Elektronska cigareta

Danas je toliko lepog duvana, samo Virdzinije ima dvadesetak sorti, a vi se patite i pusite aparate na struju? Bog vam je dao da uzivate u duvanu, samo ne treba preterivati. Smanjite i nece biti problema... struja je za stekere, nije dizajnirana za pusenje.

Koristish li sijalice u kuću ili shterike-svijeće?
Imash milion vrsta,mirisnih,nemirisnih,malih,manjih...

Parim,ne stajem,chak mi je i 16mg malo.

Da, ... zaboravio sam da kazem.
Poenta je u tome da se pusenje ne zamenjuje parenjem naglo,
nego se nekoliko meseci koriste i elektronska i klasicne cigarete paralelno.

Najbolje je kada vremenom samo telo bez svesnoga pritiska postepeno se opredeli za verziju koja manje zamara pluca,
sto pusac u stvari fizicki ne oseca svesno.

U tome i jeste uspeh parenja (sa dobrom opemom) sto man je zamara telo, odnosno ulenji korisnika.

Posle 1 godine dana kada zapali klasicnu cigaretu ne moze poverovati koliki mu je napor bio potreban za uvlacenje jednoga dima.
A da kamo li za celu cigaretu.

Poslednja izmena:
Da, ... zaboravio sam da kazem.
Poenta je u tome da se pusenje ne zamenjuje parenjem naglo,
nego se nekoliko meseci koriste i elektronska i klasicne cigarete paralelno.

Najbolje je kada vremenom samo telo bez svesnoga pritiska postepeno se opredeli za verziju koja manje zamara pluca,
sto pusac u stvari fizicki ne oseca svesno.

U tome i jeste uspeh parenja (sa dobrom opemom) sto man je zamara telo, odnosno ulenji korisnika.

Posle 1 godine dana kada zapali klasicnu cigaretu ne moze poverovati koliki mu je napor bio potreban za uvlacenje jednoga dima.
A da kamo li za celu cigaretu.
Uopste se ne slazem s tobom, I ja, Winer, Afro, ali i skoro svi koji ovde pisu, prestali su od danas na sutra sa klasicnim pusenjem.
I cak im ni prvog dana nije nedostajala klasicna cigareta. Ili, ili, nema tu 100 godina perioda nekakvog prilagodjavanja.

Uopste se ne slazem s tobom, I ja, Winer, Afro, ali i skoro svi koji ovde pisu, prestali su od danas na sutra sa klasicnim pusenjem.
I cak im ni prvog dana nije nedostajala klasicna cigareta. Ili, ili, nema tu 100 godina perioda nekakvog prilagodjavanja.
Pretpostavljam da vi niste pusili po 2 kutije najjeftinijih cigareta dnevno.
Mi i jesmo iz razlicitih svetova.

Uostalom, nisam uspeo sa tankom elektronskom
nego sam morao da sacekam glomaznu mehanicku, na aukciji za novu godinu ispod u pola cene.

Moj savet vazi za svaki slucaj.
Dakle ako je neko u startu nezadovoljan, nema potrebe sebe da pati bilo kakvim forsiranjem.

Poslednja izmena:
Milane,i ja se ne bih složio sa tobom,kontam da tada kada si ti pochinjao izbor nije bio neki,ali sad je odlichan,ne kod mene u CG ali vani je idealan za nekog ko pochinje,i ne svidja mi se to mixanje smrdusha i elektronskih,nego dza bu odmah ove i vozdra,opet ponavljam da vjerovatno na tvom pochetku nije bilo ovakvog izbora,a nikako nismo dva svijeta vec 1 isti haha,no dobro,ja se evo trazim josh,nikako da nadjem pravu technost,budu mi one sve ok na prvu loptu,posle bih neshto novo...danas recimo sasvim sluchajno naletio na RY4 shto je preporuchivala Afrro,uzeh 18mg,svidja mi se,nema neku aromu,vishe duvansku,po meni je sasvim ok,mislim i da manje grebucka,mozda ima manje tog PG-a,ne znam.

Milane,i ja se ne bih složio sa tobom,kontam da tada kada si ti pochinjao izbor nije bio neki,ali sad je odlichan,ne kod mene u CG ali vani je idealan za nekog ko pochinje,i ne svidja mi se to mixanje smrdusha i elektronskih,nego dza bu odmah ove i vozdra,opet ponavljam da vjerovatno na tvom pochetku nije bilo ovakvog izbora,a nikako nismo dva svijeta vec 1 isti haha,no dobro,ja se evo trazim josh,nikako da nadjem pravu technost,budu mi one sve ok na prvu loptu,posle bih neshto novo...danas recimo sasvim sluchajno naletio na RY4 shto je preporuchivala Afrro,uzeh 18mg,svidja mi se,nema neku aromu,vishe duvansku,po meni je sasvim ok,mislim i da manje grebucka,mozda ima manje tog PG-a,ne znam.
Tako sam i ja, od danas na sutra presla na parenje, na pamet mi nije padalo da pusim i parim jer me ovo parenje savrseno zadovoljava. Nemam jednostavno potrebu
za cigaretama. Ti isprobavaj ( tako sam i ja), ali i dan danas uzmem tu i tamo neki likvid sa ukusom vanile ili kafe pa mesam malo sa ovim duvanskim.
One vocne nikako ne volim, ali amareto, kafa, vanila fina je za kombinaciju.

Potvrdjujem, iz prilično obimnog iskustva sa vaperima vrlo različitih osobina i potreba: intezivno mešanje duvana i e-cigareta se gotovo uvek završi bez uspeha. Ok je zapaliti po neku u početku, kad se tek pravi prelaz pa te baš vuče da zapališ. Ali više od 2-3 dnevno nije dobra ideja.

Ne znam,
verovatno sam poseban slucaj.

Meni je tako bilo psiholoski lakse, tim pre sto mi motiv nije bio zdravstveni nego samo finansijski.

Elem zahvaljujuci toj specificnosti verovatno sam sada na 0 mg nikotina,
iako u startu bez 24 nisam hte ni da pomisljam o tecnosti ispod toga.

Jednostavno uvek idem linijom strpljenja bez naglih lomova.

Ne znam,
verovatno sam poseban slucaj.

Meni je tako bilo psiholoski lakse, tim pre sto mi motiv nije bio zdravstveni nego samo finansijski.

Elem zahvaljujuci toj specificnosti verovatno sam sada na 0 mg nikotina,
iako u startu bez 24 nisam hte ni da pomisljam o tecnosti ispod toga.

Jednostavno uvek idem linijom strpljenja bez naglih lomova.
Ma ok, niko tebi nista ne zamera, nego si stvarno neki izuzetak.
To sto sada paris 0 nikotina meni licno ne znaci nista jer je za mene i smsiao parenja da unosim neki nikotin, ali ok
svako ima svoj ukus, svako ima svoj kupus.

Koristim sijalice, ali ih ne pusim. Duvan je biljka i ona se konzumira pusenjem. Duvan se moze i zvakati, postoje specijalne sorte koje su za zvakanje.

Ali aparat koji se prikljucuje na struju se ne pusi. To nije prirodno. Da ne pominjemo bezbednosne rizike, koji ukljucuju cak i eksploziju.

Pa ne pushi se,nego se pari,ao nema ni 7 sati,i ja magare sad da se natezem i sa kim,vozdra.

... Bog vam je dao da uzivate u duvanu, ...
Ovde dodjem da se odmorim od teme: religija,

Pa sam prvo namerno propustio da kazem da je taj tvoj bog (ili sta vec) dao prvo indijancima duvan a belcima (crncima itd.) nije,

i potom se predomislio, te je belcima verovatno zbog grize savesti dao sve sto su imali indijanci a indijancima je dao ,,, ono! (sto nije kulturno izgovoriti)

t2731.gif

A zatim se opet predomislio, ... pa ce crncima dati ono sto je bio dao belcima,

i do kraja ce i belci "popusiti".

Poslednja izmena:
Kako to cika Gugle lepo prevodi:

"Недавна студија показује да вапинг изазива рак грлића материце код мушкараца." :rotf:

Cuj Milance, ako je to sto navodis istina, kazem ako, ne znaci da je stvarno tako ali da uzmemo neformalno da jeste, to ne znaci nuzno da su sva druga naucna istrazivanja netacna.

Bog je ljudima dao duvan da puse, biljke da jedu i vodu da piju. A ti mu teras kontru, satanizujes duvan i smejes se kada neko kaze da nije zdravo pusiti aparate na struju.

Rikn'o mi punjac za e cigaru i sad sizim, ako ne bude mogao da se popravi sta cu i kako cu :rida:

Da te utesim?
scratch_one-s_head.gif

...
Ne koristim elektronske cigarete nego modove.
Meni je riknuo mod sa integrisanom baterijom,
a uz to dupli punjac za slabiji mod je riknuo do pola, i verovano ce uskoro i drugo baterijsko mesto.

E sada, ako se nisi utesila, ... baci se u 'ladnu Moravu. :bye:

p.s.
Nismo li dovoljno ustedeli da ne zalimo za smrtnoscu opreme?
Uzgred, ... nije li nasa smrtnost tu bitnija?
sorry2.gif

Poslednja izmena:

Back