Kazi nesto,bas me interesuje,s obzirom na to da si ih slusala jos dok su postojali kao bend....Ja licno mislim da je covek mnogo stvari preuvelicao i ispao nekorektan,ali treba procitati u svakom slucaju.
ja ekv slusam od svoje 12 godine. moze se reci da sam tada bila dete, ali sam uvek bila nesto ispred svoje generacije. i interesovale su me potpuno drugacije stvari, i drugacija muzika. odrastala sam u teskim vremenima, a i okolnosti su bile takve da mnogo pre ljudi iz moje okoline sazrim.
ali ako se navede jos to da sam od svoje 5 godine obozavala Josipu Lisac, koju i danas jako cenim, mozda i nije cudno da me je vec u 12 fascinirala muzika EKV.
Dakle aktivno ih slusam od izlaska albuma DUM DUM, mada sam uz stariju bracu vec imala prilike da slusam muziku sa albuma LJUBAV.
bila sam na svim koncertima koje su odrzali u Nisu nakon izlaska albuma DUM DUM. bilo je to 6 ili 7 koncerata.
koliko ih ja pamtim, nikada mi niko od njih nije izgledao ni drogiran ni pijan. bas naprotiv od svih bendova koje sam slusala jedino su oni i LEB i SOL izgledali normalno.
Milan je uvek bio ozbiljan, i potpuno predan tome sto radi. Magi je uvek bila vedra,nasmejana i prijatna. imala je fascinantnu moc da ocara publiku, i da stvori vezu sa njom. prisla sam joj vise puta, i zatrazila autogram. uvek je bila izuzetno ljubazna. jednom me je prilikom uzela za ruku i rekla mi "e nemoj sada, sacekaj me posle koncerta, jel ok". posto sam ja stajala u prvom redu ispred nje, po zavrsetku svirke sama mi je pruzila ruke da mi da autogram.
nikada je nisam videla drogiranu, a znam kako to izgleda. znam mnogo bolje nego vecina onih "pametnih glava" po forumima koji opisuju: "kao ono, Magi je svirala stoundirana total"
ne znam da li je ono sto stoji u knjizi istina. istinu je Magi zauvek odnela sa sobom.
pre svega uopste mi nije jasna forma knjige, da li je to roman ili sta vec. a i nacin pisanja je, bar na pocetku knjige, na vrlo niskom nivou i zaista neuverljiv. pogotovu sto se tice tumacenja pesama EKV.
mislim da su pesme i pravljene tako da ne postoji neko tacno ili jedino znacenje. one su zaista viseslojne i imaju mnogo dublji smisao. a iskreno ne verujem da bi neko ceo svoj stvaralacki vek protracio na pisanje o drogi. pogotovu ne na onako banalan nacin kao sto je opisano u knjizi.
kad dobijem svoj primerak knjige procitacu je ponovo. i ako zivimo u digitalnom dobu, ipak pravi stav prema knjizi mogu da zauzmem tek posto je prelistam.
mozda cu i promeniti misljenje.
pozdrav irena