EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
povraca mi se od ovakvih stvari. to je upravo ono o cemu je Magi govorila. Svi su uzimali za pravo da se obgacuju onim sto je ona postigla. Muka mi je stvarno. Ovo je pesma uz koju sam ja odrasla. zaista me boli kada vidim ovako nesto.
Upravo to je i meni prolazilo kroz glavu dok sam ovo slušala (a Manda mi je i inače jedan posebno ogavan lik), ali, opet, neki đavo (:roll:) me stalno tera da u svemu pokušam pronaći i svetlu stranu: eto i to je zapravo dokaz više koliko je delo EKV snažno i značajno.

Kazi nesto,bas me interesuje,s obzirom na to da si ih slusala jos dok su postojali kao bend....Ja licno mislim da je covek mnogo stvari preuvelicao i ispao nekorektan,ali treba procitati u svakom slucaju.

ja ekv slusam od svoje 12 godine. moze se reci da sam tada bila dete, ali sam uvek bila nesto ispred svoje generacije. i interesovale su me potpuno drugacije stvari, i drugacija muzika. odrastala sam u teskim vremenima, a i okolnosti su bile takve da mnogo pre ljudi iz moje okoline sazrim.

ali ako se navede jos to da sam od svoje 5 godine obozavala Josipu Lisac, koju i danas jako cenim, mozda i nije cudno da me je vec u 12 fascinirala muzika EKV.

Dakle aktivno ih slusam od izlaska albuma DUM DUM, mada sam uz stariju bracu vec imala prilike da slusam muziku sa albuma LJUBAV.

bila sam na svim koncertima koje su odrzali u Nisu nakon izlaska albuma DUM DUM. bilo je to 6 ili 7 koncerata.

koliko ih ja pamtim, nikada mi niko od njih nije izgledao ni drogiran ni pijan. bas naprotiv od svih bendova koje sam slusala jedino su oni i LEB i SOL izgledali normalno.

Milan je uvek bio ozbiljan, i potpuno predan tome sto radi. Magi je uvek bila vedra,nasmejana i prijatna. imala je fascinantnu moc da ocara publiku, i da stvori vezu sa njom. prisla sam joj vise puta, i zatrazila autogram. uvek je bila izuzetno ljubazna. jednom me je prilikom uzela za ruku i rekla mi "e nemoj sada, sacekaj me posle koncerta, jel ok". posto sam ja stajala u prvom redu ispred nje, po zavrsetku svirke sama mi je pruzila ruke da mi da autogram.

nikada je nisam videla drogiranu, a znam kako to izgleda. znam mnogo bolje nego vecina onih "pametnih glava" po forumima koji opisuju: "kao ono, Magi je svirala stoundirana total"

ne znam da li je ono sto stoji u knjizi istina. istinu je Magi zauvek odnela sa sobom.
pre svega uopste mi nije jasna forma knjige, da li je to roman ili sta vec. a i nacin pisanja je, bar na pocetku knjige, na vrlo niskom nivou i zaista neuverljiv. pogotovu sto se tice tumacenja pesama EKV.

mislim da su pesme i pravljene tako da ne postoji neko tacno ili jedino znacenje. one su zaista viseslojne i imaju mnogo dublji smisao. a iskreno ne verujem da bi neko ceo svoj stvaralacki vek protracio na pisanje o drogi. pogotovu ne na onako banalan nacin kao sto je opisano u knjizi.

kad dobijem svoj primerak knjige procitacu je ponovo. i ako zivimo u digitalnom dobu, ipak pravi stav prema knjizi mogu da zauzmem tek posto je prelistam.

mozda cu i promeniti misljenje.

pozdrav irena

mislim da su pesme i pravljene tako da ne postoji neko tacno ili jedino znacenje. one su zaista viseslojne i imaju mnogo dublji smisao. a iskreno ne verujem da bi neko ceo svoj stvaralacki vek protracio na pisanje o drogi. pogotovu ne na onako banalan nacin kao sto je opisano u knjizi.

:ok:
I ti komentari tipa "Magi svira ustondirana" su idiotizam,kad covek svira ono sto voli i uziva u tome,to samo po sebi izaziva sjajne osecaje,tako da se neko ko nije svirac moze zabuniti o cemu se tu tacno radi....al da su bili slabi prema drogi,jesu.

:ok:
I ti komentari tipa "Magi svira ustondirana" su idiotizam,kad covek svira ono sto voli i uziva u tome,to samo po sebi izaziva sjajne osecaje,tako da se neko ko nije svirac moze zabuniti o cemu se tu tacno radi....al da su bili slabi prema drogi,jesu.
Ja mislim da oni nisu bili nadrogirani u samim momentima kad su svirali, naročito ne na snimanjima, jer inače to ne bi ličilo ni na šta, a znamo kako je sjajno ispadalo. Nijedan muzičar to ne bi mogao, ma koliko talentovan bio. Drogirali su se, da to tako nazovem, "u slobodnom vremenu". Što je sve, i ovako i onako, jedna velika tragedija, ali, što se ono kaže, yebiga.

Ne bih se slozio,heroin strasno brzo postane svakodnevna potreba kao i hrana,ali ja ne verujem da su oni bili toliko neoprezni da su to od samog starta uzimali svaki dan kao neki balavci....naprosto,to je zelja za opustanjem,mozda posle koncertnih nastupa,mislili su da su jaci od droge,ali ih je to ipak (rekao bih pogotvo Magi) zgrabilo.....ali,opet,ja njih ne gledam kao one tipicne narkomane,ulicare,ovo je ipak narkomanija u kontekstu rok muzike:mrgreen:
A u knjizi je zaista sve do krajnosti izbanalizovano - heroin pa heroin,vise mi se smucilo.....

Ne bih se slozio,heroin strasno brzo postane svakodnevna potreba kao i hrana,ali ja ne verujem da su oni bili toliko neoprezni da su to od samog starta uzimali svaki dan kao neki balavci....naprosto,to je zelja za opustanjem,mozda posle koncertnih nastupa,mislili su da su jaci od droge,ali ih je to ipak (rekao bih pogotvo Magi) zgrabilo.....ali,opet,ja njih ne gledam kao one tipicne narkomane,ulicare,ovo je ipak narkomanija u kontekstu rok muzike:mrgreen:
A u knjizi je zaista sve do krajnosti izbanalizovano - heroin pa heroin,vise mi se smucilo.....
Svaki je narkoman, kao i svaki čovek, uostalom, slučaj za sebe, ali sigurno su snimali "čisti", i s punom snagom, jer, kažem, inače to ne bi ni uspeli. Kad je, npr. Trane počeo da "brljavi" i pravi s**nja, Miles ga je izbacio iz sastava, jer, nadrogiran, nije bio u stanju ni da potrefi note kako treba, a kamoli snima i nastupa. A jeste ovaj Ilić u knjizi do kraja izbanalizovao, i to mu je jedan od žešće bzvz delova, mada, kažu neki upućeniji da on jeste veliki borac protiv narkomanije, i da narkomane ne podnosi "nenormalno", do opsesije.

koliko cujem neko pljuvanje...jer nemogu da viddiiiiim:cry:

eto kratko cu vam reci.

EKV je zahvaljujuci Mandi dospeo i na PINK. U sustini radi se o tome da je Manda od pesme ZEMLJA napravio deciju pesmicu, sa decijim horom i muzikom nalik na jeftinu polifonu melodiju za mobilni telefon. Pesma je jos i autorski potpisana kao "Zemlja - Manda"

ogavno

eto kratko cu vam reci.

EKV je zahvaljujuci Mandi dospeo i na PINK. U sustini radi se o tome da je Manda od pesme ZEMLJA napravio deciju pesmicu, sa decijim horom i muzikom nalik na jeftinu polifonu melodiju za mobilni telefon. Pesma je jos i autorski potpisana kao "Zemlja - Manda"

ogavno

Ma nazalost sam videla,samo ne mogu da verujem!

Ne mogu da kažem da ovu "obradu" doživljavam negativno. Valjda zbog tih silnih klinaca koji su tako slatko i dobro otpevali...

to izmedju ostalog smatram zloupotrebom dece i njihove naivnosti. to je samo jedan od izgovora - kao slatko je kada ga decica otpevaju - u sustini se kriju mnogo ruznije stvari iza svega. ali slazem se da su klinci lepo otpevali pesmu.

Back