Evo šta oni kažu o tome:
http://www.rts.rs/page/live/ci.html
Da, bilo bi fino, toga nije nikad previše. Zato ja, moram priznati, ne razumem ove Magine "prijatelje od pelena pa do groba", što se toliko femkaju, zašto ne napišu nešto, ako su joj stvarno toliki prijatelji. Zar to ne bi bilo najmanje što mogu učiniti za svoju prijateljicu, ako stvarno žele da je "zaštite", i sačuvaju od zaborava. Već, i po običnoj, ljudskoj, ličnoj osnovi, a kamoli što Magi to zaslužuje i objektivno, kao doista značajna ličnost naše kulture?
Hvala na komplimentu,

dar neki, valjda, imam, ali nemojte preterivati, uobraziću se

. No, da, ni to ne bi bilo loše, da nešto zajednički napišemo, (ako neće "prijatelji", tu su poštovaoci Magi i EKV). Nadam se, jednog dana, jer trenutno imam dosta posla, obrađujem rukopis romana, i dva poezije.
Ali, uostalom, za sada, činim jedan svoj skromni doprinos, u prilog sećanja na EKV, time što u romanu koji će, nadam se, izići do kraja ove godine, jedna od tema jeste, na neki način, i EKV. Naime, tekst je posvećen našim emigrantima i Beogradu, njegovoj istoriji, ali i muzici, pre svega jazzu, ali je i svojevrstan omaž i EKV-u, kao - "najbeogradskijoj gupi", kako sam tamo napisala, a, sem povremenih "osvrta" na EKV u samom tekstu, tu su i kratki "rezimei" na kraju dosta odeljaka (onih koji se odnose na Beograd), u vidu stihova iz pesama EKV.