EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li se vi ljudi bojite da budete i ogorceni na EKV.Mislim,dali su se oni osvrtali na nekoga oko sebe onako nadrogirani.Jednostavno su sami sebi kopali grob,a imali su izbor.Dali je neko od njih ostavio dete iza sebe-gomila razmazenih licemera sa nenormalno dobrim pesmama.

Znaci,njihovo licemerje se ogleda u tome sto nisu ostavili dete,tj.decu za sobom??!:roll::eek:

pa da li su i imali vremena za tako nesto?;)

A i da jesu imali decu,verovatno EKV ne bi bila ovoliko dobra i kvalitetna grupa...;) ne bi mogli i jedno i drugo...

Ogorcena sam na njih samo zato sto su radili sebi to sto jesu,pa ih nikad nisam mogla uzivo cuti.

A razmazeni sui bas bili...koliko ih je samo kritika odbacivala...:roll:.

Spomenik EKV zasluzuje!

Poslednja izmena:
Da li se vi ljudi bojite da budete i ogorceni na EKV.Mislim,dali su se oni osvrtali na nekoga oko sebe onako nadrogirani.Jednostavno su sami sebi kopali grob,a imali su izbor.Dali je neko od njih ostavio dete iza sebe-gomila razmazenih licemera sa nenormalno dobrim pesmama.

Poslednja rečenica ti je baš zanimljiva. :confused:
Ja lično nisam ogorčena ni na koga od njih. Ne zato što se toga "bojim", već zato što zaista nisam. Mislim da su mogli biti "pametniji" i sačuvati sebe od koječega, ali nisu, i na kraju krajeva to je apsolutno pravo svakoga od njih. Ti si očito ogorčena na njih za sve nas zajedno.

Inače, kupila danas (ups, to je zapravo već juče :) ) "Vrati unatrag". Prvi utisci, posle pročitanog prvog poglavlja:
Kao „romansirano“, „postmodernističko“ štivo, s izraženim elementima „tabloidnosti“, i „tračeraja“ i nešto što vapije za dobrom lekturom, i „potkresivanjem“ suvišnih digresija i nevažnih opisa. Uprkos tome, zainteresovanog i fana EKV-a tera neizbežno na čitanje. Interesantno da ga zapravo ne doživljavam kao doslovno „dokumentarno“.

I was born amidst the purple waterfalls
I was weak,yet not unblessed.
Dead to the world.Alive for the journey.
One night I dreamt a white rose withering,
a newborn drowning a lifetime loneliness.
I dreamt all my future.Relived my past.
A witnessed the beauty of the beast

T.H.

"...Margita je po mnogo čemu bila jedinstvena pojava u rok muzici. Ne samo da je svojim tajanstvenim i sofisticiranim izgledom bila više nego interesantna i načinom na koji je vladala klavijaturom, već je i Milanovim kompozicijama dala potpuno novu boju a EKVu neku novu dimenziju. Bila je prva žena koja je donela heroin na tadašnju scenu.
Rođena je u kući čuvenog beogradskog reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija, jednog od osnivača Televizije Beograd. Rasla je pomalo pod staklenim zvonom, kao dete iz jedne ugledne porodice. Pre rokenrola njen život je izgledao sasvim drugačije. Iako je kao mala sanjarila o tome da postane balerina, ipak je krenula u muzičku školu "Josip Slavenski", gde je učila klavir u klasi profesora Miroslave Petrović Lilike, za koju je govorila da joj je bila "druga majka". Kao jedna od najtalentovanjih u klasi, pohađala je "časove za odabrane", koje je držao profesor Timakin iz Rusije. Jedan od učenika na tim časovima bio je i Ivo Pogorelić, s kojim se stalno nadmetala. Iako je dobila ponudu da nastavi školovanje u Moskvi, ostala je u Beogradu, gde je upisala Arhitektonski fakultet. Kao diplomirani arhitekta i dizajner osvajala je mnogobrojne nagrade.Međutim, muzika je bila jača. I to klasična. Kao apsolutni sluhista, bila je član Beogradske filharmonije. A onda je sasvim iznenada došao rokenrol. Prvi put se suočila sa njim u podrumu SKC-a, gde se jednom našla na probi "Šarla Akrobate"koji će ubrzo postati jedan od najbitnijih bendova Novog talasa. Margita Stefanović nikada nije bila "Dečak", uprkos jednom od prvih beogradskih grafita koji je njena majka nekoliko dana ribala sa fasade njihove zgrade na Slaviji. Njegov autor Krle uskoro se upoznao sa Margitinom majkom i veoma joj se dopao kao i svi fini, lepi i ugladđeni dečaci iz Osme beogradske gimnazije koji su uskoro postali "Idoli", a za kojima će jedno vreme ludovati sve šiparice bivše Jugoslavije. Margita, međutim, nikada nije svirala sa "Dečacima", čekalo ju je mesto u već formiranoj Katarini II.
Tih ranih osamdesetih mnoga deca iz uglednih beogradskih porodica okrenula su se rokenrolu kao svojevrsnom načinu života i bunta protiv ustaljenih i nepisanih pravila vladajućeg društvenog stila u kome su se već ozbiljno nazirale naznake osipanja tzv. višeg srednjeg sloja građanstva. Fakultetske diplome već tada nisu bile apsolutni garanti bezbrižnog i stabilnog života, ali su bile i ostale poželjne ulaznice u svet kakve-takve izvesnosti i zrelosti. "Ne verujem da su roditelji ikada prihvatili moj rokenrol - priznala je - a zapravo je svima nama bilo jako žao što makar jednom nisu došli na neki od naših koncerata (....) Bila je lepa. Ali onako drugačije lepa. I ostala je takva do kraja, do tog strašnog kraja. Čini mi se, od svih članova benda da je ona završila nekako najgore. Ispratila je Milana i Bojana. Ostala je sama. "Bojan je boja mog života. Milan je glas."rekla je 1999. prilikom intervjua za "Profil" ..."

hej, ne pre tako davno, pitala sam se sta je magi trazila u indiji, zasto je putovala tamo ako je bila zaista lose, i sta joj se to strasno desilo na putu!? zna li neko!?

U knjizi pise da je u Indiju isla kada je prodala stan, to je kraj 96. pocetak 97. nisam sigurna knjiga mi je kod drugarice. Tada jos uvek nije imala SIDU, tako da ne znam sta joj se desilo u avionu. Drugari, hvala vam na slikama:super::bye:

Postedite ljude pricama o nekakvoj knjizi.Ovde nije rec da je Magi imala sidu i prodala stan,vec o muzici koju je svirala i o tome da ljudi zele da upoznaju Magi(oni koji nisu imali tu priliku).

hoces da pitas,da li neko bilo koga moze da upozna stvarno.da
Negde sam procitala ili cula od nekoga-Zasto smo uvek slepi da vidimo da je onaj koga povredjujemo i onaj pokraj koga prolazimo svaki dan ustvari ti i ja?

Poslednja izmena:

Back