EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni nije jasno sta se to dogadja...
doslo je do toga da budes napadan na ovoj temi za ono sto kazes.
:dontunderstand:

Ili nas lord of light pogrešno shvata, ili mi ne razumemo nju... nešto jeste... dajte da to prevaziđemo. :)

Pa, lord of light, hoćeš mi reći kako shvataš rečenicu? Ako nećeš, ok je... nego, čisto da se ne pitam konstatuješ li me, ili ne? Ni profa42 mi nije rekao otkud i koliko poznaje Firčija... biće da vas dvoje nešto krijete od nas. :)

Poslednja izmena:
@Slihtsigh-malo je prejaka boja,al izabrala si lepe slike,pogotovu ona skroooz desno,ako me kapiras:).;)

@Forma,mislim da ce i u NS uskoro knjiga stici,sigurno.

jutros se ja nacrtala ispred B92 šopa,da cekam da otvore,da je kupim:hahaha:)

Ili nas lord of light pogrešno shvata, ili mi ne razumemo nju... nešto jeste... dajte da to prevaziđemo. :)

Pa, lord of light, hoćeš mi reći kako shvataš rečenicu? Ako nećeš, ok je... nego, čisto da se ne pitam konstatuješ li me, ili ne? Ni profa42 mi nije rekao otkud i koliko poznaje Firčija... biće da vas dvoje nešto krijete od nas. :)

Kako mozes to da pitas,naravno da te konstatujem!!! Postujem sve ovde.:heart:
Rekla bih ti ,ali ja ne zelim da prevodim Milanove reci,zao mi je ali stvarno ne mogu.
Ja ne krijem nista.Ne moras nekoga poznavati licno,ali mozes da osets puno toga.
Desava se da prvi put sretnes nekoga i on tebe,i ljudi se razumeju odmah na pocetku.Sigurno ti se to nekad dogodilo?

Poslednja izmena:
Ne treba otkrivati neke stvari...

nesto je bolje zadrzati onako kako je oduvek.

a oduvek me je privlacila njihova tajanstvenost...
Nikad nećemo otkriti sve, jer to nije ni moguće, na sreću.Ni o najbližima koje lično poznaješ možda ne otkriješ sve, a kamoli ljudima koje nisi lično poznavao. Zato o svemu, i svim tim ličnostima, i ima toliko "verzija", pa i "falsifikata", nekakve "fikcije", ili doista fikcije. Tako i u tzv. "dokumentarnoj prozi", kakva je konkretno ova knjiga. (Trebalo bi da bude?) A ne mora značiti ni da je on svesno sve "izmišljao", ili je možda malo pomešao "romansiranu biografiju" sa tzv. "faktima", ponelo ga...

Nikad nećemo otkriti sve, jer to nije ni moguće, na sreću.Ni o najbližima koje lično poznaješ možda ne otkriješ sve, a kamoli ljudima koje nisi lično poznavao. Zato o svemu, i svim tim ličnostima, i ima toliko "verzija", pa i "falsifikata", nekakve "fikcije", ili doista fikcije. Tako i u tzv. "dokumentarnoj prozi", kakva je konkretno ova knjiga. (Trebalo bi da bude?) A ne mora značiti ni da je on svesno sve "izmišljao", ili je možda malo pomešao "romansiranu biografiju" sa tzv. "faktima", ponelo ga...

ali ako pises knjigu o nekome trebas se truditi da bude sto realnija, a pogotovu ne da izvrces reci nekog...
i istorija je "nastala" onda kad je neko poceo da pise trudeci se da to zapise objektivno.

ali ako pises knjigu o nekome trebas se truditi da bude sto realnija, a pogotovu ne da izvrces reci nekog...
i istorija je "nastala" onda kad je neko poceo da pise trudeci se da to zapise objektivno.
Jeste, ali, zapravo, na kraju vidiš da čak i oni koji se iskreno trude da budu što "objektivniji", prosto, ne mogu to postići idealno, ne što ne bi hteli, već što, objektivno, ne raspolažu svim izvorima, a ni ne mogu da stvar sagledaju sa svih aspekata. To, uopšte. A, konkretno za ovu knjigu, ne znam, vrlo je moguće da je čovek, sem već navedenog, i svesno izmišljao, rekoh već, da je tu bilo i biće svega kad su u pitanju poznati i slavni, počev od najbanalnijeg motiva, da na račun toga mazneš neku kintu...

a objavljivanje necijeg dnevnika je najgora stvar koju neko moze uraditi.
koliko god bi mozda bilo lepo to procitati, zalaziti u to je previse.
nikako se ne slazem sa tim!

ovo je sve cudno.

:eek: Da znaš.

lord of light, ne družimo se lepo jer mi ovde komentarišemo i iznosimo svoja mišljenja (koja ti osporavaš), a pritom nećeš da izneseš svoja, pod parolom "neću da prevodim Milana". Ali, to kod mene ne prolazi. :confused:

Jeste, ali, zapravo, na kraju vidiš da čak i oni koji se iskreno trude da budu što "objektivniji", prosto, ne mogu to postići idealno, ne što ne bi hteli, već što, objektivno, ne raspolažu svim izvorima, a ni ne mogu da stvar sagledaju sa svih aspekata. To, uopšte. A, konkretno za ovu knjigu, ne znam, vrlo je moguće da je čovek, sem već navedenog, i svesno izmišljao, rekoh već, da je tu bilo i biće svega kad su u pitanju poznati i slavni, počev od najbanalnijeg motiva, da na račun toga mazneš neku kintu...

da... emocije se ne mogu iskljuciti. ali, kako mi izgleda ova knjiga, i cela ova prica, ovo je stvarno previse. iz usta mrtvih ljudi pricaju stvari koje samo oni znaju da li su tacne, i slicno...
i zasto se pise u prvom licu onda? neka pise maginu biografiju, sa raznim zanjimljivostima, koje moze skupiti od ljudi koji su je poznavali...
ne slazem se sa ovim nikako.

lord of light, ne družimo se lepo jer mi ovde komentarišemo i iznosimo svoja mišljenja (koja ti osporavaš), a pritom nećeš da izneseš svoja, pod parolom "neću da prevodim Milana". Ali, to kod mene ne prolazi. :confused:

postujem ja tudje misljenje, ali ne volim kada neko ne postuje moje.
ako vec tako kazes, iznesi argumente, diskutovacemo, mozda dodjemo do novih shvatanja.
a ne da pravimo ovo.

:neutral:

da... emocije se ne mogu iskljuciti. ali, kako mi izgleda ova knjiga, i cela ova prica, ovo je stvarno previse. iz usta mrtvih ljudi pricaju stvari koje samo oni znaju da li su tacne, i slicno...
i zasto se pise u prvom licu onda? neka pise maginu biografiju, sa raznim zanjimljivostima, koje moze skupiti od ljudi koji su je poznavali...
ne slazem se sa ovim nikako.
Ma, ne slažem se ni ja. Ali, kako da ih sprečiš, kad ne mogu i nisu mogli ni njima najbliži? To ti je sudbina slavnih, yebiga.

Dobro,evo iznosicu svoje misljenje.Ali nisam znala da to nekoga zanima.Moje misljenje nije vazno,stvarno.I ne osporavam vasa misljenja.E,hvala ti na iskrenosti,potrudicu se da bolje komuniciramo,moze?:heart::heart:

Joj,mnogo mi je draze da pricam sa vama sad na temi,nego da citam knjigu.

Ali,ovako nestrpljiva,morala sam citati malo kraj(:rumenko:) ,i pise da je Sladjana Milosevic ''izgrdila'' javnost zbog takvog odnosa prema magici...

A spominje se i B.Djordjevic u Utisku n. ,i da je O.Beckovic napravila poseban prilog o Magi(magici,ovako mi je sladje :p:rumenko:)

Back