SamaSaSuzom
Početnik
- Poruka
- 1
Kako da procitammm? Helllppppppp
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
На „Амазону” је само у протеклом месецу продато 180 „киндл” књига, на стотину оних продатих у тврдом повезу
Većinski deo literature za fakultet mi je u elektronskom obliku, pa sam se tako polako navikao
na čitanje sa monitora... Onda po neku kraću knjižicu/esej... pa malo opširniju... navikne se
čovek na sve, a i prođe onaj osećaj nostalgije za papirom... sad mi je skoro svejedno... ovaj
mesec sam, recimo, u nedostatku štampanog štiva, sa monitora pročitao 8 knjiga (oko 2000 strana),
bez da sam osetio ikakve posledice po oči/glavu/stomak...
Veći problem kod takvog načina čitanja je sedenje... Ako sediš u stolici ispred monitora, naravno
da zamara... Ukoliko je knjiga tako skenirana da moraš da skroluješ još negde, osim vertikalno -
naravno da zamara... Najbolje je imati krevet blizu monitora, daljinski za računar (ili dug kabal miša),
zalegneš ko čovek i knjigu listaš jednim dugmetom... Ukoliko su po dve strane skenirane odjednom, nekim
programom ih razdvojiti na po jednu - štedi bar 50% vremena... Meni je tek skoro na pamet palo da potražim
takvo nešto, i nađem neki programčić PaperCrop za tu konverziju - neuporedivo je konformnije...
И то је то, мање-више.Većinski deo literature za fakultet mi je u elektronskom obliku, pa sam se tako polako navikao
na čitanje sa monitora... Onda po neku kraću knjižicu/esej... pa malo opširniju... navikne se
čovek na sve, a i prođe onaj osećaj nostalgije za papirom... sad mi je skoro svejedno... ovaj
mesec sam, recimo, u nedostatku štampanog štiva, sa monitora pročitao 8 knjiga (oko 2000 strana),
bez da sam osetio ikakve posledice po oči/glavu/stomak...
Veći problem kod takvog načina čitanja je sedenje... Ako sediš u stolici ispred monitora, naravno
da zamara... Ukoliko je knjiga tako skenirana da moraš da skroluješ još negde, osim vertikalno -
naravno da zamara... Najbolje je imati krevet blizu monitora, daljinski za računar (ili dug kabal miša),
zalegneš ko čovek i knjigu listaš jednim dugmetom... Ukoliko su po dve strane skenirane odjednom, nekim
programom ih razdvojiti na po jednu - štedi bar 50% vremena... Meni je tek skoro na pamet palo da potražim
takvo nešto, i nađem neki programčić PaperCrop za tu konverziju - neuporedivo je konformnije...
Molim vas prijatelji recite mi da li je iko ikada procitao bar jednu knjigu u elektronskom formatu. Dakle da li je iko procitao jedan jedini roman sa ekrana a ne papira? I recite mi kako su se osecale vase oci nakon zavrsetka e-knjige.
Knjige na papiru ili elektronske – koje više volite?
http://cyberbosanka.me/knjige-na-papiru-ili-elektronske-koje-vi-vise-volite/