EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam bila danas na groblju, i srela sam milanovu mamu ,popricale smo o njemu, rekla sam joj za ovu inicijativu, a ona kaze da je protiv te peticije..djule ju je kontaktirao kad je bila desetogodisnjica i da se ni tada nije slagala sa tim...tuzno joj je kad gleda kako se danas menjaju imena ulica, ne zeli da se ime njenog sina za nekoliko godina opanjkava i menja..da je dosta mladica koji su izginuli u ratovima za nasu zemlju a sada, posto ih se niko ne seca, preko njih se prelazi, kao da nisu ni bili...sva njena prica me je bas ganula, ona onako slaba, tuzna gospodja..zahvalila mi se sto sam dolsa, rece da je bila jedna cura iz SD vec,,onda je dosao menadzer ekv, i jos jedan njihov prijatelj, pa smo gledali onaj snimak sa ispracaja....on kaze da mu je tesko sto sada o njima i o tim vremenima pricaju ljudi koji im nisu bili bliski i koji ih nisu poznavali dovoljno, koji su bili samo prolazni...zakljucila sam da nemaju dobro misljenje o dokumentarcu sa rts-a..kazu da neki ljudi hoce slavu kroz pljuvanje i iznosenje nekih netacnih stvari...to je mnogo pogodilo milanovu mamu..rekli su da ne mogu da smisle coveka koji je napisao doticnu knjigu..ne znam na koga su mislili..i da je to jedno djubre..meni je stvarno bilo glupo da pitam...
pitali su me odakle sam i da su prolazili pored mog grada =)
ona ga je svo vreme zvala sa - misho..i kad je prisla spomeniku, pomilovala i poljubila...srce je htelo da mi iskoci iz grudi...
e, ne mogu vise da kucam
samo se sad ozbiljno razmisljam da li da potpise peticiju

:sad2::sad2:

Ti odes drugi put,i vidis je,ja odem 202. i opet nista...:eek::( Kad si bila...?:(

ja se sad vratih kuci...kad sam dolazila,bilo je kod groba par ljudi,ali nisam zelela da pridjem:neutral: ne znam sto...

..pa sam malo prosetala,i vratila se...sedela kratko..Jako je tuzno bilo,nekako sumorno...dosta cveca,i jos onaj sumrak ,i jesen...:sad2:

prosle godine je 5.bilo takvo neko vece na akdemiji,ali nisam bila...

ja sam bila danas na groblju, i srela sam milanovu mamu ,popricale smo o njemu, rekla sam joj za ovu inicijativu, a ona kaze da je protiv te peticije..djule ju je kontaktirao kad je bila desetogodisnjica i da se ni tada nije slagala sa tim...tuzno joj je kad gleda kako se danas menjaju imena ulica, ne zeli da se ime njenog sina za nekoliko godina opanjkava i menja..da je dosta mladica koji su izginuli u ratovima za nasu zemlju a sada, posto ih se niko ne seca, preko njih se prelazi, kao da nisu ni bili...sva njena prica me je bas ganula, ona onako slaba, tuzna gospodja..zahvalila mi se sto sam dolsa, rece da je bila jedna cura iz SD vec,,onda je dosao menadzer ekv, i jos jedan njihov prijatelj, pa smo gledali onaj snimak sa ispracaja....on kaze da mu je tesko sto sada o njima i o tim vremenima pricaju ljudi koji im nisu bili bliski i koji ih nisu poznavali dovoljno, koji su bili samo prolazni...zakljucila sam da nemaju dobro misljenje o dokumentarcu sa rts-a..kazu da neki ljudi hoce slavu kroz pljuvanje i iznosenje nekih netacnih stvari...to je mnogo pogodilo milanovu mamu..rekli su da ne mogu da smisle coveka koji je napisao doticnu knjigu..ne znam na koga su mislili..i da je to jedno djubre..meni je stvarno bilo glupo da pitam...
pitali su me odakle sam i da su prolazili pored mog grada =)
ona ga je svo vreme zvala sa - misho..i kad je prisla spomeniku, pomilovala i poljubila...srce je htelo da mi iskoci iz grudi...
e, ne mogu vise da kucam
samo se sad ozbiljno razmisljam da li da potpise peticiju

Koju knjigu? Verovatno Vrati unatrag.

@Sibil i @Andjo izvinite stvarno nisam mogla da dodjem iz zdravstvenih razloga. Necu moci ni sutra u skc ali cu doci u petak verovatno odmah u 19. Milane, "nisu dovoljne reci" zato ti nista necu reci. Ti najbolje znas istinu i ko sta misli o tebi. Pocivaj u miru

Moj "dragi" profesor je danas pa.... skoro napljuvao EKV... Mislim nije ga ono bas napljuvao,ali je rekao da je to bend koji mi (ljudi u mom odeljenju) slusamo zato sto nam je nametnut isperd nosa i da ima bendova koji su mnogo mnogo bolji od njih i da je EKV nerazumljiv a i da Milan strahovito falshira i jos dosta dosta toga.... Prsla sam... :(

Ne znam sta da kazem-budalastina cista!

Ja sam prozborila sa Danicom, Njegovom kevom, videla jos par rodjaka, rekla bih da mu je jedna od (jedva- fizicki) prisutnih, bila njegova baka po kevi..ne znam neka mnogo stara bakica. Svaka cast!

Jedna od bajki Katarine II

Milan
gitara, vokal
1958, devica

Tolstoj, "Tri isposnika"
Neću da pričam ništa svoje, pogotovo ne iz detinjstva. Pričaću jednu Tolstojevu pripovetku koju sam imao još u školskoj čitanci i koja bi mogla da posluži kao vrlo iskonska i iskrena krilatica života. Ona se zove "Tri isposnika", ali nije religiozna.

Ruski vladika je krenuo iznajmljenim brodom zajedno sa nekoliko prijatelja na hadžiluk u Jerusalim. Vladiki je bilo dosadno na brodu i vreme je uglavnom provodio pričajući sa starcima koji su krenuli da posete Hristov grob. U razgovoru sa njima i sa kapetanom toga broda je saznao da se u blizini puta kojim se kreću nalazi jedno ostvo na kome žive tri isposnika, tri starca koji su posvetili ceo svoj život tome da žive čisto i umereno. Kapetan broda nije hteo ni da čuje da skrene sa puta nekoliko milja, ali mu je vladika platio i oni su uskoro na horizontu ugledali tanku liniju. To je bilo ostrvo. Kada su se približili ostrvu, ugledali su tri prilike, jednu visoku, dve manje. Kada su se još približili, raspoznali su tri seda starca, čije su se duge brade lelujale na vetru. Bili su bez odeće. Vladika i pratnja su sišli u čamac i iskrcali se na ostrvo. Starci su ih dočekali oduševljeno. Pipali su im odeću, gledali, pričali nepovezano jer godinama nisu videli ljudska bića. Vladika je iz razgovora sa njima doznao da su tu već 40 godina i da služe bogu... Kada je hteo zajedno sa njima da obavi molitvu, utvrdio je da oni ne znaju ni jedne jedine reči iz Svetog Pisma. Zatim je počeo da ih uči i to je trajalo čitav dan. Posle svega toga, starci su na jedvite jade naučili molitvu, vladika ih je blagoslovio i ostavio im Sveto Pismo, iako nisu znali ni da čitaju ni da pišu, i vratio se čamcem na brod. Već je pala noć i po mirnom moru brod je klizio kao po ulju. Presli su već nekoliko kilometara i polako gubili ostrvo iz vida kada je posada primetila da se iz pravca ostrva prema brodu kreću tri tačke, koje su postajale sve veće i veće. Posle nekog vremena, videli su starce kako idu prema brodu, jedva dodirujući stopalima povrsinu vode. Brod se zaustavio i starci su prišli na nekoliko metara brodu, vičući na sav glas i pružajući Sveto Pismo vladici. Govorili su da su zaboravili molitvu, a vladika je pao na kolena pred njima govoreći da oni ništa od njega ne mogu da nauče i da im ne treba Sveto Pismo, jer su oni sveti ljudi.

Ja sam se malopre vratila sa groba....bas mi je bilo lose kad sam ugledala spomenik i onoliko cveca....
Srela sam jednu zenu,koja je poznavala Magi....bas smo se fino ispricali....
Onda sam tamo sedela jedno pola sata,i samo gledala u neku ogrlicu koja je zakacena na spomeniku....bas tuzno :(

Bila sam na grobu...Blo mi je mnogo tesko da mislim o danasnjem danu.I kad me je gospodin koji prodaje svece onako drago pogledao i rekao-u redu je,nek bude na moj racun-...Ali mi je isto bilo drago jer je toliko lljudi dolazilo,jer sad sigurno znam da nije zaboravljen,ima puno ljudi koji ga se secaju...Nisam nikog upoznala,isreno,niko nije bio u raspolozenju za to.

A za tribute je dosta karata prodato,moja je broj 360!

bila sam od 12 do 13h
ne znam na koju su mislili, jer nisam citala vrati unatrag..
mnogo mi je tesko jos, ne mogu da se sastavim ceo dan

Cudno je da te nisam videla...Ja sam dosla oko 15 do 1...Mozda sam dosla bas tokom tvog odlaska...

Jao kad vas tako slusam (citam) opet mi krenu suze...ja sam preplakala citav dan, sto zbog tuznog trena koji nosi, sto zbog toga sto nisam bila danas tamo, a celim bicem sam to zelela, sto zbog nerazumevanja na koje sam naisla...Kakav tuzan dan u svakom pogledu...Vise nikome nista ne pokusavam da objasnim, samo kazem da me boli glava i dalje niko nista ne pita... :(
Sto se tice one knjige, sigurno je "Vrati unatrag"...ja ne znam kako taj covek moze uopste mirno da spava, uzasavam se pri samoj pomisli na knjigu i doticnog gospodina koji je pisao...
Za kraj bih rekla samo...
"Peti dan smo sedeli i cekali i plakali i sedeli i cekali i plakali..." :(

Sto se rasipate,pa bice bas lepo i veselo(:
I ja sam sad da ne kazem u kakvom raspolozenju,ali stvarno cekam Tribute sutra...Kako je divno kad oko sebe imas tolio ljubitelja EKV-a...

pa njemu je mama '33 godiste...
bas su pricali da cane jos nije dosao....iako su pricali pre neki dan o tome...mada, tek je bilo 13h
iskreno se nadam da je bio

onda joj je to kuma(danicina kuma) ili nesto slicno, znam da mi je pomenula.Sa njima se nisam ljubila, malo sam se povukla kad su naisli-neki fazon nelagode i zelje da ne forsiram stvari koje smatram da nisu za forsiranje.

Back