EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bojan Pečar umro je u Londonu od srčanog udara 13. oktobra 1998. u 37-oj godini.

Margita Stefanović je umrla 18. septembra 2002. godine u Beogradu u 43-oj godini. Uzrok smrti nije zvanično potvrđen, ali se smatra da je najverovatnije umrla od posledica dugogodišnjeg intravenoznog korišćenja droge i side.

Ostali članovi benda koji su preminuli su Ivan Vdović (1992.)(kao prva registrovana zrtva AIDS-a) i Dušan Dejanović (umro je od AIDS-a 16. novembra 2000. u Beogradu) što ukupno čini tragediju ovog benda nemerljivom sa bilo kojim drugim primerom kako na jugoslovenskoj tako i na svetskoj muzičkoj sceni.

Izvor: Wikipedija

Film Sonje Savić "Šarlo te gleda"

"Film je priča o jedinom kulturnom blagu koje je ostalo od umetnosti 1980-tih, nedonirano od države, i kako je nestalo. Posvećeno je Ivici Vdoviću Vdu, koji je na neki način kreator i Milana Mladenovića i Dušana Kojića Koje", rekla je Savićeva agenciji Beta i dodala da je Vdovića izuzetno poštovala, i da je on bio spona konceptualne alternativne umetnosti komuna ranih 1980-tih, kao i da joj nije jasno zašto se o tom čoveku ne priča. Dodala je da je film "posveta da se nezaboravi".
"'Šarlo' i njegov album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...", snimljen za dve noći, dan-danas kad se sluša, on je nov. To je i muzička glavna linija filma", rekla je glumica.

Izvor: Znak sagite

Bojan Pečar umro je u Londonu od srčanog udara 13. oktobra 1998. u 37-oj godini.

Margita Stefanović je umrla 18. septembra 2002. godine u Beogradu u 43-oj godini. Uzrok smrti nije zvanično potvrđen, ali se smatra da je najverovatnije umrla od posledica dugogodišnjeg intravenoznog korišćenja droge i side.

Ostali članovi benda koji su preminuli su Ivan Vdović (1992.)(kao prva registrovana zrtva AIDS-a) i Dušan Dejanović (umro je od AIDS-a 16. novembra 2000. u Beogradu) što ukupno čini tragediju ovog benda nemerljivom sa bilo kojim drugim primerom kako na jugoslovenskoj tako i na svetskoj muzičkoj sceni.

Izvor: Wikipedija

Zbog čega je Milan Mladenović umro? :(

Sta ti se ne svidja kod njih...mislim,sto su ti dosadni?

Devojka iz EKV se zvala Margita.Mada,imena im zaista lice.

A to sto na Wikipediji pise,u vezi sa tragedjiom benda...:-( Mislim da samo Ramonesi imaju toliko mrtvih clanova,tj.cela prva postava je mrtva.

Bas sam se rastuzila kad sam citala onaj deo o njima u ''Bog i rokenrol'':(
Pogotovo deo za Margitu,onaj san...Tad mi je bilo bas tesko,tek sam tad uvidela kolika je to tragedija.

ja samo kazem da sam i na google-u bila da proberim tekst pesme "Ne" i videla to sto sam i napisala... a i stvarno se cuje "K", a ne "U" kao prvo slovo te reci.. i ne mislim da je Milan vulgaran ili prost bio i sasvim je normalno da ta rec stoji gde stoji...toliko...
Na internetu se našao tekst koji se našao i na booklet-u CD-a u izdanju EKV Recordsa, koji je skidan tako što je neko sedeo pored zvučnika i pokušavao da provali šta Milan kaže.
A i stvarno se čuje K kao kraj reči "odgrizak", a ne kao početak reči "kuvca". Uopšte mi nije jasno kako možeš da čuješ K kao prvo slovo "te" reči? Da jeste tako, čula bi se dva K (odgrizaK Ku...), a ne jedno.

I naravno da nije normalno da ta reč stoji gde stoji, jer bi u suprotnom to bilo vulgarno i prosto. Milan nije bio Bora Čorba. Uostalom, cenzura bi svakako učinila svoje - Štulićeva pesma Balkan je jedan od primera, jer je deo "moja ki.a miruje a furala bi furke" za objavljivanje na singlu morala da bude promenjena u "moja pjesma miruje a furala bi furke". Primer da cenzura ne utiče uvek na tekst je pesma I.D.J.S. Električnog orgazma. Pesma se u originalu zove "I dr.anje je seks", ali je naziv na albumu morao da bude promenjen u prva slova naziva pesme. Ipak, "tekst" je ostao nepromenjen. S druge strane, Milan nikada nije bio ni Gile. :-)

Na internetu se našao tekst koji se našao i na booklet-u CD-a u izdanju EKV Recordsa, koji je skidan tako što je neko sedeo pored zvučnika i pokušavao da provali šta Milan kaže.
A i stvarno se čuje K kao kraj reči "odgrizak", a ne kao početak reči "kuvca". Uopšte mi nije jasno kako možeš da čuješ K kao prvo slovo "te" reči? Da jeste tako, čula bi se dva K (odgrizaK Ku...), a ne jedno.

OOOOOK, nemoj da me bijes! :)
salim se, zaista nemam pojma o kome slovu je rec, a iskreno, vise me toliko i ne zanima...Kada budem upoznala Ziku Todorovica, pitacu ga licno! :)
Ipak, za Milana nije normalno da ta rec stoji gde stoji, ali za Stulica (koga cenim, mada manje) svakako!
pa znas i onu stvar..."Zivot caruje, gde se ku'cu 'oce...sanjao sam, iskreno, bolju stranu neba..."...ne volim, tj. ne podnosim vulgarnost u pesmama koliko i patetiku i banalnost, ali kod Dzonija je dozvoljeno...svejedno, volim ih...
nego, da se vratimo temi....
"Sa moje desne strane i sa moje leve strane i otpozadi i ovde...EKATARINA VELIKA..."

Hm... ta pesma mi je jedna od tezih. Recimo da je ja vidim kao "njihovu svest o propadanju"... tako nekako, recimo. Kako je ti dozivljavas?

Meni se cini da slika tadasnje vreme kada su se ljudi otudjili. Ne samo na nacionalnoj osnovi, nego uopste. Onaj deo "Bio bih tvoj brat, ti si moj brat", a posle, "slomi se o skloni se".

Ma ljudi nasla bih ja vremena za vas da imam net. Evo sad sam dugo citala sta ste pisali a kad Arzberg (ne znam da li se tako pise) napise nesto obavezno zaplacem.
Svi njihovi spotovi su lepi i kaoneki filmovi su, drugacije dozivim pesmu uz spot drugacije bez. Inace kad god slusam neku pesmu uvek mi je drugacija slika u glavi, ne obracam paznju uvek na iste stvari, dajem nova znacenja itd.
Drago mi je sto ih ovoliko nas iskreno voli. ne volim one koji ih vole na drugaciji nacin. Oni se ne mogu samo voleti, za njih treba ziveti

Ja u poslednje vreme cesto naletim na EKV na radiju, ali bas cesto... Pre neki dan je bila pesma Kao da je bilo nekad. Ta mi je jedna od drazih, pogotovo live.

Inace, ne znam kako vi, ali ja dosta slusam i Revisited. Sa njega su mi naj, najbolje Siguran, Par godina za nas i Anestezija. I mislim da je odlicno to sto je Firchie ubacio taj telefonski ragovor i njen glas u pesmu Siguran. Bas zbog toga su mi te pesme emotivne, teske i drage... Neki to osporavaju, ali ja mislim da je apsolutno opravdano.

Ide li neko na tribjut 18-tog?

Zasto nisu lepo mogli da organizuju to u centru grada,u SKC-u recimo... Ili u KST-u mozda...A ne u Festu...:-|:roll:

Sad sam citala onaj Magin intervju iz 1999-te...Najtuzniji mi je onaj deo kada novinar kaze da je to njeno (i njegovo) osvrtanje na godine prosle...:cry:

Neverovatno koliko su bili mracni, iza naizgled vedrijih pesama kriju se jednako teske poruke
RADOSTAN DAN
TO SAM JA
STVARAN SVET OKO MENE
PRVI I POSLEDNJI DAN
NISAM MISLIO NA TO i druge
ipak me ne cudi sto su svi otisli....previse bola i iskrenosti;ne moze se to podneti na duzi vremenski period...

Ja u poslednje vreme cesto naletim na EKV na radiju, ali bas cesto... Pre neki dan je bila pesma Kao da je bilo nekad. Ta mi je jedna od drazih, pogotovo live.

Inace, ne znam kako vi, ali ja dosta slusam i Revisited. Sa njega su mi naj, najbolje Siguran, Par godina za nas i Anestezija. I mislim da je odlicno to sto je Firchie ubacio taj telefonski ragovor i njen glas u pesmu Siguran. Bas zbog toga su mi te pesme emotivne, teske i drage... Neki to osporavaju, ali ja mislim da je apsolutno opravdano.

Ubacio je tel. razgovor u pesmu Anestezija!

Back