Elektronska cigareta

Inače, nikotinom se ne opterećujem... već tri godine sam na 16-18 mg i ne silazim. Pretpostavljam da ću možda imati potrebu sada malo da siđem, zbog jače mašine.
Bitno je da tu nema katrana i ostalih otrovčina.. a sam nikotin je onako.. jedan fin stimulans :whistling:

Nije rec o nikotinu nego o ceni ...
Na kupovinu komponenata sam presao kada su u jednom momentu bili povukli tecnosti sa 24 mg nikotina u apoteci gde sam kupovao gotovu tecnost.
Nisam hteo da me neko ucenjuje kolicinom.
Ali potom iz zezanja sam poceo sam da smanjujem kolicinu.
U medjuvremenu kupovina snaznoga moda mi je omogucila da to radim skoro neosetno.
I trenutno tecnost mi ima 0,6 mg!!!

E sada, ako pogledas da PG nikotinska baza 36mg/ml staje 1,749.00 za 100 ml,
a da Glicerin (VG) staje 599.00 za 1000ml.
Znaci da:
1) gotovo da mi je vec i sada bitna jedino cena aroma koje su oko 5% kolicine u tecnosti!
2) kroz neki mesec cu mozda moci da potpuno izbacim kalkulaciju sa miligramima i racunam samo procenat arome.

* A iznad svega poenta je u tome da me ne interesuje koliko cu tecnosti potrositi dnevno.

Jer, ... u cemu je vic kod snaznoga moda?!
Smanjis li nikotin, mozak ce traziti da vise pare uvlacis,
ali istovremeno previse maltretiranja oko koriscenja moda pocne da ga nervira,
i "progledace ti kroz prste" sto nije dobio dovoljno nikotina. :cool:

@Milan
Kapiram da je reč o ceni.. kako sam ja u onoj velikoj većini koja ne pari čist vg, meni bi trebao i pg. E sad, ma koliko to bilo jeftinije, kao neko ko do juče nikad nije ništa "umesio", hvala Inhalici što na lageru ima gotove nikotinske mešavine, ma koliko bile skuplje nego kad pojedinačno kupuješ sirovine i mućkaš sam - opet je jeftinije nego gotove tečnosti. A i nisam neko ko pari 10 ml dnevno (mada ko zna :malav:) tako da za sada planiram da poručim tu gotovu mešavinu + arome. Narovno, ko je vičan mućkanju, super je da i to može.

Inače, pico mi prikazuje 0,93 oma (fabrički cl od 1 om), napanjila sam trenutno na 13,5 W.... od silnog probavanja ne znam je li to premalo ili previše :malav:

@Milan
Kapiram da je reč o ceni.. kako sam ja u onoj velikoj većini koja ne pari čist vg, meni bi trebao i pg. ...
Nikakav problem. I Propilen Glikol (PG) 1000ml imas po 599.00.
Samo kada ih kombinujes pazis na procente destilovane vode u njima. jer su razliciti.
"U PG se dodaje 5-10 procenata, a u VG 10-20 procenata"
Uputstvo: http://www.eliquid.rs/kako-napraviti-tecnost-za-elektronsku-cigaretu

Kupis po litru od oba.
Ali u tvome slucaju je bitno i kakvu bazu kupujes sa nikotinom!

Poslednja izmena:
Inače, pico mi prikazuje 0,93 oma (fabrički cl od 1 om), napanjila sam trenutno na 13,5 W.... od silnog probavanja ne znam je li to premalo ili previše :malav:
Na mome modu pokazuje 1,04 oma i 13,2 W tj. 3,70 V.
(Fabricki je bilo postavljeno na 60 W sa onim zescim grejacima. Strava! Samo sam bio pritiskao na po momenat i pustao.)

Dakle, pogodila si snagu. Bar za moj ukus.

P.S.
Sa sobom nosim flasicu od 20 ml i punim je jednom dnevno. Znaci trosim izmedju 10 i 20 ml.
Ali mi to odavno nije finansijski problem te i ne obracam paznju na tacnu kolicinu.

Nek je sa srećom, siguran sam da će te dobro poslužiti. Nije nužno da se poveća potrošnja, ukoliko se iole potrudiš da se kontrolišeš i ne napraviš naglo obaranje nikotina, potrošnja ti može biti ista ili neznatno veća nego do sada ;)

Nek je sa srećom, siguran sam da će te dobro poslužiti. Nije nužno da se poveća potrošnja, ukoliko se iole potrudiš da se kontrolišeš i ne napraviš naglo obaranje nikotina, potrošnja ti može biti ista ili neznatno veća nego do sada ;)

Kada pomenu "srecu"...
Cinjenica je da meni receptori za srecu rade sve manje.
Bio si u pravu za onu granicu od 3 mg nikotina. Na toj kolicini jos nisam imao osecaj pomanjkaknja ispunjenja.

Sada ga imam na neki cudni nacin melanholije, ali valjda je u pitanju zelja za uspehom bar u necemu. :hahaha:

Poslednja izmena:
Pa secni neki tank ili barem par dimova na 3mg, daj sebi malo oduška ;)
Ni govora, ... kakav bih to tada bio karatker!
t2731-1.gif

Uostalom nisam ni potpuno siguran da mi nedostaje bas nikotin. ... Mozda su pare ono sto mi nedostaje?!
JackTreasure-1.gif

Djavo ce ga znati.
smileys-cool-880487-1.gif

Poslednja izmena:
Samo da se pohvalim da pico i one v2 rade kao zmaj, i da sam ja toliko zadivljena performansima u odnosu na onaj prethodni nesrećni protank mini 3, da purnjam na sve strane, plus uspešno razvijam svoj egzibicionistički duh kad otpuhnem taj veliki kolut pare, a nepoznati ljudi oako razrogačeno gledaju u mene :p

Ušemila sam se i sa menjanjem vate, jedino mi se čini da ne mogu da uguram toliko vate koliko je ima u originalnoj clr glavi.
Dakle, pitanje je sledeće: kako u nešto malo ugurati nešto veće i deblje? :malav:

Nemoj preterivati sa dimom, samo se postiže kontra-efekat. Neće niko od pušača zbog toga poželeti da nam se pridruži, a ovim kontra-protivnim samo dajemo jedan opipljiv povod da se bune.

Nije neophodno da u grejač ubaciš istu količinu vate kao što je bila u originalu, ako ti to tvoje radi kako treba sve je ok. Vatu ubacuješ tako što je zarolaš pa uvučeš u grejač, debljina treba da bude takva da može teško da prođe ali ne bi mogla da ispadne (pre nego je natopiš tečnošću). Kad sipaš tečnost ona svakako nabubri i popuni sav preostali prostor. Ja prstom pridržavam namotaje kad uvlačim vatu malo tesnije, čisto da se ne poremete navoji grejača.

Ja sam još na pretposlednjoj jačini.
...
Probao sam da "siđem" stepen niže, ne vredi... Ne vadim je iz usta....

Grofe sta ti znaci: na pretposlednjoj jacini?!

Pazi, ne secam se dobro ali sam pokusao na nulu da idem ili sa 5 ili sa 3 mg, sto nije uspelo, pa sam usitnio korake.
Kao neko ko nije hteo nista ispod 24 mg poboljsanjem kvaliteta opreme samo poceo probe radi smanjivanja,
a beleske vodim od momenta kada sam dogurao do 15 mg, ... pa kada sam spustio na 10 mg potom je sledio raspored:
5
3
2,4
1,8
1,2
0.6
0,3
Inace uvek koristim mesavinu vocnih aroma sa mentolom.
A za bazu bez nikotina samo glicerin. Dakle 1 litra nije skupa,
a kako se smanjuje kolicina baze sa nikotinom moze se pariti do mile volje, osnovni trosak postaje samo aroma.

I to su bile kolicine po 300 ml tecnosti!!!

Dakle, svaki put kada dodje do promene organizam pokusa da uvlaci sve vise i vise ali posto razlika nije velika ... dosadi mu,
i posle 300 ml se privikao na nov rezim dobijanja nikotina.

Poslednja izmena:
Meni 15 mg odgovara, nemam namere da spustam jer bih u protivnom pocela da pijem i pivo bez alkohola, ili recimo
neko vestacko vino, a surogate ne volim.
Zasto bih uopste i pusila ako nema nikotina?

Tecnosti sam prvo kupovao gotove u apoteci sve dok su mi bile dostupne one od 24 mg.
Na manje nisam pristajao.
Tih tvojih 15 mg ne bih ni u snu uzeo!
Medjutim, kada se dogodilo da su mi u apoteci rekli da se vise od 24 ne prodaju (moguce je da je to bila neka privremena informacija ili sta vec u opste me sada ne interesuje)
prokljuvio sam da se mogu kupovati komponente poreko Interneta, i da je to cak i jeftinije.

Elem posle nekoga vremena bezbriznoga junacenja da mi niko ne moze nista
me je zaintrigiralo sta bi se dogodilo kada bih spustao kolicinu nikotina, ... jer, moze mi se!
(Uvek mogu da popravin ako uvidim da je greska.)

Dakle: iz fazona!!!
A i pocelo je da me nervira kada objasnjavam da nisam zavisnik od duvanam, a onda se po neko pametan seti da jesam od nikotina!

I eto danas, jos uvek sam zavisnik ... ali nisam ni od nikotina,
nego od sopstvene volje! :hahaha:

Poslednja izmena:
Ma Ok je to sve, ali ja bih u tom slucaju ( mislim na tvoj "slucaj";)) drzala neku drvenu olovku medju zubima, ako bi mi ta zanimacija
za ruke bila neophodna.

Meni je potreban nikotin, ako mogu bez njega, onda mi nikakve imitacije nisu potrebne.

Ma Ok je to sve, ali ja bih u tom slucaju ( mislim na tvoj "slucaj";)) drzala neku drvenu olovku medju zubima, ako bi mi ta zanimacija
za ruke bila neophodna.
Meni je potreban nikotin, ako mogu bez njega, onda mi nikakve imitacije nisu potrebne.
Kako da ti kazem, bilo je to posle 10-og razreda osnovene (danas II srednje).
Nisam zapalio zato sto sam bio zavisnik od nikotina niti zato sto sam hteo olovku da drzim u ustima, nego da se igram sa dimom!

Pusio sam po 2 pakle. Kada su finansije u drzavi otisle bestraga davno sam bio dosao do najjeftinijih cigareta.

Dakle, samo sam se vratio na pocetak price! - Sada imam igru pare!

A to sto je meni u medjuvremenu bilo trebalo vise nikotina nego tebi, to je nesto drugo,
nisam imao alternativu za igru: moze mi se - hoce mi se!

P.S.
Ne tako davno evo nekoliko postova gore od 24.09.2016.
http://forum.krstarica.com/showthre...A-CIGARETA?p=33056549&viewfull=1#post33056549
samo otvoreno govorio o problemu sa niikotinom u nekoj meri (ne preteranoj) - da taj problem osecam.
Ali sada ga nema.

A inace pari mi se isto, ... i mogu se kladiti da trosim znatno vise tecnosti od tebe.
Pa cak i posto me trenutno slucajno bole zubi (od hladnog vetra) ne koristim ni kombinaciju sa mentolom (koji hladi) nego samo aromu banane.
Bio sam pomislio da sam mozda postao zavinik od mentola. Medjitim sada je i to otpisano.

Nije stvar u tome sta bih sa rukama.
Mozda ako bi kakva dugokosa plavusa prisla ... pa da ne bih imao vremena za udahe pare ...
ali ni od njih ne treba ocekivati previse ...
:rotf:

Poslednja izmena:
Ako si nikotin sveo, kako sam tvrdiš, na nulu,
ne vidim racionalan razlog da nastavljaš sa EC.
Osim, ako nisi vizuelni zavisnik od pare !?

Ne ovo je stvarno interesantna tema jer ni sam ne mogu garantovati da cu parenje koristiti do u beskraj.
Ali,
ono sto znam to je
1) da pre nego sto sam zapalio prvu cigaretu to je bilo zbog vizuelnih efekata,
2) a vec odmah potom je pocela i igra sa plucima (udah i izdah)
3) pa se potom javila zavisnost od nikotina
4) posto je ona sada prestala
5) meni je parenje ostalo i vizuelona igra pare i fizicka navika za pluca.

E sada treba mozda imati u vidu i da koristim udisanje punim plucima a ne u usta pa potom u pluca,
plus sto je ne samo otvor za vazduh uvek skroz otvoren nego i pored usnika ne zatvorenim usnama uvlacim dodatni vazduh.

Tako da udisaje pare ne osecam kao narocit teret.

Poslednja izmena:
Bar dan. Totalni laik ovde. Stravstveni pusac vise od pola zivota. 38 trenutno. Pregledao sam 10 strana komentara, nista nisam shvatio. Cigare moram ostaviti povodom tretmana lecenja diskus hernije. Sad doktor mi je to bukvalno naredio, ja cu preci na elektriku, posto jedino sto sam razumeo u ovih 10 strana je da je ipak zdravije.
Bila bi mi velika pomoc kada bi mi neko rekao gde mogu kupiti e cigaru, dopune za nju, koju marku? Zanima me kvalitetna e cigara i dopune naravno. ako moze neko ukratko u nekoliko jasnih recenica da me povede ovim putem. Hvala vam najlepse.

U pravi cas.
Oko Nove godine je uvek bilo najbolje kupovati, mada ne garantujem da ce to i sada biti slucaj.
Bilo kako bilo moj savet je da ne kosistis one tanke cigarete nego modove.
Oni su skuplji, ali laksi za upotrebu.
jeftiniji koji licno koristim kao rezervni je Eleaf iStick 60W VW / TC
http://eliquid.rs/eleaf-istick-60w?filter_name=Eleaf iStick 36W
ali ne bih ti ga preporucio, ali razgledaj nesto slicno.
Inace komponente za pravljenje tecnosti sto ti je jeftinija varijanta od gotovih na sajtovima nalaze pod opcijom D I Y
Na primer: http://eliquid.rs/diy itd.
Ako si u Beogradu ili Novom Sadu odes do prodajnih mesta pa razgledas bez da odmah ista kupis. ... Ima vremenaza kupovinu.

Ha, ... mozda bi i bilo bolje da se bavimo temom koja meni treba, ...
t2748.gif

Dakle, "odlazi" mi navoj na eGo ONE MEGA atomizeru, ... ide Nova godina, treba se ponoviti, ...
Cinjenica je da je u medjuvremenu izasla naprednija verzija pod nazivom:
Joyetech eGo ONE V2 MEGA 4ml atomizer, ... http://eliquid.rs/joyetech-ego-one-v2-mega
ali je verovatno jos bitnija cinjenica da je na trziste izasao CUBIS PRO atomizer, koji ne curi,

http://eliquid.rs/joyetech-cubis-pro-kit sto me vraca u doba mog prvog uspesnog moda (mehanickog) koji takodje nije curio, ...

ali iznad svega za mene je najbitnije da moze koristiti Joyetech CUBIS / CUBIS PRO QCS zamensku glavaglavu - koja se krajnje lako mota!!!
Pogledati klip pod opcijom Video snimci na aresi: http://eliquid.rs/joyetech-qcs-glava !

Znaci moje pitanje je:
a) Da li neko od vas ima iskustva sa ovakvim atomizerom ili ovakvom glavom?
b) Ili i ako nema, kakav vam je utisak po pitanju njihovih karakteristika/mogucnosti?

Poslednja izmena:
Ne verujem da ćeš se usrećiti sa tom glavom. Protok vazduha je ogroman i traži baš velike snage da bi radila, a uvlačenje je isključivo direkt u pluća.

Koristim Cubis atomizer i prezadovoljan sam istim, ali ne sa d2l glavama. Na njemu fenomenalno radi BF glava od 0.6oma, a ok su i one od 1.0 i Clapton glava od 1.5oma. "Mana" im je što se ne mogu premotavati (ili barem ne mogu jednostavno), pa to malo povećava trošak korišćenja - mada traju baš dugo.

Ako hoćeš, mogu ti ostaviti u Novom Sadu moj rezervni Cubis sa tom QCS glavom, pa probaj neki dan i vidi da li ti odgovara.

Back