EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Posto primetih par citiranja,da malo pojasnim.Deca bi trebala da daju novi smisao zivotu svakog ,iole normalnog coveka,u koje,ja kao covek,ne ubrajam nikog od clanova EKV.Te gluposti o njihovoj nezrelosti tipa-decak,krhka nezna devojka :dontunderstand:Milan je preminuo sa 36,Margita sa 43-kad bi sazreli.Ocigledno su inteligenciju podredilivisem ciljuZivot je za njih bio pretezak,ta manijakalna depresija izrecena kroz tekstove,koja nikog ne moze da ostavi ravnodusnim.Nije takvoj inspiraciji bio uzrok ni raspad drzave,ni rat nego DROGAkoju su oni nesebicno prihvatili kao zivotnu vodilju, koja ih je i odvela tamo gde su sad.
A opet,sami su sebi kreirali put.Dali bi bili isti i bez droge?Da su vise razmisljali mozda bi danas pisali tekstove za Cecu,Karleusu i ostali olos.Hvala im sto su postojali,takvi-kakvi,sta cete

^ ne bih se sa ovim slozila. Znaci svi ljudi koji nisu iza sebe ostavili potomstvo su imali promasen zivot. Malo radikalno zar ne? Toliko poznatih pisaca, slikara, naucnika koji nisu darovali ovom svijetu svoju djecu, nisu vrijedni pomena... A sta cemo sa njihovim djelima, zar i to nije neka vrsta zaostavstine, smisla njihovog zivota
a za onaj komentar sta bi danas radili da su zivi- ne vidim ih da rade stvari koje ti navodis. svako ko iole poznaje njihov rad to moze garantovati ;)

Hm, ni Tesla nikada nije imao ni decu ni zenu, pa sta, nije imao "produktivan" zivot?
Ko zna da li je to bila manijakalna, mozda samo povisena svest o tome sta se desavalo oko njih.... :/

.Deca bi trebala da daju novi smisao zivotu svakog ,iole normalnog coveka,
Ko ima pravo da sudi šta je to "normalno"? Ima mnogo nijansi "nenormalnosti", i "ispadanja" iz tih tzv. "uobičajenioh tokova". Margita, Milan, i ostali bili su, a opet, svako za sebe, u tom smislu "nenormalni". A i mnogi smo, mi drugi. I ja sam, na primer, samim tim, što se osećam, celog života živim i ponašam kao da nisam deo "mase" što pišem "neketamo" knjige poezije i proze, i još po mnogo čemu, da sad ne navodim.
Ocigledno su inteligenciju podredilivisem ciljuZivot je za njih bio pretezak,ta manijakalna depresija izrecena kroz tekstove,koja nikog ne moze da ostavi ravnodusnim.Nije takvoj inspiraciji bio uzrok ni raspad drzave,ni rat nego DROGAkoju su oni nesebicno prihvatili kao zivotnu vodilju, koja ih je i odvela tamo gde su sad.
A opet,sami su sebi kreirali put.Dali bi bili isti i bez droge?Da su vise razmisljali mozda bi danas pisali tekstove za Cecu,Karleusu i ostali olos.Hvala im sto su postojali,takvi-kakvi,sta cete
Droga razara SVAKOGA, bio on talenat, genije, umetnik, ili "običan čovek", ili "niko i ništa". S njihovim talentima i umetnošću to nema mnogo veze. Oni bi stvarali vredna dela i bez droge.

P. S. A taj kliše, da su "samo "deca smisao života", i da je isto to "produženje vrste", meni je tako nekako... "babski", konformistički... Iako i sama imam decu, smatram da je to samo jedan od mnogih aspekata toliko bogatih i raznovrsnih, ovog našeg postojanja.

Pisem o tome da bi ih porodicni zivot u smislu dece spasao,obavezao na nekakav nacin.Cinjenica je da nisu mogli da funkcionisu drugacije,jer da su mogli ,culi bi jos ponesto.Nemojte porediti EKV i Teslu,prilicno je neumesno i smesno

Pisem o tome da bi ih porodicni zivot u smislu dece spasao,obavezao na nekakav nacin.
Ma, i to je kliše. Ne mora da znači. A pogotovo što je "šta bi bilo da je bilo".

Cinjenica je da nisu mogli da funkcionisu drugacije,jer da su mogli ,culi bi jos ponesto.
Pa, to je to. Svak je onakav kakav je i nema tu mnogo filozofije.

Nemojte porediti EKV i Teslu,prilicno je neumesno i smesno
Nije. Uvek se sve, u nekom nivou, može porediti.

Olja srećan rodjendan! :)

valjdak voleš čokoladu :mrgreen:

chocolate_birthday_cake.jpg

SRECAN RODJENDAN OLJA ! :vatromet: sve najbolje ti zelim a prije svega puno zdravlja, ljubavi, i dobre muzike naravno ;) nadam se da ces se lijepo provesti za svoj dan :heart::heart::rodjendan::vatromet: :vatromet: :vatromet:

Evo i ja imam neki kolacic cokoladni nadam se da volis :heart:

birthdaycake-1.jpg

Sibil jesi li se nasla sa ekipom, tek sad procitah? kako je bilo?
Bejasmo Olja, Marta i ja, išli smo na Milanov grob - morali smo da preskačemo ogradu jer je radio samo jedan ulaz, koji nam je bio previše daleko. :) :) :)
Eto, sedesmo malo tamo, malo se sviralo, a malo smo slušali "mirne proteste" sa Trga. Prvo EKV Krstarica okupljanje sa više od 2 čoveka, pretpostavljam. :)

Ova pesma posvecena Milanu:heart:

DEAD BOYS POEM
Born from silence, silence full of it
A perfect concert my best friend
So much to live for, so much to die for
If only my heart had a home

Sing what you can`t say
Forget what you can`t play
Hasten to drown into beautiful eyes
Walk within my poetry, this dying music
-My loveletter to nobody

Never sigh for better world
It`s already composed, played and told
Every thought the music I write
Everything a wish for the night

Wrote for the eclipse, wrote for the virgin
Died for the beauty the one in the garden
Created a kingdom, reached for the wisdom
Failed in becoming a god

" If you read this line, remember not the hand that wrote it
Remember only the verse, songmaker`s cry the one without tears
For I`ve given this its strength and it has become my only strength.
Comforting home, mother`s lap, chance for immortality
where being wanted became a thrill I never knew
The sweet piano writing down my life"

"Teach me passion for I fear it`s gone
Show me love, hold the lorn
So much more I wanted to give to the ones who love me
I`m sorry
Time will tell (this bitter farewell)
I live no more to shame nor me nor you

And you... I wish I didn`t feel for you anymore... "

A lonely soul An ocean soul

Poslednja izmena:
Hvala Forma i Lol za onaj snimak i stihove. Super su :ok:

steta za taj tribjute Sibil :cry: moje simpatije

Bas smo se nesto ucutali ovde na forumu, valjda zato sto je ljeto pa svi pobjegli na more :mrgreen:

Back