Elektronska cigareta

Moja dobra afro nemaš sta otvarati...kako popraviti atomizer...kupiti unimer da brojis koliki je otpor zice,izvaditi keramicku kadicu,odlemiti zice,poslije otkuvati to da bi lakse napravila rupe na kadici...sve znam i ne pada mi na pamet da se time bavim....jednom u 3 mjeseca kupim 5 atija,cistim,kad crknu,bacim...
@cvrle probala sam praviti fitilje i od vate i mesha....grozno nešto

Poslednja izmena:
Moja dobra afro nemaš sta otvarati...kako popraviti atomizer...kupiti unimer da brojis koliki je otpor zice,izvaditi keramicku kadicu,odlemiti zice,poslije otkuvati to da bi lakse napravila rupe na kadici...sve znam i ne pada mi na pamet da se time bavim....jednom u 3 mjeseca kupim 5 atija,cistim,kad crknu,bacim...

..:heart:
...ma ne pada mi na pamet da se mlatim sa tim....tacno tako i ja razmisljam, toliko mogu da odvojim, i opet sam na dobitku u odnosu na ono sto sam
nekad davala za cigare...

HEheh, pa dobro, ja samo nudim informacije, a na tebi je šta ćeš sa njom :mrgreen:

Ja kao i svaki muškarac, volim takve stvari jer to su jedne od retkih stvari koje nas opuštaju potpuno, baš zato što nas drže zaokupljenima oko jedne jedine stvari na koju moraš da se ceo fokusiraš.

Zato muškarcima ovo pređe uglavnom u hobi, i više je od samo 'parenja radi parenja'.

Poslednja izmena:
Dobar dan svima.Uh, ovo je teško. Treba mi pomoć iskusnih sa elektronskom cigaretom, naročita Grofa - ako mu nije problem. Naime, teški sam pušač već 35 godina. Dakle doterala cara do duvara, i vreme je da se prestane. Prešla bih na elektronsku, ali u moru informacija ja sam se totalno pogubila. Koju kupiti? Komšinica hvali Umbrelu - ja probala i nije loše, mislim da bih mogla zadovoljiti svoju strast s tim. Šta mislite o Umbreli? Neka druga? Pooomoooć!!

Dobar dan svima.Uh, ovo je teško. Treba mi pomoć iskusnih sa elektronskom cigaretom, naročita Grofa - ako mu nije problem. Naime, teški sam pušač već 35 godina. Dakle doterala cara do duvara, i vreme je da se prestane. Prešla bih na elektronsku, ali u moru informacija ja sam se totalno pogubila. Koju kupiti? Komšinica hvali Umbrelu - ja probala i nije loše, mislim da bih mogla zadovoljiti svoju strast s tim. Šta mislite o Umbreli? Neka druga? Pooomoooć!!

ja sam novopeceni, tronedeljni parilac :)
i mene je u pocetku, pre kupovine zabolela glava od gomile termina...
Za umbreline ecigarete je velika vecina dala komentar da nisu za preporuku. Ja sma na nekoliko razlicitih foruma ispratio postove vajpera pocetnika i njihov 'razvojni put'. neki su se odmah uhvatili za umbrelu da bi par mesei kasnije komentarisali 'na greskama se uci'.

Tebi za pol pise 'zensko' pa postoji varijanta da ces iz nekog razloga imati protivljenje ka elektronskim cigaretama sa baterijom veceg preseka (a i veceg kapaciteta pa samim tim i duzeg trajanja) jer nisu 'elegantne' (ovo je i moja draga prokomentarisala :)).
Ja sam u jednoj radni u cumicevom sokacetu uzeo kombinaciju koju obicno preporucuju pocetnicima: kangertech baterija od 650 (traje mi i po dan ipo i dva ponekad) i T2 CC kliromizer i za sada nemam primedbi osim zavitlavanja sa izborom tecnosti koja mi odgovara.

Obrati paznju da je izbor inicijalne tecnosti JAAAKO bitan kako ne bi brzo odustala u slucaju da uzmes nesto sto ti ne odgovara.isprobaj sto vise tecnosti u radnji u kojoj kupujes jer je mozda, za pocetnike tecnosti bitnija od same elektronske cigarete.

Hvala na korisnim informacijama. Eto, nisam ni znala da negde mogu da probam te tečnosti. To bi zapravo bila prava stvar. Vidiš, probaš, kupiš.:D Volela bih da se javi forumaš pod nikom Grof Vronski, jer je on baš baš jak pušač bio, baš me zanima da li je ostao na elektronskim? Vi ostali - da li se neko potpuno skinuo sa duvana? Malo mi se čini prevelika zafrkancija sa tim delovima, punjenjima, čišćenjima...:roll: Bojim se da me to ne odvrati, a moram prestati pušiti.

Poslednja izmena:
Hvala na korisnim informacijama. Eto, nisam ni znala da negde mogu da probam te tečnosti. To bi zapravo bila prava stvar. Vidiš, probaš, kupiš.:D Volela bih da se javi forumaš pod nikom Grof Vronski, jer je on baš baš jak pušač bio, baš me zanima da li je ostao na elektronskim? Vi ostali - da li se neko potpuno skinuo sa duvana? Malo mi se čini prevelika zafrkancija sa tim delovima, punjenjima, čišćenjima...:roll: Bojim se da me to ne odvrati, a moram prestati pušiti.

U ovom trenutku ne razmisljaj o delovima i ciscenjima - MNOGO je vece zafrkavanje prazniti i prati smrdljive piksle. Od delova se menja samo jedan deo (grejac) a on zna da potraje i duzi period (ako znas da stavis minu u patentaru ili da stavis patronu u penkalo - znaces i ovo, ne brini) .
Meni kao pocetniku je bilo bitno da ti istaknem da OBAVEZNO probas sto vise tecnosti u radnji kako ti ne bi zapalo nesto sto ce te oterati od ecigarete a veruj mi, probao sam neke tecnosti u odnosu na koje su moje carape posle celodnevnog pikanja odbojke divno mirisu. neke tecnosti smrde na kineske prodavnice a neke imaju arome koje ne smrde a opet nekima prijaju a nekima ne. isprobaj pa vidi. meni sada iskreno aroma od e cigrate vise prija od pravih cigareta (i dalje pljugam ali do 3-4 dnevno uz jutarnju kafu i posle posla jednu uz kaficu ali sve manje imam potrebu).

I Skydancerka je bila strastvena. Pusila je dve kutije dnevno Dunhill, a to su jake cigarete.
Ako Grofa nije odvratlo , nece ni tebe. A i njega je nervirala "zafrkancija" sa tim delovima.

....ja skoro da nisam gasila cigaretu, nesto malo manje od 40 godina...dugo sam se lomila, to mozes videti na temi i koliko...a onda me je Jav74 pokrenula,
i evo me parim vec 4-ti mesec bez da sam jedan jedini dim povukla...niti imam potrebu...koristim eCab i prezadovoljna sam uz ry4 9mg tecnosti...
...odluci, sve od tebe zavisi...ja Umbrelu nisam nikad imala ni u jednoj opciji..

ja sam novopeceni, tronedeljni parilac :)
i mene je u pocetku, pre kupovine zabolela glava od gomile termina...
Za umbreline ecigarete je velika vecina dala komentar da nisu za preporuku. Ja sma na nekoliko razlicitih foruma ispratio postove vajpera pocetnika i njihov 'razvojni put'. neki su se odmah uhvatili za umbrelu da bi par mesei kasnije komentarisali 'na greskama se uci'.

Tebi za pol pise 'zensko' pa postoji varijanta da ces iz nekog razloga imati protivljenje ka elektronskim cigaretama sa baterijom veceg preseka (a i veceg kapaciteta pa samim tim i duzeg trajanja) jer nisu 'elegantne' (ovo je i moja draga prokomentarisala :)).
Ja sam u jednoj radni u cumicevom sokacetu uzeo kombinaciju koju obicno preporucuju pocetnicima: kangertech baterija od 650 (traje mi i po dan ipo i dva ponekad) i T2 CC kliromizer i za sada nemam primedbi osim zavitlavanja sa izborom tecnosti koja mi odgovara.

Obrati paznju da je izbor inicijalne tecnosti JAAAKO bitan kako ne bi brzo odustala u slucaju da uzmes nesto sto ti ne odgovara.isprobaj sto vise tecnosti u radnji u kojoj kupujes jer je mozda, za pocetnike tecnosti bitnija od same elektronske cigarete.

Odličan informacioni post !
Fino, razložno, oslanjajući se na neizbežne zablude i
početničke nedoumice, sve lepo objašnjavaš....
Tome ništa ne treba dodavati, jer bi bilo ponavljanje !
Svaki novi konzument valjalo bi da pročita.....

Mmmm, danas bio u Novom Sadu, da pazarim par tečnosti...Liqua kafa, par kapi u moj standardni šejk vanile/mentola na 10mg nikotina, ili čak Dekang Marlboro, daje fantastičnu tečnost. Potpuno pokrije ukus vanile i mentola.
Kafa im je nešto između espresso i Moka kafe, malo više Moka, po meni nešto najfinije od kafe što se kao aroma može dobiti. Probao sam druge kafe, i ne može primirisati ovome.
Takođe sam uzeo Liqua Cuban Cigar Tobacco...isto tečnost koja ostavlja bez teksta, obavezno za muškarce da probaju. Pun ukus a opet ne prejak, savršena aroma duvana, doduše, mene podseća malo na pečeni suncokret, ukus koji se javlja posle sekundu dve, nakon izdisanja pare. Možda grešim, ali to je najbliže što sam u mom repertoaru ukusa našao da mi je slično.
Ovu kafu bih da mogu, popio iz bočice koliko je dobra aroma, i koliko je po mom ukusu. Inače sam ljubitelj mirisa kafe, kao i napolitanki sa ukusom kafe, slatkiša, ma svega...Pesma, jednom rečju.
Uzeo sam i Joyetechov Ry4, nisam još probao, nema se kada, samo dva klira imam, pa kada to probam, pišem izveštaj :)

Joj ljudi, puno vam hvala na informacijama. Čvrsto sam odlučila da pređem na elektronsku posle vaših iskustava (doduše više je to zdravstveno moranje nego moje "odlučivanje" - omatorilo se). Puno mi znače vaša iskustva. Znači Umbrela NE. A to za tečnost, upravno tražim prodavnicu koja mi je najbliža da ja to na licu mesta isprobam, i onda pazarim. Još ću videti koji model, odnosno marku. Hvala još jednom, javljam se kroz nekoliko dana da vam kažem kako mi ide :sad2:

Mmmm, danas bio u Novom Sadu, da pazarim par tečnosti...Liqua kafa, par kapi u moj standardni šejk vanile/mentola na 10mg nikotina, ili čak Dekang Marlboro, daje fantastičnu tečnost. Potpuno pokrije ukus vanile i mentola.
Kafa im je nešto između espresso i Moka kafe, malo više Moka, po meni nešto najfinije od kafe što se kao aroma može dobiti. Probao sam druge kafe, i ne može primirisati ovome.
Takođe sam uzeo Liqua Cuban Cigar Tobacco...isto tečnost koja ostavlja bez teksta, obavezno za muškarce da probaju. Pun ukus a opet ne prejak, savršena aroma duvana, doduše, mene podseća malo na pečeni suncokret, ukus koji se javlja posle sekundu dve, nakon izdisanja pare. Možda grešim, ali to je najbliže što sam u mom repertoaru ukusa našao da mi je slično.
Ovu kafu bih da mogu, popio iz bočice koliko je dobra aroma, i koliko je po mom ukusu. Inače sam ljubitelj mirisa kafe, kao i napolitanki sa ukusom kafe, slatkiša, ma svega...Pesma, jednom rečju.
Uzeo sam i Joyetechov Ry4, nisam još probao, nema se kada, samo dva klira imam, pa kada to probam, pišem izveštaj :)

hajd javi za JTov RY4. RY4 nisam probao ni u kakvoj varijanti a vidim da vecina kaze da je ok a gde god da sam isao na 'degustaciju', nisu imali u ponudi. probao sam hangsen tecnosti pre neki dan, i namerno sam devojci na standu (TC usce BGD) rekao da mi ne govori sta mi daje kako bih probao da budem 'objektivan' tj bez predrasuda...ma kakvi...vecini je kroz aromu prolazio i smrad koji asocira na kineske prodavnice/magacine ili na smrdjive carape. jos uvek sam u potrazi a dotle sam na JT Cigar aromi (novoj/staroj verziji) koja mi, iako mi se ne svidja kao JT Cigar aroma u poklon bocici (imala je blago karamelicnu aromu) pri kupovini ecigarete, za X klasa iznad FA i hangsena i nekih dekanga koje sam imao nesrecu da probam.

Poslednja izmena:
perem klir i stavljam novi grejač

T2 CC - Mešavina vanila (20)-karamele(40) sa nekim neuobičajenom ukusom duvana koji prati ukus karamele(40%)...Nemam referencu u ukusu sa čime bih ovo poredio...Ono što takođe osećam jeste da suši usta kao i prava cigara. To takođe radi i Red Mix od Joyetecha
Protank Mini 2 - Sve isto samo jača aroma

I grebe grlo, katastrofa.Kao duvanska krdža, samo bez ukusa krdže.

Inače, povodom ovih tečnosti što smrde na čarape (lmao) ne možeš i ne smeš suditi po tečnostima posle samo dva parenja. Evo recimo, posle 15 uvlačenja, RY4, ukus mi se navikava na najjači deo arome, karamelu, i potpuno je neutralizuje, tako da mogu da osetim one dublje nijanse ukusa. NA početku mi tečnost uopšte nije davala utisak da može biti non stop parljiva, dok evo sada, odlična...Kada je izduvavam kroz nos, hoće da 'štipne' kao cigara.
Sada je već jako teško, ako ne i nemoguće, opisati ukus, preovladava neka duvanska aroma, a karamela je gotovo nestala. Javlja se kao ukus u ustima tek nakon nekoliko sekundi od izduvane pare.

Čekam da mi stigne Vision Spinner 2 baterija sa promenjivom voltažom i Protank 3 Mini, dual coil sam juče uzeo, pa da vidimo šta kaže to čudo.

Edit, evo isparih 1 ml tečnosti i super je. Verovatno ću Red Mix zameniti sa Ry4, jer mi se čini da ima sve što i Red Mix, plus taj blago karamelizirani ukus, odnosno nema tu identičnu suvoću i oporost cigare, koja prestaje da mi prija.

Edit 2: Naravno, kada ne bih dodao mrvu kafe da vidim kakva je kombinacija, osušio bih se. Slažu se savršeno. Jedino što posle 1 ml parenja postaje prejako, pa sam morao da razblažim mojom vanilicom, i sad je savršeno.

Poslednja izmena:
...ja ry4 od 9mg parim od pocetka i ne bih je menjala nema sanse, jedino mogu da promenim proizvodjaca i mozda jacinu...a i o tome cu da razmilim, mada nema tu nekog
promasaja uvek mogu da pomesam sa slabijom i ok skroz...imam i ukus visnje mada je jako retko koristim...planiram da uzem kapucino ali otom potom i to mi nesto nije
primamljivo..kad mi se pije kapucino ili kafa pijem kafu, sta ce mi ti ukusi...nikad niam volela ni mantol cigarete...mada vidim da mnogi to koriste...

hajd javi za JTov RY4. RY4 nisam probao ni u kakvoj varijanti a vidim da vecina kaze da je ok a gde god da sam isao na 'degustaciju', nisu imali u ponudi. probao sam hangsen tecnosti pre neki dan, i namerno sam devojci na standu (TC usce BGD) rekao da mi ne govori sta mi daje kako bih probao da budem 'objektivan' tj bez predrasuda...ma kakvi...vecini je kroz aromu prolazio i smrad koji asocira na kineske prodavnice/magacine ili na smrdjive carape. jos uvek sam u potrazi a dotle sam na JT Cigar aromi (novoj/staroj verziji) koja mi, iako mi se ne svidja kao JT Cigar aroma u poklon bocici (imala je blago karamelicnu aromu) pri kupovini ecigarete, za X klasa iznad FA i hangsena i nekih dekanga koje sam imao nesrecu da probam.

Zahvaljujući ry4 sam zavolela parenje...i ne mjenjam ga,sad sam narucila neke summer mixeve sa citrusima,pa orange-choco,pa tiramisu...ja volim te vocne,cokoladne,kafa....
@cvrle,dade mi ideju evo usuh u klir sa ry4 malo capucina,da znaš da nije loše
@afro ne bih ti mentol preporucila probala sam i toliko je jak da para grlo,a poslije nema boga da ocistis atomizer od njega

Poslednja izmena:
@cvrle, jav74

hvala na vrlo detaljnom opisu.

onda definitivno uzimam ry4. ostaje smo da idim da li cu JTov ili mental4soke posto su neki za ry4 od MS rekli da je nekao 'cistiji' od JTovog...ili cu uzeti oba )

hvala vam jos jednom.

Back