EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
2vk0md5.jpg

2zgx5l4.jpg

i4dzk1.jpg

15g2j3p.jpg

2jfga5c.jpg

Ako RTS ne baci na upload prvi deo vecerasnjeg dokumentarca, da li neko moze da snimi sve delove ovog dokumentarca i da nabaci snimak ovde? U delovima ili odjednom... Svejedno... Nadam se da to nece zahtevati previse vremena i muke! Unapred hvala!

Ja se "lomim" između "tog" i shvatanja koje stoji u knjizi... :) Ta je pesma čini mi se, značenjem, najdiskutabilnija...

Ja tumačenje iz knjige odbacujem....da li ti oni u spotu izgledaju kao narkomani koji se se kupaju u znoju od krize? Meni ne,nego kao obični mladi ljudi...

Stvarno u tim tumačenjima ima usiljenosti,i ja ne verujem Iliću jer nije istina da se Magi bode u venu od 1977,ne bi nikada bila uspešan student arhitekture,a kako mi se čini,išla je uporedo u muzičku školu i gimnaziju,a iz sopstvenog iskustva znam da kombinacija te dve škole ne ostavlja nimalo slobodnog vremena...droga je došla kasnije,kad je nastupilo zasićenje.:)

Meni je npr. otvorena pesma o heroinu Amerika-"u sebe.u sebe,u sebe i nikako spolja",barem je ja tako doživljavam,ali opet ima tu još mogućih tumačenja....

Neko je na forum.hr rekao kako svaka pesma ima paralelan život u heroinu....to možda dobro objašnjava celu tu zamršenost oko skrivenih značenja,ali ja ipak mislim da je umetnost EKV još sveobuhvatnija,šira,i da niko osim njih samih,tj.,Milana,ne može znati u čemu je suština....

Milane,SREĆAN RODJENDAN!!!

Ja tumačenje iz knjige odbacujem....da li ti oni u spotu izgledaju kao narkomani koji se se kupaju u znoju od krize? Meni ne,nego kao obični mladi ljudi...

Stvarno u tim tumačenjima ima usiljenosti,i ja ne verujem Iliću jer nije istina da se Magi bode u venu od 1977,ne bi nikada bila uspešan student arhitekture,a kako mi se čini,išla je uporedo u muzičku školu i gimnaziju,a iz sopstvenog iskustva znam da kombinacija te dve škole ne ostavlja nimalo slobodnog vremena...droga je došla kasnije,kad je nastupilo zasićenje.:)

Meni je npr. otvorena pesma o heroinu Amerika-"u sebe.u sebe,u sebe i nikako spolja",barem je ja tako doživljavam,ali opet ima tu još mogućih tumačenja....

Neko je na forum.hr rekao kako svaka pesma ima paralelan život u heroinu....to možda dobro objašnjava celu tu zamršenost oko skrivenih značenja,ali ja ipak mislim da je umetnost EKV još sveobuhvatnija,šira,i da niko osim njih samih,tj.,Milana,ne može znati u čemu je suština....

Milane,SREĆAN RODJENDAN!!!

Oket. :)

Znaš kako... Milan je izgledao dobro i `94. u Budvi, i u Crvu, pa je umro od čega je umro. Da ne znam, na osnovu njegovog izgleda, ne bih ništa zaključila. :S Osim što je nešto smršao, ali to se dešava sa godinama, kao i gojenje, i ljudima koji se ne drogiraju. Nije mi delovao kao neko koga droga razara, za razliku od Margite. Ni fizički, ni psihički... Dakle, individualno.

Ja samo mislim da ne treba biti isključiv prema onome što ti baš ne prija da čuješ, tipa "ja odbacujem knjigu (tako mi je lakše)". Samo to sam htela da kažem...

Poslednja izmena:
Tvoju senku nastavljam
Tvoje lice preklapam
Tvoje reci ponavljam...

Milan je ziv dok zivi njegovo delo, uspomena na njega i njegova energija koju osecamo...

Oket. :)

Znaš kako... Milan je izgledao dobro i `94. u Budvi, i u Crvu, pa je umro od čega je umro. Da ne znam, na osnovu njegovog izgleda, ne bih ništa zaključila. :S Osim što je nešto smršao, ali to se dešava sa godinama, kao i gojenje, i ljudima koji se ne drogiraju. Nije mi delovao kao neko koga droga razara, za razliku od Margite. Ni fizički, ni psihički... Dakle, individualno.

Ja samo mislim da ne treba biti isključiv prema onome što ti baš ne prija da čuješ, tipa "ja odbacujem knjigu (tako mi je lakše)". Samo to sam htela da kažem...

Jednostavno me je toliko iziritirao autorov pristup toj priči,ta isključivost,kao da je EKV samo drogeraj i ništa više,i to je veoma razočaravajuće,s obzirom na to da je autor ,navodno, bio veoma blizak sa Margitom,čak prijatelj......celu knjigu prožima neka doza opsednutosti narkomanijom,barem se meni tako čini...

Zapravo,mislim da je Lidija Nikolić već sve dovoljno pojasnila,tako da više ne rastežem ovu priču...poz:)

i ja sam gledala.......bash je katko,nadam se da necemo ostati uskraceni za ostale delove......kad je sonja rekla kao"pred njim(vd-om)se koja jedino smanjivao......do malog prsta"....neznam hoce li srdjan biti u narednim delovima...

A tek prica o onom ispadanju na njegovoj sahrani,kada niko nije hteo da pridje....:neutral:
Ali da ne pricamo samo o takvim stvarima...emisija je bila dobra.Svidelo mi se sto je Sonja govorila,kao i inserti iz "Sarlo te gleda"...Nisam mogla da verujem da je ono Vd... Mislim da ce sledeci deo biti o Magi...

Srecan rodjendan Milane:neutral:

jesu stigli ovi s groblja,shto su u 4 ishli?!

kupila sam juce knjigu:heart:

4?Bile smo -samo- Una,Marta i ja...
Na Milanovom grobu bilo je dosta cveca...Ljudi su i svece zapalili i stavili opuske cigareta.A neko je nasao grancicu jele u obliku krsta i postavio sa zadnje strane...Zaista je bio veoma lep,koliko je to moguce reci(:

Kupile smo bele ruze, jer ih je Milan voleo..
Dok smo prilazile,kod groba je bila jedna baka koja poznaje Milanovu majku....A prisle su jos dve devojke,verovatno fanovi takodje.

Izgubila sam osecaj za vreme,bile smo tako oko sat i po,pricale o EKV-u,muzici,raznim stvarima.

Svidja mi se emisija,izbor gosiju je raznolik,i svako ima svoju pricu o Ekatarini(:
Jedino sto je kratko trajalo,ne mogu da docekam sledeci deo:D

kad smo već kod tumačenja pesama, barem jedne od najpoznatijih, sigurna sam da bi vam svima bilo najdraže da čujete kako Milan objašnjava tekst te pesme.

htela sam to danas da upload-ujem, ali izgleda da ce sačekati do sutra.

Back