EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@slightsigh

Naravno da nije tajna da ti kazem gde sam se skrasila...;)

Ovako... u zemlji Austriji i to bas u Arzbergu...
E sad... Znam da cete svi vi koji ste udaljeniji ( tek okean da preplivate :lol: ) sigurno reci: ,, Ako je to daleko, onda stvaarrnnooo...'' :shock::shock::lol::lol::lol:
Ali, ona strofa koju si navela, ta strofa u meni priziva slike NBG u kome sam odrastala... Priziva ono sivilo i onu betonsku pustos koji su krasili NBG ( i to u periodu s kraja ' 80-tih i prve polovine ' 90-tih )... Sada je NBG drugaciji... Menja se...

A sto se navikavanja tice, hvala na pitanju, ono se odvija postepeno... Ja sam ovde dosla zbog ljubavi, zbog njega, pa je sve i lakse i lepse... :oops:

Nadam se da si se i ti skrasila ( ako ne za stalno a ono barem za privremeno ) i da si ok... tamo preko bare, kako su okean zvali nekada...;):D

Bitno je da postoji to mesto gde se uvek mozemo vratiti...

,,I ako sam negde stigao bilo je iznutra...u sebe u sebe u sebe i nikako spolja! I gore i dole i levo i desno u meni... u sebe u sebe u sebe i nikako spolja!''

POZDRAV!

Pa lijepo, Austrija je kazu bas lijepa zemlja. Nisam nikad bila, a zelja mi je. I zar nije ona Milka cokolada iz Austrije? Ili mozda Svajcarska? Ne mogu da se sjetim ostarilo se, ali eto ako naletis na jednu fabriku cokolade, smazi nesto i za mene. Ovdje gdje sam ja nista ne valja cokolada:oops: I da znas da sam se uvijek pitala sta znaci tvoj nick- Arzberg... e sad znam ;)
I ja sam davno vec dosla ovde gdje sam. Cini mi se da je proslo sto godina i ne znam da li sam se skrasila za stalno. Ja ne volim da sam na jednom mjestu dugo, pa sam promijenila par drzava ovde... Ali uvijek se mogu vratiti u nase krajeve i to je nesto posebno :) A ti si se naravno preselila zbog vjerovatno najljepseg razloga - ljubavi pa je tako sve sladje i lakse... Cestitke za tebe i tvoju ljepsu polovinu! ;)
I da, dobro mi je poznata betonska pustos NBG-a, i ta autenticna atmosfera devedesetih. Tu sam dosta vremena provodila iako sam zivjela na drugom kraju grada. Nisam bila od kako su se stvari promijenile na bolje, ali nekako ne mogu da zamislim Novi Beograd nikako drugacije nego kao neku veliku betonsku kutiju: geto kako Milan rece...
Jedan veliki pozdrav sa druge strane okeana za tebe i tvog dragog!!!

Pa lijepo, Austrija je kazu bas lijepa zemlja. Nisam nikad bila, a zelja mi je. I zar nije ona Milka cokolada iz Austrije? Ili mozda Svajcarska? Ne mogu da se sjetim ostarilo se, ali eto ako naletis na jednu fabriku cokolade, smazi nesto i za mene. Ovdje gdje sam ja nista ne valja cokolada:oops:
Mozart kugle mmmmm:-)
Da ne bude da sam skroz spamovala trenutno mi je omiljena Bezimo u mrak.Najbolji deo mi je kad kaze ''Sume ce nas primiti u mraaak''

Htedoh da predložim okup za petak/subotu, ali prokleto vreme je baš sada moralo da se pogorša. :(
Oh well, možda ću imati vremena da poskidam nešto od Šarla za Limunovo_Drvo. :)

Pa lijepo, Austrija je kazu bas lijepa zemlja. Nisam nikad bila, a zelja mi je. I zar nije ona Milka cokolada iz Austrije? Ili mozda Svajcarska? Ne mogu da se sjetim ostarilo se, ali eto ako naletis na jednu fabriku cokolade, smazi nesto i za mene. Ovdje gdje sam ja nista ne valja cokolada:oops: I da znas da sam se uvijek pitala sta znaci tvoj nick- Arzberg... e sad znam ;)
I ja sam davno vec dosla ovde gdje sam. Cini mi se da je proslo sto godina i ne znam da li sam se skrasila za stalno. Ja ne volim da sam na jednom mjestu dugo, pa sam promijenila par drzava ovde... Ali uvijek se mogu vratiti u nase krajeve i to je nesto posebno :) A ti si se naravno preselila zbog vjerovatno najljepseg razloga - ljubavi pa je tako sve sladje i lakse... Cestitke za tebe i tvoju ljepsu polovinu! ;)
I da, dobro mi je poznata betonska pustos NBG-a, i ta autenticna atmosfera devedesetih. Tu sam dosta vremena provodila iako sam zivjela na drugom kraju grada. Nisam bila od kako su se stvari promijenile na bolje, ali nekako ne mogu da zamislim Novi Beograd nikako drugacije nego kao neku veliku betonsku kutiju: geto kako Milan rece...
Jedan veliki pozdrav sa druge strane okeana za tebe i tvog dragog!!!

Jeste... Milka dolazi iz Austrije... ali ne smo to i Mozartine... nego i Sveta Nutella...:shock::shock::shock:
Ovo je prelepa zemlja, ali smrt za cokoholicare na odvikavanju, u koje se i ja ubrajam.:oops:
Bolje je sto tamo nemas dobru cokoladu... Inace bi bila u mukama kao i ja... :shock::lol::lol::lol:
Hvala za pozdrave i cestitke! Imas veliki pozdrav od mene i njega! Nadam se da ces uskoro svratiti do ZEMLJE ZA NAS i videti kako sada izgleda NBG... i jesti eurokrem, simka smajlije, jaficu i smoki i bananice... :wink::wink:

I da se izvinim drustvancetu sa teme zbog ovog malog spamovanja.... :oops:
Nadam se da razumete! A @slihtsigh i ja sledeci put idemo na pp...:lol:

I pitanje za profu: negde si pomenuo da ce Firci, sudeci po njegovim planovima, da objavi neki materijal , a da to nije revisited 2 ... pa zar nije u planu da sa prva tri albuma napravi omaz kao i za revisited 1? Samo sto su Slovenci nesto tu kocili...:-?

@Arzberg

Ja sam nesto nacula da bi Firchie trebalo da izda spotove EKV-a... mada nisam sigurna da je to tacna informacija... Firchie, ako ovih dana bacas pogled na forum, reci sta spremas. :D Uzgred, ta ideja o Revisitedu 2 mi se iskreno ne dopada. Revisited 1 je ipak jos uvek EKV...ipak je to Milanov glas i ipak je to jos uvek taj zvuk... sve ostalo mi je malo suvisno... mislim, mene koju volim EKV ne zanima da slusam kako njihove pesme svira ili peva tamo neki strani muzicar... nije to vise to... volim EKV bas zbog ljudi koji su cinili EKV... A izdanje spotova bi bila prava stvar. Nesto sto se mora imati! :)

Slažem se, ali čak ne volim ni prvi Revisted.....samo pokušava da se obogati na staroj slavi....i to ljudi koji su mrtvi i legendarni....Da Je Milan živ i recimo da se Ekv raspao ne verujem da bi to ikada radio.....

Pa dobro baš, nije Ekv neka andergraund grupa za koju nikad niko nije čuo...
Mislim da ne treba da se kalja njihova muzika samo zbog toga..
Iovako ce da chuju za njih oni koji treba....

I pitanje za profu: negde si pomenuo da ce Firci, sudeci po njegovim planovima, da objavi neki materijal , a da to nije revisited 2 ... pa zar nije u planu da sa prva tri albuma napravi omaz kao i za revisited 1? Samo sto su Slovenci nesto tu kocili...:-?
Planira još nešto osim Revisiteda 2. I sad, u stilu najgorih suspense trilera ili krajeva svake episode Prison Break-a, naravno neću napisati o čemu se radi. Mislim, glupo je da ja pričam o njegovim planovima kada će u svakom slučaju to sam da kaže.

@U vezi sa EKV Revisitedom: već sam milion puta pisao da projekat nema veze sa zarađivanjem na staroj slavi. Ok, verujte vi u šta god hoćete, ali poenta EKV Revisiteda je obogaćivanje zvuka - pokušaj da se dočara kako je to moglo da zvuči da su imali dobre uslove za rad. Plus to je nešto što su Magi i Firchie ionako planirali da urade, pre nego što je Magi preminula. Neće se svakom svideti, ali bar nemojte da blatite na ovakav način i pustite ljude koji uživaju u albumu da nastave da uživaju. Svako ima svoj ukus i o tome, naravno, ne vredi raspravljati.

Pozdrav svima evo i mene posle male pauze...
Za razliku od drugih koji odlaze ja sam se upravo vratio ;) tako da okupljanje moze...

ljudi odlaze
i odlaze i odlaze
ovde je dosadno
svi su pobegli na neko zabavnije mesto
daleko je, daleko je Amerika
daleko je, daleko je Amerika

i ako sam negde stigao, bilo je iznutra
u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja
i gore i dole i levo i desno u meni
u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja...

Da se i ja izvinem za svo ovo spamovanje :):):) Sledeci put definitivno koristimo pp Arzberg. Samo cu dodati cu od sada zamisljati raj kao Austriju, jednu veliku fabriku cokolade mmmmm :lol:

A za EKV Revisited, sama ideja mi se dopada. Novi aranzmani, ali ipak ono nesto staro je ostalo. Moram priznati da Revisited ne slusam nesto cesto. Tu i tamo kad stignem, dok su stare EKV ploce na dnevnom repetoraru. Ne znam meni licno zamisao je super, ali meni nedostaje neka intimnost EKV-a. Jedina stvar koja ima tu neku dozu sjete, i senzibilnosti Ekatarine je Anestezija zbog ociglednih razloga. Ne znam to tacno opisati, valjda ce me neko razumjeti. :oops:
A sto se tice Revisited 2 podrzavam ideju svakako. Moja mala sestra od tetke slusa gluposti tipa Severina, Colonia. Jednog dana je vidjela reklamu za Revisited i zaintrigiralo je ko je taj bend. Cula je par pjesama koje sam joj ja pustila jednom dok sam bila u posjeti, ali nista dalje. Nakon te reklame ona se pocela interesovati, i zatrazila mi da joj posaljem neke pjesme EKV-a. Za sada su utisci pozitivni.;)
Eto zato podrzavam Revisited 2, jer svo promovisanje ce mozda natjerati nekog klinca koji je do juce slusao gluposti, da potrazi EKV stvari i otkrije jedan novi svijet ukoracivsi u nas KRUG.

Ljudi,citam sada ''Bog i rokenrol.''..:(

Najgori mi je onaj deo kad govori o Bojanu...:sad2:

Ipak bih volela da nisam ni uzela da je citam...:|

i onaj odvratan san o Magi...

Kada sam citala tu knjigu bas me je iznerviralo to sto se sad svi osecaju pozvanim da istresaju neciji prljav ves. Sto se autor nije malo vise bavio time kakav je on bio kad se drogirao, nego samo pise kako "ga je zaposeo djavo"? Mislim da pravi vernici nikada ne bi tako iznosili u javnost tudju muku. Narocito za Magi. Pa sta ako se k**s**la sa nekim na slavi? Tada se i nisu stvarno slavile slave, a i da jesu, to je njena stvar. I onaj san. Koliko sam citala Magi je imala srecno detinjstvo i nije imala problema sa roditeljima osim sto nisu prihvatili R&R. Govorila je u intervjuima da joj je otac idol i da je mnogo volela majku.

Back