EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vau Firči je zaista pokazao kakva je prodana duša...
Al' o njemu ni ne želim da formiram mišljenje, sramota što je ikada bio član EKV-a.
Borili su se protiv kolotečine i materijalizma, a on sve radi suprotno.

Hoće da pokaže i dokaže Marini... :mrgreen:

E stvarno, retko šta me može iznenaditi, ali TO je jedna od takvih stvari...
Obično se ne bavim životima dragih mi muzičara, i briga me za sve što rade van muzike,
ali ovo me je dotaklo, itekako...
Na neki način atak na delo Ekatarine... :roll:

Kad biste članove nekadašnjeg EKV-a shvatali kao ljudska, a ne kao božanska/mitska bića, ništa vam ne bi bilo razočaravajuće i protivno njihovom delanju i stvaralaštvu. EKV nije bio sastav Bogova. Prilično mistifikujete stvari i zaodevate ih u neki "plašt"... apstrakcije i kulta. Pretpostavljate da, da su oni živi, zgrožavali bi se na ovo ili ono, i ne bi sebi dopuštali ovo ili ono. A zapravo - ne znate. I vrlo verovatno - grešite. :)

15153_101753419844750_100000302770651_45728_1929985_n.jpg

Ne, što se mene tiče, ne idealizujem ih uopšte...možda bi me i oni nekad nečim razočarali, ali eto nisu, a pošto nisu živi-neće ni moći... ne znam da li bi se on zgražavali, samo se, na osnovu njihovih ideala, svega što su činili...to zaključuje... ja mogu samo lično za sebe da kažem-da, razočarao me je, ali opet, niti ga mrzim, niti bilo šta posebno mogu da kažem, ako je tako rešio, nek mu je sa srećom... :)

Kad biste članove nekadašnjeg EKV-a shvatali kao ljudska, a ne kao božanska/mitska bića, ništa vam ne bi bilo razočaravajuće i protivno njihovom delanju i stvaralaštvu. EKV nije bio sastav Bogova. Prilično mistifikujete stvari i zaodevate ih u neki "plašt"... apstrakcije i kulta. Pretpostavljate da, da su oni živi, zgrožavali bi se na ovo ili ono, i ne bi sebi dopuštali ovo ili ono. A zapravo - ne znate. I vrlo verovatno - grešite. :)

Bravo! :)

a ako nije tajna da nam kazes koje ce se pesme naci na cd-u?:mrgreen:

Veoma rado, ali nemam Firčijevu dozvolu da dam naslove pesama EKV-a koje je stavio na CD. Čim mi dozvoli pišem naslove pesama koje je stavio na dupli CD.

U bas me briga ko ce da ide na farmu. I Bebi Dol je isla pa to nije promenilo nimalo moje misljenje o njoj
Takođe, pa i Marko Milivojević je svirao kod cece (namerno malim) na albumu (bilo je već o tome debate na temi samo se više ne sećam da li na staroj ili na ovoj) pa to nije razlog da ne odem da slušam "Krug" kad sviraju u Novom Sadu ili kad imam vremena da trknem i do Beograda kao što sam to i učinio prošle godine kad su svirali u SKC-u ili da odem na svirku Marchela gde takođe Marko svira bubnjeve. Pri tom naravno nit ću kupiti cecin album nit ću otići na njenu svirku ako tamo svira Marko ili ma ko drugi bio mi simpatičan ili ne.
Što se tiče Bebi Dol takođe njeno prisustvo na farmi nije promenilo moje mišljenje o njoj, a framu nisam gledao i pored njenog učešća na istoj.

Poslednja izmena:

Slažem se u potpunosti.

Ja jesam "zagrižen" kad je u pitanju EKV ali ih nikad nisam gledao kao Bogove već kao uzore u mnogim delima i pri tome stojim i sad i stojaću uvek.

Bebi Dol me je uzasno razocarala,i zao mi je sto preko takvih programa imam osecaj kao da sam te poznate licnosti privatno dobro upoznao sa svim svojim dobrim i losim osobinama.......

al' necu vise,da ne bi bilo off

volim EKV! :)

Ne radi se o tome, prvi sam uvijek bio kada je trebalo kritikovati božanski izgled Margite, nekima je ideal ljepote.
Ja ih posmatram kao muzičare samo, kao ljudi me ne zanimaju. Ali ako neko kvari već stvoreni rad, bogati se na slavi davno odlepršalih sa ove planete onda to zaista nije u redu. To nije bend EKV i nikada neće ni biti, može samo da bude skrnavljenje stvaralaštva grupe EKV.
To bi bilo kao da Šćepanović (koji je izdao knjigu sa Miljkovićem) piše nove pjesme, obrađuje stare i proglasi ih radom Šćepanovića i Miljkovića.

Drugari Tatatatirci-Z D R A V O!

Sasvm slucajno, kao sto to uvek biva, naleteh ja na jedan video draguljcic...

Nemam bas vremena da trazim temu o Sarlu... Pa, rekoh, da link postavim ovde...

@Alpha_Centauri, MNOGO FALA za film!!! :vatromet::hvala: Paaa... SJAJNO! Sta napisati vise?!

@slightsigh i @martina, :zag:

@jjjjjjjjjjjjjjjjjj, :hvala::pivce::zaljubljena: ... fotkice su super!

@Forma i @light_bly_sky, cestitke za DIPLOMU! :ok:

Ja nisam pristalica REALITY SHOW-a. Smatram da postoje brojne i opstem dobru posvecene teme, kao i brojni kreativni, pametni i dobri ljudi koji mogu da ispune televizijski program... Firchie je izgleda uzeo ucesce u tom show-u, ali to je njegova stvar i njegovo ljudsko pravo. On je isto tako bio u odredjenom periodu svog zivota i vremena EKV-a, deo EKV-price. EKV je postojao u jednom dobu i u muzickoj kulturi prostora bivse Jugoslavije je ostavio trag. Meni je stvaralastvo EKV jako vazno i drag je deo mog zivota.
@Limun je samo ostao dosledan svome misljenju kroz vreme. Ja o EKV Revisitedu ne mislim kao Limun. I odavno sam napisala sta mislim. Ali, preispitujem se s vremena na vreme. I misljenje se menja, raste, kvari, koriguje...

@Arzberg hej, hej :) hvala :zag:
kad smo vec kod Firchie-a, ja to gledam sa vedrije strane :P, bar cemo moci da vidimo i nesto mozda saznamo vise o njemu i EKVu, a sad zasto Farma???? to stvarno nemam pojma, a i ne tice me se, samo sto cu morati TiVo da ukljucujem za snimanje,... :hahaha: i da gledam :zcepanje::zcepanje:

Како смо већ одавно констатовали, најважнија је њихова уметност, и то ће остати трајно.

И, то може бити предмет интересовања, и уживања у уметности, без икаквог знања о уметнику.

Али, сасвим је нормално и природно интересовати се и за вануметнички део живота уметника.

И за као сам по себи, али и зато што и тај живот није вештачки одвојен од уметничко-стваралачког процеса, те у неким нивоима утиче и на уметност.

Drugari Tatatatirci-Z D R A V O!

Sasvm slucajno, kao sto to uvek biva, naleteh ja na jedan video draguljcic...

Nemam bas vremena da trazim temu o Sarlu... Pa, rekoh, da link postavim ovde...

@Alpha_Centauri, MNOGO FALA za film!!! :vatromet::hvala: Paaa... SJAJNO! Sta napisati vise?!

@slightsigh i @martina, :zag:

@jjjjjjjjjjjjjjjjjj, :hvala::pivce::zaljubljena: ... fotkice su super!

@Forma i @light_bly_sky, cestitke za DIPLOMU! :ok:

Ja nisam pristalica REALITY SHOW-a. Smatram da postoje brojne i opstem dobru posvecene teme, kao i brojni kreativni, pametni i dobri ljudi koji mogu da ispune televizijski program... Firchie je izgleda uzeo ucesce u tom show-u, ali to je njegova stvar i njegovo ljudsko pravo. On je isto tako bio u odredjenom periodu svog zivota i vremena EKV-a, deo EKV-price. EKV je postojao u jednom dobu i u muzickoj kulturi prostora bivse Jugoslavije je ostavio trag. Meni je stvaralastvo EKV jako vazno i drag je deo mog zivota.
@Limun je samo ostao dosledan svome misljenju kroz vreme. Ja o EKV Revisitedu ne mislim kao Limun. I odavno sam napisala sta mislim. Ali, preispitujem se s vremena na vreme. I misljenje se menja, raste, kvari, koriguje...

Long time no see! :)))

Back