EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izdavačka kuća L.O.M kod mene...

Uskoro idem na sajam knjiga, mislim da ću pronaći tamo knjigu :)

edit
nisam ja džaba pro gugler :mrgreen:
209.jpg

ilustrovano, brosiran povez, 158 strana, 23cm, latinica
izdanje: L.O.M., 2004.
ISBN: 8683499537

Idem i ja!
I ja sam na sajmu knjigu prosle godine nasla!
:D

@Alpha_Centauri, DAKLEM... HVALA ONOLIKO! Ja htedoh da izadjem na temu da ti se zahvalim sto si rekao da ces postaviti link ovih dana... Kad ono... TI VEC POSTAVIO LINK! E, pa, svaka ti cast i na zdravlje ti bilo!:pivce:

Hvala puno! Masem repom k'o kuce - od srece!:super::klap::hvala:

Ne moras bre da se zahvaljujes uopste, a kamoli toliko...;) Drago mi je sto mases repom k'o kuce...:) Uploadovacu i ostale delove kad budu bili. Izvini samo zbog loseg kvaliteta, morao sam u FLV da konvertujem, naveo sam razlog...

Havla za upload.

U toku dana konačno ću postaviti na youtube jedan kraći intervju sa Milanom Mladenovicem. On govori o tome kako je nastala ploča DUM DUM ,i zbog čega se tako zove. Takođe govori i o značenju pesme Krug.
To je moj odgovor na Ilićevo i onako upitno tumačenje peasama EKV.

P.S. njega su za sve spremali osim za mene (asocijacija -film "Balkanski Špijun")

a da pogledala sam dokumentarac. očekivala sam ipak nešto drugačije, od priče o heroinu.

opet ja ne bih bila ja ako ne bih imala neku zamerku i ispravku.

Nemačka reč "Weltschmerz" se piše sastavljeno a ne u dve reči kako je napisano u filmu. Možda za većinu nebitno, za mene je zastrašujuce pošto se taj termin uči još na časovima srpskog jezika i književnosti u srednjoj, ako ne i u osnovnoj školi. Moram priznati da sam ja jedina bila u odeljenju koja je znala šta to znači, naravno zahvaljujuci mojoj ljubavi prema stvaralaštvu EKV. Očigledno da autoru nije baš sasvim poznat termin Weltschmerz - ili sa nemackog prevedeno svetski bol ili sveopšti bol. Imam utisak da mu je lepo i interesantno zvučalo pa je odlučio da to stavi.Ne volim to vađenje iz konteksta, a uvek je tako kada govore o EKV. Barem je Sonja objasnila delimično.

Drugo zasmetalo mi je što je Margitin nadimak izgovoren kao Megi, sa "e". Čega se Margita užasavala. Imala sam negde snimljen intervju gde joj se je voditeljka obraćala sa Megi, a Magi je stalno ispravljala: "Magi, Magi", podižući istovremeno prst, kao jasan znak protesta.
Smatram da je posle svega zaslužila da ,kada govore o njoj, barem pravilno izgovore njeno ime ili nadimak.

Poslednja izmena:
evo prvog dela Milanove kratke priče. intervju je po svemu sudeći snimljen 1992. godine, ali je, ne znam iz kog razloga, emitovan tek nakon što je Milan umro.

Eto,makar znamo da su žurke '81 u bg-u bile preplavljene heroinom:)
a verovatno je i bilo tako....

Sto se te nemacke reci tice,ja sam tek pre par godina naucio sta znaci i to zahvaljujuci udzbeniku iz harmonske analize...

@irenas
Uopste ne mislim da je to izvadjeno iz konteksta,mislim da je ta rec bas kljucna za tumacenje njihovog odnosa prema svetu i zivotu....osim sto nisu dali direktan prevod,ali je Sonja na lep nacin to protumacila:)

meni se generalno svideo taj prvi deo....

Poslednja izmena:
naravno, i tako bi se moglo protumaciti. svakako da ce emisija u svima nama izazvati razlicite reakcije, i dobro je da je tako.

ipak mozda sam ja licno posle 14 godina ocekivala nesto vise od onoga sto vec znam. ni u kom slucaju ne bih htela da kazem da sam zahvalna sto se je neko konacno setio da uopste napravi emisiju o njima. to im je ova zemlja odavno duzna.

naravno, i tako bi se moglo protumaciti. svakako da ce emisija u svima nama izazvati razlicite reakcije, i dobro je da je tako.

ipak mozda sam ja licno posle 14 godina ocekivala nesto vise od onoga sto vec znam. ni u kom slucaju ne bih htela da kazem da sam zahvalna sto se je neko konacno setio da uopste napravi emisiju o njima. to im je ova zemlja odavno duzna.

To si u pravu:)

@irenas, HVALA za ovaj kratki intervju! Sjajno!:worth::heart::zaljubljena:

Inace... Takav dokumentarac o njima je zakasnio... Iznenadjena sam da je do otelotvorenja istog uopste i doslo... Ipak sam mnogo srecna sto sam ga, opet zahvaljujuci @Alpha_Centauri , odgledala i sto cu, nadam se, otpratiti i sacuvati sve preostale delove ove dokumentarne emisije.

A na danasnji dan se navrsava sesnaest godina od smrti Ivice Vdovica - Vda...

2cyitch.jpg

zpmcj.jpg

oa92qh.jpg

2q20qx5.jpg

2dipwnl.jpg

Ove fotografije su sa izlozbe Goranke Matic koja je bila u ,,Magacinu'' decembra prosle godine. Izlozba je bila nastavak programa ,,Poslednja pobuna - trideset godina panka i njuvejva u Beogradu'' zapocetog u maju prosle godine , tribinama u Domu Omladine...

Poslednja izmena:
http://www.popboks.com/ritam/ritambrowser.html ... E, ovde pogledajte u seriji 3, casopis iz decembra - Broj02 dec '92 ( Michael Stipe je na naslovnoj ), i potrazite 14. stranu...

To je jedan tekst koji je napisao Srdjan Djile Markovic a povodom Vdove smrti... Mene je odavno jos iznervirao jer je Srdjan malo opleo po Milanu... Mada, tada je i bio trend kako je sve bolje na tadasnjoj alternativnoj muzickoj sceni drzave koja se raspada sem EKV stvaralastva... Elem, ja sve mislim da je i Djile bio jedan od onih koji su Milana strasno optuzivali sto je na neki nacin ostavio Vda ( nisu mogli vise sa njim da sviraju... dosao je Firchie u bend... bla bla bla ) i sto se nije pojavio na jednom koncertu, februara '92 godine, koji je Koja pravio zbog Vda ( Vd je vec tada bio u prilicno losem stanju ) ... Mislim da se koncert zvao ,,Sarlo te posmatra''... Secam se da sam cula price da su svi ocekivali da se i Milan tu pojavi i da su svi bili iznenadjeni sto se nije pojavio... Da l' se taj koncert odrzavao u Domu Omladine ili cak na Akademiji, nemam pojma... Bilo bi dobro da se javi neko ko se malo bolje seca ovog koncerta i price oko njega... Znam samo da sam na netu naletela na izjavu neke osobe, ne secam se vise ko je bio u pitanju, koja je rekao/la da se tada bas cudio/la zasto se Milan tu nije pojavio, ali da je posle shvatio/la i potpuno razumeo/la Milanov postpak...

Probacu da pronadjem neke informacije oko tog desavanja... Ali, meni je to bilo bas interesantno...

Ljudejci moji, izvinjavam se na ovoj mojoj prici koja se oslanja na moje na bas tako pouzdanno secanje... Ali, mozda neko zna nesto vise o tome pa nek raspali sa podacima!

Back