EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Definitivno vanserijski inteligentni ljudi.Mislim da njihove pesme zrace nekom posebnom energijom koja ne moze dopreti do svakoga.Ljudi koji ih vole se zaista iskreno predaju njihovoj umetnosti....

slazem se, njihova muzika ne moze, a i ne treba da dopre do svakoga.
oni su govorili da je sranje svuda oko nas na mnogo sofisticiraniji nacin od bilo koga, umeli su to lepo da upakuju..a ne kao Bora, kao sto je rekao Milan, koji odmah psuje majku svima...
da, tekstovi su bili nenadmasni...
jos nesto! iskrenost! niko nije bio toliko iskren u svojim pesmama...

Prvi april prolazi... I ja sam mislila na Magi... pamtim je sa lenonkama...
I nisam slusala njene pesme... jedino sto sam procitala, po ko zna koji put iznova, je ,,Besmrtna pesma'' Mike Antica... Cini mi se da ju je Slightsigh pre par meseci citirala, ovde, na temi... Slightsigh, hvala za podsecanje na vanrednu poemu!

http://www.geocities.com/draganakonstantinovic/library/antic-besmrtnapesma.html

,, Dosao sam da te nosim... da se ne bojis! Da ne govoris: ,, Nema me! '' ... Da zatvoris oci, da ne zaboravis rec po rec! Dosao sam da te nosim u kuce mojih predaka... Da ti pricam da noci nema, da odustanes! Da zelja je, glad je VATRA! ...
MOJ KORAK JE MOJE IME! CUVAJ ME! ''

@johan s

I mene, gotovo uvek, njihova umetnost cini jacom... Ne prodje ni dan a da se ne zapitam zasto se sve tako sa njima desilo ... zasto je ,, snaga oticala kap po kap... u nepovrat...'' ? Svako pitanje radja i odgovor i novo pitanje...

Naravno da je snaga oticala kap po kap u nepovrat......to su bili suvise jaki osecaji spoznaje stvarnosti,samospoznaje...pravi umetnici....mislim da nikome od nas ne moze biti jasan ni delic onoga sto su oni zaista osecali i razumevali....mozemo samo vecno da tragamo za sustinom,da se vecno ucimo kako da budemo bolji;mnogi ljudi su mi rekli kako je bedak slusati EKV,a bas naprotiv! teraju te da razmisljas o samome sebi,da se boris za svoj zivot u ovom haosu od drzave

Da,bas je lepa bila Magica(pleonazam,znam,ali u njenom slucaju opravdan):-|

Posto NIGDE nema da se kupi onaj prishivak za torbe,isekla sam sa majice onaj deo gde pise Ekatarina Velika i ispod ona 4 znaka.I usila to na torbu.Znate kako lepo izgleda...:):D

Bas sam ponosna na sebe :mrgreen:

Naravno da je snaga oticala kap po kap u nepovrat......to su bili suvise jaki osecaji spoznaje stvarnosti,samospoznaje...pravi umetnici....mislim da nikome od nas ne moze biti jasan ni delic onoga sto su oni zaista osecali i razumevali....mozemo samo vecno da tragamo za sustinom,da se vecno ucimo kako da budemo bolji;mnogi ljudi su mi rekli kako je bedak slusati EKV,a bas naprotiv! teraju te da razmisljas o samome sebi,da se boris za svoj zivot u ovom haosu od drzave

Meni i nekad jeste bas bedak slusati ih.Nije to bas laka muzika.:|(osim Tattoo,Modro i zeleno,i slicnih)

Sretan Rodjendan Magi! :)

@ Arzberg- lijepo te je vidjeti opet ovde... ja se vec zabrinula:lol: paranoik:roll:

a na pitanje zasto EKV, nemam odgovora... To je kao da me neko pita zasto disem, zasto hodam... Tesko mi je to definisati. Od prvih taktova 'Ti si sav moj bol' koje cuh te davne godine, znala sam da je to to. Ja sam nasla i svoje sinhro, i zemlju, i ljubav, i krug. Mislim da sam nekom kosmickom silom bila predodredjena za njihovu muziku. Tu je da me obogati, uljepsa sivilo, prosiri vidike, zatvori oci.

Zar nije sam Milan negde nekad rekao da je ono sto on stvara kao lopta,koja se vise ne kotrlja ako je preseces na pola?

A Vd...Negde sam citala (samo to nam ostaje:-|) da je ,kao,Koja organizovao nesto poput svirke ,gde je trebalo da dodju i Idoli,i Orgazam,i mnogi drugi,da bi vratili Vd-a muzici.Navodno,Milan tu nije hteo da dodje,i ubrzo nakon toga je Vd umro.:-|

E,stvarno o VD-u se bas malo zna.A i o Bojanu.On me isto bas zanima,a nista maltene ne znam.

Sonja Savic: U meni postoji miks tri beogradska kraja u kojima sam zivela: Dorcola, Cubure i Neimara, sa svim svojim specificnostima. Ljudi su prosto bili povezani medju sobom, jos kao vrlo mladi. To su bile intelektualno-boemske ekipe. Recimo, poznavala sam Margitu Stefanovic, Milana Mladenovica, Sapera, Nebojsu Krstica, Cavketa. Ljudi su se sretali po beogradskim sobama, nekoj vrsti klubova. Gledao se Pazolini, slusao se dzez. Druzila sam se sa '57. godistem i prozivela njihov pubertet. Da bih negde oko cetrnaeste, definitivno pocela da otkrivam Beograd - SKC i njegove klubove: razni sesni, konceptualni performansi...

Bile su to dionizijsko apolonijske veceri i noci ovog grada, kada je bio oslobodjen maloletnickih bandi i tog mangupskog fazona da ponizava nove ljude kako bi postali deo zajednice. U tom smislu, bila je to mirnodopska era, izmedju 1975. i 1986. godine. Posle nje dolazi do definitivnog povratka divljih ruralno-lovackih nasledja i neosvescenih principa svesti.

Potpuna transendentacija dzeza stigla je u Beograd preko Vlajka Lalica, pesnikovog sina, a perkusioni kod sa Ivanom Vdovicem Vdom. Vlajko je preminuo 89. a Vd 92. Bili su to veliki umovi u mojoj mladosti. Godine 1977. dogadja se nesto nevidjeno: formira se grupa "Sarlo Akrobata". Ona ce obeleziti ne samo nasu generaciju. Mladi ljudi su izveli lingvisticku reformu, bez koda visokoskolstva, militantnog obrazovanja. Milan Mladenovic, Sarlo Akrobata i Ivan Vdovic, formulisali su vreme sadasnje kod Juznih Slovena: "I niko i nikad, i niko kao ja, kao ja..." Ta istina prodire do njihove generacije, pre nego sto ce svaki od njih napuniti 23 godine...

Izvor: Magazin NIN, oktobar 1998.

Back