Elektronska cigareta

mozgam da pređem na ovo govance...i kontam da je možda ipak manje zlo...
jel neko prestao da kašlje, da izbacuje šlajm povremeno, kad se prešaltao na ovaj elektronski smoking?? :)

- - - - - - - - - -

mada, ne mogu sebe zamisliti sa tom napravom u ruci...

Nemoj Grofovu recenicu: "Odma' prelazi, još danas !" shvatiti doslovno.
Prvo se posavetuj sa nama kakvu opremu da uzmes,
a pre toga nam reci da li si spreman da platis 15-tak hiljada dinara. :think:

P.S.
Jer mozes ti to i za 3 hiljade, ali tada svoj izraz "go...ce" shvati bukvalno.

mozgam da pređem na ovo govance...i kontam da je možda ipak manje zlo...
jel neko prestao da kašlje, da izbacuje šlajm povremeno, kad se prešaltao na ovaj elektronski smoking?? :)

- - - - - - - - - -

mada, ne mogu sebe zamisliti sa tom napravom u ruci...

Ja sam najsveziji primer:D

Stvarno mi je dozlogrdio taj smrad, ( nisam kasljala), ali sam pocela da " sviram", a totalno sam jel nemuzikalna.
Ono hocu nesto da kazem, a umesto glasa neka svirka iz dubine dushe:D
I naravno nisam mogla da trcim a da ne izgubim dah.

Sa ovom elektronikom sve je to proslo dok si reko piksla. U svakom slucaju je mnogo manje zlo.

Nemoj Grofovu recenicu: "Odma' prelazi, još danas !" shvatiti doslovno.
Prvo se posavetuj sa nama kakvu opremu da uzmes,
a pre toga nam reci da li si spreman da platis 15-tak hiljada dinara. :think:

P.S.
Jer mozes ti to i za 3 hiljade, ali tada svoj izraz "go...ce" shvati bukvalno.

15 000? mnogo je to, čuo sam da je dobra spravica oko 4, 5 000
ma znam, provjerio bih prvo šta valja...ali me prije svega toga zanima, jel se neko oslobodio tog šlajma, kašljanja...

- - - - - - - - - -

Ja sam najsveziji primer:D

Stvarno mi je dozlogrdio taj smrad, ( nisam kasljala), ali sam pocela da " sviram", a totalno sam jel nemuzikalna.
Ono hocu nesto da kazem, a umesto glasa neka svirka iz dubine dushe:D
I naravno nisam mogla da trcim a da ne izgubim dah.

Sa ovom elektronikom sve je to proslo dok si reko piksla. U svakom slucaju je mnogo manje zlo.

već par godina, mnogo iskašljavam, počelo je da smeta plućima, očigledno se bore, čim toliko iskašljavam...to me prevashodno zanima, da se neko javi, konkretno u vezi toga...a motam duvan inače, on je veće zlo od cigareta..
znači, ipak lakše dišeš?jesi sigurna u to?

Milan.E, mnogo je 15000, ja sam mislio na neku običnu, a ne na zlatnu, ili pozlaćenu spravicu...:zkez:
i koliko to traje, jel se kvari, i tako to..koliko para mjesečno za ta ulja..i te djelove..
Najjednostavnija i najbolja kombinacija za početnike:
baterija sa promenjivom voltažom (Aspire ili Vision Spinner) + Kangertech protank mini 2 kliromizer.

- - - - - - - - - -

Ne kvari se, od delova kupuješ samo grejače svakih nedelju-dve koji koštaju manje od 200 din, a možeš i sam naučiti kako da ih čistiš, pa onda jedan može da traje preko mesec dana.

....moja je onda jos jeftinija...eCab...savrsena...zgona za upotrebu i odrzavanje....milinica jedna...:zaljubljena:
...ako bude srece da opet bude akcija da kupim jos jednu..kao ovu u kompletu sve platih negde u avgustu 1.700 dinara..

Evo je Aspire baterija:
http://eliquid.rs/baterije/baterijski-modovi/aspire-cf-vv-1300

i kliromizer:
http://eliquid.rs/grejaci/kliromizeri/Kanger-Mini-ProTank2

- - - - - - - - - -

Ovisi koliko pariš.... ja parim non stop, pa to izađe oko 1000-1200 din mesečno.
Nije komplikovano, samo da uđeš u štos :)

ovo Aspire je sama baterija, jel to odgovara za svaku elektonsku cigaretu, mislim za svaki brend...
1200 nije uopšte puno, ako je sve uračunato u to, ti grijači, baterije,ulja i šta već...

ovo Aspire je sama baterija, jel to odgovara za svaku elektonsku cigaretu, mislim za svaki brend...
1200 nije uopšte puno, ako je sve uračunato u to, ti grijači, baterije,ulja i šta već...
El. cigareta ti se sastoji od baterije i nekog kliromizera (deo u koji se sipa tečnost i koji ima izmenjive grejače).
Aspire baterija je odlična, ima promenjivu voltažu, pa ti sam šteluješ na točkiću okretanjem istog na kojoj ćeš voltaži pariti, a o tome ovisi količina pare, udar u grlo itd.
Na bateriju navrtiš kliromizer, koji god hoćeš i koji odgovara po navoju (odgovaraju skoro svi, jer je to standardizovan navoj), a moja preporuka ti je ovaj protank mini 2 jer daje odličnu paru, grejači koje dodatno kupuješ za njega su jeftini, a možeš ih i sam čistiti (nađeš tutorijal na jutjubu) pa te to izađe još jeftinije.

Što se tiče tečnosti, kreni sa duvanskim ukusima i sa više nikotina (18/16 mg) da bi prelaz sa cigarete bio što manji i uzdravlje ti bilo :)

Nije ulje nego tečnost. Ulje je u tiganju ;)

Što se tiče predloga, bolji je Vision Spinner II nego Aspire, a IStick 30W je osetno bolji od oba.
ProtankII se ne proizvodi više, možda je ostao još koji primerak na lageru. Bolje je uzeti EVOD kliromizer koji je 3 jeftiniji a rade gotovo isto.

Moj predlog za početak bi bio iStick 30W i eGo ONE atomizer, uz atomizer uzeti jednu CLR zamensku glavu.

Poslednja izmena:
15 000? mnogo je to, čuo sam da je dobra spravica oko 4, 5 000
ma znam, provjerio bih prvo šta valja...ali me prije svega toga zanima, jel se neko oslobodio tog šlajma, kašljanja...

- - - - - - - - - -

već par godina, mnogo iskašljavam, počelo je da smeta plućima, očigledno se bore, čim toliko iskašljavam...to me prevashodno zanima, da se neko javi, konkretno u vezi toga...a motam duvan inače, on je veće zlo od cigareta..
znači, ipak lakše dišeš?jesi sigurna u to?

Ja vec godinama imam psa, sada i drugog i uvek trcim ( ili bolje receno jako brzo hodam jedan sat ujutru). Do pre godinu dana ja sam bila zadihana, nisam mogla da disem,
nisam vise ni uspevala da izdrzim taj jedan sat, a od kako sam na el.cigareti ja sam bre kao nova. Disem dubokim plucima.
Zaista je ovako kako pisem.
U vezi te tehnike oko eel. cigarete ima tu raznoraznih zayeba i nerviranja, nekada ti i zasmeta taj metal u ustima, ali kad sve stavis na vagu onda si stvarno presrecan
da t vise na pamet ne pada da ikada, ali stvarno ikada vise dodjes u situaciju i da pomislis na pravu cigaretu.

Ja sam licno bila ( nedavno) u Srbiji zgrozena oko cena te el. cigarete jer sam svoje bila zaboravila, a opasno mi se pusilo, usla am u neki duan i kupila
nesto bez veze, a onda sam se onesvestila da su mi uzeli 30 evra za jednu. Ja ovde kupujem ceo komplet ( a tu su uvek dve) za te iste pare.
Ovu tecnost ( ulje ili kakogod) kupujem jednom u tri-cetiri meseca, 3 flasice od po 50 ml i za to placam oko 29 evra ( porucujem preko neta) i to mi traje
3-4 meseci.

I u principu i manje pusis, a i to je neka prednost jer znas da uvek mozes, a i svuda.

Milan.E, mnogo je 15000, ja sam mislio na neku običnu, a ne na zlatnu, ili pozlaćenu spravicu...:zkez:
i koliko to traje, jel se kvari, i tako to..koliko para mjesečno za ta ulja..i te djelove..

Vidi Sime, ... i misljenja i prirodne osobine ljudi su razlicite.
Elem, pre nego sto uopste razmislis o elektronskoj cigareti, ili mod-u, treba da znas sledece:
- Moras voditi racuna da ne slomis zub (u guzvi, narocito na pesackom prelazu moze neko da te gurne u lakat itd.).
- Ako si fizicki radnik i trebaju ti obe ruke duze vremena, bolje ostani na klasicnoj.
- Ako nemas nerve da se suocasa raznim povremenim problematikama koje ne postoje kod klasicnih cigareta - takodje odustani.
- Uzgred svim pocetnicima se desava da im sprave padnu nekoliko puta na pod u pocetku, sto stariji korisnici (kao ovi ovde) posle zaborave da im se desavalo, itd.
* Inace elektronska cigareta je nesto sto ti je fiksno a elektronski mod (iako ima i "mehanicnkih") je nesto na cemu podesavas parametre.
Te moja malenkost tipuje na mod, a ne na cigaretu (to je oko 15.000)!

A sto se cene "zlata" tice ... hajde molim te reci mi koliko dnevno trosis na klasicne cigarete - pa da tada razgovaramo o ceni!

Jer ja sam prvi put pokusao sa "nekom obicnom" pa je to palo u vodu. Tj nopvac je bio bacen pa da je bio i 3 dinara.
Zato je najboloje da nam prvo kazes koliko dnevno pljuga trosis i po koje pare!

P.S.
Uzgred, imas tablete Tabex za oko 1.000 dinara (odvikavanje od nikotina) pa da ne kupjes ni jedno ni drugo.

Poslednja izmena:
Milanče, nešto si mi nervozan...
ma kakav crni tabex :))

- - - - - - - - - -

El. cigareta ti se sastoji od baterije i nekog kliromizera (deo u koji se sipa tečnost i koji ima izmenjive grejače).
Aspire baterija je odlična, ima promenjivu voltažu, pa ti sam šteluješ na točkiću okretanjem istog na kojoj ćeš voltaži pariti, a o tome ovisi količina pare, udar u grlo itd.
Na bateriju navrtiš kliromizer, koji god hoćeš i koji odgovara po navoju (odgovaraju skoro svi, jer je to standardizovan navoj), a moja preporuka ti je ovaj protank mini 2 jer daje odličnu paru, grejači koje dodatno kupuješ za njega su jeftini, a možeš ih i sam čistiti (nađeš tutorijal na jutjubu) pa te to izađe još jeftinije.

Što se tiče tečnosti, kreni sa duvanskim ukusima i sa više nikotina (18/16 mg) da bi prelaz sa cigarete bio što manji i uzdravlje ti bilo :)

hvala...:cmok:

- - - - - - - - - -

Nije ulje nego tečnost. Ulje je u tiganju ;)

Što se tiče predloga, bolji je Vision Spinner II nego Aspire, a IStick 30W je osetno bolji od oba.
ProtankII se ne proizvodi više, možda je ostao još koji primerak na lageru. Bolje je uzeti EVOD kliromizer koji je 3 jeftiniji a rade gotovo isto.

Moj predlog za početak bi bio iStick 30W i eGo ONE atomizer, uz atomizer uzeti jednu CLR zamensku glavu.

kome sad da vjerujem (ako uopšte pređem na tu spravicu)... :))

... kome sad da vjerujem (ako uopšte pređem na tu spravicu)... :))

Kalkulaciji!

Dakle, kao sto sam i reko,
prvo nam kazes koliko dnevno pusis i koliko te to staje u parama ...

P.S.
Da pojasnim, ... mene je to bilo stajalo dnevno 2 x 150 din = 300 din,
sto je za 1 mesec = 9.000 din
I za 2 meseca = 18.000 din, ... te onih oko 15.000 dinara + tecnosti i grejaci bi bili svedeni oko "0" razlike u prva dva meseca.
(Naravno samo matematicki,
jer u stvari najlakse je ako nekoliko meseci koristis paralelno i klasicne cigarete i tecnost za elektronske. Ali o tome kasnije.)

Druga je stvar sto ih nisam imao pa sam morao da cekam Novu godinu i imao srece na nekoj aukciji.
Ali to je bio mehanicki mod koji zaostaje za danasnjim spravama. Itd.

A 1 godinu pre toga sam bio pokusao sa obicnom elektronskom cigaretom od nekoliko hiljada dinara,
i posto nisam uspeo to je bio em bacen novac em izgubljena godina.

Znaci, prvo napravis kalkulaciju pa resavas da li ces na jeftinije ili na sigurnije.

Poslednja izmena:
Vidi Sime, ... i misljenja i prirodne osobine ljudi su razlicite.
Elem, pre nego sto uopste razmislis o elektronskoj cigareti, ili mod-u, treba da znas sledece:
- Moras voditi racuna da ne slomis zub (u guzvi, narocito na pesackom prelazu moze neko da te gurne u lakat itd.).
- Ako si fizicki radnik i trebaju ti obe ruke duze vremena, bolje ostani na klasicnoj.
- Ako nemas nerve da se suocasa raznim povremenim problematikama koje ne postoje kod klasicnih cigareta - takodje odustani.
- Uzgred svim pocetnicima se desava da im sprave padnu nekoliko puta na pod u pocetku, sto stariji korisnici (kao ovi ovde) posle zaborave da im se desavalo, itd.
* Inace elektronska cigareta je nesto sto ti je fiksno a elektronski mod (iako ima i "mehanicnkih") je nesto na cemu podesavas parametre.
Te moja malenkost tipuje na mod, a ne na cigaretu (to je oko 15.000)!

A sto se cene "zlata" tice ... hajde molim te reci mi koliko dnevno trosis na klasicne cigarete - pa da tada razgovaramo o ceni!

Jer ja sam prvi put pokusao sa "nekom obicnom" pa je to palo u vodu. Tj nopvac je bio bacen pa da je bio i 3 dinara.
Zato je najboloje da nam prvo kazes koliko dnevno pljuga trosis i po koje pare!

P.S.
Uzgred, imas tablete Tabex za oko 1.000 dinara (odvikavanje od nikotina) pa da ne kupjes ni jedno ni drugo.

Gde se samo seti ovoga, ja cesto pomislim da mogu zub da slomim tim metalom.

Moja racunica ( ako cemo uopste o racunici, a meni to i nije bilo vazno , vazno mi je bilo i ostalo da ne dobijem karcinom pluca)
u svakom slucaju je u korist el. cigareta iako ih cesto menjam, bacam posle nekoliko meseci stare, kupujem nove.
Kod mene su cigarete 7 evra pakla ( Dunhill koji sam uvek pusila, jeftinije su oo 6,00 evra), ja sam zanjih godina smanjila pusenje, pusila sam
do desetak dnevno, ali i to je stotinak evra mesecno, a ovaj set el. cigareta koji kupujem kosta oo 30 evra ( dve su uvek ) traju dugo ( nekoliko meseci),
tecnost placam 30 evra ( tri flashice d o 50 ml) i to traje 3-4 meseca.

Mislim ( moj licni utisak) da el. cigareta nekako i smanjuje zelju za nikotinom.
Dunhill je jaka cigareta, ja sam uke volela jake, ali koristim tecnost sa 10 mg, sve preko toga mi je suvise jako, a ima je do 25 mg.

...moja eCab ima plasticni usnik fini i mnogo mi se cini laksi za koriscenje od ostalih...ja probala taj neki metalni pa nisam mogla...
...Rayela koje su ti to cigare kad su dve za 30e...kod nas to nema, i ako ima nije tog kvaliteta da traje po nekoliko meseci....ima i kod
nas tih tecnosti pa 3 za ne znam od prilike 1000 i nesto dinara 30ml...ja kupim jednu od 10ml za 390 dinara i traje mi mesec i nesto...koristim
onu od 18mg...

Back