam.jpg

https://hotfile.com/dl/153773983/c6dec68/Autosugestija.pdf.html

Poslednja izmena:

Back