EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nisam bio tu jedno vreme prisutan, imao sam obaveze kako oko škole tako i oko sajta/časopisa...i dalje ih imam al sam ugrabio malo vremena da se javim :)

Elem prvo sam pomislio da je bilo jako malo aktivnosti na EKV temi ali onda sam video da se tema prebacija, naravno razumem potez i drago mi je da ima toliko njihovih poštovalaca.

Elem jer neko primetio koliko dooobro zvuči Budi sam na ulici u live verziji? Ono je neverovatno, skoro sam tek uvideo to. Oduševljavaju me svakim danom.

Što se tiče one koja je rekla da ne može da skida sa rapida vrlo je moguće da koristi wireless internet. Nažalost nema ti leka. Prebaci se na ADSL.

I da, hvala na koncertima, skinuću ih kad budem imo vremena. Cya...

Pozdrav iz ZG,
Htio bi ispricat nesto sto nije direktno vezano, ali je itekako obiljezeno EKV-om.

Rodjen sam (1973) - taman na vrijeme kada jos nije bilo kasno da se EKV dozivi uzivo na koncertima i bio sam na par njih u ZG (Dom Sportova, brucosijada ETF-a...)
To je jedini bend sa naseg govornog podrucja koji sam ikada slusao - zapravo, taj bend mi je opcenito najdraza muzika koju slusam (i ne samo muzika nego ideja, filozofija, poezija), a slusam dosta razlicito - od Joy Divisiona, Missiona, Cure preko AC/DC, Maidena, Rammsteina...

Zasto ovo pisem?
Djevojka koju poznajem od kasnih 80-tih koja je tada bila cura, a godinama kasnije i zena mojeg prijatelja s kojim sam isao u osnovnu skolu, a nastavio se druziti i poslije je isto obozavateljica EKV-a. Prestali smo se spletom okolnosti svi vidjat prije desetak godina (posao, obaveze), oni su se malo kasnije i rastali i vidio sam ju mozda jednom-dvaput godisnje u prolazu. Slucaj je htio da smo se (prije nekih 3 godine) vidjeli par puta u jednom kaficu sa nekim zajednickim prijateljima i cijela ekipa (a svi smo generacija) je nakon dugo vremena (10+godina) pocela vikendima opet izlaziti u klub koji je krajem 80-tih i pocetkom 90-tih u ZG bio mjesto gdje se pustala muzika tipa Sisters of Mercy, Mission, The Cure, Bauhaus i sl.
Godinu poslije "reuniona" te ekipe vidjeli smo kroz prozor kafica gdje smo izlazili plakat za "In Memoriam EKV" u KSET-u i sreci nije bilo kraja. Kupili smo karte, docekali taj dan (zapravo 2, jer su svirali 2 dana za redom) i otisli po prvi puta nakon dugo vremena cuti nesto sto bi nas moglo vratiti u "ono" vrijeme. Koncert je bio fenomenalan i definitivno se osjecala energija EKV-a. Te veceri su medjusobne simpatije te djevojke i mene kojih do par mjeseci prije nikada nije bilo (a znali smo se skoro 20 godina) prerasle u vezu koja i danas traje. Dapace, odlucili smo se na zajednicki zivot u upravo uredjujemo stan gdje cemo zivjet.
Jako smo sretni zbog cinjenice da nam je emotivni okidac bio upravo koncert vezan uz EKV. Godinu poslije je slijedio novi koncert istog benda, a evo, prije par dana isti takav u vecem prostoru ( http://www.mikrofonija.com/galerija/125 ).

Vidim da je u temi bilo rijeci i o tetovazama vezanim uz EKV, pa da pokazem i nase - prije nekih mjesec dana je cura istetovirala ledja, a prije 2 dana i ja podlakticu. Izgled simbola je kao na ploci Par godina za nas jer nismo htjeli geometrijski pravilne oblike kao sto su (na primjer) na ploci "Ljubav".

Eto, ispricavam se na poduljem postu, ali osjetio sam potrebu to reci na mjestu gdje ima EKV fanova.

Baš lepo:)
Mladi u Zagrebu,sa kojima sam imao priliku da se družim (20+ godina),nikad nisu ni čuli za EKV....a čuo sam da je Ekatarina bila svojevremeno izuzetno popularan bend u zg.

@anonym: Nema šta da se izvinjavaš, takve priče nam baš danas trebaju. Nadam se da ce vam i ubuduce cvetati ruže uz EKV. Ja nikada ne bih se istetoviro, mada Vam lepo pristaju, pogotovo njoj. Sve najbolje!

Evo, moj mali doprinos. :) Moglo je da bude puno bolje,ali pismeni je trajao samo jedan cas,pa nisam mogla da se raspisem.

"Mozda bas i nije na mestu pisati o nekome ko vise nije medju zivima, ali to je covek kome se divim, koji je bio veliki umetnik i koji je mnogo doprineo rokenrol muzici. Milan Mladenovic, jedan od mnogih muzicara tog vremena, ali se opet izdvajao iz mase, jer je razumeo i pretocio u pesmu teska ratna stanja u kojima se tadasnja Jugoslavija nalazila. Rodjen je u Zagrebu, ali mu je otac bio vojno lice. Stalno su se selili i na kraju je ostao u Beogradu. Bio je veliki patriota. Otisao je u Pariz, gde su mu ponudili da ostane. On je uprkos teskom stanju u zemlji odbio taj poziv i vratio se u Beograd gde je napisao pesmu "Zemlja" koja je inspirisana tim dogadjajem. Napisao je mnogo pesama i svaka je na svoj nacin posebna i dubokoumna. Divim mu se i zbog toga sto je u vreme demonstracija izasao na ulice i izvodio svoju pesmu koja se buni protiv nasilne mobilizacije ljudi u toku rata (nisam htela da pricam o Rimtutitukiju, pa sam malo skratila).
Ucinio je mnogo, ali nasa zemlja ocigledno ne zeli da mu se oduzi za sve to. Naime, potpisivana je peticija za ulicu koja bi dobila njegovo ime, ali su vlasti rekle da je lose uticao na omladinu. Ti ljudi ocigledno ne znaju Milanovu velicinu. Nama ostalima ostaje samo da se i dalje pronalazimo u njegovoj muzici, jer dokle god ona zivi i Milan ce sa njom ziveti."

Pozdrav iz ZG,
Htio bi ispricat nesto sto nije direktno vezano, ali je itekako obiljezeno EKV-om.

Rodjen sam (1973) - taman na vrijeme kada jos nije bilo kasno da se EKV dozivi uzivo na koncertima i bio sam na par njih u ZG (Dom Sportova, brucosijada ETF-a...)
To je jedini bend sa naseg govornog podrucja koji sam ikada slusao - zapravo, taj bend mi je opcenito najdraza muzika koju slusam (i ne samo muzika nego ideja, filozofija, poezija), a slusam dosta razlicito - od Joy Divisiona, Missiona, Cure preko AC/DC, Maidena, Rammsteina...

Zasto ovo pisem?
Djevojka koju poznajem od kasnih 80-tih koja je tada bila cura, a godinama kasnije i zena mojeg prijatelja s kojim sam isao u osnovnu skolu, a nastavio se druziti i poslije je isto obozavateljica EKV-a. Prestali smo se spletom okolnosti svi vidjat prije desetak godina (posao, obaveze), oni su se malo kasnije i rastali i vidio sam ju mozda jednom-dvaput godisnje u prolazu. Slucaj je htio da smo se (prije nekih 3 godine) vidjeli par puta u jednom kaficu sa nekim zajednickim prijateljima i cijela ekipa (a svi smo generacija) je nakon dugo vremena (10+godina) pocela vikendima opet izlaziti u klub koji je krajem 80-tih i pocetkom 90-tih u ZG bio mjesto gdje se pustala muzika tipa Sisters of Mercy, Mission, The Cure, Bauhaus i sl.
Godinu poslije "reuniona" te ekipe vidjeli smo kroz prozor kafica gdje smo izlazili plakat za "In Memoriam EKV" u KSET-u i sreci nije bilo kraja. Kupili smo karte, docekali taj dan (zapravo 2, jer su svirali 2 dana za redom) i otisli po prvi puta nakon dugo vremena cuti nesto sto bi nas moglo vratiti u "ono" vrijeme. Koncert je bio fenomenalan i definitivno se osjecala energija EKV-a. Te veceri su medjusobne simpatije te djevojke i mene kojih do par mjeseci prije nikada nije bilo (a znali smo se skoro 20 godina) prerasle u vezu koja i danas traje. Dapace, odlucili smo se na zajednicki zivot u upravo uredjujemo stan gdje cemo zivjet.
Jako smo sretni zbog cinjenice da nam je emotivni okidac bio upravo koncert vezan uz EKV. Godinu poslije je slijedio novi koncert istog benda, a evo, prije par dana isti takav u vecem prostoru ( http://www.mikrofonija.com/galerija/125 ).

Vidim da je u temi bilo rijeci i o tetovazama vezanim uz EKV, pa da pokazem i nase - prije nekih mjesec dana je cura istetovirala ledja, a prije 2 dana i ja podlakticu. Izgled simbola je kao na ploci Par godina za nas jer nismo htjeli geometrijski pravilne oblike kao sto su (na primjer) na ploci "Ljubav".

Eto, ispricavam se na poduljem postu, ali osjetio sam potrebu to reci na mjestu gdje ima EKV fanova.
Добро нам дошао. Лепа прича, заиста. :)

Pozdrav iz ZG,

Zasto ovo pisem?

Bas lepa prica. I super su vam tetovaze.

Pozdrav iz ZG,

Zasto ovo pisem?

JAKO DOBAR TATOO;)

Pretpostavljam da znas da ti simboli pretstavljaju, Milana, Magi, Bojana i Ziku(Srdjana Todorovica), a u isto vreme i cetiri elementa koja nas okruzuju (vazduh, voda, vatra i zemlja) naravno tu je i peti element Ljubav sto je i sam naziv albuma. Na ploci imas pesmu Ljubav, Voda, Zemllja, a kroz par pesama su provucena i druga dva elementa. Tako da ste sada sa ta cetri elementa i petim u sigurnoj i dugoj vezi koju vam iskreno zelim. Pozdrav zemljacima od bivseg gradjanina grada Sibenika(od 1974-1980).

Poslednja izmena:
....čuo sam da je Ekatarina bila svojevremeno izuzetno popularan bend u zg.

Bila je, itekako. Nije ni cudo obzirom da su mladi tog doba u ZG ipak vecinom pripadali urbanoj kulturi, odgoju, obrazovanju... Neki su odselili van, a ostali su postali razocarana tiha manjina jer se ZG od ranih 90-tih godina sustavno naseljava ljudima kojima je asfalt nesto strano.

Pretpostavljam da znas da ti simboli pretstavljaju, Milana, Magi, Bojana i Ziku(Srdjana Todorovica), a u isto vreme i cetiri elementa koja nas okruzuju (vazduh, voda, vatra i zemlja) naravno tu je i peti element Ljubav sto je i sam naziv albuma. Na ploci imas pesmu Ljubav, Voda, Zemllja, a kroz par pesama su provucena i druga dva elementa. Tako da ste sada sa ta cetri elementa i petim u sigurnoj i dugoj vezi koju vam iskreno zelim. Pozdrav zemljacima od bivseg gradjanina grada Sibenika(od 1974-1980).

Da, bas tako kako si napisao.
:ok:

Pozdrav i tebi

Bila je, itekako. Nije ni cudo obzirom da su mladi tog doba u ZG ipak vecinom pripadali urbanoj kulturi, odgoju, obrazovanju... Neki su odselili van, a ostali su postali razocarana tiha manjina jer se ZG od ranih 90-tih godina sustavno naseljava ljudima kojima je asfalt nesto strano.

Da, bas tako kako si napisao.
:ok:

Pozdrav i tebi

A tek Bg....:(

Ovako je izgledala jedna strana jedne karte za koncert Ekv-a:

ekvdomomladine13121991aq7.jpg

Mladi u Zagrebu,sa kojima sam imao priliku da se družim (20+ godina),nikad nisu ni čuli za EKV....a čuo sam da je Ekatarina bila svojevremeno izuzetno popularan bend u zg.

EKV je jedini Srbski band koji je dobio nagradu grada Zagreba za umjetnost.

EKV je poštovan i omiljen i u najzabačenijim selima Hercegovine,Dalmacije,Istre Međumurje itd.

Ljudiii,videh danas Ziku:)...ali nisam htela da mu pridjem,posto ne voli da prica o njima...

Мени он делује јако стидљиво,тако да ја овако стидљива не знам шта бих му рекла кад бих га видела.:hahaha:

@Тарас Буљба
драго ми је због тога.Дивно што је тако!:heart:

Ljudiii,videh danas Ziku:)...ali nisam htela da mu pridjem,posto ne voli da prica o njima...

Ja nikad kad govorim o njemu ne kažem - Žika. :D Iako ga mislim, svi tako oslovljavaju. Ja uvek kažem Todorović. Nisam videla nelogičnijeg nadimka. :D Jednako, kao npr. ... kad bi nadimak Nebojše Bakočevića bio Mare, ili Deja... :rotf: Nit` veze, nit` s` vezom. :D

Back