EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:rotf: svedska papzijanija :D

:rotf:

Ne bih da budem neprijatna (a i ti, koliko sam shvatila, studiras psihologiju pa verovatno znas vise o tome nego ja), ali da li ti je mozda na pamet pala disgrafija?

:lol:

Znam više, pa te zato pitam... Nije valjda da je tebi pala na pamet?

Da ne bude totalis off...

2mnn4a1.jpg

Poslednja izmena:
Preneseno znacenje sam napomenula jer je u tvom postu - dok ga nisi izmenila - stajalo sledece: :D Nemoj mi reci da je tebi pala na pamet? :D (doduse, smajliji su bili oni sto se bas smeju, ali nesto ne mogu da ih nadjem :izgubljenismajli: :). Izvini, ali meni je to zvucalo ili kao tebi je to palo na pamet (u stilu: Boze svasta) ili kao da si namerno doslovno shvatila pasti na pamet.

Saltam ja malopre kanale, kad ono - Oci boje meda, spot, i to na Pinku! Avaj, bio je samo delic. Izgleda da su u Sitiju pricali nesto o dokumentarcu.

Preneseno znacenje sam napomenula jer je u tvom postu - dok ga nisi izmenila - stajalo sledece: :D Nemoj mi reci da je tebi pala na pamet? :D (doduse, smajliji su bili oni sto se bas smeju, ali nesto ne mogu da ih nadjem :izgubljenismajli: :). Izvini, ali meni je to zvucalo ili kao tebi je to palo na pamet (u stilu: Boze svasta) ili kao da si namerno doslovno shvatila pasti na pamet.

Pa, kad je reč o @ekv_ns_m, jeste "Bože svašta", pomisao na disgrafiju. :neutral:
No, ajd, dosta o tome.

Pa, kad je reč o @ekv_ns_m, jeste "Bože svašta", pomisao na disgrafiju. :neutral:
No, ajd, dosta o tome.

Pa, 'ajde. Mada, danas sam bas nesto raspolozena za diskusije posto moram da skrenem misli sa "divno" uradjenog pismenog (eto, da se jos malo pohvalim...). Nego, imas jos neke lepe slicice? (Ja sam jedna od onih 0,0001% * koji nemaju fejs.)

* Procenat je izmisljen. :) Pa ne mogu ni ja stalno da guglam, imam i ja dusu.

Khm, na prvi pogled, da, ali je presvetao ovaj deo sa svetlošću, sada sam ga zatamnio, da se bolje uklopi u celinu, i da u unutrašnosti je velika rupa, gledaću da je popunim.

Evo sada:

647_mmsig_copy_2.png

Moze biti da sam corava (zapravo, i jesam), al' ne vidim bas razliku. Al' mi je i dalje :heart:.

Pa, 'ajde. Mada, danas sam bas nesto raspolozena za diskusije posto moram da skrenem misli sa "divno" uradjenog pismenog (eto, da se jos malo pohvalim...).

Voljna si da se nastavljaš? :confused: Ja nisam. :neutral:
Pogotovu ne u ovom slučaju, kad je bez osnova. I u krajnjoj liniji, ne baš umesno.

Nego, imas jos neke lepe slicice? (Ja sam jedna od onih 0,0001% * koji nemaju fejs.)

Imam. Kačiću.

* Procenat je izmisljen. :)

Ma, ajde. :lol:

Voljna si da se nastavljaš? :confused: Ja nisam. :neutral:
Pogotovu ne u ovom slučaju, kad je bez osnova. I u krajnjoj liniji, ne baš umesno.

Naravno da nisam. Ne volim da se nastavljam preko foruma. U takvoj komunikaciji se previse toga izgubi (npr. ton moje prethodne poruke).

Sa boldovanim se u potpunosti slazem.

A gde to na fejsu nalazite slike? Mnogo volim njihove slike, hvala vam. Skupila sam oko 50 ( mada sam neke uradila pomocu screen capture-a )

Pa, znaš, ima na FB mnogo grupa i fan stranica (Bože, kako ne volim reč fan i ono što podrazumeva fanovanje po definiciji) posvećenih EKV-u. Možeš te grupe da pregledaš, a i da nisi njihov član. Pa sam ja tako juče čeprkala po jednoj, i eto, našla. Pa reko`, da prenesem ovde. Neko sigurno nije do sad video. ;)

Mislis li na svet ili na Svedsku?:think:

@ekv_ns_m misli na svet. Dala sam sebi za pravo da odgovorim, jer sam već prilično upućena u logiku njegovog stila pisanja. :lol:

@Forma _Ideale, mnogo hvala za slike... Sjajne su! Cim mi se ukaze prilika ima da bunarim po FB i da trazim fotke...

@justice4ever, bas ti je lep onaj rad...:ok:

@johan s. , disgrafija je razvojni problem u ostvarivanju grafomotornog cina ( rukopis ), koji nastaje usled nesklada u organizovanosti melokineticke i konstruktivne praksije ( praksija je voljna i usmerena aktivnost u oblasti pokreta i govora )... Valjda te sa ovim nisam smorila :eek::roll: ... Inace, cini mi se da si ti jednom davno pitao da li neko zna od cega je umro Gera?... Informacija koju imam potice iz knjige ,,Bog i rokenrol'', a tamo se navodi da je umro od posledica uzimanja narkotika ... Pretpostavljam da je hepatit C u pitanju... Znam sam da je mesec dana pre nego sto ce umreti imao izlozbu u Beogradu... Inace, bila je u knjizari ,,Plato'' da se kupi monografija koju je priredio Gerin brat i zove se ,,I, Myself and Others'' , a posveceno je Geri ... Ja sam je pregledala prilicno detaljno i planiram da je nabavim... A i pre pet godina je u Beogradu bila izlozba Geirnih slika, posetila sam je... Cini mi se da je to bilo u okviru manifestacije 15. rodjendana radija b92...

@ekv_ns_m, hvala ti za analizu pasme i za otvorenost... Ja sam uvek volela da razgovaram o pesmama, romanima, slikama, filmovima ( bas ono sto kaze i Milunka ) ... Prosto, volim o tome da razgovaram , a da li je to uvek bila analiza ili iznosenje utiska i razmisljanja - ne bih znala bas da ti kazem tacno... No, ja bih se tu ipak slozila sa @ArnoldLayne , mislim da je ,,Neko'' - Bog... E, da sad ne zapocinjem pricu o Bogu, o ljubavi ostvarenoj kroz zajednicu ljudi, o coveku kao bicu-u-svetu, o moralu... Ne zameri, ali trenutno to ne mogu...

Eh, da... Ja sam cesto razmisljala, ako bi se ikada neko usudio da napravi dugometrazni igrani film o EKV, posto dokumentarni vec imamo, ko bi to rezirao, ko bi bili glumci... Recimo, Srdan Golubovic je jednom prilikom rekao kako je na njega Milan poprilicno uticao, pa mi on kao prvi pada na pamet kada je rec o reziji... A u ulozi Magi uvek vidim Nadu Sargin ( ili Juliette Binoche... Ona mi je omiljena glumica , i uvek je negde uglavljujem :roll:... Mada, zna po malo i nas jezik )... Milana bi mogao da odigra recimo Sergej Trifunovic... A Bojana, recimo - Bojan Dimitrijevic... E sad... Ko bi igrao bubnjare?:lol::think: ... Nije bas tako lako pitanje...

I jos nesto... Na jednom drugom forumu, ona devojka sto je svirala klavijature na Beer Fest-u pre dve godine a u okviru Revisiteda, napisala je da se ponovo okuplja grupa MIZ ( ekv tribute), u kojoj - koliko ja znam - svira i @profa... Pa eto, ko bude u Beogradu u vreme Beer Festa, moze da ih slusa... A moze da padne ponovo neko okupljanje i grupisanje forumasa i forumas'ca... Mozda nesto vise o tome moze da nam kaze i Dexys Midnight Runners, opala, pardon @DeathlesMidnightARunner,;);) ... Nadam se da nisam zabrljala nick...:roll::)

Joj, i da ne zaboravim da se zahvalim @Alpha_Centauri na onim linkovima... Hvala!

E, pa moram nesto da zaturim ja u svojoj glavi... @/una/ , bas ti hvala za onaj intervju! Cini mi se da sam ga davno negde procitala... Ali, bas me je vratio u ono vreme... U te, bas, kretenske devedesete... Dok sam ga citala, setila sam se jedne Magine recenice kojom je pokusala da opise Milana, pa je rekla kao je on jedan veoma neposredan covek... Bas je bio neposredan... Otvoren... Ali i ogorcen, kako je i @Sibil napisala... To je bas bilo mucno vreme... O njemu i @Milunka pise u svom romanu cini mi se... @Milunka, jedna od stavki na mom planu boravka u Bgd-u stoji i kupovina tvoje knjige... Tako da, jedva cekam vise da je uzmem u ruke i procitam... Vala, naucih se ja u ovoj tudjini strpljenju...Jezik jos savladavam, ali i strpljenje...:lol:

I jos nesto... Na jednom drugom forumu, ona devojka sto je svirala klavijature na Beer Fest-u pre dve godine a u okviru Revisiteda, napisala je da se ponovo okuplja grupa MIZ ( ekv tribute), u kojoj - koliko ja znam - svira i @profa... Pa eto, ko bude u Beogradu u vreme Beer Festa, moze da ih slusa... A moze da padne ponovo neko okupljanje i grupisanje forumasa i forumas'ca... Mozda nesto vise o tome moze da nam kaze i Dexys Midnight Runners, opala, pardon @DeathlesMidnightARunner,;);) ... Nadam se da nisam zabrljala nick...:roll::)

Hvala puno za ovu informaciju, sad i definitivno mogu sebi zacrtati dolazak u Beograd za vrijeme Beer festa jer sam ga ranije uplanirao zbog nastupa Rundeka 13. avgusta.

Btw. juče sam čitao neki intervju sa Đuletom (Van Goghom) u kojem ovaj govori kako mu je Milan ispred nosa kupio gitaru na kojoj je i on malo kasnije zasvirao, ali i kako je Milan najzaslužniji za osnivanje novog Van Gogha nakon raspada onog orginalnog.

Poslednja izmena:
@ekv_ns_m misli na svet. Dala sam sebi za pravo da odgovorim, jer sam već prilično upućena u logiku njegovog stila pisanja. :lol:

Čoveče, izgubim se na kratko vreme, a ono na temi posvećenoj EKV bave se sa mnom i mojom gramatikom iako sam već milijardu puta ponovio da sam svestan svojih grešaka i da radim na tome da ih ispravim. Naravno, kao i uvek temu je povela moja lektorka @Forma_Ideale koja je od danas postala i moj advokat... :lol:

To su dva bisera sa preDhodne:whistling: strane.....;)

@ekv_ns_m
Ali,iskreno,mislim da si veliki komplikator,i da više treba da se prepustiš svojoj intuiciji u doživljaju muzike.

@johan s mogao bi malo da prestaneš da pljuckaš sa "visine". To ti kažem zato što si ostao bez komentara na moju intuiciju pri analizi pesme, a tu konkrento mislim na ovu izjavu Milana Mladenovića koju sam našao u toku današnjeg dana, a koja ima direktnu vezu sa tim delom gde si ti naveo kako se ne prepuštam "intuiciji i doživljaju muzike". Konkretno mislim na ovu izjavu
Nije to asocijacija. Taj neko ko nas posmatra jeste zajednicko kosmicko bice svih ljudi na ovoj zemlji, koje ne dozvoljava da se do kraja unistimo. Bar se nadam da ce tako biti. Nije to niko ko nam preti, ne radi se o amerikancima, nemcima… Taj neko ko nas posmatra nema veze sa politikom, to je povezano sa filozofijom, duhovnoscu, ja ga osecam kao blagonaklonog. To je nesto cega smo svi mi deo, a na nas gleda kao svoju decu koja prave gluposti.
povezanu sa mojim izlaganjem na 29. strani.

Vidi ovako, moj doživljaj muzike je drugačiji od tvog, samo za razliku od tebe ja svoje doživljaje pesama (spoja teksta i muzike u slučaju EKV-a) umem da iskažem rečima očigledno bolje od tebe obzirom da ti nisi iskazao nikakav doživljaj. Pri tom ti ja ne osporavam pravo na sopstveni doživljaj kao i pravo da taj doživljaj ne iskazuješ rečima ako to ne želiš, ali ti konstatno podbadaš moju potrebu da ja svoj doživljaj iskazujem na način koji meni prija. Sad ćeš naravno kao odgovor na ovu moju tvrdnju ti da izneseš svoj stav, ali ga nećeš obrazložiti ili ćeš možda napraviti presedan i obrazložiti svoj stav. Takođe, ovde nisam došao da se prepirem ni sa tobom ni sa @Forma_Ideale (niti sa bilo kim drugim) ali osećam potrebu da kad neko ima primedbu na mene i prvi je priloži da mu ja dam odgovor.
Što se tiče pojma :mrgreen: :hahaha: "komplikator" :hahaha: :mrgreen: trebao si da kažeš "ti si veoma komplikovan" pošto je očigledno da si to mislio, a "komplikator" ti dođe kao naziv nekog programa ili virusa :D. To je tvoj biser, a ima ih još :whistling: . Zato, dečko, bolje rešavaj ti svoje probleme a ja ću svoje i još jednom i tebi i svima drugima ponavljam: nisam došao ovde da se raspravljam na ličnom nivou već sam došao da razgovaram o EKV-u (o njihovim pesmama (kao savršenom spoju ljudi, muzike i teksta), o njihovoj borbi za slobodu pojedinca, o njihovom saosećanju sa svakim čovekom).Takođe naglašavam da je ovo samo moj odgovor na napade koji su mi upućeni i koji su totalno bezvezni pošto vode obračun na ličnom nivou iako se lično ne poznajemo.
Još možeš da kažeš da ti "nije do rasprave (prepirke) sa mnom". E, pa dečko ja se ovde ne prepirem ni sa tobom ni sa @Forma_Ideale ali osećam sasvim prirodnu dužnost da stanem iza samog sebe pri hajci koja vodi skretanju sa teme EKV-a o kojoj neprestano govorim, izuzev kad odgovaram na ovakve napade. Tako da, dečko, ako tebi i bilo kome drugom "nije do rasprave (prepirke) sa mnom" onda je nemoj ni započinjati svojim keženjem i podsmehivanjem koje priču svodi na lični nivo.

Što se tiče moje "analize" (pročitati napomene 01. i 02. radi objašnjenja pojma "analiza") bilo kog teksta, opet to je moj doživljaj i baš me briga da li se ikom dopada ili ne tj. kome se dopadne super, kome se ne dopadne opet super, a moje je puno pravo da pišem - dopalo se to nekom ili ne.

P.S. Ovako izgleda tekst kada ga iščitam VIŠE puta :D.

Poslednja izmena:

Back