Epa dragi moji pusaci koji ste u zabludi da elektronska cigareta ne skodi zdravlju i drugima u vasoj blizini,juce je bila emisija na TV i uskoro se zvanicno zabranjuje na javnim mestima pusenje elektronskih cigareta..Isto ce se tretirati kao i ove prave cigarete..Takodje u emisiji pominju da nikako nije zdravo uvlaciti u pluca jer navodno nije samo ulje i nikotin..Ali ostavimo ovo jos malo po strani pa cete i sami videti i cuti kad vam lupe zabranu i zvanicno otvore oci sta u stvari pusite..Sad cete verovatno da mi prosledjujete linkove ko je sta rekao,kako je zdravo i kako se ne mogu ugroziti nepusaci..haha..Secam se kako je jedan ovde zalepio link o nekim naucnim studijama kako duvan ne utice na zdravlje pa se odjednom vodila polemika kako se izmislja o cigaretama,kako one ne igraju ulogu u dobijanju raka na plucima i ko zna gde jos..A u celom tom tekstu se pise o "DUVANU" kao biljci i lepo se navodi o njenom konzumiranju,a ne o danasnjim cigaretama u kojima se stavlja ko zna koliko hiljada otrova pored tog DUVANA..Tako da je ono prica za plitke koji ne citaju kako treba...Lepo sam vam ja rekao da nije dokazano sa medicinske strane dal je stetno pusiti i uvlaciti u pluca el cigaretu,a vi svi kao da ste otkrili eliksir mladosti,tako se ponasate od kako ste presli sa jednog zla na drugo koje je pitanje dal je manje od onog prvog..
Još nisi shvatio da se radi o borbi duvanske industrije protiv konkurencije, koja im otima pare?
Industrija koja pravi milijarde, polako gubi novac, može da plaća kojekakve šarlatane da pričaju po televiziji sve najgore, lobiraju zakone, pljuju po ecigarama u novinama...
Pogotovo kada države gube novac kroz akcize...
Tako je isto bilo i sa marom, mara bila medicina milenijumima, i došli kapitalisti i zabranili je 'zbog malji deca'.
Ustvari zabranili je da bi mogli da prave i prodaju andole, brufene, kafetine, koji se prodaju na trilione...
I tako sada moraš da koristiš samo ono što ti veliki brat propiše.
Taman posla da imaš vlasništvo nad samim sobom i smeš u sebe da unosiš šta god ti padne na pamet, odakle nekom takva ideja...
A da, inače, ta 'zabrana' je preporuka Svetske Zdravstvene Organizacije, da se zabrani prodaja elektronskih cigara maloletnicima, što je sasvim ok po meni, ipak tu ima nikotina. Kao što ne bih dao cigaru detetu tako mu ne bih dao ni ovo.