EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta podrazumeva ta retrospektiva karijere? Neka video projekcija ili kako?
Deluje zanimljivo...
Na Press konferenciji 23.06. nisu hteli sve da otkriju, samo su rekli da će između ostalih učestovavati i Marina Perazić sa pesmom
.

Svakako izvodiće se pesme koje je Suba stvorio i preostaje nam da odemo i da pogledamo ko će ih i kako izvoditi. Što se mene tiče jedino ako mi nešto padne na glavu može da me spreči da propustim retospektivu Subinog stvaralaštva.

Ja такође немам намеру то да пропустим!

Naravno. Ne znam u koliko sati cu stici, ali trcim na tvrdjavu ako zatreba :D

Onda se vidimo na Suba stage-u. ;)

Takođe ako večeras imate vremena svratite do Sinagoge, tamo nastupa Subina prijateljica Branka Parlić, njen nastup počinje u 20:30, a pre toga nastupa Tišma u 19:30 događaj nosi naziv "Opera Aperta".

Uzivajte veceras na EXITu! :) Ja (opet) ne idem...

Nisam bila ni u Sinagogi sinoc (a necu moci ni veceras da odem, nazalost), ali cu ipak slusati Branku Parlic ovog leta. :)

Poslednja izmena:
Upravo preslušavam EKV Revisited i još uvijek ne mogu da shvatim zašto je pojedinim fanovima bio problem ovaj projekat.

Nego, meni uz Milanovo izvođenje u Budvi i Firčijev i Magijev razgovor na Revisitedu mi je Anestezija defnitivno najtužnija pjesma Ekatarine Velike...

Upravo preslušavam EKV Revisited i još uvijek ne mogu da shvatim zašto je pojedinim fanovima bio problem ovaj projekat.
То се и ја увек питам.

Nego, meni uz Milanovo izvođenje u Budvi i Firčijev i Magijev razgovor na Revisitedu mi je Anestezija defnitivno najtužnija pjesma Ekatarine Velike...
Па, добрим делом, заправо, да.

.

Zato sto je taj cd, nepotreban ili mozda je bolje da kazem, suvisan. Ne kazem da je covek imao losu nameru i sigurno nije mogao da se obogati od toga(kako ga neki optuzuju). Jasno mi je ono sto je Magi radila, izdavala cdove, jer pesme nisu postojale u tom formatu, a ploce su prevazidjene. Ne dopada mi se, jednostavno, ta ideja da uzmemo necije pesme i da ih sredjujemo, produzavamo....

Nego, sta je bilo juce na bini posvecenoj Subi?

Zato sto je taj cd, nepotreban ili mozda je bolje da kazem, suvisan. Ne kazem da je covek imao losu nameru i sigurno nije mogao da se obogati od toga(kako ga neki optuzuju). Jasno mi je ono sto je Magi radila, izdavala cdove, jer pesme nisu postojale u tom formatu, a ploce su prevazidjene. Ne dopada mi se, jednostavno, ta ideja da uzmemo necije pesme i da ih sredjujemo, produzavamo....

Nego, sta je bilo juce na bini posvecenoj Subi?

Nepotreban je ili ti suvišan ako ga gledamo kao još jedno izdanje EKVa što on svakako nije. To je Firchijev pre svega njegovim prijateljima iz benda koji nažalost nisu sa nama, a potom je omaž samom bendu kao što je omaž i svim mladim ljudima u Srbiji koji slušaju pravi zvuk i nisu zalutali u turbo-folk vode usotalom slično kao i album "Kao da je bilo nekad..." koji je bio omaž Milanu Mladenoviću. Pri tom je jedno rađeno na jedan način, a drugo na drugi i svako ima totalno subjektivno pravo da mu se jedno od ta tva (ili oba) dopadne ili ne.

U kom smislu misliš kad kažeš da su ploče prevaziđene?????

Juče, kao i danas na Suba stage-u je bilo odlično!!!
Marinu su premestili za večeras sa Modern Quartetom i bilo je odlično izvođenje pesme Plava jutra. Što se tiče retrospektive Subine karijere i ona je zanimljivo odrađena.
Takođe je večeras Katia B na Suba stage-u imala odličan nastup.

U kom smislu misliš kad kažeš da su ploče prevaziđene?????

Mislim, u komercijalnom smislu. Ljudi su pobacali gramofone(ne svi, ja nisam, ali vecina jeste), cd je u to vreme postao dominirajuci nosac zvuka i svi oni koji su hteli da poseduju izdanja ekva i da ih slusaju, imali su na raspolaganju samo kasete, koje su takodje tada pocele sa negativnim trendom prodaje(ala sam ovo rekla, tj, napisala:)). Onda je jedini nacin da se muzika ekva ucini pristupacnom mladjim ljudima, bio izdavanje cdova.

Jel ima neko Margitinu pesmu Dečja pesma, sa kompilacije S one strane duge...ja imam neki loš rip sa kasete. Inače odavno pratim dešavanja na ovoj temi ali nikako da se raspišem :lol:

znaci pesma Krug... koliko god da je izlizana i prepevana i koliko god da je svaki jebeni bend koji pocinje svira i koliko god da je pevana po klubovima sranjima, cak i na svadbama je.... tako genijalna! TEKST! ovaj mladenovic je tako znao o cemu je pevao... tako znao...

Back