Elektronska cigareta

Palo mi na pamet jedno pitanje,ima li kašljanja sad kad ste prešli na e-cig?
Ne videh da je neko spomenuo taj problem ili sam ja previdela?
Pluća bi svima već trebala da se čiste od katrana nataloženog godinama.
Dobro niste vi ljudi lab zečevi,ali bih ja sve vas poslala na jednu kontrolnu spirometriju.
Čisto da se proveri i potvrdi napredak.
Preterujem li ja to previše? :think:
:)

..nikad u zivotu nisam kasljala sem kad se prehladim tako da ja uopste po tome ne mogu da poredim stanje..
..generalno se bolje osecam, e sad hoce li se kasnije pokazati jos neki napredak sem u kilazi videcemo..a ne bih
volela da se u kilazi pokaze...
...nisam nikad ni bila na spiritometriji, narocito im ne verujem od kad su mojoj starijoj cerki zbog nekih problema
rekli da ima astmu, a ustvari je to bila reakcija na nervnoj bazi, pritom je ona ronila godinama sa bocama sve regularno
bez ijednog problema...pojma nemaju na mnogim mestima...nju je to tad tako i proslo kako je i doslo, a ja da merim
tek da bi kao znala jel mi bolje...necu, bolje mi je osecam to i bez tog merenja:D

Od posta mi ostale froncle.

Izračunao sam potrošnju tećnosti, izdatke vezane za konzumiranje
elektronske cigarete.....
I sve to uporedio sa nekadašnjom potrošnjom duvana.
Činjenice daju frapantne rezultate.....
I, ugursuz sve obrisa ......

...videla sam taj post, i racunicu:)
...ja za sad ne mogu da racunam nista, u proslom mesecu sam imala vise troskova nego sto bih dala za cigarete,
ali sam svesna da je to na godisnjem nivou usteda kako god sad izgledalo...i znam da ce mi biti lakse vec sledeceg
meseca..ja sam za 20 i neki dan potrosila jedva jednu bocicu tecnosti...i mislim da ako budem trosila dve bice skroz
ok..to je 900 dinara mesecno...u odnosu na 4.200 koliko sam trosila ja sam na konju vec onog tamo meseca:zskace:

..nikad u zivotu nisam kasljala sem kad se prehladim tako da ja uopste po tome ne mogu da poredim stanje..
..generalno se bolje osecam, e sad hoce li se kasnije pokazati jos neki napredak sem u kilazi videcemo..a ne bih
volela da se u kilazi pokaze...
...nisam nikad ni bila na spiritometriji, narocito im ne verujem od kad su mojoj starijoj cerki zbog nekih problema
rekli da ima astmu, a ustvari je to bila reakcija na nervnoj bazi, pritom je ona ronila godinama sa bocama sve regularno
bez ijednog problema...pojma nemaju na mnogim mestima...nju je to tad tako i proslo kako je i doslo, a ja da merim
tek da bi kao znala jel mi bolje...necu, bolje mi je osecam to i bez tog merenja:D

velika je to sreća Affro,ozbiljno,izbegla si veliku nepriliku,
mene gnjavi opstrukcija,no to je nasledno u mom slučaju,
cigarete utiču itekako,ali i vremenske promene takođe,
a što se tiče institucija,kunem se u ATD na Zvezdari,
oni su zakon,a nema čekanja i zakazivanja i ne treba uput

Tama posla......
Spirometrijski rezultati bili bi osetno popravljeni.
Nema onog zacenjujućeg jutarnjeg kašlja, kada se borimo za svaki udah.
Druga pesma, skroz !

Fino,baš fino i vrlo ohrabrujuće zaista.
No,kopka me,kako god okrenem,para nastaje od ulja putem zagrevanja,
prolazi kroz neki filter,jel' tako?Da li je moguće da i pored filterisanja
jedan određen procenat ulja prođe u pluća udisanjem?Taloži li se to na onaj
katran unutra i pravi neku vrstu emulzije koja nije baš zdrava?
Nisam zadrta i ne želim da mislite da sam protivnik,samo me zanima da
li vam je padalo to na pamet.Takođe sam svesna da je to relativna novina,ne baš
tako ispitana,moguće da ja lupetam,ali opet.....

velika je to sreća Affro,ozbiljno,izbegla si veliku nepriliku,
mene gnjavi opstrukcija,no to je nasledno u mom slučaju,
cigarete utiču itekako,ali i vremenske promene takođe,
a što se tiče institucija,kunem se u ATD na Zvezdari,
oni su zakon,a nema čekanja i zakazivanja i ne treba uput

...koliko kosta pregled onda?
...ako je besplatan mogla bi napraviti jednu kontrolu za svaki slucaj, na jesen...
...nikad nisam bas imala nikakvih problema sa disajnim organima, sem kao dete sto sam imala
nekih angina i cuda...nista...to bilo tad i valjda je more izlecilo...ne znam...
..bronihtis nisam imala nikada..jednom upalu pluca, da, ali tad i nikad vise....nikakve alergije
i cuda...jedinu alergiju koju dobijem s vrmena na vreme je na sunce, ali to ne utice na pluca
pa nema ni veze...

Fino,baš fino i vrlo ohrabrujuće zaista.
No,kopka me,kako god okrenem,para nastaje od ulja putem zagrevanja,
prolazi kroz neki filter,jel' tako?Da li je moguće da i pored filterisanja
jedan određen procenat ulja prođe u pluća udisanjem?Taloži li se to na onaj
katran unutra i pravi neku vrstu emulzije koja nije baš zdrava?
Nisam zadrta i ne želim da mislite da sam protivnik,samo me zanima da
li vam je padalo to na pamet.Takođe sam svesna da je to relativna novina,ne baš
tako ispitana,moguće da ja lupetam,ali opet.....

...ala si ti to iskonstruisala:lol:
...koliko ja znam ne prolazi para ni kroz kakav filter, al ajde neka ti to neko strucniji bolje
objasni....Noooovkaaaaaaaaaaaaa
...ja samo znam da dobijem nikotina koliko mi je potrebno, da ne unosim nikakve dodatne
otrove mimo toga i da nemam krize...ostalo me bas nesto ni nije zanimalo, ali dobro ja
sam inace takva, ne ulazim nikad u sitna crevca ni oko cega..pa tako nisam ni oko ovoga...

koliko se sećam,valjda 50din.kao i svuda,mada su neko vreme naplaćivali rtg i laboratoriju,ali
to i nije neka velika cifra,oko 200-300 dinara,sad ne znam,nisam bila poduže,ima njihov sajt
na netu i broj telefona pa pitaš,a ono drugo...
tu sam ti ja vrlo sumnjičava,dok trepneš smislim celu priču koja ne mora da ima veze sa stvarnošću,
pa se zato ogradim na vreme da ne bude zabune :smeker:

koliko se sećam,valjda 50din.kao i svuda,mada su neko vreme naplaćivali rtg i laboratoriju,ali
to i nije neka velika cifra,oko 200-300 dinara,sad ne znam,nisam bila poduže,ima njihov sajt
na netu i broj telefona pa pitaš,a ono drugo...
tu sam ti ja vrlo sumnjičava,dok trepneš smislim celu priču koja ne mora da ima veze sa stvarnošću,
pa se zato ogradim na vreme da ne bude zabune :smeker:

...znam, znam sve ces smisliti samo da se cigareta ne odreknes..takva sam i ja bila:lol:

Takva je i afro bila dok je ja ne prozvah da cita temu godinu dana i nikako da odluci,te koji cu model,te skupo,te kako cu;-)pa je kupila ruznu tecnost i tad htjela da odustane...pa je evo ne pusi preko 40.dana:-))))
Mami je danas punih mjesec dana:-)
Ni ja se nikad nisam zakasljala.samo sam dobila dosta energije,volje,stesala liniju.pored mene su ostavili i presli na paru mama i muz.jos malo pa punih 5.mjeseci :-)
@nedo parenje je odlicno rjesenje za opstruktivce...unosis samo nikotin putem vodene pare a ne ostalih 4000 kancerogenih sastojaka cigarete ukljucujuci katran.

Poslednja izmena:
Takva je i afro bila dok je ja ne prozvah da cita temu godinu dana i nikako da odluci,te koji cu model,te skupo,te kako cu;-)pa je kupila ruznu tecnost i tad htjela da odustane...pa je evo ne pusi preko 40.dana:-))))
Mami je danas punih mjesec dana:-)
Ni ja se nikad nisam zakasljala.samo sam dobila dosta energije,volje,stesala liniju.pored mene su ostavili i presli na paru mama i muz.jos malo pa punih 5.mjeseci :-)
@nedo parenje je odlicno rjesenje za opstruktivce...unosis samo nikotin putem vodene pare a ne ostalih 4000 kancerogenih sastojaka cigarete ukljucujuci katran.

..jeste, istina ziva, a sta sam mogla kad si mi ONAKO nos natrljala:lol:

ne mogu a da se ne umesam..ova elektronska cigareta nije proglasena zdravom jer jos uvek nije ispitana dali i na koji nacin utice para koju udisete na ceo organizam..svaka njena konzumacija je na odgovornost korisnika iste,kao sto je sa svim drugim stvarima koje su ne poznate medicini..a kad citam postove od afro i ove jav dodje mi da se nasmejem,i sigurno bi to uradio da nije zalosno..pisete o ovome kao da ste otkrile eliksir mladosti,kao da ste pronasli rudnik blaga,da li je moguce da je takva svest kad pisete o dobrobitima necega sto uvlacite u pluca??mislim stvarno strasno,ne verujem sta citam kad dodjem ovde..prestanak pusenja nije toliko dvosmislena recenica,zna se sta je i definicija te dve reci je jasna,barem se nadam da je svima jasna..ako neko prestane da uvlaci jedan dim pa kao alternativu pocne da koristi druge dimove i isto tako ih uvlaci to nikako nije prestanak pusenja..isto tako mozete i pusti marihuanu,to je treca vrsta dima,pa motajte i cajeve,to je cetvrta vrsta dima sto bi pusili...svrha prestanka pusenja je ne biti vise zavisnik uvlacenja dima u svoja pluca,zarad svog zdravlja i ostatka novca koji ste trosili na kupovinu istih.ovde i dalje pusite paru u kojoj se nalazi nikotin,i dalje ste zavisnici od te pare i nikotina,niste uspeli psihicki kao i fizicki da ostavite pusenje,i dalje trosite novac na zavisnost..koliko god vi ne zeleli da priznate da elektronska cigareta nije zavisnik ona ipak jeste..jer vi ne mozete bez nje..meni je za neki dan 9 meseci bez ijednog povucenog dima,i sta mislite jel osecam potrebu da zapalim,jel sam zavisnik da nosim pribore i purnjam i uvlacim u svoja pluca i dalje nesto??NEMAM..

ne mogu a da se ne umesam..ova elektronska cigareta nije proglasena zdravom jer jos uvek nije ispitana dali i na koji nacin utice para koju udisete na ceo organizam..svaka njena konzumacija je na odgovornost korisnika iste,kao sto je sa svim drugim stvarima koje su ne poznate medicini..a kad citam postove od afro i ove jav dodje mi da se nasmejem,i sigurno bi to uradio da nije zalosno..pisete o ovome kao da ste otkrile eliksir mladosti,kao da ste pronasli rudnik blaga,da li je moguce da je takva svest kad pisete o dobrobitima necega sto uvlacite u pluca??mislim stvarno strasno,ne verujem sta citam kad dodjem ovde..prestanak pusenja nije toliko dvosmislena recenica,zna se sta je i definicija te dve reci je jasna,barem se nadam da je svima jasna..ako neko prestane da uvlaci jedan dim pa kao alternativu pocne da koristi druge dimove i isto tako ih uvlaci to nikako nije prestanak pusenja..isto tako mozete i pusti marihuanu,to je treca vrsta dima,pa motajte i cajeve,to je cetvrta vrsta dima sto bi pusili...svrha prestanka pusenja je ne biti vise zavisnik uvlacenja dima u svoja pluca,zarad svog zdravlja i ostatka novca koji ste trosili na kupovinu istih.ovde i dalje pusite paru u kojoj se nalazi nikotin,i dalje ste zavisnici od te pare i nikotina,niste uspeli psihicki kao i fizicki da ostavite pusenje,i dalje trosite novac na zavisnost..koliko god vi ne zeleli da priznate da elektronska cigareta nije zavisnik ona ipak jeste..jer vi ne mozete bez nje..meni je za neki dan 9 meseci bez ijednog povucenog dima,i sta mislite jel osecam potrebu da zapalim,jel sam zavisnik da nosim pribore i purnjam i uvlacim u svoja pluca i dalje nesto??NEMAM..

..e neka si ma ti rekO:cao:

...ma vidi, ja da sam tako analiticna, i da o svemu tome toliko lupam glavu, verovatno nikad ni ne bi pocinjala da pusim...ili bi kad sam saznala da tu ima
svega necega sto nije bas sigurno ispitano, prestala...kako nisam taj tip, i kako mi je fino bilo da pusim, tako mi je sad fino da parim i za manje pare
imam ono sto meni cini da se osecam dobro, pa sad da li je to para ili duvanski dim..o marihuani necu ni da pricam jer me to bas ne zanima...ali ovako
mi prija ovako sam zadovoljan i sve je super:ok:

Back