EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja omiljena pesma od EKV-a
:heart::heart::heart::heart::whistling:
Budi sam (na ulici)

Treba mi svet
Otvoren za poglede
Otvoren za trcanje
I treba mi soba
Da primi pet hiljada ljudi
Sa dignutim casama
Sa dignutim casama

I lomi se kristal
Svetlucaju staklene iskre
Pod nasim nogama
Kao potpuni stranci
Sa staklom u ocima
Sa staklom u grudima
Na licima

Budi sam, na ulici
Budi sam
Budi sam, na ulici
Budi sam

Spremam ispit i u biografiji kanadskog pjesnika Irvinga Laytona nailazim na dio: "Deeply influenced by Nietzche, Layton declared that the 'poet has a public funcation as a prohet' ".

Jasno vam je na koga sam odmah pomislio, pa napravih pauzu da pozdravim pristune na ovoj temi i u Winampu zavrtim "Just Let Me.." :cool:

Spremam ispit i u biografiji kanadskog pjesnika Irvinga Laytona nailazim na dio: "Deeply influenced by Nietzche, Layton declared that the 'poet has a public funcation as a prohet' ".

Jasno vam je na koga sam odmah pomislio, pa napravih pauzu da pozdravim pristune na ovoj temi i u Winampu zavrtim "Just Let Me.." :cool:

Ово ме подсетило на мене наравно...:hahaha1:често имам сличне асоцијације...чак и кад немају пуно везе...Поздрав наравно:bye:

Мој пријатељ и ја седимо(не на клупи наравно:D) и питам га да ли хоће да пустим музику.Каже:"Пусти ЕКВ".Погледaм га и питам да ли је то само због мене.Рекао је:"Не,коначно схватам поенту њихове музике,текстова,свега...сад ми је јасно у чему је тајна...Већ неколико дана их слушам...Мислим да сам тек сада,када сам њих открио,стигао до самог врха што се тиче промена у музичком укусу,а ти...ти их слушаш целог живота,могу да замислим како је то одувек бити на врху..."док се у позадини чуло:"Треба ми свет отворен за погледе..."
:heart:
Поента:
"Поред мене,буди поред мене" и врло брзо ћеш заволети Екатарину Велику(волим да пишем и изговарам пуно име јер уживам док то радим),не чиним то свесно,јер не волим никога да присиљавам,али сви око мене почну да је слушају...кад-тад...;)

.....Muziku svemira i muziku majstora
U strahopostovanju spremni smo slusati,
Na cistu svetkovinu postovane duhove
Obdarenih vremena prizivati.......
Igra staklenih perli " H "

Мој пријатељ и ја седимо(не на клупи наравно:D) и питам га да ли хоће да пустим музику.Каже:"Пусти ЕКВ".Погледaм га и питам да ли је то само због мене.Рекао је:"Не,коначно схватам поенту њихове музике,текстова,свега...сад ми је јасно у чему је тајна...Већ неколико дана их слушам...Мислим да сам тек сада,када сам њих открио,стигао до самог врха што се тиче промена у музичком укусу,а ти...ти их слушаш целог живота,могу да замислим како је то одувек бити на врху..."док се у позадини чуло:"Треба ми свет отворен за погледе..."
Поента:
"Поред мене,буди поред мене" и врло брзо ћеш заволети Екатарину Велику(волим да пишем и изговарам пуно име јер уживам док то радим),не чиним то свесно,јер не волим никога да присиљавам,али сви око мене почну да је слушају...кад-тад...;)

:super:

Suzavanje,izbor,citava diskografija???
Da,da,a kada bih ja zeleo postaviti sve sto mi je drago o Ekv-u ne bi bio dovoljan ni citav forum :per: :hahaha1:
Elem, niko ovde ne suzava niti umanjuje vaznost i genijalnost Ekv-a kao legendarnog benda i jedne kompaktne celine odlicnih muzicara, vec ljudi verovatno postavljju odredjene stvari koje su na neki samo njima znani nacin duboko i neraskidivo povezane sa onim sto su Milan i Ekv tako nesebicno pruzili svima nama,a i buducim generacijama, kroz svoje stvaranje. Recimo, kada napisem ili kazem "ZAUVEK BESMRTNO....NENADYEBIVO" mislim zapravo na sam EKV!!!

Pametnim ljudima lako je napraviti se budalom,a obratno ide mnogo,mnogo teze...

Decko, na kom si ti tripu?
Kada sam rekao da ljudi uglavnom teze ka tom svom nekom suzavanju izbora umesto ka sirenju, nisam mislio na tebe i na klipove koje si postavljao.Jednostavno sam se nadovezao na recenicu koju je izrekla justEKV.
Na tebe i tvoje postove nisam obracao ni najmanju pozornost, kao i obicno

Poslednja izmena:
Znači ne verujem, ova tema je i dalje u vrhu. :)
Dobri stari EKV... nije me bilo dugo i vidim ima novih ljudi sa nekim svojim viđenjem ovih legendi... :ok:

И биће ова тема још дуууго на врху!:super:Највише мрзим кад ме нема пар дана,па је затекнем на средини друге стране...:roll:

"Tri zelje za zlatnu ribicu?

E, pa moja prva i najveca zelja bi bila da se probudim i da ustanovim da je 1990. godina i da kazem -Uh, al' sam nesto ruzno sanjao-. Druga zelja bi mi bila da budem zdrav i citav jedan poduzi vremenski period, jedno 40-50 godina, a treca zelja bi bila da zaradim toliko novca da mogu njime da pravim neke interesantne stvari, kao sto je muzika, kao sto je muzika, zadrzao bih se na tome."

"Postoji i dosta pesama koje su bas do daske pateticne, i to bez stida. Takve su Jesen ili I've always loved you...samo ih iskrena emocija vadi da ne postanu banalne. A mozda i pored toga zvuce banalno. Uvek se plasim banalnosti i neukusa u emocijama, posto cesto ne mogu da se obuzdam na dovoljno fini nacin. Jednostavno, na koncertima ili dok pisem sav se zajapurim i tu nema spasa-ispadne pateticno. Mislim da je dosta pateticno i ovo vreme u kome zivimo... Ako imas dosta jake odbrambene mehanizme, onda to ne moze da te dotakne; medjutim, ako malo sire otvoris oci, onda sve jasno vidis. Vrlo je resko da ono sto vidis kazes i preneses ljudima, a da ne ispadnes banalan."

Iz Milanovog intervjua (1985. godine)

Slučajno pre neki dan tražeći nešto, naleteh na ovu sliku...

28vsw07.jpg

... Margita i nemam pojma ko sve. :eek:

Da li ste čuli kako je splitska klapa Iskon obradila pesmu Zemlja? :D Zanimljivo zvuči.

http://www.iskon.dalmatino.de/
Idite na audio (crveni kvadrati, srednji u poslednjem redu) i videćete je prvu u spisku. Onda će se pokrenuti plejer i čekajte da se učita. Ko je vešt sa programima može i da je "iščupa". ;)

Ха ха,сад ће неко рећи да сам луда...ја сам сваке ноћи будна до зоре,пред телевизором,чекам да пусте Екатарину.:hahaha1:

pa mozes na kompu da pustis kad oces :D....na kom kanalu cekas? ^^

Па могу да пустим на компу...имам готово све...али није то тај осећај!Како смешно звучи:hahaha:
На Авали,сваке ноћи...ма ја углавном ни не могу да спавам...:D

Back