EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i ova bi savrseno izgledala, ali nazalost, nisam uspeo da nadjem vecu.
0134765165_m.jpg

Imam ja veću. Evo :arrow:

jtrqrc.jpg

A evo ako treba kvalitetnija verzija i ove slike :arrow:

2870r2p.jpg

Inače, već duuugo uopšte ne slušam EKV. Nemam potrebu. :neutral: Ne znam tačno koliko već, ali, evo, ne mogu da se setim kad sam ih pustila poslednji put...
Za analizom pesama na način koji se može pročitati na ovoj temi, nikad nisam imala potrebu, niti mi se taj način dopada. :neutral: Niti pronalazim svrhu u beskrajnom kotrljanju tipa može biti ovo, a može biti i ono, a opet i ovo, a nije isključeno ni ono... Čini mi se da je @haj_ho_lec_gou! spomenuo seciranje žaba. E, i meni jeste ravno tome. Tranžiranju. Mislim da muzici (svakoj) ipak treba pristupati drugačije, apstraktnije, a ne štopovanjem vremena da bi se utvrdilo u kojoj je minutaži ko šta rekao, šta se (jedva) čuje u pozadini koje pesme, kako je akcentovana koja reč, i sve to po hiljaditi put. :neutral: To naravno ne znači nemanje potrebe za razumevanjem, ali, aman. :roll:

Poslednja izmena:

jtrqrc.jpg

2870r2p.jpg

Inače, već duuugo uopšte ne slušam EKV. Nemam potrebu. :neutral: Ne znam tačno koliko već, ali, evo, ne mogu da se setim kad sam ih pustila poslednji put...
Za analizom pesama na način koji se može pročitati na ovoj temi, nikad nisam imala potrebu, niti mi se taj način dopada. :neutral: Niti pronalazim svrhu u beskrajnom kotrljanju tipa može biti ovo, a može biti i ono, a opet i ovo, a nije isključeno ni ono... Čini mi se da je @haj_ho_lec_gou! spomenuo seciranje žaba. E, i meni jeste ravno tome. Tranžiranju. Mislim da muzici (svakoj) ipak treba pristupati drugačije, apstraktnije, a ne štopovanjem vremena da bi se utvrdilo u kojoj je minutaži ko šta rekao, šta se (jedva) čuje u pozadini koje pesme, kako je akcentovana koja reč, i sve to po hiljaditi put. :neutral: To naravno ne znači nemanje potrebe za razumevanjem, ali, aman. :roll:

Kada slusam Ekv, zaista se ne trudim da seciram njihovu umetnost i da vrsim "uporedjivanja i slazem mozaik njihovih stihova", vec jednostavno slusam muziku. Njihove tekstove uvek sam shvatao na jedan isti nacin, moj, iskren i u potpunosti jasan nacin gde nema mesta za tumacenje.Uostalom muzika (ne govorim samo o muzici ekv-a) nije napravljena da bismo mi pokusavali da nadjemo odgovor na pitanja koja autori postavljaju, vec na svoja pitanja i da u njima pronadjemo neki skriveni delic sebe, jer ako u njima (stihovima) nema tog potrebnog delica, sami stihovi nam ne znace nista.
Hvala na slikama.

Хвала свима на сликама,јавићу како су испале!:D

Што се песама тиче,наравно да је немогуће открити и схватити шта је аутор хтео исказати одређеним речима,а и боље је тако,јер чим сазнамо оно што јесте,у нaма ишчезавају све наше претпоставке,и онда,барем ја,не могу то доживети на исти начин као пре,некад ме разочара када схватим колико сам била далеко од истине(не мислим сада само на Екатарину),а некад је та истина сама по себи разочаравајућа,једноставнa,другачија него што смо мислили или хтели да буде!
А када је Екатарина у питању,имам своје тумачење за сваку песму,и та тумачења се с годинама мењају,нека чак и након пар слушања,aли се никада нисам трудила да то буде нека "присиљена"анализа,него спонтано,понекад размишљам о тексту,а понекад само уживам...;)

Poslednja izmena:
prije par dana sviramo na motorijadi u Đakovu..i krecemo EKV-voda pjesma..

i od svih motorista koji su nabrijani na ovo pa na ono..dolazi bajker sa majcom EKV-a pred nas skida majcu i baca ju na pozornicu i vice za ovo ja zivim..meni samo sto oci nisu zasuzile:rumenko:

Pozdrav temi ..i takim fanovima!

jtrqrc.jpg

2870r2p.jpg

У реду је то.
Но, шта фали и разним "анализама", ако то неко жели, и има потребу у одређеном тренутку? :think:
У том и јесте ствар, каткад се доживљава овако, каткад онако, а каткад - никако, само музика и стихови, или, још простије - речи, па куд понесу, понесу.
Или, не понесу никуд, и то је опција.

Razmišljam nešto ako krenem opet od okruženja koje je tamno. To okruženje čine ljudi u svim sferama života. Ljudi su tamni i sumorni, a uz sve to još su žestoko izmanipulisani od strane medija i spremni su da idu da ubijaju i da pale sela. Medije kontroliše Zlo u ljudskom obilu, a to zlo ima svoje puno ime i prezime i zove se slobodan milošević (ograničio sam se samo na područje SRJ, a isti zaključak navodi i na franju tuđmana i aliju izedbegovića (zato i njihova imena pišem malim slovom). Stoga je taj ko nas posmatra ustvari slobodan milošević (kad kažem njegovo ime mislim i na čitav tim ljudi koji je bio ispod njega i koji mu je služio kao oruđe za ostvarivanje tih ciljeva). Tako da onda "Neko" više nije "Neko" već je "neko" odnsno onda je "neko" slobodan milošević.
Onda "neko" postaje tama jednako kao i okrženje (pod okruženjem smatram čitav niz stvari). To je onda kontradiktorno sa ostalim delom teksta gde se bez ikakvog problema može primetiti optimizam te je stoga "Neko" taj ko nam daje nadu i nikako ne može biti svetao. (opet navodim to je samo moj stavi i moj način da produbljujem i sagledavam stvari ("analiziram))

Onda ostaje da se ispita samo još jedna opcija, a to je da je "Neko" ustvari neki satelit ili neka svedska sila. To ću probati ovako. Iz Milanovih intervjua možemo videti da oni nije bio opsednut ksenofobiju, a sigurno nije bio ni pristalica "teorije zavere" koja je baš u tom tamnom okruženju bila propagirana (opet govorim o saznanju kroz intervjue i knjige o Milanu Mladenoviću koje sam uspeo da nabavim i na osnovu toga donosim zaključak). Tako da ne verujem da je pevao o Istočnim ili Zapadnim silama koje nas posmatraju i kontrolišu, a i opet se vraćam na deo da je "Neko" ustvari "Doboro", a ne "Neko", "Zlo" i za to je obrazloženje isto kao i ono prethodno. Zato ovaj snimak (
) je za mene namerno izvlačenje refrena iz konteksta cele pesme. Kažem za mene pošto možda neko drugi doživljava to drugačije što je njegovo puno pravo.

Poslednja izmena:
neko nas posmatra - Bog

bice bolje, nadajmo se.

eto, to je u sustini to. cemu vise sile, milosevic, tudjman i papazjanija??
Ne mora biti nužno Bog (to sam sve obrazložio u komentaru na 29. strani), a u svakom slučaju je Bolje Biće barem po meni, a ova papzijanija je kontrateza kao pokušaj dokaza teze sa 29. strane.
Kad je Dobro onda je Ono u svima nama ;) (tome se nadam).

Poslednja izmena:
a i opet se vraćam na deo da je "Neko" ustvari "Doboro", a ne "Neko", "Zlo" i za to je obrazloženje isto kao i ono prethodno.

E, ovo je greška usled brzine kucanja.

Onda ostaje da se ispita samo još jedna opcija, a to je da je "Neko" ustvari neki satelit ili neka svedska sila.

Ovo već nije, prikane. :lol:

(to sam sve obrazložio u komentaru na 29. strani) (...) a ova papzijanija je kontrateza kao pokušaj dokaza teze sa 29. strane.

Sad kad imamo sve materijalne dokaze, suđenje može da počne. :lol:
Gospode, kao da nam se javljaš uživo iz Iraka, a ne da pišeš o muzici.

Poslednja izmena:

Profesionalna deformacija, mene na FAXu ne uče gramatici, ali me uče da sve što tvrdim moram da dokažem, ali su me naučili i kako to da dokažem!!!!

Lektorka, hvala :lol:.
Hoćeš li ubuduće pre objaljivanja mog posta da ti pustim na pvt. pa da me izlektorišeše??? :lol:

Vidi šta sam upravo našao.

Nije to asocijacija. Taj neko ko nas posmatra jeste zajednicko kosmicko bice svih ljudi na ovoj zemlji, koje ne dozvoljava da se do kraja unistimo. Bar se nadam da ce tako biti. Nije to niko ko nam preti, ne radi se o amerikancima, nemcima… Taj neko ko nas posmatra nema veze sa politikom, to je povezano sa filozofijom, duhovnoscu, ja ga osecam kao blagonaklonog. To je nesto cega smo svi mi deo, a na nas gleda kao svoju decu koja prave gluposti.

Milanova izjava o naslovu zadnjeg albuma EKV

Izvor:
http://www.novine.ca/arhiva/2001/09_11_01/yu.html

Otišao sam da otvorim ovu sliku:
MLADENOVIC%20MILAN%20KATARINA%20-%201.JPG

,a našao ovo!! Eto kako Milan priča o svojoj muzici kao i o sintagmi i stihu "Neko nas posmatra".

Poslednja izmena:

Hvala! :)

Cini mi se da Milan nikad nije zvucao ostrije,otvorrenije i tako ogorceno:(

Slazem se. :( Bas se vidi koliko ga je pogadjalo (a kako i ne bi) sve sto se desavalo.

Inace, od intervjua EKVa koje sam procitala, nekako mi je najzanimljiviji jedan duuugacki sa "cutologom" Bojanom Pecarom. Covek je, u stvari, izuzetno elokventan. :)

Iz jedne grupe na FB...

oqekgp.jpg

2qsm3wh.jpg

34sm5y1.jpg

Bas mi se svidjaju slike. :heart: Nisam ih ranije videla. A na prvoj Magi neverovatno lici na moju tetku (iz mladjih dana, naravno :)).

Uzgred budi receno, kad sam pre nekog vremena na tetkino Sta radis? odgovorila sa Ma evo, slusam muziku. EKV., ona je pocela da mi prica o njihova dva koncerta na kojima je bila. Ne zna tacno gde su bili (negde u BG-u, u svakom slucaju), a kaze da je tada bubnjeve svirao Zika.

Ne bih da budem neprijatna (a i ti, koliko sam shvatila, studiras psihologiju pa verovatno znas vise o tome nego ja), ali da li ti je mozda na pamet pala disgrafija?

Poslednja izmena:
Hvala! :)

Slazem se. :( Bas se vidi koliko ga je pogadjalo (a kako i ne bi) sve sto se desavalo.

Inace, od intervjua EKVa koje sam procitala, nekako mi je najzanimljiviji jedan duuugacki sa "cutologom" Bojanom Pecarom. Covek je, u stvari, izuzetno elokventan. :)

Bas mi se svidjaju slike. :heart: Nisam ih ranije videla. A na ovoj prvoj Magi neverovatno lici na moju tetku (iz mladjih dana, naravno :)).

Uzgred budi receno, kad sam pre nekog vremena na tetkino Sta radis? odgovorila sa Ma evo, slusam muziku. EKV., ona je pocela da mi prica o njihova dva koncerta na kojima je bila. Ne zna tacno gde su bili (negde u BG-u, u svakom slucaju), a kaze da je tada bubnjeve svirao Zika.

Ne bih da budem neprijatna (a i ti, koliko sam shvatila, studiras psihologiju pa verovatno znas vise o tome nego ja), ali da li ti je mozda na pamet pala disgrafija?

A šta je to disgrafija?
Nikad čuo taj izraz.

Back