EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
naravno, i tako bi se moglo protumaciti. svakako da ce emisija u svima nama izazvati razlicite reakcije, i dobro je da je tako.

ipak mozda sam ja licno posle 14 godina ocekivala nesto vise od onoga sto vec znam. ni u kom slucaju ne bih htela da kazem da sam zahvalna sto se je neko konacno setio da uopste napravi emisiju o njima. to im je ova zemlja odavno duzna.
Evo, odgledah danas. I moje osećanje je slično. Ništa novo. A što je gore, zapravo dosta površno. Ja sam očekivala da će neko najzad da se temeljnije pozabavi, istinski analizira, na primer između ostalog to, šta je ono što EKV izdvaja iz mora ostalih grupa. A ovako, isti "recept" kao i u svim dosadašnjim - red priče (kratke i ne previše duboke), red muzike...

Evo, odgledah danas. I moje osećanje je slično. Ništa novo. A što je gore, zapravo dosta površno. Ja sam očekivala da će neko najzad da se temeljnije pozabavi, istinski analizira, na primer između ostalog to, šta je ono što EKV izdvaja iz mora ostalih grupa. A ovako, isti "recept" kao i u svim dosadašnjim - red priče (kratke i ne previše duboke), red muzike...

Meni je zapravo fantastično što njihov rad i ne može da se do kraja izanalizira,u tome i jeste "jačina"....meni se čini da njihova dela imaju neki sopstveni svet,i da ih možda i ne treba previše dirati,da se na kraju ne bi onako prostački izbanalizovalo (kao u slučaju Aleksandra Ilića).

Tako da mislim da je emisija sasvim pristojna,informativna:)

Meni je zapravo fantastično što njihov rad i ne može da se do kraja izanalizira,u tome i jeste "jačina"....meni se čini da njihova dela imaju neki sopstveni svet,i da ih možda i ne treba previše dirati,da se na kraju ne bi onako prostački izbanalizovalo (kao u slučaju Aleksandra Ilića).

Tako da mislim da je emisija sasvim pristojna,informativna:)
Da, ali ja moram priznati da mi je "muka" od tih "pristojnih, informativnih", toga imamo na tone, ne samo za EKV, nego uopšte, za sve teme i oblasti života. Ja mislim da njihov opus doista zaslužuje ozbiljnu i temeljnu analizu. Ništa se neće izgubiti "diranjem", ako je to "diranje" izvedeno na pravi način. Naprotiv, svi mogu samo dobiti. I, sem toga, generalno, bolje je da je toga što više, pa nek ljudi biraju. kako ćeš se boriti protiv tog banalizovanja nego nekim ozbiljnim "odgovorom"?
...Dodirni dlanom nedodirljive,
I spasi nas neuhvatljive
...

Nemačka reč "Weltschmerz" se piše sastavljeno a ne u dve reči kako je napisano u filmu. Možda za većinu nebitno, za mene je zastrašujuce pošto se taj termin uči još na časovima srpskog jezika i književnosti u srednjoj, ako ne i u osnovnoj školi. Moram priznati da sam ja jedina bila u odeljenju koja je znala šta to znači, naravno zahvaljujuci mojoj ljubavi prema stvaralaštvu EKV. Očigledno da autoru nije baš sasvim poznat termin Weltschmerz - ili sa nemackog prevedeno svetski bol ili sveopšti bol. Imam utisak da mu je lepo i interesantno zvučalo pa je odlučio da to stavi.Ne volim to vađenje iz konteksta, a uvek je tako kada govore o EKV. Barem je Sonja objasnila delimično.

Meni se ovo bas i desilo na casu jezika sada u ponedeljak :)
I znali smo sta znachi :)

Pa da... Malo je 29 minuta za pocetak price... Jos i muzika kad se ubaci... Mislim, ja obozavam da vidim njihove nastupe, ali vise price je potrebno... Malo sire i obimnije, sadrzajnije izjave... Vise detalja... Definitivno je potrebna jedna dobra ANALIZA.

Cudi me da nisu intervjuisali Vdovog brata Darka... A ne njegovu rodjaku... Nemam nista protiv, ali nekako, cini mi se da ona nije prava osoba za davanje podataka.

Pa da... Malo je 29 minuta za pocetak price... Jos i muzika kad se ubaci... Mislim, ja obozavam da vidim njihove nastupe, ali vise price je potrebno... Malo sire i obimnije, sadrzajnije izjave... Vise detalja... Definitivno je potrebna jedna dobra ANALIZA.

Cudi me da nisu intervjuisali Vdovog brata Darka... A ne njegovu rodjaku... Nemam nista protiv, ali nekako, cini mi se da ona nije prava osoba za davanje podataka.

Pretpostavljam da brat nije hteo da ucestvuje u projektu...

"Zove me nestalo vreme
Muzika opojnog vina
Cujem i zvuk klavira
Nebo praznuje ovaj san.

Zena usnulog lika
Teska mi otvara vrata
Cudni osecam strah
Kraj sebe ne cujem njen glas.

Mnostvo nestvarnih lica
Slike mi stvara iz prica
Dok je deciji svet
Jos davno sanjao svoj san.

Mekani zvuci klavira
Ona tu muziku svira
Oci joj cudno sjaje
To sa prasnjavih slika znam.

Pogled joj uzalud trazim
Tuga me muci i slama
Oci joj krije tama
Sve je nestalo nekud vec"

Deo prelepe pesme grupe S vremena na vreme koji me asocira na Magi

Jao evo sad nadjos. :( izgleda da su samo B92 za sad jedini objavili tu vijest. Covjece koja steta :cry: Citavo to jedno drustvo i svi nas napustaju... "Rusi se stablo po stablo ..."

Poslednja izmena:

Back