EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas,na casu srpskog jezika,u njenu cast.... pisala sam sastav o njenom liku i delu. :neutral:

MARGITA_NIN.JPG

"nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,
ona veruje..."

Poslednja izmena:
Umor je duboko u meni
riba u vodi, podrum u kuci
umor je na rubu usne
rec upucena nekom ko odlazi
nekom ko odlazi

vodi me, vodi me
vodi me na vodu

zar ne vidis da mi se oci sklapaju

odmori me, zatvori me
zamotaj me, umotaj me
poklopi me, odlozi me
odahni me, udahni me
opusti me, otpusti me
ponesi me, odnesi me
polozi me, ostavi me
ostavi me

zar ne vidis da mi se oci sklapaju

Jedino moje mesto, gde postoji nekoliko omiljenih šahtova, na kojima se ukršta nekoliko različitih svetova je Beograd. To je mesto gde se reči same prave, gde je dovoljno da otvoriš oči širom, da pustiš da dah mesta prođe tobom. Ne možes da ne čuješ zvuk tog daha, kao što ne možes de ne čuješ zvuk zastava koje nose obeležje tog mesta...

Margita Stefanovic
7.11.1995.

Mila moja Magi:heart:
Tuzna sam sto nisi mislila na to,sada bi bila pored mene.
Hvala ti za sve:heart::heart::heart:

Miris lepote struji u toj kosi,
njene su usne pune slatke varke,
njene su ruke drhtave i zarke,
ponor i plamen usred oka nosi.

Misao me nosi na njen pokret
ko igra barke,
secanje na te pune zene jarke,
kojima struje iskre i zanosi

...i milion belih ruza za tebe:heart:

Poslednja izmena:
Bejaše na promociji knjige nas nekoliko. Nažalost, bar polovina same promocije ticala se tog Ilićevog udruženja za borbu protiv narkomanije ili HIV-a ili čega već... sramota, obzirom da je ipak godišnjica smrti. Nakon toga je prošlo još jedno pola sata u komentarima. Irena (Margitina prijateljica koja se pominje u knjizi) je baš dosta pričala, uglavnom o tome kako ne može da prepozna Margitu kakvu je znala u toj knjizi. Bilo je i freak-ova.

Sve u svemu, ne preterano interesantna promocija, ponovo imajući u vidu da je danas godišnjica Margitine smrti.

Da,stvarno nije bilo potrebe za tolikim raspravljanjem.Mislim da se Magina prijateljica sto je pricala zove Lidija.Ona je bas lepo pricala.

I ne znam sto je Ilic spominjao i sad Magin abortus.:neutral: :eek:Mislim...:neutral:
Ne mogu da verujem da je i Vanja Bulic bio tamo.

I da,moja drugarica je odusevljena sto se rukovala sa Fircijem:D:mrgreen:

Bejaše na promociji knjige nas nekoliko. Nažalost, bar polovina same promocije ticala se tog Ilićevog udruženja za borbu protiv narkomanije ili HIV-a ili čega već... sramota, obzirom da je ipak godišnjica smrti. Nakon toga je prošlo još jedno pola sata u komentarima. Irena (Margitina prijateljica koja se pominje u knjizi) je baš dosta pričala, uglavnom o tome kako ne može da prepozna Margitu kakvu je znala u toj knjizi. Bilo je i freak-ova.
Pa, nije baš „polovina“, ali tu negde.
A Ilić je pustio i snimak razgovora s Magi o projektu EQV.

Da, u stvari najinteresantniji deo je bila ta „šibačina“. Ali, moram priznati da mi je ta gospođa Lidija više išla na ganglije nego Ilić, jer je sva bila u fazonu „ja pa ja, Magina prijateljica od pelena“. A i onaj lik iz PGP RTS, k'o Mirko iz "Maratonaca" „a koliki je moj deo“, postavljajući primedbe i tome koja je Ilić imao autorska prava, i da li je piratski objavio CD-ove EKV, na kraju s našim tipičnim zaključkom „vidimo se na sudu“. A bio je tu i još jedan „prijatelj iz pelena“, koji je takođe drobio o tome kako ništa iz Ilićeve knjige nije istina. Došlo mi je da im kažem, ali sam se uzdržala: okej ljudi, vaša je istina to, toliko ste bili s Magi, vezani k’o pupčanom vrpcom, prijatelji od kolevke pa do groba, a zašto onda i vi ne sednete i ne napišete knjigu, to bi bio najbolji odgovor Iliću i njegovoj knjizi.
Da se razumemo, dosta njihovih zamerki je sasvim na mestu, ali im ukupni nastup bio je malo previše "mi smo iznad toga", neko nepotrebno femkanje.

Za freakove je sasvim tačno. K'o da se Bitef na tren "preselio" ovde. ;)

Sve u svemu, ne preterano interesantna promocija, ponovo imajući u vidu da je danas godišnjica Margitine smrti.
I u stvari ovo je konačni, tačan zaključak.

Da,stvarno nije bilo potrebe za tolikim raspravljanjem.Mislim da se Magina prijateljica sto je pricala zove Lidija.Ona je bas lepo pricala.
Jeste, Lidija, ne znam otkud mi Irena. :) Mene je malo udavila. Veliki deo njene priče bio je bespotreban (tipa to ne liči na Magi sa 9 godina - naravno da ne liči nakon toliko godina, plus nakon cele priče sa drogom). S druge strane, super je što se javio neko ko je takođe poznavao Margitu.

I da,moja drugarica je odusevljena sto se rukovala sa Fircijem:D:mrgreen:
Ti si mi izgledala skroz pogubljeno. :)

Nego, je l' ide neko na koncert u nedelju? Ja moram po svaku cenu (iako Krug ne mirišem previše).

Magi, draga Magi zar prodje sest godina od kad si nas napustila:cry: Pocivaj u miru. Hvala ti za sve :heart:
20f6t1x.jpg

Promenicu svet do kraja pesme.
Igracu pijani ples u ritmu vetra
Pusticu sunce da topi ljubav,
izmedju sveta daleko od nas.

Dosao sam da te nosim,
da se ne bojis,
da ne govoris nema me,
da zatvoris oci,
da ne zaboravis rec po rec.

Dosao sam da te nosim
u kuce mojih predaka,
da ti pricam da noci nema,
da odustanes,
da zelja je glad je vatra.

Promenicu jezik, pokret, telo.
Govoricu reci tudje pesme.
Dosao sam da ti kazem cuvaj me.
Moj korak je moje ime,
Cuvaj me!

Dosao sam da te nosim,
da se ne bojis..

Dosao sam da te nosim
u kuce mojih predaka..

Dosao sam da te nosim,
da se ne bojis..

Hvala za sliku,to je najlepsa Magina slika koju sam videla:);)

Na promociji je bila jedna devojka,koja mi je uzasno licila na Magi...:neutral:

Kosa,oblacenje,strasno...

Prekosutra je Milanov rodjendan,pa cu otici malo do groblja...

Hvala za sliku,to je najlepsa Magina slika koju sam videla:);)

Na promociji je bila jedna devojka,koja mi je uzasno licila na Magi...:neutral:

Kosa,oblacenje,strasno...

Prekosutra je Milanov rodjendan,pa cu otici malo do groblja...

Eto,o tome sam govorila.
Magi je bila originalna devojka,i te imitacije su potpuna greska.
I ja vidjam devojke koje lice na nju...to mi je bas bezveze:neutral:

SEDAM DANA sam i gore i dole potrazi me sedam dana sam nadji i stavi pokazi me
nek boli dok boli rukama stegni kozu svoju podamnom zategni strah noktima pucaj u znoju
jos ovaj put dok trazi i zove zaklonicu jos neki put dok zraci i moli, poklonicu
Drzi mene voli mene,uzmi moj sakom vlazni grli vrat i sacuvaj vreme i seme za mene bio bih tvoj brat ti si moj brat slomi se skloni se slomi se o skloni se slomi se skloni se
od sebe sedan dana sam i gore i dole,potrazi me sedam dana san nadji i stavi,pokazi me... skloni se slomi se skloni se slomi se skloni se slomi se o mene
sedam dana sam ---------------- potrazi me...

SINHRO
Promeniću svet do kraja pesme,
Igraću pijani ples
u ritmu vetra
Pustiću sunce
da topi ljubav
Izmeću sveta,
daleko od nas.
Došao sam
da te nosim,
Da se ne bojiš,
Da ne govoriš