EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Milunka, bas sam iznenadjena da koncert u Budvi nije bio poslednji... Magi je pricala da je Milan odmah posle Budve isao na operaciju... Prvi put sada cujem da je poslednji koncert bio u Somboru...:eek:
@martina, osoba na toj prvoj slici na koju si ti mislila je Suba... ;)

@Slightsigh, ma nema na cemu :kiss: ... Pokusacu da nadjem jos neke fotke koje mozda nisu bile na temi... Mada, pitam se da li je to uopste moguce?!:lol: Bitno je da se to sejvuje u nase skrinje!:D;)

@Milunka, bas sam iznenadjena da koncert u Budvi nije bio poslednji... Magi je pricala da je Milan odmah posle Budve isao na operaciju... Prvi put sada cujem da je poslednji koncert bio u Somboru...:eek:
Pa i ja sam bila vrlo iznenađena kad sam to pročitala, zato i pitam, zna li neko nešto više, i da li je to uopšte tačno. U međuvremenu, pokušaću da pronađem gde sam to pročitala, znam da je na nekom od sajtova, foruma ili blogova gde su teme bile EKV.

E kontam da nikada nista nisam napisala o EKVu,
pa 'ajde...
Dakle sve najbolje,
jedan od nasih naj bendova,
izuzetni textovi,
pre svega...
(malo mi se cini da ih block out kopira,
samo naravno ovo je nastalo davno,
pa je blaze...)
Jedino sto ne volim je Milanov vokal,
nikada mi nije bio nista posebno,
ali se dobro uklopio u celu tu atmosferu,
koju nam pruza (je pruzala) muzika EKVe...

E kontam da nikada nista nisam napisala o EKVu,
pa 'ajde...
Dakle sve najbolje,
jedan od nasih naj bendova,
izuzetni textovi,
pre svega...
(malo mi se cini da ih block out kopira,
samo naravno ovo je nastalo davno,
pa je blaze...)
Jedino sto ne volim je Milanov vokal,
nikada mi nije bio nista posebno,
ali se dobro uklopio u celu tu atmosferu,
koju nam pruza (je pruzala) muzika EKVe...

Kada se vec pominje Milanov glas moram da kazem;Milan Mladenovic je bio odlican pevac.Za mene je njegov glas poseban,to valjda moze da kaze neko ko se ceo zivot bavi tehnikom pevanja,ko se bavi usavrsavanjem tog instrumenta,i ko je i sam pevac.
Sad da li se boja njegovog glasa nekome dopada vise a nekome manje,to cemo prepustiti slobodnom izboru svake individue.
Niko,niko kao on
i nikad niko kao on:heart:

Znas ono ukusi su razliciti...
Ako se meni ne svidja,
to niposto ne znaci da on lose peva...
(a ma koliko dobro ili lose pevao,
opet nece uticati na promenu mog misljenja,
makar Pavaroti ustao iz groba i rekao mi to sto si ti sada napisala...)

Poslednja izmena:
Kada se vec pominje Milanov glas moram da kazem;Milan Mladenovic je bio odlican pevac.Za mene je njegov glas poseban,to valjda moze da kaze neko ko se ceo zivot bavi tehnikom pevanja,ko se bavi usavrsavanjem tog instrumenta,i ko je i sam pevac.
Sad da li se boja njegovog glasa nekome dopada vise a nekome manje,to cemo prepustiti slobodnom izboru svake individue.
Niko,niko kao on
Ja isto mislim da je Milan odličan pevač, i izuzetan talenat (to je, ono, što kažu "objektivno"). Istovremeno, moram priznati, boja njegovog glasa nije nešto u čemu previše uživam. Ali, i to je ono najvažnije, tu ima "nešto", što, prosto - NOSI, valjda i zato što se on toliko posvećuje svakoj interpretaciji, ulaže celog sebe u to, "gine" na sceni. (Kao i na primer Janis. J. što je imala čak vrlo neprijatnu boju glasa, ali tu je ta neiscrpna energija koja neminovno prelazi na slušaoce). I zato je to sve na kraju za mene neponovljivi doživljaj slušati, i zato uvek može iznova i iznova, neiscrpno.

Milanova boja glasa je baš po mom ukusu. :D Kvalitetan je pevač i tu nema dileme... a stvar je (ne)ukusa da li se nekome taj kvalitet sviđa, ili ne.

@lord of light ti se baviš pevanjem? :eek:

@Милунка Савић i ja zahvaljujem na omotima! :ok:

@profa42 hvala i za snimke na engleskom!

Poslednja izmena:
Niko,niko kao on

Slazem se s ovim:D

Inace,obozavam Milanov glas (sto se ranije nije moglo videti:lol: ),i njegov vrisak isto.

B.Stulic recimo ima jako karakteristican glas,neobican,nekako tezak za slusanje.Al opet mi se mnogo svidja taj glas:D:heart:

I da,naravno da Block Out podseca na EKV ,kad ih navode kao svoje uzore,kao i sam Vranjkovic(:heart:) .sto navodi.

Dobro da neko stvarno podesca,a ne da samo zeli da podseca kao Djule.:roll:

Da..dosta njih bedaci mnogo vise nego ekv,a i tekstovi su jos cudniji i nerazumljiviji...
Tekstovi EKV-a uopšte nisu nerazumljivi - svi su o heroinu. ;)

Nismo o davno pominjali knjigu. Mala dopuna mog prethodnog komentara - iako ima interesantnih delova (recimo, prekucano je njeno gostovanje u emisiji Crni biseri Vanje Bulića), ne mogu da shvatim kako je neko ko se smatra njenim prijateljem mogao da objavi neke stvari koje jednostavno nikada nije trebalo da izađu javno (čak i ako su istinite). Recimo, ispostavilo se da su ama baš svi tekstovi do Dum dum albuma o heroinu (dobro, ne baš svi, ali recimo da 2-3 pesme nisu o tome). Samim tim što je javno objavljeno ono što je Margita pričala o svakoj pesmi gubi se svaki drugi smisao, a poenta je baš u tome da svako shvati pesmu na svoj način - to šta su oni zaista mislili dok su pisali pesme je nebitno sa stanovišta nekoga ko ih sluša (i pokušava da shvati). Meni su neke pesme zvučale kao da su klasične ljubavne (dobro, ne baš klasične :) ), a sada ispade da jesu o ljubavi, ali prema drogi?!

Za ljude koji vole da ulaze do detalja u život poznatih ljudi (da li je Ceca ugradila nove sise? s kim se **** Karleuša? da li je poznata rok zvezda šmrkala ili ubrizgavala heroin?) knjiga će biti jako interesantno štivo. Pravim fanovima EKV-a će generalno biti interesantna, ali verujem da se ni njima neće previše svideti toliki ulazak u njenu/njihovu privatnost. To bi bilo kao da vam prijatelj u poverenju kaže da je *****, a vi nakon njegovog odlaska u inostranstvo (da malo ublažim priču) svima to razglasite kao nešto što bi morali da znaju. Who gives a ****?

Poslednja izmena:
Tekstovi EKV-a uopšte nisu nerazumljivi - svi su o heroinu. ;)

Nismo o davno pominjali knjigu. Mala dopuna mog prethodnog komentara - iako ima interesantnih delova (recimo, prekucano je njeno gostovanje u emisiji Crni biseri Vanje Bulića), ne mogu da shvatim kako je neko ko se smatra njenim prijateljem mogao da objavi neke stvari koje jednostavno nikada nije trebalo da izađu javno (čak i ako su istinite). Recimo, ispostavilo se da su ama baš svi tekstovi do Dum dum albuma o heroinu (dobro, ne baš svi, ali recimo da 2-3 pesme nisu o tome). Samim tim što je javno objavljeno ono što je Margita pričala o svakoj pesmi gubi se svaki drugi smisao, a poenta je baš u tome da svako shvati pesmu na svoj način - to šta su oni zaista mislili dok su pisali pesme je nebitno sa stanovišta nekoga ko ih sluša (i pokušava da shvati). Meni su neke pesme zvučale kao da su klasične ljubavne (dobro, ne baš klasične :) ), a sada ispade da jesu o ljubavi, ali prema drogi?!

Za ljude koji vole da ulaze do detalja u život poznatih ljudi (da li je Ceca ugradila nove sise? s kim se **** Karleuša? da li je poznata rok zvezda šmrkala ili ubrizgavala heroin?) knjiga će biti jako interesantno štivo. Pravim fanovima EKV-a će generalno biti interesantna, ali verujem da se ni njima neće previše svideti toliki ulazak u njenu/njihovu privatnost. To bi bilo kao da vam prijatelj u poverenju kaže da je *****, a vi nakon njegovog odlaska u inostranstvo (da malo ublažim priču) svima to razglasite kao nešto što bi morali da znaju. Who gives a ****?

ja sam ispricala nesto cega se secam iz te emisije,ako si ti gledao mogao bi da me dopunis,ispravis ili predlozis kako da nadjemo snimak.
Sto se tice tekstova,ovo je trebalo odavno da kazem-MILAN JE BIO DOVOLJNO JASAN,
a za te ostale price o njemu,sto Margita rece-ne zanima me.Ispisacu tekstove,i ono sto je Milan govorio.On ce sam da odgovori na ta razna pitanja.A Magi je jednom prilikom rekla da nije u redu da ga napadaju,jer on nije u mogucnosti da se odbrani od tih besmislenih napada(ali nije znala kakav ekv fanatik postoji)
Ne znam sta su to ,,poznati ljudi'' ,a mozda je bolje da pitam po cemu su poznati?Znas,to su samo neka uobrazenja u necijoj glavi,da ti sad ne objasnjavam...
Taj odnos prema prijateljstvu koji si opisao,na njega stvarno nemam komentara.
A ovo na kraju lepo receno,ali da te ne citiram, ne prilici mi to.:heart:
@nodi wolf,samo sam htela da kazem svoje misljenje.Pozdrav:heart:
@Sibil Vejn,I ja obozavam i njegov glas,a tek vrisak...;):heart:
@Forma Ideale,da;):heart:

Pa realno,Ceca i Karleusa danas u Srbiji su smatrane za poznate...:(:(:roll:

Boz obzira sto nemaju zbog cega biti poznate.

Moram jos par puta da procitam knjigu,al volela bih da neke stvari nisam saznala...

ja sam ispricala nesto cega se secam iz te emisije,ako si ti gledao mogao bi da me dopunis,ispravis ili predlozis kako da nadjemo snimak.
Nažalost, nisam gledao tu emisiju. Mogu samo da prekucam ono što piše u knjizi, što je navodno prenesen kompletan razgovor.

Što se tiče Milanovog glasa, baš mi je čudno da ima ljudi kojima ne leži. Meni je baš on uvek bio ono što nosi muziku EKV-a; imao je izuzetno jak glas, i "pozorišno" izgovaranje slova č, š, ž (bio sam na jednoj predstavi Rade Đuričin - mono-drama, šta li već - i ona je na isti način izgovarala te slogove). Za njegov i Morisonov glas uvek kažem da su jako melodični, ne znam kako bih to drugačije opisao.

Knjigu nisam procitala ... Ali moram da kazem da je zaista interesantno da ste svi vi koji ste knjigu procitali ( @profa, @/una/, @sibil )ukazali na jedno - raskrinkavanje Magine i Milanove privatnosti. Tesko mi pada autorova gordost ( da izvini gospodin Aleksandar Ilic, knjigu nisam procitala iz objektivnih razloga, a nameravam da je procitam... a nemam nikakvih zlih namera prema pomenutom gospodinu...jos kako ga smatram ljudskim i Bozijim bicem ), ta njegova namera da rusi tzv. mit o EKV - bili su talentovani, kreativni, misticni, ostali su enigma, interesantni za nove mlade generacije - pa onda da gospodin Aleksandar Ilic brze bolje predupredi stradanje tih novih mladih gneracija... da ne budu uzori oni koji ne treba da budu, je l'te... Da se kaze istina! Kao da je autor TAJ KOJI IMA PRAVO DA PREUZME BOZJE MESTO I KAO DA JE ON TAJ KOJI ZNA APSOLUTNU I JEDINU ISTINU TE IMA SVAKO PRAVO DA JE IZNESE?! Od kada znam za sebe, uvek sam samo i slusala price o tome kako su clanovi EKV narkomani, da ne navodim samo izraze koje sam sretala - narkomancine! balsamovani od droge! ... Lepo je @TDSC rekao u svom skorijem postu da svako ko je zeleo da sazna o EKV i njihovom okruzenju u ona vremena mogao je da se raspita i tako dodje do odredjenih ali i DOVOLJNIH detalja o njihovim zivotima. I pri tom da sve to ne vodi u razbucavanje i razapinjanje njihovih zivota za javnost... Nego, ljudi daju sebi za pravo, pospu se malo pepelom po glavi pa krenu u kvantitativno i kvalitativno vrednovanje tudjih grehova,vrlina, zivota... I misle bas -to je jedna i vecna istina... Apsolutna... Mogu ja da imam neka osecanja, secanja, misli, pretpostavke i gomilu drugih psihickih funkcija, ali da li je to ISTINA KOJA JE OPSTA I JEDINA?! zasto se krsi osnovno ljudsko pravo - pravo na privatnost - kada su Magi, Milan i Bojan u pitanju? Je l'to zato sto su oni mrtvi? Mozda prvo da razmotrimo da li su oni bili ljudi ili da pristanemo na to da posto su mrtvi onda nemaju nikakva prava!?Prosto, nema mere... Sve vodi ka nekoj anarhiji... Nema zelje da se radi za opste dobro svih...

Poslednja izmena:
Evo... Ja sam tragala za informacijama. I dosla sam do informacija za koje verujem i mislim da su pouzdane : saznala sam da su Milan, Magi i Bojan pokusavali da se oslobode svojih poroka. Pokusavali su - ali , eto, nisu uspeli. Nazalost. A sto onda niko ne objavljuje i tu informaciju??!! Pa ko sam to ja pa da ih samo ja posedujem? Pa ja nijednog jedinog clana iz te grupa nisam ni poznavala... Samo sam jednom Magi videla uzivo... A ko to meri istinitost podataka?! Ko propisuje etalone?!

I to za pesme... E, pa lepo, meni jedino Bog moze sad da kaze sta svaka pesma znaci, ili da taj isti Bog podigne iz mrtvih Magi, Milana i Bojana pa da mi oni licno kazu znacenje za svaku pesmu... Mada, potpuno se slazem i sa @LoL - ,,Sto se tice tekstova,ovo je trebalo odavno da kazem-MILAN JE BIO DOVOLJNO JASAN, '' i sa @profom - ,, Samim tim što je javno objavljeno ono što je Margita pričala o svakoj pesmi gubi se svaki drugi smisao, a poenta je baš u tome da svako shvati pesmu na svoj način - to šta su oni zaista mislili dok su pisali pesme je nebitno sa stanovišta nekoga ko ih sluša (i pokušava da shvati). Meni su neke pesme zvučale kao da su klasične ljubavne (dobro, ne baš klasične ), a sada ispade da jesu o ljubavi, ali prema drogi?! ''

Znaci, i to jedino vredno sto je ostalo iza Milana, Magi i Bojana - muzika i tekstovi, koncertni zapisi - ni to sada nema nikakvu vrednost, pa makar nam ona i oci izbijala kolika je?!

Secam se i @/uninog/ posta... Gospodin Aleksandar Ilic je otkrio pravi uzrok Milanove bolesti, uprkos i zelji Milanovih roditelja, sada samo majke, da se takve pojedinosti sacuvaju od javnosti... Pa to je cist javasluk! I kuda sve to vodi? Sta to znaci? Cemu to? Da nece mladi ostati slepi kod ociju, u zabludi...?! Pa i da razumem civilizacijsku odliku - zuta stampa, veliki brat, voajeri svih zemalja -ujedinite se! , da se sazna svaka spojedinost iz zivota poznatih, popularnih ( i tu mislim da je @LoL potpuno u pravu - ,, Ne znam sta su to ,,poznati ljudi'' ,a mozda je bolje da pitam po cemu su poznati?Znas,to su samo neka uobrazenja u necijoj glavi,da ti sad ne objasnjavam...'' ) , pa da kazem onda : ,, Dobro, potkrao se po koji detalj, sta da se radi? Covek je nesavrseno bice... bla bla '' ... Ali, ne! Cepaj miki, nije vazno kol'ko kosta!!!

I jos nesto... Secam se ja @Lol te emisije... Doduse, ne bas tako dobro kao ti ali mi je ostalo jedno osecanje jos od kad sam je gledala... Osecanje nemoci pred tim NEVASPITANIM i GORDIM novinarom Vanjom Bulicem... Secam se te njegove potrebe da je unizi, da je pokaze kao pogresnu, kao primer kako ne treba... Bez i trunke ljudskosti... Nije bilo potrebno da je on u Bozje ime etiketira! Bilo je jasno, ali imala je prava da bude tretirana kao covek... Pa ko je njemu dao za pravo kada je on pocetkom mracnih devedesetih vodio onu amoralnu emisiju ,,ZAM'' koja je bila simbol devastiranosti naseg drustva? Ima i za njega mnogo sto sta da se prica, ali on nije dobio priliku da pred javnoscu objasnjava svoj privatni i poslovni zivot...

Izvinite drugari, ako sam vas malo udavila... ili ozracila...
Jednostavno, to sa tom knjigom me malko pomerilo...

Poslednja izmena:
nisam procitala knjigu, ali sve nekako mislim da je magi sve to rekla da bi odbacila one slusaoce i obozavaoce koji nisu sasvim bili sigurni u to sto slusaju. "siguran sam ili samo mislim da sam siguran..." i nekako su se neckali, i da samo oni istrajni na kraju nadju neki svoj put ka istini.
to mi nekako deluje kao poslednja prepreka pred veliki trijumf koja u sustini i nije teska koliko se samo to cini u jednom trenutku,.. i pitanje je da li svi mi mozemo da je predjemo ili preskocimo, zaobidjemo ili cemo pred kraj odustati???
to mi lici kao na neko neobicno filozofsko pitanje postavljeno i smisljeno od strane ne Ilica vec Margite, nekako mi lici na nju.
a sasvim je druga stvar sto on i neki drugi zele da iznose intimne stvari o njima, to je strasno, to se ne radi, to ne moze tako, ali ovo je izgleda tako ispalo i ono sto treba iz toga poucno da se izvuce je da to u buduce ne treba raditi.
toliko od mene, smorila sam sa nekim svojim misljenjem i filozofijom
:D
ja na to gledam tako, dok ne budem procitala knjigu i konacno iznela misljenje mada mislim da se ono bitno nece promeniti
upravo je lepota umetnosti sto je mozes tumaciti na mnogo razlicitih nacina,...

Poslednja izmena:
Knjigu nisam procitala ... Ali moram da kazem da je zaista interesantno da ste svi vi koji ste knjigu procitali ( @profa, @/una/, @sibil )ukazali na jedno - raskrinkavanje Magine i Milanove privatnosti. Tesko mi pada autorova gordost ( da izvini gospodin Aleksandar Ilic, knjigu nisam procitala iz objektivnih razloga, a nameravam da je procitam... a nemam nikakvih zlih namera prema pomenutom gospodinu...jos kako ga smatram ljudskim i Bozijim bicem ), ta njegova namera da rusi tzv. mit o EKV - bili su talentovani, kreativni, misticni, ostali su enigma, interesantni za nove mlade generacije - pa onda da gospodin Aleksandar Ilic brze bolje predupredi stradanje tih novih mladih gneracija... da ne budu uzori oni koji ne treba da budu, je l'te... Da se kaze istina! Kao da je autor TAJ KOJI IMA PRAVO DA PREUZME BOZJE MESTO I KAO DA JE ON TAJ KOJI ZNA APSOLUTNU I JEDINU ISTINU TE IMA SVAKO PRAVO DA JE IZNESE?! Od kada znam za sebe, uvek sam samo i slusala price o tome kako su clanovi EKV narkomani, da ne navodim samo izraze koje sam sretala - narkomancine! balsamovani od droge! ... Lepo je @TDSC rekao u svom skorijem postu da svako ko je zeleo da sazna o EKV i njihovom okruzenju u ona vremena mogao je da se raspita i tako dodje do odredjenih ali i DOVOLJNIH detalja o njihovim zivotima. I pri tom da sve to ne vodi u razbucavanje i razapinjanje njihovih zivota za javnost... Nego, ljudi daju sebi za pravo, pospu se malo pepelom po glavi pa krenu u kvantitativno i kvalitativno vrednovanje tudjih grehova,vrlina, zivota... I misle bas -to je jedna i vecna istina... Apsolutna... Mogu ja da imam neka osecanja, secanja, misli, pretpostavke i gomilu drugih psihickih funkcija, ali da li je to ISTINA KOJA JE OPSTA I JEDINA?! zasto se krsi osnovno ljudsko pravo - pravo na privatnost - kada su Magi, Milan i Bojan u pitanju? Je l'to zato sto su oni mrtvi? Mozda prvo da razmotrimo da li su oni bili ljudi ili da pristanemo na to da posto su mrtvi onda nemaju nikakva prava!?Prosto, nema mere... Sve vodi ka nekoj anarhiji... Nema zelje da se radi za opste dobro svih...

Ovo gore lepo receno.Nasmejala si me ovim recima ,,gordim'' i ,,gospodinom''Vanjom Bulicem.Znas, novinar nikad ne moze biti gord to je takva,,kereca''profesija(izvini ,ali taj izraz najbolje opisuje).Imam utisak da naglasavas vrline nekih ljudi(hocu reci za te ovdasnje poznate licnosti,ne samo da nisam cula za vecinu , nego ne verujem da bilo koga oni zanimaju),ali naravno imas pravo da sudis drugima.Ovde je rec o Milanu Mladenovicu,koji ni u kom slucaju ne spada u nazovi zvezdu.U svakom slucaju,iznela si sve svoje ,,misli,osecanja,PRETPOSTAVKE i gomilu psihickih funkcija'',i sve to uspesno.
A ta emisija u kojoj je gostovala Magi,ona je verovatno smatrala da je ispod njenog dostojanstva da odgovara na,,zracenje'' tog ,,gospodina'',pa mu je poklonila jedan svoj drazestan osmeh.
Nego, da se mi ne osvrcemo na to sto je ovde obicaj rekla-kazala.Ovde tek treba da pocne da se radi za opste dobro.
A evo i ja tebi poklanjam jedan drazestan osmejak(steta sto ne mozes da vidis),puno neznih stihova i jedno srce:heart:
(kako samo volim plave oci)

Poslednja izmena:
Slazem se s ovim:D

Inace,obozavam Milanov glas (sto se ranije nije moglo videti:lol: ),i njegov vrisak isto.

B.Stulic recimo ima jako karakteristican glas,neobican,nekako tezak za slusanje.Al opet mi se mnogo svidja taj glas:D:heart:

I da,naravno da Block Out podseca na EKV ,kad ih navode kao svoje uzore,kao i sam Vranjkovic(:heart:) .sto navodi.

Dobro da neko stvarno podesca,a ne da samo zeli da podseca kao Djule.:roll:
Meni se nešto naročito ne sviđa ni Johhyjev glas, ali to nije toliko ni bitno, on je genijalac po muzici i tekstovima (opet tekstovima naročito), iza EKV "Azra" je meni naša najbolja grupa.
A za Block Out, više mi se sviđaju tekstovi nego muzika, i ima tu "nešto", mada, sve u svemu, niko od tih kojima su uzor EKV, ili koji "podsećaju", meni nisu mnogo više od - blede kopije, u poređenju s EKV - ništa naročito. A Đule je posebna priča. :roll: Meni - :thumbdown:

Back