EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja imam, ali, više iz kolekcionarskih pobuda,

Ja neke imam neke nemam. Opet, više iz kolekcionarskih razloga.

(Opet, znači, zapravo, kolekcionarski :))

Ali opet kažem, kod mene konkretno je to, eto, i malo specifično, pošto baš - skupljam sistematski. :)

Potrebu za kolekcionarenjem apsolutno razumem, imam je i sama. Ne samo kada je muzika u pitanju, već i neke druge stvari. Jedino što ne skupljam sistematski, već ono što mi se izuzetno dopada i interesuje me. Ono što znam da ću "konzumirati".

Potrebu za kolekcionarenjem apsolutno razumem, imam je i sama. Ne samo kada je muzika u pitanju, već i neke druge stvari. Jedino što ne skupljam sistematski, već ono što mi se izuzetno dopada i interesuje me. Ono što znam da ću "konzumirati".

I ja sam pomalo kolekcionar, ali vise kada su knjige u pitanju. Volim da imam sve od jednog autora iako je gotovo nemoguce da mi se bas svako njegovo delo dopadne.

Prosli smo prve dane cudjenja prosli smo prve dane gledanja ja nisam tu ja nisam tamo ni tu________________Dok pijem sok iz tvojih ociju dok lizem so sa tvojih prstiju_______ja nisam tu ja nisam tamo ni tu_______TONEMO_______TONEMO TONEMO________TONEMO_______________Prosli smo prve dane laganja prosli smo prve dane kajanja ja nisam tu ja nisam tamo ni tu__________Ne dani nisu dugo cekali dani su bezali i puzali i lebdeli ja nisam tu ja nisam tamo ni tu__________ja nisam tu ja nisam tamo ni tu

Poslednja izmena:
Uh, toliko zanimljivih postova, zao mi je sto nisam pratila pa da se ukljucim u razgovor... No, ni sad nije kasno da se nadovezem...

Prvo, da ste samo mogli da mi vidite osmeh kada sam ugledala sliku sa onog mog InRumemoriama, to vece verovatno nikad necu zaboraviti, izvuci cu jos koju zanimljivu fotku koja bi vas mogla zanimati, ako zelite... Ako ne podelim sa vama te emocije koje jos uvek ne blede, ne znam s kim cu... :)

Inace, danas s razlogom otvorih ove stranice, jer sinoc je bio jos jedan tribute u Rumi, momci koji inace sviraju, IQV,pa su me opet vratili u pricu iz koje pokusavam ponekad da pobegnem da ne zavrsim na psihijatriji, naravno prici o Ekatarini.. :) I vidim da je ovde neko upravo tu temu i potegao.. Slozicu se da je original ipak nesto posebno, ali meni su te svirke veceri kada zaista uzivam u muzici koju slusam, jer danas cete retko izaci negde i cuti playlistu sa svog Winampa :) , a kada neko 3 sata svira upravo to sto zelim da cujem, kada mogu potpuno da se prepustim zvuku i da uzivam, ne ni zbog toga sto sam popila nekoliko pica, niti zato sto je tu celo drustvo, pa se trudim zbog njih da doprinesem atmosferi, vec zato sto ja osecam da je to - to, da je to ono sto mi u tom trenutku prija, da je to zvuk koji tako silno zelim... Nisu uvek te svirke sjajne, niti uvek isto reagujem na njih, ali zasigurno mi uvek prija da kroz neciju svirku podelim to nesto nedokucivo sto osecam za Ekatarinu i njihovu muziku...
To je moj neki dozivljaj i shvatanje tribute svirki, podela one zajednicke ideje za koju smo se svi zakacili i oko koje smo se okupili...
Svasta sam jos nesto htela da kazem, ali dok se setim i sredim misli, uzivajte u nastavku diskusije... :)

Evo još jednog mog pokušaja pesme o EKV:

Ponekad ih vidim
lete iznad grada,
grad se smeje,
gleda na njih.
I bacaju kao
aeroplan plakate
na nas i na mene
ovaj novi stih.

I trčimo opet
ko u one dane
kad smo kao deca
trkali se ko će pre
dohvatiti plakat,
sanjom tkani.
Rimovani:
Al su sanje
najčvršće tkanje,
nikad ne gube dah
- mala deca ne znaju za strah!

(Uf, malo je bez veze, zar ne? :zstidljivko: )

Iznenada, pre par minuta, dobih inspiraciju, te napisah ovo...

Margiti
Okom od meda,
kosom od satena,
nestvarnim telom,
dubokim pogledom,
pratila je svojih prstiju ples.

Tragala za skladom,
savršenstvom zvuka i slike,
koji kao da su bili nekad.

Osmehivala se zamišljeno,
osluškivala pomno,
plesala čarobno.
Kao da je bila nekad.
Kao da je bila tu.

Kako vam se čini? :)

aj ono kao...
bez uvrede, al trudite se da ne ubacujete pomalo izmenjene njihove stihove u pesmu o njima... kontam da ce stoput biti bolje ako je skroz vashe autorski
Bez uvrede, z:) , ali, kao prvo, ja sam ovde ranije već postovala i svoje, hajde da ih nazovem, "potpuno originalne" pesme inspirisane EKV-om, (ako ti nije teško, možeš preći nekoliko stranica unazad), a kao drugo, premda to može biti predmet književno-teorijske rasprave, ja mislim da je sasvim legitimno koristiti se i tuđim stihovima, bitno je i na koji način se to čini. z:)

Iznenada, pre par minuta, dobih inspiraciju, te napisah ovo...

Margiti
Okom od meda,
kosom od satena,
nestvarnim telom,
dubokim pogledom,
pratila je svojih prstiju ples.

Tragala za skladom,
savršenstvom zvuka i slike,
koji kao da su bili nekad.

Osmehivala se zamišljeno,
osluškivala pomno,
plesala čarobno.
Kao da je bila nekad.
Kao da je bila tu.

Kako vam se čini? :)
Meni se veoma sviđa. z:) Citati su ovde dobro uklopljeni :ok:

aj ono kao...
bez uvrede, al trudite se da ne ubacujete pomalo izmenjene njihove stihove u pesmu o njima... kontam da ce stoput biti bolje ako je skroz vashe autorski

Meni se to recimo baš dopada. Parafraza nekog njihovog stiha, ili umetnut njihov stih u "originalu". Nisam se posebno trudila da to ubacim, jer, kažem, pesma je doslovno nastala za par minuta pre nego sam je postavila... Ali, meni, ovakva kakvom sam je napisala, se dopada. Stvar ukusa, naravno. Mada, ne pišem pesme inspirisane EKV-om, ili posvećene njima. Ovo je jedina. Svoje autorske pesme i prozu, još uvek ne eksponiram na forumu. I ne znam da li ću. ;)

Bez uvrede, z:) , ali, kao prvo, ja sam ovde ranije već postovala i svoje, hajde da ih nazovem, "potpuno originalne" pesme inspirisane EKV-om, (ako ti nije teško, možeš preći nekoliko stranica unazad), a kao drugo, premda to može biti predmet književno-teorijske rasprave, ja mislim da je sasvim legitimno koristiti se i tuđim stihovima, bitno je i na koji način se to čini. z:)

Sve stoji. :) Uzgred, jako mi se dopala ona tvoja pesma, koja je sva od kombinacije njihovih stihova... ne mogu da se setim na kojoj je strani.

Meni se veoma sviđa. z:) Citati su ovde dobro uklopljeni :ok:

Hvala! :D

Inače, diskusija koju smu započeli o tome, ko šta ima od izdanja van EKV-a, a na kojima su učestvovali članovi EKV-a, me podstakla da juče skinem i preslušam Rex Ilusivi - Disillusioned. Hm, muzički, jako interesantan album, mada pomalo morbidan. Pretenciozan. I nazivima pesama (pogotovu Thanks Mr Rorschach), i muzički. Više bi mi se dopadalo da Nabor na postelji i Courage ne dele tekst.
Thans Mr Rorschach mi je nekako prototip pesme koja bi mogla otvoriti neki horor film. Startna scena: devojčica sa plišanim medom, neke duge stepenice i dečje traume. :neutral: Tako nekako...
Uopšte, ceo album mi zvuči tako, kao da su ga pravili prilično "sebično", prevashodno za sebe, pa onda za druge, ako me razumete...
I, ovo je jedan od onih albuma, koji me podstaknu na pitanje, u kojim stanjima duha i raspoloženjima ovo treba slušati? Pre svega pesmu Thanks Mr Rorschach.

Poslednja izmena:
Ponekad ih vidim
lete iznad grada,
grad se smeje,
gleda na njih.
I bacaju kao
aeroplan plakate
na nas i na mene
ovaj novi stih.

I trčimo opet
ko u one dane
kad smo kao deca
trkali se ko će pre
dohvatiti plakat,
sanjom tkani.
Rimovani:
Al su sanje
najčvršće tkanje,
nikad ne gube dah

(Uf, malo je bez veze, zar ne? :zstidljivko: )

Nije bezveze.Voleti nije bezveze.Inspiracija ne može da bude bezveze.;)

Divno je.:heart:

Ponekad ih vidim
lete iznad grada,
grad se smeje,
gleda na njih.
I bacaju kao
aeroplan plakate
na nas i na mene
ovaj novi stih.

I trčimo opet
ko u one dane
kad smo kao deca
trkali se ko će pre
dohvatiti plakat,
sanjom tkani.
Rimovani:
Al su sanje
najčvršće tkanje,
nikad ne gube dah

Milunka, verujem da ti to mozes bolje. Bez uvrede.

Milunka, verujem da ti to mozes bolje. Bez uvrede.
Naravno, bez uvrede z:). Ma, ja znam da mogu bolje. z;) Pa, ja sam i rekla, "pokušaj" pesme, zato što se ni meni ne čini da ovo nešto posebno valja. Mislim da nije na nivou onih nekih drugih mojih pesama inspirisanih EKV-om, kao ni na nivou mojih pesama uopšte. U stvari, ovo je više kao neka igra, "zezalica", ali koja ipak sasvim lepo pristaje našoj temi, zar ne. z;) :sanke:

Pa, ja sam i rekla, "pokušaj" pesme, zato što se ni meni ne čini da ovo nešto posebno valja.

Jedino što meni, da kažem, "kvari" utisak, je "trodelnost" pesme. Prva strofa mi je celina za sebe, a u drugoj, deo do "Rimovani" mi je druga celina, i od "Rimovani" do kraja - treća. Inače, ideja, tema, zamisao, kako god - mi se dopada. ;)

Mislim da nije na nivou onih nekih drugih mojih pesama inspirisanih EKV-om, kao ni na nivou mojih pesama uopšte.

Tvoje pesme ovom prilikom javno preporučujem. Fantastične su. :D

Evo i ova sličica...
10i8ojk.jpg

Poslednja izmena:
Sve stoji. :) Uzgred, jako mi se dopala ona tvoja pesma, koja je sva od kombinacije njihovih stihova... ne mogu da se setim na kojoj je strani.
Hvala i tebi. z:)
Inače, diskusija koju smu započeli o tome, ko šta ima od izdanja van EKV-a, a na kojima su učestvovali članovi EKV-a, me podstakla da juče skinem i preslušam Rex Ilusivi - Disillusioned. Hm, muzički, jako interesantan album, mada pomalo morbidan. Pretenciozan. I nazivima pesama (pogotovu Thanks Mr Rorschach), i muzički. Više bi mi se dopadalo da Nabor na postelji i Courage ne dele tekst.
Thans Mr Rorschach mi je nekako prototip pesme koja bi mogla otvoriti neki horor film. Startna scena: devojčica sa plišanim medom, neke duge stepenice i dečje traume. :neutral: Tako nekako...
Uopšte, ceo album mi zvuči tako, kao da su ga pravili prilično "sebično", prevashodno za sebe, pa onda za druge, ako me razumete...
I, ovo je jedan od onih albuma, koji me podstaknu na pitanje, u kojim stanjima duha i raspoloženjima ovo treba slušati? Pre svega pesmu Thanks Mr Rorschach
1.Nabor na postelji - Odlično uklopljen tekst i muzika. Zanimljivo, duboko, a nije dosadno.
Surovo, otvoreno, nemilosrdno, a opet, ostavlja konačni optimističan utisak.

2.Courage!
S uskličnikom.
Znači – hrabrenje?

Inače, meni se sviđa da poredim interpretacije Milanove u jednoj i drugoj
kao „varijacije na temu“ baš mi se dopada njegov glas ovde.

3. Facedance
I ovde mi se dopada taj repetitivni fazon, opet malo kao za uvođenje u trans, hipnotićki, kao kod nekih stvari s AB.

4
Thanx…
To je zapravo već čista klasika, moderna klasična muzika, varijacije na temu.
Ili, možda uz to, ovo što sam davno našla na nekom forumu:

"u rumunskoj narodnoj umetnosti postoji oblik po imenu "dojna". radi se o muzici uz koju se pricaju odredjene price. svaka prica ima svoju muziku. jedna od najpoznatijih je ona koju je eric satie koristio kao varijacije za svoje gnossiennes ... prica koja ide uz ovu muziku, grubo prepricana, bi glasila ...
...Bila trojica cobana i ziveli su negde u brdima. Jedan od njih je znao da prica sa zivotinjama, mnogo je ih je voleo i njegove ovce su bile najlepse, debele sa divnom vunom, psi poslusni i pametni.... Druga dvojica, cije su ovce bile mrshave i shugave a psi neposlusni su mu uzasno zavideli i jednoga dana su odlucili da ga ubiju. Njihov razgovor je cuo jedan od pasa koji su pripadali ovom trecem i brzo je dosao da ga obavesti sta mu se sprema. Ovaj ga je saslusao a kada ga je pas pitao sta misli da uradi, rekao je.. nista.. od svoje sudbine jos niko nije pobegao.. samo.. bilo bi mu zao da mu majka bude tuzna ako sazna da su ga ubili, pa ga moli da ide u selo ako se to dogodi i da joj kaze da ga vise nece videti zato sto je dosla jedna prelepa princeza iz neke daleke zemlje i odvela ga sa sobom....
...e sada ... u Thanx Mr. Rorschach, na nekoliko mesta u kompoziciji javlja se glas koji prica ... slicnost ? slucajnost ? svesna namera ? vizija "

Za horor film, meni na to više liči „Alisa“.

Inače, ja i Subine imam sve albume i snimke do kojih se moglo doći, ne samo iz onog famoznog kolekcionarstva, nego jer mi se većina stvarno sviđa.

Treba poslušati i njegov "Whole Story" i tu je, na portugalskom pevaju, razni, ali oseća se „pravi Suba“. A i tu pevačicu Bebel Gilberto treba čuti.

Arabia se može skinuti sa:

http://www.modli.co.yu/music/Rex%20Ilusivii%20-%20Arabia%20(85).mp3

Tu učestvuju inače i:

igor popović [jakarta] - vokal
tomo in der muhlen [karlowy vary] - gitara
firchie - marimba
deze molnar - sax

lete iznad grada,
grad se smeje,

nikad ne gube dah

plagijat

Iskasapljena predivna pesma - Iznad grada

Mnogo slusas EKV, bez uvrede

Poslednja izmena:
Za horor film, meni na to više liči „Alisa“.

A i tu pevačicu Bebel Gilberto treba čuti.

Arabia se može skinuti sa:

http://www.modli.co.yu/music/Rex%20Ilusivii%20-%20Arabia%20(85).mp3

Tu učestvuju inače i:

igor popović [jakarta] - vokal
tomo in der muhlen [karlowy vary] - gitara
firchie - marimba
deze molnar - sax

Od Bebel Gilberto imam album Momento, dobila sam ga prošle godine. Jako mi se dopada, nabavljaću još toga njenog sigurno... ne postizavam. :D

Meni je Thanks Mr Rorschach za horor zbog onih nekih "poluglasova" koji se čuju u pesmi... I zbog onih "bolesnih" klavirskih delova. Ali, može i Alisa. :)

lete iznad grada,
grad se smeje,

nikad ne gube dah

plagijat

Iskasapljena predivna pesma - Iznad grada

Mnogo slusas EKV, bez uvrede

Nije meni upućeno, ali svejedno :arrow: :eek:

Jel moze neko da okaci link za ovo - Rex Ilusivi - Disillusioned? Nikad nisam cuo.

Eto ga na 345-oj stranici.

Poslednja izmena:

Back